Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Γερμανογαλλική στήριξη με δεσμά



Ο γαλλογερμανικός άξονας αποφάσισε να στηρίξει την ελληνική οικονομία, φοβούμενος ντόμινο επιπτώσεων σε ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ, αν συνεχίζονταν οι κερδοσκοπικές επιθέσεις εις βάρος της Ελλάδας και των άλλων αδύναμων οικονομιών του μεσογειακού Νότου. Δεν γνωρίζουμε την ακριβή μορφή τής στήριξης, αντιληφθήκαμε όμως ότι η κυβέρνηση θα παραχωρήσει οικονομικά ή και πολιτικά ανταλλάγματα.
Δεν αρκεί η απαρέγκλιτη εφαρμογή του Προγράμματος Σταθερότητας, θα αποφασιστούν και άλλα σκληρά μέτρα. Ένα πρόγραμμα, που, ακόμη και στην πρώτη εκδοχή του, οδηγούσε την ελληνική οικονομία στην ύφεση, τώρα μετατρέπεται κυριολεκτικά σε λαιμητόμο. Θα αντέξει η κοινωνία; Ο γαλλογερμανικός άξονας στέλνει τοποτηρητή στην Αθήνα, στην ουσία εγκαθίσταται καθεστώς ευρωπαϊκού οικονομικού - πολιτικού ελέγχου.
Τα όσα αποφασίζουν Βερολίνο και Παρίσι ανακόπτουν την άγρια πίεση των αγορών, αλλά μεταφέρουν την πίεση στο εσωτερικό της χώρας. Δεν πρόκειται για σχέδιο ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, αλλά για επιβολή όρων. Στην ουσία, διασφαλίζονται τα συμφέροντα των ξένων πιστωτών μας, καθώς το 37% του εξωτερικού χρέους της χώρας αφορά τη Γαλλία και τη Γερμανία. Στις γερμανικές τράπεζες χρωστάμε 45 δισ. δολάρια.
Ας μην περάσει απαρατήρητο ότι ήδη από πέρυσι η κυβέρνηση Καραμανλή είχε στρώσει το έδαφος για την περιβόητη "ευρωπαϊκή στήριξη". Είχε εξαγγείλει τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα, ως αντιπαροχή για τα δάνεια που επρόκειτο να ζητήσει. Χθες, ο Γ. Παπανδρέου επαναβεβαίωσε την παραγγελία για έξι γαλλικές φρεγάτες, κατά τη συνάντησή του με τον Ν. Σαρκοζί στο Παρίσι. Ήταν, άραγε, τυχαίο ότι στις περιβόητες περικοπές των δημοσίων δαπανών που πρότεινε η Κομισιόν δεν περιλαμβάνονταν τα τεράστια εξοπλιστικά προγράμματα;
Βραχυπρόθεσμα η ελληνική οικονομία μπορεί να αποφύγει τις επιθέσεις των αγορών. Δεν πρόκειται όμως να ξεφύγει από την ύφεση. Οι επιπτώσεις θα είναι όχι μόνο οικονομικές, αλλά και κοινωνικές. Άλλωστε ο τρόπος που στις Βρυξέλλες αποφασίζεται η "στήριξη" προς την Ελλάδα θυμίζει παλαιότερες εποχές εγγυητριών δυνάμεων...

Πηγή:ΑΥΓΗ

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για τις αποδοχές των βουλευτών 11/2/2010


Το ΚΚΕ, του οποίου η Κοινοβουλευτική Ομάδα δεν έχει ψηφίσει τις αυξήσεις στους μισθούς των βουλευτών τα τελευταία χρόνια, τοποθετούμενο από θέση αρχής συμφωνεί στη μείωση των αποδοχών τους προτείνοντας αυτή η μείωση να είναι και μεγαλύτερη και μόνιμη.
Επίσης τονίζει ότι το πιο σοβαρό ζήτημα είναι η κατάργηση των βουλευτικών συντάξεων, ώστε κάθε βουλευτής να παίρνει τη σύνταξη από το Ταμείο στο οποίο άνηκε πριν γίνει βουλευτής. Επίσης να καταργηθούν οι αποζημιώσεις για τη συμμετοχή τους σε εξεταστικές επιτροπές και άλλες δραστηριότητες του Κοινοβουλίου.
Ταυτόχρονα προειδοποιεί τον ελληνικό λαό να μη ξεγελαστεί από την προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και άλλων να τον πείσουν ότι πρέπει να υποστεί τις οδυνηρές θυσίες που επιδιώκουν να του επιβάλουν. Την κρίση και τα ελλείμματα δεν τα δημιούργησε ο λαός, ούτε καθοριστικό ρόλο είχαν σε αυτά οι υψηλές αμοιβές των βουλευτών. Καθοριστική αιτία είναι η αμύθητη κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου που είχε και συνεχίζει να έχει τη γενναιόδωρη κρατική στήριξη και την οποία υπηρετούν με την πολιτική τους τα αστικά κόμματα.

Τοποθέτηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τη «βοήθεια» της ΕΕ στην Ελλάδα


(Απόσπασμα από τη συνέντευξη στη ΝΕΤ 105,8 και την εκπομπή «ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ»)


«Είτε το πακέτο είναι γαλλογερμανικό, είτε είναι του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου οι όροι και οι δεσμεύσεις σε βάρος του λαού θα είναι τα ίδια.
Η ΕΕ για λόγους γοήτρου θέλει να εμφανιστεί ότι σώζει αυτή μια χώρα και να μην είναι το ΔΝΤ, αλλά οι όροι είναι οι ίδιοι που σημαίνει ότι θα παρθούν και νέα αντιλαϊκά μέτρα. Είναι βοήθεια για την κερδοφορία και όχι βοήθεια για το λαό. Είναι βοήθεια για την Ελλάδα αλλά όχι για την Ελλάδα των εργαζομένων, αυτό είναι καθαρό. Τώρα αναγκάστηκε ο πρωθυπουργός να πάρει eurofighter, να πάρει τις φρεγάτες, αυξάνει τα εξοπλιστικά έξοδα ενώ είχε πει ότι θα κάνουν μια ορισμένη μείωση».

ΑΔΙΚΑ, ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΝΕΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Ανακοίνωση του Τμήματος Οικονομικής Πολιτικής του Συνασπισμού

Τα νέα φορολογικά μέτρα - τα οποία εξαγγέλθηκαν παράλληλα με την ανακοίνωση της μείωσης των συνολικών αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων, γεγονός που ανάβει το πράσινο φως και για αντίστοιχες μειώσεις στον ιδιωτικό τομέα - παρά την καταιγίδα διαφήμισης και προβολής που προηγήθηκε δεν μπορούν να κρύψουν την ουσία της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης. Με την επιφύλαξη της μελέτης των αναλυτικών διατάξεων του νομοσχεδίου, όταν αυτό δημοσιοποιηθεί, επισημαίνουμε:
1)    Οι μεγάλες επιχειρήσεις όχι μόνο δεν επιβαρύνονται, αλλά ελαφρύνονται σημαντικά, μέσω της μείωσης του φορολογικού συντελεστή στο 20% για τα αδιανέμητα κέρδη τους.
2)    Το αφορολόγητο όριο για μισθωτούς και συνταξιούχους παραμένει το ίδιο χαμηλό (12.000/14=860).
3)    Ο περίφημος «κοινωνικός διάλογος» αποδεικνύεται πυροτέχνημα, το οποίο δεν πρόλαβε καν να σκάσει.
4)    Ένα μεγάλο τμήμα των μισθωτών θα επιβαρυνθεί από την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης, τη στιγμή που, στα πρότυπα της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, επιχειρείται ξέπλυμα των επαναπατρισθέντων στη χώρα κεφαλαίων, ανεξαρτήτως του τρόπου δημιουργίας τους. Πλέον, μπορούμε να μιλάμε για το «πλυντήριον η Ελλάς», στο οποίο μπορούν να βρουν ασφαλές καταφύγιο τα κέρδη από το εμπόριο ναρκωτικών, τη σωματεμπορία και άλλες συναφείς ασχολίες. Κάπως έτσι φαίνεται ότι εννοεί η κυβέρνηση την μάχη ενάντια στην φοροδιαφυγή. Επιπλέον, για τους μεγαλοκαταθέτες και τους κατόχους μεγάλης αξίας κρατικών ομολόγων θα εξακολουθήσει να ισχύει η αυτοτελής φορολόγηση ως προς τους τόκους.
5)    Σημαντικότατο κομμάτι των φορολογικών υπηρεσιών παραδίδεται σε ιδιώτες.
6)    Η φορολόγηση της εκκλησίας, παρά τα όποια βήματα, παραμένει ερωτηματικό.
7)    Στα πρότυπα της πολιτικής της Ν.Δ η κυβέρνηση προχωρά σε αποσπασματικές ρυθμίσεις, χωρίς κεντρικό σχεδιασμό, οι οποίες δεν οδηγούν στην αναγκαία ριζική φορολογική μεταρρύθμιση.
Συμπερασματικά, οι βασικές ρυθμίσεις του φορολογικού νομοσχεδίου, όπως παρουσιάστηκαν από τον Υπουργό Οικονομικών, αποτελούν επίθεση «κατά ριπάς» στα εισοδήματα των ευρύτερων λαϊκών στρωμάτων της χώρας μας. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποδεικνύεται έτσι ότι είναι όχι μόνο πειθήνιος εκτελεστής των εντολών των διεθνών κερδοσκόπων, αλλά και ότι βρίσκεται, κυριολεκτικά εκτός τόπου και χρόνου: η χώρα έχει ανάγκη από ανάπτυξη και ουσιαστική στήριξη των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων και όχι από αχαλίνωτες, επί δικαίων και αδίκων φοροεπιδρομές.
Τμήμα Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής

