Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Τουρκία: «Δεν έχουμε πρόθεση να εμπλακούμε σε πόλεμο με τη Συρία»





Η Τουρκία δεν έχει καμία πρόθεση να εμπλακεί σε πόλεμο, μετά την κατάρριψη τουρκικού πολεμικού αεροσκάφους από τις συριακές δυνάμεις, τόνισε τη Δευτέρα ο αντιπρόεδρος τηςκυβέρνησης Μπουλεντ Αρνίντς. 


«Δεν επιθυμούμε να εμπλακούμε σε πόλεμο με κανένα. Δεν έχουμε καμία τέτοια πρόθεση» δήλωσε τη Δευτέρα ο  Αρίντς, μετά τη λήξη του υπουργικού συμβουλίου που διενεργήθηκε με αφορμή το συμβάν της Παρασκευής.

Το ΚΚΕ για την Παγκόσμια Μέρα κατά των Ναρκωτικών 25/6/2012



Η 26η Ιούνη, παγκόσμια μέρα κατά των ναρκωτικών, είναι αφορμή για το λαό να στρέψει το βλέμμα του στην πολυδιαφημιζόμενη επίσημη πολιτική της ΕΕ για τα ναρκωτικά «μείωση της βλάβης», που διαχρονικά υλοποιούν και στηρίζουν οι κυβερνήσεις και τα κόμματα του «ευρωμονόδρομου»:
  • Τα στεγνά προγράμματα με κομμένη κατά 50% την επιχορήγηση δεν μπορούν να φτιάξουν νέα προγράμματα τελείως αναγκαία και τα 72 κέντρα πρόληψης χωρίς θεσμικό πλαίσιο λειτουργίας και υποχρηματοδοτούμενα, όσο δε για την επανένταξη των χρηστών, ούτε λόγος.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ στο ξενοδοχείο NOVOTEL ώρα 6.30μ.μ.




Το ΠΑΜΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ καλούν σε σύσκεψη συνδικαλιστικών οργανώσεων εργαζομένων, αυτοαπασχολουμένων, μικρομεσαίων, συνδικαλιστών, συλλόγων και ομάδων γυναικών, λαϊκών επιτροπών και επιτροπών αγώνα χώρων δουλειάς και φοιτητών και σπουδαστών, τη ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ στο ξενοδοχείο NOVOTEL ώρα 6.30μ.μ.
Να συζητήσουμε την οργάνωση της εργατικής, λαϊκής παρέμβασης, τις μορφές πάλης, για τη μεγάλη φοροληστεία που έχει επιβληθεί, για τις εξελίξεις στην υγεία και ιδιαίτερα για την εξασφάλιση φαρμάκων.

Η «διάσωση» της Ισπανίας και το βάθεμα της κρίσης



Του Πάρη Μακρίδη



Τις τελευταίες βδομάδες στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος βρίσκονται οι εξελίξεις στην Ισπανία. Κι αυτό γιατί η χώρα αυτή προσέφυγε στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης με σκοπό να διασφαλίσει το απαραίτητο ποσό (που θα φτάσει ως τα 100 δις €) για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού της συστήματος.

Το γεγονός ότι η τέταρτη σε μέγεθος οικονομία της ευρωζώνης παραδέχεται με αυτόν τον τρόπο την αδυναμία της να ανταπεξέλθει μόνη της στη διαχείριση των προβλημάτων του τραπεζικού της τομέα όχι μόνο αναδεικνύει, για ακόμα μια φορά, τη σοβαρότητα της κρίσης που βιώνουμε αλλά και οδηγεί στην όξυνση και το βάθεμά της.

Η κρατική παρέμβαση για τη «διάσωση» της Bankia

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για την προσφυγή της ισπανικής κυβέρνησης στον μηχανισμό στήριξης

Το βάθεμα της κρίσης στην ευρωζώνη και η προσφυγή της Ισπανίας στον μηχανισμό στήριξης έρχεται να καταδείξει ότι τα μνημόνια είναι το αποτέλεσμα και όχι η αιτία που προκαλεί την κρίση και τα αδιέξοδα της ΕΕ. 
Γι'αυτό οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ελπίζουν ούτε στην αναδιαπραγμάτευση των μνημονίων ούτε ότι η αντιδραστική ΕΕ μπορεί να γίνει φιλολαϊκή, αλλά να εμπιστευτούν τη δύναμή τους, να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και το μόνο δρόμο που μπορεί να τα διασφαλίσει:

Την Τετάρτη απεργούν πανελλαδικά οι εργαζόμενοι σε τουρισμό-επισιτισμό

Αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους, οι εργαζόμενοι στον Επισιτισμό και τον Τουρισμό ετοιμάζονται να δώσουν ακόμα μία σημαντική και δύσκολη μάχη με την 24ωρη πανελλαδική απεργία, στην οποία προχωρούν την Τετάρτη, 27 του Ιούνη, διεκδικώντας την υπογραφή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, χωρίς μείωση μισθών και διασφάλιση των δικαιωμάτων τους. Οι εργοδότες στον κλάδο έχουν καταγγείλει τις ΣΣΕ και αξιώνουν δραστικές μειώσεις στους μισθούς και αφαίρεση δικαιωμάτων των εργαζομένων που απορρέουν από τις Συμβάσεις. 
Από την απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα, στις 26 Μάη
 Στην Αθήνα, το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων Αττικής καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Independent: Η Ελλάδα σαν Σίσυφος υπομένει το βασανιστήριο του βράχου

Σε σκίτσο της η βρετανική εφημερίδα παρομοιάζει τη χώρα μας με τον Σίσυφο, ο οποίος σύμφωνα με την μυθολογία κουβαλούσε κάθε μέρα ένα βράχο στην κορυφή ενός βουνού. Μόλις έφτανε στην κορυφή η πέτρα κυλούσε από την άλλη και το βασανιστήριο ξεκινούσε πάλι από την αρχή στον Άδη.

