Σάββατο 26 Μαΐου 2012

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ : Παίζονται παιχνίδια πάνω στο ρεύμα της δίκαιης λαϊκής δυσαρέσκειας.



Συνέντευξη στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 και στον Γ. Παπαδάκη παραχώρησε χτες το πρωί η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα. Μεταξύ άλλων, είχε τον παρακάτω διάλογο με το δημοσιογράφο.
-- Παρά το γεγονός που πράγματι είστε κοντά στους εργαζόμενους, που πράγματι δίνετε μάχες για τους εργαζόμενους, που πράγματι τα συνθήματά σας, η πολιτική σας είναι για τα δικαιώματα των εργαζομένων, μέχρι σημείου παρεξηγήσεως, παρ' όλα αυτά πάνε περισσότερο στα άλλα κόμματα και λιγότερο σε εσάς. Τι εξήγηση δίνετε;
-- Καταρχήν, σ' αυτήν την εκλογική μάχη και σ' αυτή την περίοδο πολύ λιγότερο έπαιξαν ρόλο οι υποκειμενικές μας αδυναμίες, όχι σε θέματα στρατηγικής. Πριν τρία χρόνια με επίσημες ανακοινώσεις του ΠΓ και της ΚΕ είχαμε βάλει το εξής ζήτημα. Οτι σε συνθήκες κρίσης, και το λέγαμε αυτό στην αρχή που η κρίση δεν είχε οξυνθεί τόσο, υπάρχουν δύο εκδοχές.

Σε πανεργατικό ξεσηκωμό καλεί το ΠΑΜΕ (Ανακοίνωση της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ)


ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ «ΣΙΔΕΝΟΡ»
Σε πανεργατικό ξεσηκωμό καλεί το ΠΑΜΕ
Ανακοίνωση της Γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ
Να παλέψουν για την ανάκληση της «εθελούσιας», για να μην κλείσει το εργοστάσιο, καλεί τους εργάτες της «ΣΙΔΕΝΟΡ» η Γραμματεία Μετάλλου του ΠΑΜΕ στη Θεσσαλονίκη. Μέσα από μαζική εξόρμηση που πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι στην πύλη του εργοστασίου, τα στελέχη του ΠΑΜΕ μίλησαν με τους εργαζόμενους και τους κάλεσαν να κρατήσουν ψηλά το κεφάλι και μαζί με όλους τους εργαζόμενους να εμποδίσουν το έγκλημα που σχεδιάζεται. Να συντονίσουν τον αγώνα τους με τους εργάτες όλου του ομίλου, όλου του κλάδου, όλης της εργατικής τάξης. «Είναι ώρα κάθε εργοστάσιο να γίνει μια νέα ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ».
Στην ανακοίνωση που μοιράστηκε στους εργάτες, η Γραμματεία Μετάλλου του ΠΑΜΕ σημειώνει: «Η ΣΙΔΕΝΟΡ, μια από τις πιο κερδοφόρες επιχειρήσεις της χώρας, δεν πτωχεύει. Μόνο η πτώση των κερδών (κέρδη συνεχίζουν να υπάρχουν) την κάνει "ασύμφορη" για την εργοδοσία. Πετά στο δρόμο της ανεργίας 400 περίπου εργαζόμενους. Στερεί από τη χώρα μια αναγκαία βιομηχανία.
Η ΣΙΔΕΝΟΡ έχει συμφέροντα αντίθετα μ' αυτά των εργαζομένων και του λαού.
Γι' αυτό η υπόθεση αφορά και τους εργαζόμενους και όλο το λαό.
Η εργοδοσία δεν έχει το δικαίωμα να κάνει ό,τι θέλει, γιατί:

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ( 26 Μάη 2012)

 ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΓ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ  

Η προεκλογική αγωνία των άλλων κομμάτων, το τι θα γίνει στις 18 Ιούνη και μετά, ένα στόχο έχει: Πώς θα υπηρετηθεί και μόνο η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου. Μετά τις 18 Ιούνη θα αποδειχθεί επίσης ότι είναι ξεπερασμένη και η συζήτηση ποιες τροποποιήσεις μπορούν να γίνουν στο μνημόνιο, ποιες τροποποιήσεις δέχεται η ΕΕ ή όχι, για τον εξής λόγο: Η άναρχη πτώχευση είναι προ των πυλών για τον ελληνικό λαό τους επόμενους μήνες, ενδεχομένως και μέσα στο 2013. Προειδοποιούμε λοιπόν τον ελληνικό λαό. Σε αυτή την περίπτωση απέναντί του είτε είναι κεντροδεξιά ή κεντροαριστερή κυβέρνηση θα είναι αντίπαλός του.