Nέο Αριστερό Ρεύμα-Απεργία 10 Φεβρουαρίου: πρώτη απάντηση


Σημαντικό βήμα η συγκέντρωση πρωτοβάθμιων σωματείων στα Προπύλαια.
Μαζική, παρά τη βροχή, ήταν η συμμετοχή εργαζόμενων στις απεργιακές συγκεντρώσεις. Στα Προπύλαια πραγματοποιήθηκε απεργιακή συγκέντρωση πρωτοβάθμιων σωματείων που συντονίζονται για μια ταξική αγωνιστική απάντηση στην αντεργατική επίθεση. Στη συγκέντρωση μίλησαν συνδικαλιστές από το Συνδικάτο εργαζομένων εταιρειών διεθνούς αερολιμένα Αθηνών, το Σύλλογο υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Αττικής, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών και τον ΣΕΦΚ. Στη συνέχεια το μπλοκ των πρωτοβάθμιων σωματείων κατευθύνθηκε προς τη Βουλή και τα γραφεία της Ε.Ε. 
Η Απεργία στις 10/2 ήταν μια πρώτη απάντηση στη σφοδρή αντεργατική επίθεση κυβέρνησης-Ε.Ε. και κεφαλαίου, με την πλήρη συναίνεση της αντιπολίτευσης και των ΜΜΕ. Κρίκος στη μάχη αποτελεί η ανατροπή του «Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης», που συμπυκνώνει τα σχέδια της νεοφιλελεύθερης αντεργατικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και τις επιδιώξεις του κεφαλαίου. Επόμενος σταθμός η πανεργατική απεργία στις 24 Φεβρουαρίου.
Ήδη, 33 πρωτοβάθμια σωματεία συντονίζονται στην Αθήνα, ενώ ανάλογες διαδικασίες εξελίσσονται και σε άλλες πόλεις. Στόχος του συντονισμού των πρωτοβάθμιων σωματείων είναι να συμβάλλουν με ένα άλλο, ταξικό περιεχόμενο στους αγώνες, σε μια νικηφόρα ταξική αγωνιστική ενότητα «από τα κάτω».
Εν τω μεταξύ, 12 οργανώσεις της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς μαζί και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, πραγματοποίησανμαζική παράσταση-εξόρμηση με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας (Αθηνάς-Ερμού-Σύνταγμα-Προπύλαια) το Σάββατο στη 1.00, καλώντας τους εργαζόμενους στην Απεργία της Τετάρτης 10/2 και καταγγέλοντας το Πρόγραμμα Σταθερότητας και την αντεργατική πολιτική της κυβέρνησης.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα 33 πρωτοβάθμια σωματεία που συντονίζονται στην Αθήνα «Το πρόγραμμα σταθερότητας που υπέβαλε στην ΕΕ αποτελεί  πρόγραμμα παράδοσης στις ορέξεις του πιο επιθετικού κεφαλαίου και των διεθνών κερδοσκόπων. Η υλοποίηση του απαιτεί την ριζική ανατροπή ασφαλιστικών, εργατικών και εισοδηματικών δικαιωμάτων των εργαζόμενων. Την κρίση θα πληρώσουν για άλλη μια φορά αυτοί που δεν ευθύνονται. Σε συνεργασία με τα ΜΜΕ και τα οικονομικά συμφέροντα προχωρεί στην άσκηση ιδεολογικής τρομοκρατίας, προσπαθώντας να πείσει τους εργαζόμενους ότι αυτή η πολιτική αποτελεί μονόδρομο για την μείωση των ελλειμμάτων και την αποφυγή της χρεοκοπίας. Συνολικά το «Πρόγραμμα Σταθερότητας» αποτελεί στην ουσία του, κήρυξη πολέμου απέναντι στους εργαζομένους και την κοινωνία.
