Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Σχόλιο του ΚΚΕ για το κούρεμα & τα ασφαλιστικά ταμεία

 
Καμιά εμπιστοσύνη στις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι δε θα θιγούν τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
Ήδη τα Ταμεία έχουν λεηλατηθεί άγρια από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και την πλουτοκρατία. Διαχρονικά συνευπεύθυνοι γι' αυτό το τεράστιο έγκλημα είναι και οι διοικητές των Ταμείων που τζογάρισαν δεκάδες δις στο χρηματιστήριο και σε άλλα χρηματοπιστωτικά τοξικά προϊόντα.
 Οι εργαζόμενοι μπορούν και πρέπει να τους σταματήσουν, να βάλουν τέλος στις θυσίες.

Νέες επαφές ΣΥΡΙΖΑ με διαφωνούντες του ΠΑΣΟΚ



Πυκνώνουν οι διεργασίες μεταξύ δυνάμεων που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της πολιτικής συμμαχιών που έχει εγκαινιάσει από τις αρχές του φθινοπώρου ο Αλέξης Τσίπρας.
Η κινητικότηταέχει στο επίκεντρό της την ανίχνευση δυνατοτήτων για μια ευρεία πολιτική και εκλογική συνεργασία.
Σήμερα πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπειών του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τον Κώστα Αθανασίου, τον Δημήτρη Βίτσα και τον Αλέκο Φλαμπουράρη και της Συντονιστικής Επιτροπής του "Νέου Αγωνιστή", δυνάμεων που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και έχουν διαφοροποιηθεί από το κυβερνών κόμμα λόγω του Μνημονίου, αποτελούμενη από τους Βασίλη Ασημακόπουλο, Νίνα Κασιμάτη και Γιάννη Χατζηαντωνίου.

Γραπτή τοποθέτηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα & του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Σπύρου Χαλβατζή στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθήνας Χαρ. Λακαφώση

 
Σε σχέση με τη δολοφονική επίθεση κατά χιλιάδων διαδηλωτών που συμμετείχαν στην περικύκλωση της Βουλής που οργάνωσε το ΠΑΜΕ τη δεύτερη μέρα της πανεργατικής απεργίας 19-20 Οκτωβρίου 2011, το Κόμμα μας θεωρεί ότι επρόκειτο για προσχεδιασμένη ενέργεια από ομάδες που δρούσαν σε διατεταγμένη υπηρεσία. Ανέδειξε τις ευθύνες της κυβέρνησης για την επιχείρηση τρομοκράτησης, συκοφάντησης και καταστολής του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Δεύτερο κύμα εφεδρείας με στόχο την κατάργηση 10.000 οργανικών μονάδων

Ετοιμάζεται με εξαιρετική σπουδή και πρωτόγνωρους για το Δημόσιο ρυθμούς η εφεδρεία νούμερο 2, που θα προκύψει πρώτα απ' όλα από το δραστικό μαχαίρι κατά 30% σε όλες τις οργανικές μονάδες της δημόσιας διοίκησης που σχεδιάζει η κυβέρνηση από τις αρχές του νέου χρόνου.
Ο στόχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι μία στις τρεις υπηρεσίες να καταργηθεί. Ετσι με... ψύχραιμους υπολογισμούς αναμένεται να κοπούν τουλάχιστον 10.000 οργανικές μονάδες σε όλο το Δημόσιο (αφού συνολικά υπολογίζονται σε 30.000), ενώ «αόρατο» είναι το μέλλον χιλιάδων υπαλλήλων που υπηρετούν σε αυτές.  


Δήλωση του Μανώλη Γλέζου για τις εθνικές επετείους.


Η 28η Οκτωβρίου έρχεται. Θα τιμηθεί και πάλι ως μια επέτειος, η οποία συμβολίζει την αντίσταση του ελληνικού λαού εναντίον ενός εισβολέα. Είναι χαρακτηριστικό, η 25η Μαρτίου και η 28η Οκτωβρίου, οι δυο εθνικές επέτειοι, σηματοδοτούν έναρξη αγώνων για ελευθερία και αντίσταση για να μην καταλυθεί η ελευθερία, και δεν επιμαρτυρούν ούτε ενθρονίσεις βασιλέων, ούτε επινίκια, ούτε θριάμβους. Στη συνείδηση του λαού, στην ιστορική συνείδηση επισημαίνουν αρχή θυσιών.

Μαζικές αποδοκιμασίες έξω από την εκκλησία ! Γιούχαραν Μπεγλίτη και Μαγκριώτη .



Με συνθήματα, πανό και αποδοκιμασίες τους περίμεναν έξω από τον Άγιο Δημήτριο στη Θεσσαλονίκη λίγο πριν την δοξολογία για τον εορτασμό του πολιούχου της πόλης τον υπουργό Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη και τον υφυπουργό Υποδομών Γιάννη Μαγκριώτη.
"Κλέφτες κλέφτες Υπουργοί δεν τα φάγαμε μαζί" και  "οι υπουργοί δεν είναι εικόνα στις ειδήσεις, στο δρόμο, στο δρόμο μπορείς και να τους φτύσεις" ήταν μερικά από τα συνθήματα που άκουσαν οι κυβερνητικοί παράγοντες.
Ανάμεσα τους, ομάδα των αγανακτισμένων της πόλης, οι οποίοι κρατούν πανό με το σύνθημα: "99 χρόνια μετά, 99% σκλαβωμένοι".

Φόβος στην κυβέρνηση από τις αντιδράσεις στις παρελάσεις.



Περιορισμένη συμμετοχή κυβερνητικών στελεχών στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου αποφάσισε η κυβέρνηση, υπό τον φόβο των αντιδράσεων, οργανωμένων και μη.

