Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα από την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στη Χαλυβουργία.


Στις 7 του  Μάη το ΚΚΕ θα βρίσκεται εκεί που ανήκει: Μέσα στη λαϊκή πλειοψηφία.



Οποιαδήποτε κυβέρνηση σχηματιστεί, λόγου χάρη μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση, το μόνο που θα πετύχει είναι να σπείρει την απογοήτευση και το θυμό στο λαό. Ούτε μήνα δεν θα «κρατήσουν οι χοροί» από τη νίκη της. Θα ξεσκεπαστεί.

Κεντρική Ομιλία Απεργιακής Συγκέντρωσης 1η Μάη.


1η Μάη 2012- Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Ελληνική Χαλυβουργία



Συνάδελφοι, εργάτες, εργάτριες, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, νέοι και νέες
Εκ μέρους του ΠΑΜΕ και του ΔΣ των Χαλυβουργών σας απευθύνουμε ταξικό χαιρετισμό. Η σημερινή μας απεργιακή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωσή στην πύλη της Χαλυβουργίας, δεν έχει μόνο συμβολικό χαρακτήρα. Θέλει να δηλώσει την πίστη και την αποφασιστικότητά μας, να προσπαθήσουμε όλοι να οργανώσουμε σκληρό και μακροχρόνιο αγώνα όπως οι Χαλυβουργοί. Για να αναχαιτίσουμε την νέα αντιλαϊκή λαίλαπα που έρχεται μετά τις εκλογές. Για να συγκεντρώσουμε δυνάμεις, να συγκροτηθεί η λαϊκή συμμαχία που θα παλέψει να ανατρέψει την εξουσία του Μάνεση και της τάξης του, και θα φέρει στην εξουσία την εργατική τάξη.

Η Βολιβία στα βήματα της Αργεντινής:Στα βήματα της Αργεντινής Εθνικοποιείται στη Βολιβία η εταιρεία μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας/


Έβο Μοράλες



Ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες αποφάσισε την εθνικοποίηση της εταιρείας Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας, την οποία διαχειρίζεται το θυγατρική του ισπανικού Δικτύου ηλεκτρικής ενέργειας και διέταξε την κατάληψη των χώρων της από το στρατό. 


«Το διάταγμα έχει ως στόχο να εθνικοποιηθεί υπέρ της Εθνικής Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (Ende), για λογαριασμό του κράτους, το πακέτο των μετοχών που κατέχει η εταιρεία», δήλωσε ο Έβο Μοράλες κατά τη διάρκεια τελετής στο προεδρικό μέγαρο στη Λα Πας.

Λίλα Καφαντάρη Ηθοποιός, υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ στις Κυκλάδες.


Γιατί όλοι πρέπει να ψηφίσουν ΚΚΕ; 


Γιατί όποιοι κι αν κάνουν κυβέρνηση, την επόμενη μέρα θα οξυνθεί ο εφιάλτης της εξαθλίωσης του λαού. Στην αντιλαϊκή επίθεση που δεν θα έχει τέλος, μόνο η ισχυρή αντεπίθεση από την πλευρά μας, μπορεί να εμποδίσει την υλοποιήση των αποφάσεων που έχουν ήδη πάρει.
Γιατί το ΚΚΕ δεν είπε μόνο την αλήθεια στο λαό, προειδοποιώντας για όλα όσα έγιναν, αλλά με στήριγμα την κοσμοθεωρία του, το Μαρξισμό - Λενινισμό, δίνει την προοπτική της μοναδικής διεξόδου υπέρ του λαού που είναι η δική του εξουσία στην πολιτική και την οικονομία.

Χρυσαυγίτες = Κοινοί εγκληματίες.ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΛΗΣΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΠΛΟΧΡΗΣΙΑ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΤΤΙΚΗΣ..


Νεοναζί-αλήτες-χρυσαυγίτες !



Για συνδρομή σε ληστεία,απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, δικάζεται στις 14 Μαΐου 2012, μια εβδομάδα ακριβώς μετά τις βουλευτικές εκλογές, ο Ηλίας Κασιδιάρης, υπεύθυνος τύπου της Χρυσής Αυγής και υποψήφιος βουλευτής στο Υπόλοιπο Αττικής.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΟΛΟΙ σήμερα στις 8 μ.μ. στο Πεδίον του Αρεως.