Μπροστά στην παραπάνω πραγματικότητα όπως διαμορφώνεται , η ηγετική πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, ούτε θέλει, ούτε μπορεί  να εκφράσει το σημερινό ρεύμα κοινωνικής ανάγκης και οργής. Αντί έστω και τώρα, να δράσουν για μια συντονισμένη εργατική αντεπίθεση μπροστά στον προϋπολογισμό, το πρόγραμμα σταθερότητας και την προετοιμαζόμενη γενικευμένη επίθεση σε όλο το εύρος των εργατικών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων,εμμένουν στον ρόλο του κοινωνικού εταίρου και την συμμετοχή στους δήθεν κοινωνικούς διαλόγους. Επιλέγουν τον κυβερνητικό συνδικαλισμό σε όλες τις εκδοχές του, αντί την στήριξη στους εργαζόμενους τα συμφέροντα των οποίων υποτίθεται ότι εκπροσωπούν. Όχι μόνο  αδυνατούν να οργανώσουν και να εμπνεύσουν την αντίσταση των εργαζόμενων,  όχι μόνο δεν δίνουν αγωνιστική διέξοδο στις αγωνίες, στις ανησυχίες και στις προσδοκίες των εργαζόμενων, αλλά με την απόφασή τους για ξεχωριστή απεργία από την ΑΔΕΔΥ υπονομεύουν με την στάση τους την ανάγκη δημιουργίας  ενιαίου μετώπου των εργαζομένων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό τομέα. Αναπαράγουν και ενισχύουν έτσι την τακτική της κυβέρνησης που θέλει τους εργαζόμενουςδιασπασμένους ανάμεσα σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα ανάμεσα στους ελαστικά εργαζόμενους και αυτούς με σταθερή δουλειά κλπ. Με την στάση της  αυτή διευκολύνει το πέρασμα των κυβερνητικών επιλογών και περιθωριοποιεί το συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα.
Τα σωματεία εκτιμούν ότι «την ανάγκη ενίσχυσης της τάσης αυθεντικού συντονισμού σωματείων και εργατικών ενώσεων από τα κάτω μέσα από συνελεύσεις και ανοικτές διαδικασίες βάσης, πρέπει να είναι το κύριο καθήκον μας μπροστά στην επίθεση της κυβέρνησης.»

NEA ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ-Ευρωπαϊκή στήριξη υπό όρους Άνγκελα Μέρκελ: «Η Ελλάδα έχει ακόμη πολλή δουλειά να κάνει»


Την επίτευξη συμφωνίας για τη στήριξη της Ελλάδας ανακοίνωσαν ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο και ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χέρμαν Βαν Ρομπάι. Η στήριξη αναμένεται να συνοδευτεί από απαιτήσεις για τη λήψη και νέων μέτρων.
 Ο πρόεδρος της Ε.Ε. δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι η απόφαση ήταν ομόφωνη. Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν εντός της ημέρας, μετά τη λήξη των εργασιών της έκτακτης συνόδου κορυφής, στις Βρυξέλλες. Η ανακοίνωση για την επίτευξη συμφωνίας έγινε ύστερα από τη της συνεδρίαση του στενού κύκλου ηγετών, παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου.

