Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Ομιλία του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στο Φεστιβάλ της Νεολαίας Συνασπισμού στη Θεσσαλονίκη



• Δεν μπορείς να βγάλεις μια οικονομία από την κρίση, βουλιάζοντας την στην ύφεση, δίνοντας διαρκώς νέα βαριά, υψηλότοκα δάνεια και με την προϋπόθεση με αυτά να χρηματοδοτείς τα προηγούμενα χρέη και τους τόκους και όχι την απασχόληση, την κοινωνική συνοχή, και την πραγματική οικονομία
• Τα μέτρα αποτυγχάνουν όχι γιατί δεν υπάρχει βούληση της κυβέρνησης, ούτε γιατί δεν υπάρχει συναίνεση από την κοινωνία. Ούτε γιατί τα υπονομεύει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αποτυγχάνουν γιατί ο κόσμος έχει στεγνώσει. Έχει εξαντλήσει την δυνατότητα του να συνεισφέρει σε ένα πιθάρι χωρίς πάτο
• Το κίνημα στα Πανεπιστήμια είναι κομμάτι του τεράστιου μαζικού κινήματος κοινωνικής αντίστασης και κάθε νίκη του, φέρνει πιο κοντά τον στόχο, την απαλλαγή από το Μνημόνιο και την εφιαλτική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης.
• Η νέα γενιά, το πιο ζωντανό και ενεργητικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας πρέπει να μπει τώρα στην πρωτοπορία των κοινωνικών αγώνων κατά του Μνημονίου
• Η κυβέρνηση αυτή πρέπει να φύγει πριν μας χρεοκοπήσει.

Το ΜΠΑΤΣΟΚ πάει πλατεία-Τα ΜΑΤ χτύπησαν τους «αγανακτισμένους»


Αναδημοσίευση από το NEWSBOMB.GR

Ένταση χωρίς λόγο προκάλεσαν τα ΜΑΤ στην πλατεία Συντάγματος, αφού στην προγραμματισμένη για σήμερα συγκέντρωση των «Αγανακτισμένων», ξεκίνησαν να χτυπούν τον κόσμο χωρίς καμία αιτία…
Περίπου 3.000 κόσμος πραγματοποίησε ειρηνική πορεία, ωστόσο όταν αυτή έφτασε στο Σύνταγμα, άρχισαν τα …όργανα της τάξης να τους κυκλώνουν χτυπώντας τις ασπίδες τους, ενώ προκειμένου να τους απομακρύνουν από το Σύνταγμα τους περικύκλωσαν και έκαναν χρήση χημικών.

«Θερμή» υποδοχή του Αμπάς στα Παλαιστινιακά εδάφη

«Θερμή» υποδοχή του Αμπάς στα Παλαιστινιακά εδάφη
Χιλιάδες Παλαιστίνιοι υποδέχτηκαν τον Παλαιστίνιο πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς σήμερα κατά την επιστροφή του από τη Νέα Υόρκη, όπου ο Παλαιστίνιος ηγέτης κατέθεσε ιστορικό αίτημα στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν για αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους από το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού.

Κουνώντας σημαίες, χιλιάδες Παλαιστίνιοι συγκεντρώθηκαν στην έδρα της Παλαιστινιακής Αρχής στη Ραμάλα της Δυτικής Οχθης, όπου ο Αμπάς έφθασε με αυτοκίνητο μετά την άφιξή του αργά χθες το βράδυ στο αεροδρόμιο της ιορδανικής πρωτεύουσας, Αμάν.

Συρρικνώνεται το Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού που σώζει νεογνά από την εμφάνιση σοβαρών σωματικών και νοητικών βλαβών

Σε ένα σύστημα υγείας που καταρρέει ελέω μνημονίου και κυβερνητικών επιλογών, ίσως είναι αφελής η προσδοκία ότι μπορεί να υπάρξουν πολιτικές αποφάσεις οι οποίες δεν θα θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική, ψυχική και κοινωνική προστασία των μόνων που δεν ευθύνονται για την κρίση: των παιδιών.