Μπαράζ φόρων - χαρατσιών από Δευτέρα


“Κατά ριπάς” θα έρχονται από μεθαύριο Δευτέρα τα εκκαθαριστικά σημειώματα για την πληρωμή φόρων. Μόνο μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο θα αποσταλεί ταχυδρομικώς από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων “μπουγιουρντί” της εφορίας σε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους, οι οποίοι θα κληθούν να πληρώσουν έως και 5 «χαράτσια» συνολικού ποσού άνω των 285 εκατ. ευρώ, για την ακίνητη περιουσία και τα εισοδήματά τους.

Ειδικότερα, από μεθαύριο ξεκινά η ταχυδρομική αποστολή 270.000 εκκαθαριστικών σημειωμάτων Ενιαίου Τέλους Ακινήτων έτους 2009. Από τα εκκαθαριστικά αυτά προκύπτουν φόροι προς πληρωμή συνολικού ύψους 85 εκατ. ευρώ. Παραλήπτες των σημειωμάτων αυτών θα είναι φορολογούμενοι οι οποίοι την 1η Ιανουαρίου 2009 κατείχαν κτίσματα και εντός σχεδίων πόλεων οικόπεδα συνολικής αντικειμενικής αξίας μεγαλύτερης των 100.000 ευρώ αν ήταν άγαμοι ή μεγαλύτερης των 200.000 ευρώ αν ήταν έγγαμοι.

Προσπαθούν να διαγράψουν μέλος του ΠΑΜΕ από το σωματείο!


ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ»
Προσπαθούν να διαγράψουν μέλος του ΠΑΜΕ από το σωματείο!
Πραξικόπημα στη λειτουργία του Σωματείου των Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης μεθοδεύει η εργοδοτική πλειοψηφία με πρωτοστάτες τους εκλεγμένους συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ. Επιδιώκει τη διαγραφή του γιατρού, εκλεγμένου συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ Γιώργου Μητσιάκου, από το Σωματείο, χωρίς καμία αιτιολογία. Θέλει να πετάξει έξω από το ΔΣ του Σωματείου το στέλεχος του ΠΑΜΕ, γιατί μαζί με τους άλλους εργαζόμενους, που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, πρωτοστατούν στην οργάνωση του αγώνα ενάντια στην εμπορευματοποίηση της Υγείας και τη μετατροπή των νοσοκομείων σε ΑΕ, στην απόκρουση της εργοδοτικής επίθεσης.
Η Διοίκηση του νοσοκομείου και η πλειοψηφία της διοίκησης του Σωματείου αναδεικνύεται πως δρουν σε ενιαίο μέτωπο.
Στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ του Σωματείου, που πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι, η εργοδοτική πλειοψηφία (όπου χωρούν μέσα συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΝΔ και άλλοι) έθεσε προς ψήφιση τη γνωμοδότηση που η ίδια ζήτησε και έλαβε από νομικό σύμβουλο, η οποία αναφέρει ότι ο Γ. Μητσιάκος δεν μπορεί να είναι μέλος του Σωματείου διότι παραιτήθηκε από το νοσοκομείο. Η απόφαση για εφαρμογή της γνωμοδότησης λήφθηκε με τις ψήφους των συνδικαλιστών της ΠΑΣΚΕ.
Η γνωμοδότηση αυτή στηρίχθηκε στη μισή αλήθεια που παρουσίασε η εργοδοτική πλειοψηφία του σωματείου σε συνεννόηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου. Διότι η αλήθεια είναι ότι ο Γιώργος Μητσιάκος παραιτήθηκε από το νοσοκομείο όπου εργαζόταν ως επιμελητής γιατρός και την ίδια μέρα προσλήφθηκε ως λέκτορας, διότι στο μεταξύ έγινε πανεπιστημιακός γιατρός.

Ο FRONTEX επιβεβαιώνει ότι οι μετανάστες είναι εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα

«Η Ελλάδα συνήθως δε θεωρείται ο τελικός προορισμός για τους παράνομους μετανάστες που εισέρχονται στην ΕΕ μέσω των ελληνοτουρκικών συνόρων. Οι περισσότεροι σχεδιάζουν να ταξιδέψουν σε άλλα κράτη μέλη, είτε αμέσως είτε αφού συγκεντρώσουν επαρκή μέσα και πόρους για να χρηματοδοτήσουν τη συνέχιση του ταξιδιού τους».
 Τα παραπάνω τονίζει ο FRONTEX στην «Ετήσια Ανάλυση Κινδύνων για τα Δυτικά Βαλκάνια 2012», ειδικά στο κεφάλαιο «Κίνδυνος μεγάλων και συνεχών δευτερευουσών κινήσεων από την Ελλάδα προς τα Δυτικά Βαλκάνια». Αναφέρεται σε όσους μπαίνουν στην ΕΕ μέσω Ελλάδας και ακολούθως ψάχνουν τρόπους να συνεχίσουν το ταξίδι τους για άλλο κράτος - μέλος που είχαν εξαρχής τελικό προορισμό.