Η καγκελάριος της Γερμανίας,  Άνγκελα Μέρκελ υπογράμμισε: "Δεν θα αφήσουμε την Ελλάδα μόνη της. Δεν θα την αφήσουμε να καταρρεύσει". Τόνισε, ωστόσο, ότι η χώρα μας "έχει ακόμη πολλή δουλειά να κάνει".
Νωρίτερα, διπλωμάτης που εκπροσωπούσε την ισπανική προεδρία της Ε.Ε. δήλωσε πως ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο συναντήθηκε το πρωί με τον Χέρμαν Βαν Ρόμπαϊ, τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Ζαν - Κλοντ Τρισέ και τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ, επικεφαλής των χωρών του Eurogroup.

"Ο Θαπατέρο πιστεύει ότι η λύση στην ελληνική κρίση πρέπει να είναι ευρωπαϊκή λύση" δήλωσε η ίδια πηγή. Και συμπλήρωσε: "Πρέπει να υπάρξει μια ισορροπία ανάμεσα στην αυστηρότητα που αναμένεται από την Ελλάδα να επιδείξει για να ισοσκελίσει τους λογαριασμούς της και στην αλληλεγγύη που οι χώρες της ΕΕ πρέπει να δείξουν απέναντί της".

Ακόμη, ο διπλωμάτης έκανε γνωστό ότι ακολούθησε μια δεύτερη συνάντηση ανάμεσα στον Βαν Ρόμπαϊ, τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, το Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί και τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Γιώργο Παπανδρέου.

Αναφορικά με τη σύνοδο κορυφής, ο διπλωμάτης υπογράμμισε πως αναμένει μόνο "σαφή μηνύματα" ενώ η επεξεργασία των λεπτομερειών του αναμενόμενου σχεδίου διάσωσης θα γίνει τις επόμενες ημέρες.

"Όλα θα συμβούν σήμερα και την Τρίτη, όταν θα συναντηθεί το Ecofin" πρόσθεσε.

Πηγή:www.enet.gr

Το Πετρέλαια στο Καστελόριζο, ο Επαίτης Γιωργάκης Παπανδρέου...Προτεκτοράτο της Ε.Ε. η Ελλάδα με την ανοχή των 4/5 του αποβλακωμένου ελληνικού λαού...Eπίκαιρο σχόλιο του Red Star.