Το Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού που στεγάζεται στο «Αγία Σοφία» γλιτώνει κάθε χρόνο την πολιτεία, με τις έγκαιρες διαγνώσεις του, από ένα ίδρυμα παιδιών με σοβαρές ασθένειες.Το Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού που στεγάζεται στο «Αγία Σοφία» γλιτώνει κάθε χρόνο την πολιτεία, με τις έγκαιρες διαγνώσεις του, από ένα ίδρυμα παιδιών με σοβαρές ασθένειες.Στη λίστα των 151 υπό συγχώνευση-συρρίκνωση φορέων, συμπεριλαμβάνεται το Ινστιτούτο Υγείας Παιδιού (ΝΠΙΔ) που στεγάζεται στο νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». Οι εργαζόμενοι -με έκπληξη όπως λένε- διαπίστωσαν ότι «είμαστε στους φορείς που πρέπει να θέσουν το 10% του προσωπικού τους σε εφεδρεία».

Η Κερατέα λέει "Δεν πληρώνω"!

 




Κάτοικοι της Κερατέας

Βιώνουμε όλοι μας, όλη η κοινωνία της Ελλάδας, ένα πρωτοφανές κλίμα, περικοπή μισθών, συντάξεων και δικαιωμάτων και ταυτόχρονα, επιβολή κεφαλικών φόρων σε καθένα μας και στα ακίνητα.

Την οικονομική κρίση και την απαξίωση της χώρας μας την πληρώνουν μόνον όσοι τίμια εργάστηκαν και ανόρθωσαν αυτό τον τόπο.

ΗΠΑ - Προετοιμασίες για «πόλεμο σε όλο τον πλανήτη»

Τα θύματα από τις επιθέσεις μη επανδρωμένων αμερικανικών αεροσκαφών αυξάνονται στο Πακιστάν
Από τον «άξονα του κακού» του Μπους, στον «άξονα της αστάθειας» του Ομπάμα με μυστικές επιχειρήσεις, επιθέσεις με επανδρωμένα αεροσκάφη από ένα δίκτυο βάσεων, εν πολλοίς μυστικό, σε έναν τεράστιο αριθμό χωρών - 75 χώρες σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ουάσιγκτον Ποστ», έως και 120 χώρες έως το τέλος του χρόνου, σύμφωνα με αξιωματούχους του Πενταγώνου. Αυτή είναι η τακτική του «νέου αμυντικού δόγματος», με μυστικές επιχειρήσεις και καίρια «χτυπήματα» παντού. Μια διαφοροποιημένη τακτική, που κρίθηκε «αναγκαιότητα» εξαιτίας των «ειδικών συνθηκών» που επικρατούν στην αμερικανική και την παγκόσμια οικονομία, καθώς η καπιταλιστική κρίση εντείνεται ενώ το κόστος του πολέμου σε Ιράκ και Αφγανιστάν αποδείχτηκε δυσβάσταχτο και προκαλεί αντιδράσεις και στον αμερικανικό λαό.

Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς για τις εξελίξεις στην οικονομία


Η χώρα βρίσκεται στο χείλος της αβύσσου και η  κυβέρνηση πορεύεται χωρίς σχέδιο, εγκλωβισμένη σε μια ακατάσχετη και αναποτελεσματική μετρολογία.
Τούτες τις κρίσιμες ώρες επιβάλλεται ένα ολοκληρωμένο και ρεαλιστικό εθνικό σχέδιο εξόδου από την κρίση, που θα απαντά στις σημερινές ανάγκες, θα προστατεύει τον κοινωνικό ιστό και θα ενεργοποιεί τις αναπτυξιακές διαδικασίες.

Mάχη ύπαρξης του Πριν- του Γιώργου Δελαστίκ


του Γιώργου Δελαστίκ

Υπαρξιακό αγώνα δίνει το Πριν – και την πρώτη καθοριστική για την επιβίωσή του μάχη τη δίνει τώρα το Σεπτέμβρη! Το εννοούμε κυριολεκτικά, με αυστηρό ημερολογιακό προσδιορισμό. Η συνέχιση της έκδοσης της εφημερίδας μας κρέμεται από μια κλωστή και η κλωστή αυτή είναι βέβαιο ότι θα κοπεί χωρίς τη βοήθεια, την οικονομική βοήθεια των αναγνωστών, φίλων και συντρόφων. Θα το πούμε χωρίς περιστροφές: Το Πριν θα υποχρεωθεί να κλείσει στο τέλος Σεπτέμβρη, αν με τη βοήθειά σας δεν κατορθώσει να καλύψει τα χρέη του που αρχίζουν να δημιουργούνται.