Στη μεγάλη παρέλαση της Θεσσαλονίκης την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, ενώ ενδιαφέρον θα έχουν οι αντιδράσεις των πολιτών έναντι του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, του υπουργού Εσωτερικών Χάρη Καστανίδη και του υφυπουργού Μεταφορών Γιάννη Μαγκριώτη. 

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ :Δεσμεύεται για εφαρμογή του νέου μνημονίου.



Απορρίπτει την ψήφιση με 180 και προαλείφεται για πρωταγωνιστής στην υλοποίηση των μέτρων που θα περιλαμβάνει
Την ίδια, βαθιά υποκριτική και δημαγωγική, τακτική που ακολούθησε στο μνημόνιο, θα εφαρμόσει και στο «νέο μνημόνιο» η ηγεσία της ΝΔ: Θα αρνηθεί να το υπερψηφίσει, αλλά θα στηρίξει στην πράξη με όλες τις δυνάμεις την υλοποίηση των βάρβαρων μέτρων που εξαθλιώνουν το λαό και εξοντώνουν τα δικαιώματά του. Η ηγεσία της ΝΔ αποσαφήνισε ότι δεν πρόκειται να αποδεχθεί την πρόταση της κυβέρνησης για ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης και του νέου μνημονίου με 180 ψήφους, αλλά την ίδια στιγμή δεσμεύεται ότι ως κυβέρνηση θα σεβαστεί το νόμο αν ψηφιστεί από την κυβέρνηση (ή και άλλους).

Οι αντικυβερνητικές αντιδράσεις στα ποδοσφαιρικά γήπεδα της Ελλάδας.



Ανάρτηση πανό, υβριστικά συνθήματα, διαιτητές σε ρόλο... προστάτη των κανονισμών και αστυνομικές πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές στιγμάτισαν την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.
Σε 4 από 6 γήπεδα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας το Σαββατοκύριακο (ΟΑΚΑ, Περιστέρι, Ηράκλειο, Ν. Σμύρνη) υπήρξαν αντιδράσεις για τις σημερινές συνθήκες σε πολιτικό και και οικονομικό επίπεδο.
Στο ΟΑΚΑ οι οπαδοί του Παναθηναϊκού ανάρτησαν πανό με το σύνθημα «Πολιτικοί λαμόγια. Βουλή βολεμένων. Θα σας πνίξει η οργή των εξεγερμένων». Ο διαιτητής Χρήστος Μήτσιος διέκοψε το παιχνίδι στο 36ο λεπτό, απαιτώντας να κατέβει το πανό για να συνεχιστεί το ματς.

Δήλωση του Γιάννη Μηλιού, υπεύθυνου οικονομικής πολιτικής του ΣΥΝ, εν όψει των αποφάσεων της συνόδου κορυφής



Η κυβέρνηση Παπανδρέου ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας με δημόσιο χρέος 115% του ΑΕΠ. Με τις πολιτικές λιτότητας και αντιδραστικής αναδιανομής πλούτου και εξουσίας υπέρ του κεφαλαίου που ακολούθησε οδήγησε το δημόσιο χρέος στο 160% του ΑΕΠ και το κατέστησε απολύτως μη διαχειρίσιμο. Ταυτόχρονα βύθισε την οικονομία στην ύφεση και τους εργαζόμενους στην ανέχεια και την ανασφάλεια.
Στην εξελισσόμενη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, με την «απραξία» της, άφησε να εμφανίζεται ως μοναδική ελληνική θέση αυτή των Ελλήνων τραπεζιτών, ότι η μείωση του ελληνικού δημόσιου χρέους δεν έπρεπε να υπερβεί σε ποσοστό το 21%, όπως προέβλεπε η προηγούμενη Σύνοδος Κορυφής της 21/7.

ΚΝΕ : Ιστορικός περίπατος για μαθητές Γυμνασίου .Το Σάββατο 29 Οκτώβρη, στην οδό Κοραή



Αφιερωμένος στα 70 χρόνια από την ίδρυση του ΕΑΜ είναι ο πρώτος από μια σειρά «ιστορικούς περιπάτους» για μαθητές Γυμνασίου, που διοργανώνει η Οργάνωση Αττικής της ΚΝΕ.
Ο περίπατος, που είχε προγραμματιστεί για το περασμένο Σάββατο, θα γίνει τελικά το Σάββατο 29 Οκτώβρη.
Οι νέοι που θα συμμετάσχουν θα συγκεντρωθούν στο σταθμό του μετρό «Πανεπιστήμιο» (έξοδος Κοραή) στις 10.30 π.μ. και θα επισκεφτούν το κτίριο της Κοραή 4, όπου ήταν τα κρατητήρια της Γκεστάπο, και, μετά την απελευθέρωση, μέχρι το Δεκέμβρη του '44, στεγάστηκαν τα γραφεία του ΕΑΜ.

O OHE υιοθέτησε σήμερα, σχεδόν ομόφωνα και για 20ή συνεχόμενη χρονιά, ψήφισμα με το οποίο καταδικάζεται το εμπάργκο που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στην Κούβα.

Το κείμενο υιοθετήθηκε με 186 ψήφους υπέρ, δύο κατά (ΗΠΑ και Ισραήλ) και τρεις αποχές.
Το εμπάργκο κατά της Κούβας που ισχύει από τον Φεβρουάριο του 1962 απαγορεύει την εισαγωγή κάθε προϊόντος που περιέχει υλικά αμερικανικής προέλευσης, ακόμη και μέσω τρίτων χωρών.
Η Κούβα εξέφρασε την ικανοποίηση της για την "σαρωτική νίκη" που πέτυχε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.