Από το "Ποντίκι" διαβάζουμε:
"Ο πρωθυπουργός και τα μέλη του ΚΥΣΕΑ, στα μέσα του περασμένου μήνα, πληροφορήθηκαν από αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες ότι στην περιοχή νότια του Καστελόριζου έχει διαπιστωθεί η ύπαρξη μεγάλων και εκμεταλλεύσιμων πετρελαϊκών κοιτασμάτων. Η «ευχάριστη» είδηση, ωστόσο, προκάλεσε προβληματισμό και ανησυχία παρά ενθουσιασμό και ικανοποίηση. Η φράση«αυτό μας έλειπε τώρα» συνοψίζει την ατμόσφαιρα που δημιούργησε η πληροφορία στον πρωθυπουργό και τους συμμετέχοντες στο ΚΥΣΕΑ. 
Ακούσατε να έχει σημαντική προβολή η  είδηση από το "έγκυρο" MEGA και τα Γεγονότα με την Όλγα Τρέμη ; Μήπως από τον ALTER με τον "αντικειμενικό" Χατζηνικολάου; Από τον ΑΝΤΕΝΝΑ, τον ALPHA τίποτα μισάωρα παράθυρα να αναλύουν την υπόθεση;
OXI BEBAIA! Γιατί οι καλοπληρωμένοι από τα κόμματα 5πλοθεσίτες μεγαλοδημοσιογράφοι  αποβλακώνουν το τηλεοπτικό κοινό και περνάνε την γραμμή της συγκυβέρνησης ΠΑ.ΣΟ.Κ-Ν.Δ-ΛΑ.Ο.Σ.
Η Ελλάδα έχει χάσει την εθνική της κυριαρχία.Έχει εκχωρήσει κατά καιρούς εθνικά αρχικά στην Ε.Ο.Κ στο ΝΑΤΟ και στις Η.Π.Α και τώρα στον γαλλογερμανικό άξονα της Ε.Ε.Ξοδεύουμε καθημερινά εκατομμύρια ευρώ για την συμμετοχή μας στον πόλεμο του Αφγανιστάν και για τις ελληνικές δυνάμεις στο Κόσοβο και τη Βοσνία.
Αγοράζαμε φρεγάτες που "γέρνουν!" (αν έχετε τον Θεό σας δηλαδή) από την Γερμανία επειδή μας απειλούσαν οι Γερμανοί ότι αλλιώς θα κλείσουν τα Ελληνικά Ναυπηγεία που είχαν αγοράσει.
Και τώρα ο Γιωργάκης 4 μήνες αφού εκλέχτηκε με ένα σωρό ψεύδη πρωθυπουργός, πετσοκόβει τους μισθούς στο δημόσιο, αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης και γεμίζει τον λαό με έμμεσους φόρους στα καύσιμα και αλλού.Όταν έβγαινε προεκλογικά βέβαια μιλούσε για την αδικία των έμμεσων φόρων.Τώρα έπαθε καπιταλιστικό εγκεφαλικό και ξέχασε την αδικία.Και νάτος ο κακομοίρης ο Γιωργάκης περήφανος για την διάλυση του κοινωνικού κράτους να  παρακαλά τον δεξιό Σαρκοζύ για μια μικρή βοήθεια για να βγάλει την τετραετία...
Η αγορά από τη Γαλλία έξι φρεγατών που θα κοστίσει πάνω από 2,5 δισ. ευρώ...Πάνω κάτω τα λεφτά που θα βγάλει η κυβέρνηση από την φοροεπιδρομή και τις μειώσεις μισθών!Φρεγατών άχρηστων , αφού για να τις χρησιμοποιήσουμε θα πρέπει πρώτα να λάβουμε το οκ των Η.Π.Α (Θυμίσου τα Ίμια)
Αυτή είναι η κατάντια του σημερινού καθεστώτος.Της συγκυβέρνησης ΠΑ.ΣΟ.Κ-Ν.Δ-ΛΑ.ΟΣ και της ολιγαρχίας των  γνωστών οικογενειών μεγαλοκαναλαρχών, κατασκευαστών , επιχειρηματιών και εφοπλιστών.


Και η πλειοψηφία του λαού σκύβει το κεφάλι.Αποβλακώνεται από τα Μ.Μ.Ε.Αν η πλειοψηφία κοιμάται ήρθε η ώρα της μειοψηφίας της αριστεράς να τους ξυπνήσει και να πετάξει στην θάλασσα με τις φρεγάτες την κυβέρνηση Παπανδρέου και όσου τον στηρίζουν.Η ανοχή στην βλακεία της πλειοψηφίας έχει τα όρια της.

Red Star.

ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΙ ΑΠΕΡΓΟΙ, ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


  • Χιλιάδες και χιλιάδες οι εργαζόμενοι που απήργησαν χτες με το ΠΑΜΕ. Ενιαία, συστρατεύτηκαν στη μάχη, εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, φοιτητές, σπουδαστές, μαθητές
  • Ολοένα και πιο διακριτή η αναμέτρηση των δύο στρατηγικών. Από τη μία, αυτή των μονοπωλίων και των στηριγμάτων τους και, από την άλλη, της εργατικής τάξης και των συμμάχων της.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΧΤΕΣ.

Πηγή:Ριζοσπάστης

Κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή για τα «μαύρα ταμεία» η δημοσιογράφος Αριστέα Μπουγάτσου -Καλολαδωμένη μηχανή η σχέση Siemens - κομμάτων


