Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

Σημαντικό μήνυμα του ΚΚΕ στον λαό : "Ο λαός χρειάζεται να δυναμώσει τον αγώνα του"...Ολόκληρο το σχόλιο της ΚΕ του ΚΚΕ για τις οικονομικές εξελίξεις & τις συζητήσεις σχετικά με την κάλυψη χρηματοδοτικού και δημοσιονομικού κενού

Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας


 Ο λαός χρειάζεται να δυναμώσει τον αγώνα του, χωρίς να περιμένει κάτι από την έκβαση των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα για την κάλυψη των λεγόμενων χρηματοδοτικών αναγκών της χώρας.

Αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην Αλεξανδρούπολη.

 Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα και από την Αλεξανδρούπολη για συμπόρευση και συστράτευση με το ΚΚΕ, για την οργάνωση της πάλης, για την προώθηση της Λαϊκής Συμμαχίας.


Καλούμε το λαό να κατευθύνει την πάλη του στην αναμέτρηση με τον πραγματικό αντίπαλο, την εξουσία των μονοπωλίων, την ΕΕ.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α : Κλείνει το αεροδρόμιο της Χίου ή απλά ξεπουλιέται;

 Κλείνει το αεροδρόμιο της Χίου ή απλά ξεπουλιέται; 



Πριν μερικές μέρες διέρρευσαν οι κυβερνώντες μας, σε όλα τα μέσα ενημέρωσης την τρομακτική – σοκαριστική είδηση, περί πρότασης-εισήγησης από την Τρόικα και τη Lufthansa Consulting κλεισίματος 22 αεροδρομίων, για να βγει στις 10 Οκτώβρη το επίσημο όργανο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας το ΤΑΙΠΕΔ και να διαψεύσει “καθησυχάζοντας” τους ανήσυχους μέχρι τότε πολίτες, λέγοντας πως “Ουδέποτε τέθηκε, ούτε πρόκειται να τεθεί στο μέλλον, ζήτημα κλεισίματος 22 περιφερειακών αεροδρομίων”, συμπληρώνοντας βεβαίως στα ψιλά γράμματα “ότι διενεργεί διεθνή ανοιχτό διαγωνισμό για την αξιοποίηση δύο ομάδων που απαρτίζονται από 14-20 περιφερειακά αεροδρόμια μέσω παραχώρησης της εκμετάλλευσής τους σε ιδιώτες επενδυτές”.

Αναμορφώνοντας τη σαπίλα. Η άποψη του Ριζοσπάστη.

 H φιλολογία που αναπτύχθηκε το Σαββατοκύριακο και χτες μέσα από τον αστικό Τύπο σχετικά με το μέλλον της σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα εμφάνισε και λυρικά χαρακτηριστικά: 



Ένα από τα άρθρα αναφέρθηκε ως και σε «τρύπα στο κέντρο του πολιτικού συστήματος», η οποία και πρέπει να καλυφθεί. Αν και οι προτάσεις που παρουσιάζονται για την κάλυψη του κενού διαφέρουν, ένα κοινό στοιχείο τις διαπερνά: