Τετάρτη 23 Ιουνίου 2010

«Ο Υπουργός Εργασίας εξαπατά συνειδητά τους νέους» -- Δήλωση Δημ.Στρατούλη σχετικά με τη δυνατότητα του ΟΑΕΔ να καταβάλει τη διαφορά του κατώτερου μισθού για τους νεοπροσλαμβανόμενους

Σχετικά με τη δυνατότητα του ΟΑΕΔ να καταβάλει τη διαφορά του κατώτερου μισθού για τους νεοπροσλαμβανόμενους, ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Ο κύριος Λοβέρδος αναδεικνύεται, εκτός από καλός πολιτικός θεατρίνος και υπουργός της εξαπάτησης των εργαζομένων, αφού προσπαθεί να ντύσει με ψεύτικο χρυσόχαρτο το καθεστώς δουλείας που προωθεί για τους νέους και τις νέες της χώρας μας.

ΟΧΙ στον ευρωπαϊκό μακαρθισμό!Παρέμβαση του Ι. Μέλνικοφ, Α' αντιπροέδρου του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας

Σε ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο Ιβάν Μέλνικοφ, Α` Αντιπρόεδρος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ), κατήγγειλε πως «σε μια ολόκληρη σειρά ευρωπαϊκών χωρών εξαπλώθηκε η αντικομμουνιστική υστερία. Οι αρχές της Ουγγαρίας, της Πολωνίας, της Τσεχίας, της Ρουμανίας, της Λιθουανίας και μιας σειράς άλλων χωρών προσπαθούν ενεργά να παραχαράξουν την Ιστορία».



Ο Ι. Μέλνικοφ σημείωσε πως «οι εξελίξεις αυτές συνοδεύονται με την απότομη αύξηση των εθνικιστικών και ξενοφοβικών διαθέσεων. Οι κομμουνιστές της Ρωσίας με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούν τις βέβηλες προσπάθειες να εξισωθεί ο φασισμός με το σοβιετικό σοσιαλισμό. Να εισάγουν στα σχολικά βιβλία την πρωτόγονη και κενή θέση για «τον ανταγωνισμό των δυο ολοκληρωτικών καθεστώτων». Δεν μπορεί να μην προκαλέσει την αγανάκτησή μας το γεγονός ότι σε μια σειρά ευρωπαϊκές χώρες εγκρίνονται νόμοι ή τροπολογίες που απαγορεύουν τα κομμουνιστικά σύμβολα, τη δράση των κομμουνιστικών νεολαιίστικων οργανώσεων, όπως έγινε για παράδειγμα στην Τσεχία. Ενώ ακούγονται απειλές δίωξης κατά του Κομμουνιστικού Κόμματος της Μολδαβίας από την πλευρά της καινούριας εξουσίας της χώρας. Στη ίδια ακολουθία βρίσκεται η έγκριση από τα Κοινοβούλια της Λιθουανίας και της Ουγγαρίας των τροποποιήσεων στον Ποινικό Κώδικα που εξισώσουν την ΕΣΣΔ με τη ναζιστική Γερμανία».