Το υπόγειο δίκτυο που συνέδεε τα ταμεία των δύο μεγαλύτερων πολιτικών κομμάτων με τη Siemens περιέγραψε η δημοσιογράφος, Αριστέα Μπουγάτσου, καταθέτοντας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί, σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, το γεγονός ότι η γερμανική εταιρεία γνώριζε για το νόμο του Γ. Αλογοσκούφη, περί "επαναπατρισμού" κεφαλαίων πριν κατατεθεί και έσπευσε να καταθέσει 20,9 εκατ. ευρώ στη Societe Generale, στην Κηφισιά, μόλις ψηφίστηκε. Επικαλέστηκε ως απόδειξη των λεγόμενών της, καταθέσεις στελεχών της μητρικής εταιρείας, ενώπιον της γερμανικής Δικαιοσύνης. Παράλληλα, ανέφερε ότι σύμφωνα με την απολογία του Μιχ. Χριστοφοράκου, είχαν ανοιχθεί δύο λογαριασμοί ύψους 600.000 και 400.000 ευρώ αντίστοιχα σε τράπεζα της Ελβετίας. Σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει στη γερμανική Δικαιοσύνη, μέλη του ΠΑΣΟΚ, τα οποία δεν κατονόμασε, του διαμήνυσαν να παραμέινουν εκεί τα ποσά. Η Αριστέα Μπουγάτσου εκτίμησε ότι ένας εξ' αυτών ήταν ο Θόδωρος Τσουκάτος.

Σύμφωνα με την απολογία του Μιχ. Χριστοφοράκου, ρόλο ενδιάμεσου στις συναλλαγές με τα κόμματα έπαιζαν διαφημιστές και σύμβουλοι επικοινωνίας. Ο πάλαι ποτέ ισχυρός άνδρας της Siemens Ελλάδος, είχε καταθέσει ότι είχε συστηθεί στην εταιρεία οι καταβολές χρηματικών ποσών γίνονταν σε εκείνον που φέρει το βάρος της τελικής απόφασης και είχε προσθέσει ότι τα κόμματα διέθεταν τον απαραίτητο μηχανισμό.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δημοσιογράφος δήλωσε ότι η Siemens διέθετε χρήματα και σε εκπροσώπους του Τύπου, σε μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως η "Αλληλλεγγύη" και η "Action Aid" της Αλεξάνδρας Μητσοτάκη, αλλά και στο Μέγαρο Μουσικής, μέσω χορηγιών.
Όπως τόνισε, η σχέση του γερμανικού ομίλου με το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. ήταν διαχρονική, αναφέροντας ότι ο νόμος περί προγραμματικών συμβάσεων για τις προμήθειες που ψηφίστηκε το 1996 από τα δύο μεγαλύτερα κόμματα, είχε ως αποτέλεσμα να βάλει η Siemens στα ταμεία της 885 εκατ. ευρώ έως το 2004, αλλά και η Intrakom 1,2 δισ. ευρώ. Για τον ΟΣΕ, τόνισε ότι "έκλεισε" δουλειές ύψους 700 εκατ. ευρώ και περιελάμβαναν ακόμη και την προμήθεια βαγόνιών που δεν ήταν συμβατά με το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας. Όπως κατέθεσε, για τη σχέση ΟΣΕ - Siemens, είχε ενημερωθεί ο Κ. Καραμανλής, από υπηρεσιακούς παράγοντες που, όμως, "έφαγε το μαύρο χώμα".
Η Αριστέα Μπουγάτσου επανέλαβε ενώπιον της επιτροπής όσα έγραψε στην "Ε", περί πιέσεων στον Μιχ. Χριστοφοράκο για την οικονομική ενίσχυση πολιτικών, ακόμη και το 2007, όταν είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο.
♦ Εν τω μεταξύ, τα μέλη της Εξεταστικής εξέφρασαν τη δυσφορία τους προς τις δικαστικές αρχές για το γεγονός ότι δεν έχει ακόμη διαβιβαστεί στη Βουλή το σύνολο της σχετικής δικογραφίας.
Πηγή:www.enet.gr

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ :Ανάγκη η εργατική τάξη να γίνει πρωταγωνιστής