Ουσιαστικά, επιβεβαιώνεται το ΚΚΕ που χρόνια τώρα τονίζει ότι η τεράστια πλειοψηφία των μεταναστών δε θέλει να μείνει. Θέλουν να ταξιδέψουν αλλού στην ΕΕ, μα εγκλωβίζονται εδώ εξαιτίας Συνθήκης Σένγκεν και Κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ (που ψήφισαν, στήριξαν, ανέχτηκαν χρόνια πολλά τα κόμματα του ευρωμονόδρομου).

ΚΚΕ: Αντιστρέφει την πραγματικότητα ο Α.Σαμαράς


Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ:

"Με μεγάλο θράσος ο πρόεδρος της ΝΔ αντιστρέφει την πραγματικότητα για να συκοφαντήσει το ΚΚΕ. Κατηγορεί το ΚΚΕ και τους αγώνες των εργαζομένων για το κλείσιμο των επιχειρήσεων που οι καπιταλιστές κλείνουν αναζητώντας υψηλότερο κέρδος σε άλλες χώρες, για το κλείσιμο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που τις κλείνουν τα μονοπώλια και η καπιταλιστική κρίση, η ένταξη και η προσαρμογή στην ΕΕ" αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την σημερινή ομιλία του προέδρου της ΝΔ.

Τα ποσοστά των νέων δημοσκοπήσεων

Σκληρή μάχη μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Τα δύο κόμματα εναλλάσονται στις δύο πρώτες θέσεις. Σε τρεις δημοσκοπήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με οριακή διαφορά στις δύο.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της VPRC για το τηλεοπτικό κανάλι KONTRA o ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 28,5% και ακολουθούν ΝΔ 26% ΠΑΣΟΚ 12,5%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 7% ΔΗΜΑΡ 7% Χρυσή Αυγή 5,5% ΚΚΕ 5% και Δημιουργία Ξανά - Δράση 3%
 

Οριακό προβάδισμα στον ΣΥΡΙΖΑ δίνει η Metron

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥ.ΡΙΖ.Α για τον ένα χρόνο από το κίνημα των πλατειών.


Πριν από ένα χρόνο, κι ενώ όλα έδειχναν πως η πολιτική του Μνημονίου προχωράει χωρίς ιδιαίτερες κοινωνικές αντιστάσεις, οι πλατείες της Ελλάδας γέμισαν με κόσμο.

Αφορμή στάθηκε η αντίστοιχη κινητοποίηση των Ισπανών Αγανακτισμένων, που είχε προηγηθεί κατά λίγες μέρες. Πολύ γρήγορα φάνηκε, ωστόσο, πως δεν επρόκειτο απλώς για  ένα πυροτέχνημα. Οι πλατείες, με κέντρο την Πλατεία Συντάγματος, παρέμειναν γεμάτες σχεδόν όλο το καλοκαίρι.
Το ζήτημα δεν είναι αριθμητικό, αν και ο αριθμός των ανθρώπων που ενεπλάκησαν σε αυτή τη διαδικασία ήταν πρωτόγνωρος.

ΠΑΣΟΚ :Κάλπικα συνθήματα προς άγραν ψήφων.


Ο Ευ. Βενιζέλος επιστρατεύει σοσιαλδημοκράτες συμμάχους από την ΕΕ, για να τονώσει το ευρωπαϊκό προφίλ του κόμματός του

Το κάλπικο προεκλογικό σύνθημα της «αναθεώρησης των δυσμενών όρων» της δανειακής σύμβασης χρησιμοποίησε και χτες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος, συνεχίζοντας την εκστρατεία αποπροσανατολισμού του λαού ενόψει των εκλογών του Ιούνη.
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση στην Ιπποκράτους με τον πρόεδρο της ομάδας της «Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών» στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Χ. Σβόμποντα, επικαλέστηκε την «αλλαγή των ευρωπαϊκών συσχετισμών» και την εκλογή Ολάντ στη Γαλλία, για να ισχυριστεί ότι δημιουργούνται για την Ελλάδα «καλύτερες προϋποθέσεις διαπραγμάτευσης».

Δήλωση των εκπροσώπων του ΠΑΜΕ στη Συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας.


ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να πάρουν μέτρα που θα θίγουν τους επιχειρηματικούς ομίλους.



 Αποπροσανατολίζουν και λένε ψέματα στους εργαζόμενους. Αναδείχνουν προεκλογικά ένα επιμέρους πρόβλημα σε μείζον. Η μετενέργεια μπροστά στον ορυμαγδό των αντιλαϊκών μέτρων είναι μια παρωνυχίδα. Το πραγματικό και ουσιαστικό πρόβλημα είναι η απαίτηση της εργοδοσίας και ειδικά των μονοπωλιακών ομίλων που απαιτούν μείωση των μισθών σε όλους τους κλάδους που είναι πάνω από την ΕΓΣΣΕ. Στην ουσία ζητάνε κατάργηση των κλαδικών ΣΣΕ. Αν παραταθεί 1-2 μήνες η μετενέργεια τι θα γίνει μετα τη λήξη της;