Στο σκίτσο η Άνγκελα Μέρκελ παρουσιάζεται να το διασκεδάζει και να ζωγραφίζει μαύρες κουκκίδες στο βράχο προκειμένου να μοιάζει με ποδοσφαιρική μπάλα. 

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για την μήνυση της Ένωσης Αστυνομικών Κοζάνης κατά της Λιάνας Κανέλλη


Η μήνυση που αποφάσισε να καταθέσει το ΔΣ της Ένωσης Αστυνομικών Κοζάνης κατά της βουλευτού του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη αποτελεί ενέργεια πολιτικά σκόπιμη, που τα κίνητρά της δημιουργούν ερωτηματικά. Το απόσπασμα της προεκλογικής συνέντευξης την οποία επικαλούνται έχει ακριβώς το αντίθετο περιεχόμενο από αυτό που αναφέρουν ως βάση της μήνυσής τους.

Σόιμπλε: «Η Ελλάδα δεν έχει κάνει αρκετά...»


Διαπραγμάτευση και πράσινα άλογα...

Σκληρή γλώσσα κατά της Ελλάδας, για μια ακόμα φορά, χρησιμοποιεί ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, κατηγορώντας τη χώρα μας ότι δεν έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της προς τους εταίρους και δεν έχει καταβάλει αρκετές προσπάθειες για την καταπολέμηση των αιτίω της κρίσης.
Μιλώντας στην εκπομπή «Berlin Direkt» του ZDF, ο κ. Σόιμπλε προχώρησε σε συγκρίσεις μεταξύ της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας, τονίζοντας ότι «τα αίτια της κρίσης θα πρέπει να καταπολεμηθούν αξιόπιστα. Η Ιρλανδία και η Πορτογαλία το καταφέρνουν πολύ καλά. Στην Ελλάδα αυτό δεν γίνεται τόσο καλά, αλλά θα πρέπει και εκεί να σημειωθεί επιτυχία».

ΣΥΡΙΖΑ: Δεσμεύεται για αντιπολίτευση με όρους συμπολίτευσης.Οι μετεκλογικές δηλώσεις των στελεχών του δίνουν το στίγμα της στάσης που θα κρατήσει απέναντι στη νέα συγκυβέρνηση.


Πριν ακόμα ορκιστεί η νέα κυβέρνηση, «ορκίστηκε» ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα ασκεί «υπεύθυνη» αντιπολίτευση και πως θα κάνει το παν για να κρατήσει το λαό στη γωνία, βοηθώντας αντικειμενικά τους αστούς να ξελασπώσουν απ' την κρίση τους, διαδικασία που περνάει μέσα απ' την ισοπέδωση του λαού και των δικαιωμάτων του.

Γρηγοριάδης Κώστας

Μετά τη συνάντηση με τον Αντ. Σαμαρά, στη διάρκεια των διερευνητικών εντολών μετά τις εκλογές, ο Αλ. Τσίπρας, αν και αρνήθηκε τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση, έκλεισε το μάτι στη ΝΔ και στην αστική τάξη, δηλώνοντας ότι υπάρχουν«σημαντικές δυνατότητες διαπραγμάτευσης, επαναδιαπραγμάτευσης που (...) δεν πρέπει να σπαταληθούν. Η χώρα πρέπει να αξιοποιήσει αυτήν τη δυνατότητα και πρέπει η νέα κυβέρνηση που θα σχηματιστεί να πάει στις Βρυξέλλες με τον πήχη ψηλά, εκεί που τον τοποθέτησε ο λαός μας με την ψήφο του»!

Οι πιο φανατικοί ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής -αστυνομικοί μηνύουν τη Λιάνα Κανέλλη γιατί αποκάλεσε ορισμένους από αυτούς «φασιστοτσόγλανα» !!!


Μήνυση για εξύβριση κατά της βουλευτού του ΚΚΕ, θα καταθέσει την Δευτέρα, ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Αθανάσιος Γκλαβίνας.



Η κατάθεση της μήνυσης, όπως δημοσιεύει το enikos.gr, πάρθηκε μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης και σύμφωνη γνώμη (μετά από ενημέρωση) και της Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.).
Αφορμή για την απόφαση αυτή ήταν όπως υποστηρίζουν οι αστυνομικοί, η λέξη «φασιστοτσόγλανα» που χρησιμοποίησε η Λιάνα Κανέλλη την ώρα που βρισκόταν στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, για να περιγράψει ορισμένους αστυνομικούς.

«Χωρίς αρχές χτίζεις μόνο πάνω στην άμμο». Επιστολή των Κομμουνιστών Λαϊκή Αριστερά - ΚΚ Ιταλίας στο ΚΚΕ.


Στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ, έφτασε επιστολή, που δημοσιεύεται και στην ηλεκτρονική σελίδα του κόμματος Κομμουνιστές Λαϊκή Αριστερά - Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας, του γραμματέα του Μάρκο Ρίτσο, που αναφέρεται στη μάχη, που έδωσε το ΚΚΕ στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές.

Αναδημοσιεύουμε την επιστολή:

«Ευχαριστώ τους συντρόφους, ευχαριστώ την Αλέκα, το αποτέλεσμα των εκλογών παρέρχεται, αλλά οι αρχές παραμένουν. Στον κόσμο του παγκοσμιοποιημένου καπιταλισμού, οι εκλογές και η δημοκρατία δεν υπάρχουν, ή μάλλον, υπάρχουν μόνο όταν κερδίζουν "αυτοί" (όπως αποδεικνύεται και από τη δολοφονία του Αλιέντε).