Το Πολιτικό Γραφείο της ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας εκφράζει τη δυσαρέσκειά του για την καθυστέρηση και κωλυσιεργία στην ολοκλήρωση της προετοιμασίας του νέου Οργανικού Νόμου για την Εργασία, που θα έπρεπε ήδη να έχει συνταχθεί από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, για να ξεκινήσει η συζήτησή του με τα συνδικάτα και τους ίδιους τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς. Αυτή η δέσμευση υπήρχε από τις αρχές του 2009, προκειμένου να προχωρήσουν σημαντικές αλλαγές που περιλαμβάνουν τα εργασιακά δικαιώματα, όπως η μόνιμη και σταθερή δουλειά, η μείωση του ημερήσιου χρόνου εργασίας σε 6 ώρες χωρίς μείωση αποδοχών, η Κοινωνική Ασφάλιση και οι συντάξεις. Το ΚΚ Βενεζουέλας έχει συμβάλει στο αρχικό σχέδιο με ολοκληρωμένες προτάσεις, που έχουν ως βάση το βάθεμα των αλλαγών, με διεύρυνση των κατακτήσεων και κυρίως με ανάδειξη του πρωταγωνιστικού ρόλου της εργατικής τάξης. Πρόεδρος της Επιτροπής για την Κοινωνική Ανάπτυξη στο Κοινοβούλιο ήταν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας, Οσκαρ Φιγκέρα, όμως η πλειοψηφία από τους βουλευτές του Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος Βενεζουέλας αποφάσισε να δώσει άλλες προτεραιότητες στην επιτροπή και όχι στον Οργανικό Νόμο για την Εργασία, συγκεκριμένα ρυθμίσεις για το νομικό πλαίσιο του συστήματος Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης και απάλλαξε τον Οσκαρ Φιγκέρα από την προεδρία.
Οπως σημειώνει το ΚΚ Βενεζουέλας, η καθυστέρηση της προώθησης του Οργανικού Νόμου αναδεικνύει την ανάγκη να αυξηθούν οι πιέσεις από το ίδιο το κίνημα προς την κυβέρνηση του Ούγκο Τσάβες και το αρμόδιο υπουργείο, ώστε να ξεπεραστούν οι αντιδράσεις από τη γραφειοκρατία και τμήματα των μικροαστικών στρωμάτων που δε θέλουν να αλλάξει ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής. Σε αυτή την κατεύθυνση το επόμενο διάστημα το ΚΚ Βενεζουέλας θα πάρει πρωτοβουλία για να ενεργοποιηθεί ξανά η διαδικασία. Ωστόσο, οι κομμουνιστές της Βενεζουέλας σημειώνουν ότι σε καμία περίπτωση δεν αρκεί να ικανοποιηθούν κάποια μισθολογικά αιτήματα ή κοινωνικές παροχές στους εργαζόμενους με τη θέσπιση ενός ριζοσπαστικού νόμου. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία είναι η ίδια η εργατική τάξη να συνειδητοποιήσει την ιστορική της αποστολή για την ανατροπή του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής και τη σοσιαλιστική προοπτική.

Πηγή:Ριζοσπάστης 

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για την αγορά φρεγατών από τη Γαλλία


Η κυβέρνηση δείχνει καθημερινά ότι αντιλαμβάνεται τη μείωση των ελλειμμάτων μέσω της βίαιης συρρίκνωσης των εισοδημάτων και της διάλυσης της κοινωνικής ασφάλισης, ρίχνοντας το βάρος στα χαμηλά και μεσαία στρώματα της ελληνικής κοινωνίας, την ίδια στιγμή  όμως βρίσκει χρήματα για αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού, όπως αυτή των έξι φρεγατών από τη Γαλλία με ποσό 2,5 δις ευρώ.
Η χώρα μας ξοδεύει το μεγαλύτερο ποσοστό του ΑΕΠ από όλες τις χώρες της ΕΕ για αμυντικές δαπάνες και αντί αυτό το ποσοστό να είναι το πρώτο που θα έπρεπε να μειωθεί για να βοηθήσει την ελληνική οικονομία ώστε να εξοικονομηθούν πόροι προς όφελος μιας δίκαιης κοινωνικής πολιτικής, η κυβέρνηση πράττει ακριβώς το αντίθετο. 
To Γραφείο Τύπου

K.K.E:Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Ν. Σαρκοζί και την αγορά γαλλικών φρεγατών


Η αγορά από τη Γαλλία έξι φρεγατών που θα κοστίσει πάνω από 2,5 δισ. ευρώ αποτελεί μόνο ένα στοιχείο που δείχνει γιατί «δεν υπάρχουν χρήματα» για τους εργαζόμενους και τους φτωχούς αγρότες, γιατί η κυβέρνηση κήρυξε πόλεμο σε βάρος του λαού με τη στήριξη της ΕΕ καθώς και τι είδους «βοήθεια» και με ποια ανταλλάγματα προσδοκά από τις πιο ισχυρές χώρες η κυβέρνηση .