Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Οι θέσεις του ΚΚΕ για την αντιπλημμυρική προστασία του Έβρου.



Συνέντευξη τύπου παραχωρησε η Τ.Ε. του ΚΚΕ για τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην περιοχή από τις αλλεπάλληλες πλημμύρες και την πρόταση του κόμματος για την   αντιπλημμυρική προστασία και την αξιοποίηση των υδάτινων πόρων . 



      Για άλλη μια χρονιά ο εφιάλτης των πλημμυρών ξανακτυπά τις παρέβριες περιοχές, με ανυπολόγιστες τις καταστροφές σε σπίτια, υποδομές, αρδευτικά δίκτυα, οδοποιία, γεωργικές εκμεταλλεύσεις και κτηνοτροφικές μονάδες .

Επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Κ.Κ.Ε. Σπύρου Χαλβατζή στη βουλή : Για τα τεράστια προβλήματα στο Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Παναγιώτη και Αγλαΐας Κυριακού.

Προς τον Υπουργό Υγείας



Με τους αντιλαϊκούς νόμους στην Υγεία, τα ήδη μεγάλα προβλήματα του Νοσοκομείου έχουν οξυνθεί. Οι προϋπολογισμοί του όλο και μειώνονται, όταν καλείται να περιθάλψει αυξανόμενο αριθμό ασφαλισμένων και ανασφάλιστων παιδιών. Αναφέρουμε ενδεικτικά: Υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού. Ενδεικτικά, καρδιολόγοι, προσωπικό στο παθολογοανατομικό, το φαρμακείο, νοσηλευτές αλλά και οι τραυματιοφορείς είναι μόλις 8, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό.

ΟΚΔΕ: Ανακοίνωση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και τις πολιτικές εξελίξεις


Η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΝΔ–ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε μπροστά στα αδιέξοδα της πολιτικής της, στην πλήρη χρεοκοπία της πολιτικής του success story, στο ναυάγιο των ασυνάρτητων κραυγών της περί «πολιτικής σταθερότητας», στην οργή και στους αγώνες των εργατικών και λαϊκών μαζών. Το «κόλπο» της επίσπευσης της εκλογής Προέδρου είναι η τελευταία της πράξη εξαπάτησης του ελληνικού λαού και εκβιασμού των προθύμων βουλευτών για τη συγκέντρωση των «180», που θα παρέτεινε την παραμονή τους στην εξουσία για ενάμιση χρόνο ακόμη.

Το K.K.4ever προτείνει να διαβάσετε : ΡΟΖΑ ΛΟΥΞΕΜΠΟΥΡΓΚ.Κοινωνική μεταρρύθμιση ή επανάσταση;

 ΡΟΖΑ ΛΟΥΞΕΜΠΟΥΡΓΚ : Κοινωνική μεταρρύθμιση ή επανάσταση;



Η Ρόζα Λούξεμπουργκ κατανόησε πως ο Μπέρνσταϊν ήθελε να οδηγήσει το εργατικό κίνημα στην τροχιά του τρεϊντγιουνιονισμού κι έτσι να αναιρέσει αντικειμενικά την πολιτική αυτοτέλεια της γερμανικής σοσιαλδημοκρατίας σαν ταξικής οργάνωσης του προλεταριάτου. Γι’ αυτό κατεύθυνε την πάλη της ανάλογα: καταπολέμησε τον αναθεωρητισμό ιδιαίτερα στις οικονομικές και πολιτικές του απόψεις, εκεί που άμεσα επιδρούσε αρνητικά στο απελευθερωτικό κίνημα του προλεταριάτου.

Το πραγματικό δίλημμα για το λαό.

Το πραγματικό δίλημμα για το λαό


Την ίδια ώρα που διάφορα σενάρια δίνουν και παίρνουν ενόψει των ψηφοφοριών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, στο πλαίσιο των εντεινόμενων διεργασιών και ανακατατάξεων στο αστικό πολιτικό σύστημα, γίνονται όλο και πιο καθαρά τα «διλήμματα», που θα θέτουν όλο και εντονότερα στο λαό οι δυνάμεις της αστικής διαχείρισης και τα επιτελεία του συστήματος, τόσο μπροστά στη διαδικασία της προεδρικής εκλογής, όσο και μπροστά στις ενδεχόμενες εκλογές.

ΚΚΕ(μ-λ): Νέα δεσμά ετοιμάζονται για το λαό. Νέες αντιδραστικές πολιτικές λύσεις στον ορίζοντα.

• Οι κυρίαρχοι ιμπεριαλιστές της ΕΕ και όσοι “κρύβονται” πίσω από το ΔΝΤ, στα πλαίσια του ανταγωνισμού τους και αναζητώντας διέξοδο προς όφελός τους, προετοιμάζουν νέα δεσμά για τη χώρα και σειρά από νέα βάρβαρα μέτρα που ως αποτέλεσμα θα έχουν την παραπέρα εξουθένωση του λαού.
Όλο το προηγούμενο διάστημα δεν σταμάτησαν να απαιτούν την υλοποίηση μιας σειράς αντιλαϊκών πολιτικών, έστω και εάν δεν θα λέγονται μνημόνια αλλά κάπως αλλιώς.