Από τον Μάρτη του 1990 που πρωτοκυκλοφόρησε, πάνω από 21 χρόνια τώρα, το Πριν ουδέποτε είχε χρέη. Οι λόγοι είναι απλοί.

0% λιπαρά και πολύσπορο; Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ


Και εγένετο ταραχή μεγάλη. Γιατί κάποιος που έχει να φάει, μόνον από τη δουλειά του, κι ούτε καν παντεσπάνι απ' την κληρονομιά του, μπορεί να επιλέξει να ταχθεί στο πλευρό και υπέρ αυτών που παράγουν ό,τι έχει και δεν έχει η ζωή του;
Μα γιατί σύντροφοί μου, χαλάει η ταξική σούπα, ξινίζει. Είναι «φυσικό» να προδίνεις την εργατική τάξη. Είναι «αφύσικο» να εγκαταλείπεις την αστική. Δεν έτσουξε το «σόου», γιατί δεν ήταν! Η φώτιση της πραγματικότητας σήκωσε και πεθαμένους. Αν επιζείς με 5.000 το χρόνο, λέω αν, και θες το 1/5 για τα βασικότερα των βασικών, τότε το χαράτσι είναι φόνος εν ψυχρώ. Φανερός. Ωμός.

Δραστηριότητα των ΚΟ του ΚΚΕ


Σήμερα Κυριακή:
  • Πολιτική συγκέντρωση - συζήτηση διοργανώνει η ΚΟ Γερμανίας του ΚΚΕ στο Ντίσελντορφ, στις 5 μ.μ. στο Gaststatte Gambrinus, με θέμα «Πολιτικές εξελίξεις και οι θέσεις του ΚΚΕ». Θα μιλήσει ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, και θα ακολουθήσει συζήτηση.
Αύριο, Δευτέρα 26/9:

Mια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένα κόμμα σοσιαλιστικό...

Mια φορά κι έναν καιρό, ήταν ένα κόμμα σοσιαλιστικό...
Δεν χρειαζόταν καν η ανακοίνωση των νέων μέτρων-σοκ που αποφάσισε η κυβέρνηση πριν από μερικές μέρες, για να απογοητευθούν οι παραδοσιακοί ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, αφού αυτό έχει συμβεί εδώ και πολύ καιρό.  Οι αντιδράσεις παλαιών στελεχών της Αριστερής πτέρυγας του Κινήματος, αλλά κυρίως των απλών πολιτών που του έδωσαν την ψήφο τους τον Οκτώβρη του 2009, ενώπιον της νεοφιλελεύθερης «μετάλλαξης» του κυβερνώντος κόμματος σε σχέση με τις ιδεολογικές του καταβολές, έχουν γίνει συνήθεια. Οι διαφορές του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, των αρχών της δεκαετίας του '80, με το σημερινό ΠΑΣΟΚ, του Γιώργου Παπανδρέου είναι χαώδεις, με τα ιστορικά ντοκουμέντα να το μαρτυρούν.

Το Newpost.gr έψαξε και βρήκε προεκλογικές αφίσες του ΠΑΣΟΚ που μας οδηγούν 30 περίπου χρόνια πίσω, με τις εξαγγελίες που αναγράφονταν σε αυτές να δημιουργούν την τέλεια αντίθεση με τις κυβερνητικές πολιτικές της Ελλάδας των Μνημονίων.

ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΠΑΡΤΗΣ :Ενέκρινε κονδύλι για μνημόσυνο ταγματασφαλιτών.


Σε μια χυδαία παραχάραξη της Ιστορίας προχώρησε η πλειοψηφία της δημοτικής αρχής Σπάρτης (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ), όταν, μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ψήφισε κατά πλειοψηφία την έγκριση κονδυλίου για «τέλεση μνημοσύνου πεσόντων Μυστρά».

Το εν λόγω μνημόσυνο αφορά τους ταγματασφαλίτες και Χίτες που αρνήθηκαν το 1944 να παραδώσουν τα όπλα στον ΕΛΑΣ και συνέχισαν, πιστοί στον όρκο που έδωσαν στο ...Θεό, «ότι θα υπακούω απολύτως ΕΙΣ ΤΑΣ ΔΙΑΤΑΓΑΣ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΟΥ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΑΔΟΛΦΟΥ ΧΙΤΛΕΡ», την προδοτική τους δράση.