Θα μιλήσει η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα


Σήμερα Τετάρτη 2 Μάη, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Πεδίον του Αρεως, όπου στις 8 μ.μ. θα γίνει η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Αλέκα Παπαρήγα. Στο κάλεσμα του Κόμματος, που σηματοδοτεί την τελική ευθεία για την κάλπη της 6ης Μάη, να δηλώσουμε όλοι «παρών»! Μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, οπαδοί και φίλοι, αυτοαπασχολούμενοι, μικροί αγρότες, νεολαίοι και γυναίκες, άνθρωποι του μόχθου που γνώρισαν το ΚΚΕ στους αγώνες και συμπορεύτηκαν μαζί του όλο το προηγούμενο διάστημα.
Είτε πείστηκαν και συμφωνούν με την πολιτική πρόταση διεξόδου του Κόμματος, είτε αναγνωρίζουν τη συνέπεια και τη σταθερότητά του, το γεγονός ότι έγκαιρα προειδοποίησε, πρόβλεψε και δεν έπεσε έξω, είτε βλέπουν στο ΚΚΕ τη μόνη δύναμη που δεν πρόκειται να τους προδώσει την επόμενη των εκλογών, ακόμα και αν δε συμφωνούν σε όλα μαζί του, η θέση όλων είναι σήμερα στο Πεδίον του Αρεως.

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2012:Μεγαλειώδης συγκέντρωση. Χιλιάδες εργάτες έσμιξαν με τους απεργούς χαλυβουργούς.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με   επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.


Τα μπλοκ ήταν τόσο πυκνά που ήταν σχεδόν αδύνατο να περπατήσεις τη συγκέντρωση. Εδώ με φόντο την κατεύθυνση προς Αθήνα...



Ηταν μια θαυμάσια μέρα η χτεσινή. Μια μέρα που θα μείνει στην ιστορία. Μέσα σε συνθήκες εφιαλτικής επέλασης στη ζωή του, ο λαός μας έστειλε μήνυμα αντεπίθεσης εκεί ακριβώς που έπρεπε: Στο μετερίζι ενός παλικαρίσιου και κρίσιμου αγώνα που έχει αποκαλύψει το μεγαλείο της αλληλεγγύης και της οργάνωσης των εργατών. Εξω από το χαλυβουργείο του Ασπροπύργου. Εκεί, αντάμωσαν οι χιλιάδες απεργοί και οι διαδηλωτές της Αττικής συνθέτοντας εικόνες ξεχωριστές σε ομορφιά και περιεχόμενο. Εκεί, «έφτασε» και το μήνυμα των χιλιάδων διαδηλωτών από ολόκληρη τη χώρα που βροντοφώναξαν «Χωρίς εσένα γρανάζι δε γυρνά, εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά».
Πρωτομαγιά 2012 στην «Ελληνική Χαλυβουργία». Το ημερολόγιο του αγώνα έγραφε 184 μέρες ΑΠΕΡΓΙΑ! Ναι, χτες, ήταν μια διαφορετική Πρωτομαγιά.

H ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α για τις πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις: Η φετεινή Πρωτομαγιά σηματοδοτεί το δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα.


ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α



Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τις δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους, ανέργους και νέους που διαδήλωσαν στις Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις και πορείες, για τα δικαιώματα της εργατικής τάξης, για την ανατροπή της επίθεσης της Ιερής Συμμαχίας κεφαλαίου – ΕΕ – ΔΝΤ, για τη διεθνιστική αλληλεγγύη, για τη συνολική απελευθέρωση της εργασίας από τα δεσμά της μισθωτής σκλαβιάς. Οι εργαζόμενοι έστειλαν μήνυμα ότι -και μετά τις εκλογές- θα αντιταχθούν με τον πιο αποφασιστικό τρόπο στην κανιβαλική επίθεση του μαύρου μετώπου, θα ανοίξουν νέους δρόμους αποφασιστικού και νικηφόρου αγώνα.
Ιδιαίτερα σημαντική ήταν η επιτυχία της Πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης της Αθήνας στο Μουσείο και της διαδήλωσης προς την Βουλή, που διοργάνωσαν πρωτοβάθμια σωματεία και συλλογικότητες ανέργων.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 1/5.


Πολίτες της Λάρισας,
Φίλες και Φίλοι του θεσσαλικού κάμπου,

Έρχεται η ώρα της ανατροπής.
Πλησιάζει η ώρα του λαού.
Πλησιάζει η ώρα του ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο.

Έναν αιώνα μετά, η 6η Μαρτίου του Κιλελέρ, παραδίδει τη σκυτάλη της ανατροπής σ’ όλη τη χώρα. Στις 6 Μαΐου του λαού και του τόπου.
Αυτό το τεράστιο και ορμητικό κύμα αξιοπρέπειας, αυτοπεποίθησης και ανατροπής, που έχει ξεσηκώσει ο ίδιος ο λαός μας από τις τέσσερις γωνιές της Ελλάδας, θα φέρει την Κυριακή που μας έρχεται, το λαό ξανά κυρίαρχο στη χώρα του, τη Δημοκρατία πίσω στην Ελλάδα, την τρόικα έξω από τη χώρα και ένα νέο συνασπισμό της Αριστεράς, με πυρήνα τον ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ.