Σάββατο 4 Ιουνίου 2011

Η αστική τάξη γνωρίζει καλά πως έχει πραγματικό αντίπαλο στις επιδιώξεις της. Το οργανωμένο ταξικό εργατικό κίνημα, την πρωτοπορία του, το ΚΚΕ.



Περασμένες εννιά το βράδυ, το δελτίο του «Mega», που είχε αρχίσει στις οκτώ, τελειώνει, έχει παρελάσει απ' αυτό κάθε «Χατζηαβάτης». Παίρνουν σκυτάλη στον ΣΚΑΪ με το ίδιο περιεχόμενο. Στο «Mega» δίνουν μερικά δευτερόλεπτα πριν τη λήξη για να ακουστεί μια δήλωση της Γενικής Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ. Στον ΣΚΑΪ σταθεροί στον αχταρμά: Μιλούν για τους «αγανακτισμένους μηχανόβιους» και πασπαλίζουν το θέμα με ολίγον από την πρωινή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ.
Εξω στο δρόμο, σε δεκάδες πόλεις, εργάτες με όνομα και επώνυμο, με γραμμένο φαρδιά - πλατιά στα πανό τους το όνομα του αντίπαλου διαδηλώνουν. Ούτε λέξη στα δελτία για το περιεχόμενο της κινητοποίησης. Τι ζητάνε; Τι τους βγάζει στο δρόμο; Πώς το παλεύουν; Αυτοί οι διαδηλωτές, οργανωμένοι κάτω από τη σημαία του ΠΑΜΕ, δεν είναι χρήσιμοι στο σύστημα.

«Σηκώθηκαν» τα πρώτα μαχητικά ελικόπτερα στη Λιβύη.Πάνε για χερσαία επιχείρηση λένε οι Ρώσοι.Συνεχίζεται ο βρώμικος πόλεμος του ΝΑΤΟ με την συνδρομή της χρεοκοπημένης χώρας μας.

 Τη χρήση των πρώτων μαχητικών ελικοπτέρων σε επιχειρήσεις στη Λιβύη ανακοίνωσε το ΝΑΤΟ, προσθέτοντας ότι συνέβαλαν στην καταστροφή περίπου 20 στόχων. Το ΝΑΤΟ «παρεκκλίνει προς μία χερσαία επιχείρηση» στη Λιβύη υποστήριξε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ενώ η Μεγ. Βρετανία μιλά για «λογική εξέλιξη».
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα μαχητικά ελικόπτερα έπληξαν στρατιωτικά οχήματα, αμυντικό εξοπλισμό και τις δυνάμεις του λίβυου ηγέτη, Μουάμαρ Καντάφι. Πρόκειται για γαλλικά μαχητικά ελικόπτερα Tigre και Gazelle, καθώς και βρετανικά ελικόπτερα, όπως ανακοινώθηκε από το γαλλικό Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων.

ΜΑΣ :Σχόλιο για την επιστολή των 32 διανοούμενων


Για την επιστολή των 32 διανοούμενων

           Δεν περιμέναμε τίποτα διαφορετικό να ακούσουμε σε αυτή την ανοιχτή επιστολή που υπογράφουν 32 διανοούμενοι. Επιβεβαιώνουν την μέχρι τώρα στάση τους σαν υπερασπιστές του συστήματος.
Εν πολλοίς είπαν ότι: πρέπει με ομοψυχία να συμπορευτούμε για να ξεπεράσουμε την κρίση, δηλαδή να συμπορευτεί δηλαδή ο φοιτητής και ο νέος εργαζόμενος με αυτούς που από το πρωί μέχρι το βράδυ τον καλούνε να δεχτεί το κόψιμο των μισθών και των επιδομάτων, την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, την ανασφάλιστη δουλεία, τις σχολές-επιχειρήσεις.

Δήλωση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.04/06/2011.



Η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει ήδη υπογράψει το νέο μνημόνιο, στο οποίο προβλέπονται απολύσεις στο δημόσιο και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας.
Λογαριάζουν, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο. Αυτή τη φορά, το μνημόνιό τους δε θα περάσει.
Μπορεί να διαθέτουν τη στήριξη της διαπλοκής και της πλουτοκρατίας, αλλά στη συνείδηση του ελληνικού λαού έχουν ήδη καταρρεύσει.
Οι μέρες της εξουσίας τους είναι μετρημένες, όσο ο κόσμος βγαίνει μαζικά και ειρηνικά στους δρόμους.

«Οχι βέβαια. Ποιος το είπε αυτό;»...Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ.



Δεν υπάρχει περίοδος στην ιστορία της ΠΑΣΟΚικής δημαγωγίας που να μην ακολουθήθηκε η τακτική της εκτόνωσης και της ενσωμάτωσης της λαϊκής αγανάκτησης απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, από δυνάμεις του ίδιου του ΠΑΣΟΚ.
*
Το συγκεκριμένο κόμμα ειδικεύεται - από την εποχή που ο ιδρυτής του διατεινόταν «άλλο η κυβέρνηση, άλλο το κόμμα» - στο να παριστάνει ότι είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που είναι.
*
Είναι μια «δουλειά» που για την φέρουν σε πέρας οι του ΠΑΣΟΚ, φροντίζουν να υπάρχουν πάντα μέσα στο ΠΑΣΟΚ εκείνοι οι πρόθυμοι να υποδυθούν - όταν χρειαστεί - το «καλό» ΠΑΣΟΚ:
Από τους «αντάρτες» και «ακομμάτιστους» των εκάστοτε τοπικών εκλογών μέχρι τους «διαφωνούντες» αλλά πάντα υπερψηφίζοντες τα μνημόνια, τις μειώσεις μισθών και τα καθέκαστα.
*
Η κωμωδία, ασχέτως του γεγονότος ότι έχει πάψει πια να κόβει εισιτήρια, θα συνεχιστεί καθότι «ο πνιγμένος από τα μαλλιά του πιάνεται».

Μικρή συμμετοχή στο συλλαλητήριο ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ.

Δεν μαζεύτηκαν ούτε 1.000 πολίτες στο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.Η μικρή συμμετοχή δείχνει την απογοήτευση των εργαζομένων από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που πρόσκεινται στο κυβερνητικό καθεστώς του ΠΑ.ΣΟ.Κ.Αντιθέτως χτες στην Ομόνοια βρέθηκαν πολλές χιλιάδες κόσμου στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ ,μια κινητοποίηση που εξαφανίστηκε από τα μεγάλα ΜΜΕ.Η ΓΣΕΕ πάντως ετοιμάζει 24ωρη απεργία στις 15 Ιουνίου κατά των νέων μέτρων λιτότητας και του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Θα προηγηθεί στις 9 Ιουνίου 24ωρη απεργία σε όλες τις ΔΕΚΟ. 

(Φωτογραφία:  Ευρωκίνηση )


Red Star

Συμβολική κατάληψη στο υπουργείο Οικονομικών από το ΠΑΜΕ.


Η σημαία του ΠΑΜΕ δίπλα στην ελληνική έχει αντικαταστήσει τη σημαία της Ευρωπαϊκής Ενωσης
Σε συμβολική κατάληψη του υπουργείου Οικονομικών στο Σύνταγμα, προχώρησαν, νωρίς χτες το πρωί, μέλη του ΠΑΜΕ με μια αιφνιδιαστική και οργανωμένη κίνηση. Κατάληψη που διήρκεσε μέχρι και αργά το βράδυ, όταν η διαδήλωση του ΠΑΜΕ έφθασε εκεί από την Ομόνοια.
Στην κεντρική πρόσοψη του κτιρίου του υπουργείου κρεμάστηκε ένα τεράστιο πανό που έγραφε: «Οργάνωση και αγώνας για την ανατροπή. Γενική απεργία».
Η κατάληψη έγινε στα πλαίσια της χθεσινής ολοήμερης δράσης ενάντια στα αντεργατικά και απάνθρωπα μέτρα που θέλουν να επιβάλουν κυβέρνηση - τρόικα - πλουτοκρατία και ξεκίνησε λίγο μετά τις 6 το πρωί. Δεκάδες μέλη του ΠΑΜΕ έφτασαν από την πλατεία Συντάγματος, μπήκαν στο κτίριο και παρατάχθηκαν μπροστά από την είσοδο. Ταυτόχρονα, σε μιαν ακόμα συμβολική κίνηση, κατέβασαν τις δύο σημαίες της Ευρωπαϊκής Ενωσης από την ταράτσα του κτιρίου και ύψωσαν αυτές του ΠΑΜΕ.
Λίγα μέτρα πιο πέρα, στη συμβολή της Καραγεώργη Σερβίας και τον πεζόδρομο της Ερμού, βρίσκονται εγκατεστημένοι επιτυχόντες του ΑΣΕΠ αδιόριστοι στο υπουργείο Οικονομικών. Επικροτούν με κάθε τρόπο τις ενέργειες των μελών του ΠΑΜΕ και ανακοινώνουν από τα δικά τους μεγάφωνα και κάτω από θερμά χειροκροτήματα: «Πριν από λίγη ώρα κατέβηκαν από το υπουργείο οι σημαίες της ΕΕ και υψώθηκαν αυτές του ταξικού κινήματος». 

Το σχολείο της «εύπεπτης» αμάθειας


Γνωστή πολυεθνική (Lidl) θα διδάσκει υγιεινή διατροφή σε σχολεία της Θεσσαλονίκης!
Σε πεδίο παρέμβασης διάφορων επιχειρήσεων, που έρχονται να «προσφέρουν» τάχα στους μαθητές για να αποκομίσουν στην πραγματικότητα οι ίδιες οφέλη, έχουν μετατραπεί τα τελευταία χρόνια τα σχολεία. Είτε εταιρείες, είτε ΜΚΟ, είτε η πολιτεία και η ΕΕ, με κοινό παρονομαστή την καλλιέργεια συγκεκριμένων συμπεριφορών στους μικρούς μαθητές, εφαρμόζουν διάφορα προγράμματα. Τέτοιοι φορείς μάλιστα «συνωστίζονται» το τελευταίο διάστημα στα σχολεία για να μάθουν λένε στα παιδιά να τρώνε υγιεινά...

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ.


ΜΑΣ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΡΟΪΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

 Μπροστά στη γενικευμένη επίθεση στα εργατικά δικαιώματα την εκποίηση των δημόσιων υπηρεσιών και οργανισμών το ξεπούλημα τη δημόσιας περιουσίας πραγματοποιείται το Σάββατο 4 Ιούνη από τα συνδικάτα του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα συλλαλητήριο στην Ομόνοια στις 11 το πρωί. Συλλαλητήρια οργανώνονται και σε άλλες πόλεις όπως στη Θεσσαλονίκη την Τρίπολη αλλά και άλλες πόλεις.