Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΣΟΚΟΙ: Απειλούν τον ελληνικό λαό ότι για να μην τον πεθάνουν στο κρύο θα του βουτήξουν 1 δισεκατομμύριο από το πετρέλαιο θέρμανσης!


Aπειλούν τον ελληνικό λαό ότι για να μην τον πεθάνουν στο κρύο θα του βουτήξουν 1 δισεκατομμύριο από το πετρέλαιο θέρμανσης! Είναι οι ίδιοι που πριν δέκα μέρες έδωσαν ακόμα 25 δισεκατομμύρια (!) στους τραπεζίτες!
Παραμονές των «γενεθλίων» τους, της «3ης Σεπτέμβρη», έκαναν «δώρο» στον ελληνικό λαό την «ιδέα» τους για το ...διπλασιασμό της τιμής του πετρελαίου! Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, προέβη σε μια δήλωση που πρέπει να γραφτεί με χρυσά γράμματα στο βιβλίο του πολιτικού κυνισμού:

Π.Α.ΜΕ : Για το «χαμόγελο του παιδιού»-Ο πολυδιαφημισμένος φιλάνθρωπος των media, πρόεδρος του λεγόμενου «χαμόγελου του παιδιού» έδειξε για ακόμη μία φορά το άγριο, εργοδοτικό του πρόσωπο.

Ο πολυδιαφημισμένος φιλάνθρωπος των media, πρόεδρος του λεγόμενου «χαμόγελου του παιδιού» έδειξε για ακόμη μία φορά το άγριο, εργοδοτικό του πρόσωπο.
Ξανά απολύσεις, εκβιασμούς απέναντι στους εργαζόμενους όπως: «ή υποβάλετε παραίτηση, ή σας απολύω και σας κάνω μήνυση για κακοποίηση παιδιών»!!

Σήμερα, ο ίδιος εξαφανίστηκε από τον χώρο που είχε πάει αντιπροσωπεία του Π.Α.ΜΕ για να απαιτήσει ανάκληση απόλυσης, εργαζόμενης που για χρόνια δουλεύει στον χώρο, ενώ η υπεύθυνη του σπιτιού στα Μελίσια μπήκε στον χώρο μαζί με περιπολικό της αστυνομίας. 

Είναι ο ίδιος χώρος, που πριν 1 χρόνο είχε απολυθεί εργαζόμενη, επειδή είχε αντιδράσει στην τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης στους χώρους των παιδιών και των εργαζομένων. Οι απολύσεις είναι συνήθης πρακτική του προέδρου του «χαμόγελου του παιδιού» και αφορά και παλιότερους εργαζόμενους. Γιατί άραγε;

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ- Αντλεί «εμπειρία» από το κράτος - φονιά

Η φωτογραφία αποτυπώνει το φρικιαστικό αποτέλεσμα του «αξιόμαχου πολεμικού κράτους» του Ισραήλ, από το οποίο η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να αντλήσει «εμπειρία»...

«Υπάρχει μια τεχνογνωσία η οποία πρέπει να ανταλλάσσεται» είπε ο υπουργός Αμυνας σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου, χαρακτηρίζοντας το Ισραήλ «αξιόμαχο πολεμικό κράτος»

Μια πρώτη εικόνα του βάθους της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας - Ισραήλ, αλλά και της εμπλοκής της χώρας στους ενδοϊμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και αντιθέσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και ευρύτερα, έδωσε χτες ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ε. Βενιζέλος, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του «Ρ», με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπ. Νετανιάχουστην Αθήνα και τις διμερείς συμφωνίες που υπήρξαν με τη δική του συμμετοχή, ο Ε. Βενιζέλος έδωσε το στίγμα της στρατιωτικής συνεργασίας, σημειώνοντας:

Επιτροπή Αλληλεγγύης Συνδικάτων- ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

εικόνα
Ανοιχτή σύσκεψη πραγματοποιεί τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου στις 7μμ στην ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 3ος όροφος), η Επιτροπή Αλληλεγγύης Συνδικαλιστών και Συνδικάτων. Στη σύσκεψη θα συζητηθεί η πρόταση για την οργάνωση Πανελλαδικής Εργατικής Συνάντησης στις 24 Οκτώβρη στην Αθήνα, τη δεύτερη μετά την ίδρυση της Επιτροπής πέρσι το ίδιο διάστημα.

Στο κάλεσμά της για τη σύσκεψη της Δευτέρας, η Επιτροπή αναφέρει: «Η Επιτροπή προσπάθησε από την ίδρυσή της στα τέλη Οκτώβρη του 2009 να παίξει ένα ρόλο στήριξης στις διάφορες μάχες που προέκυψαν. Κάναμε μια μεγάλη καμπάνια συμπαράστασης στους εργαζόμενους του ΟΛΠ. Στη συνέχεια στηρίξαμε τον αγώνα των συμβασιούχων και των stage. Η μεγαλύτερη καμπάνια της Επιτροπής ήταν για τους εργαζόμενους στην ΕΛΙΤ. Οργανώσαμε δεκάδες εκδηλώσεις αλληλεγγύης σε γειτονιές και εργατικούς χώρους, μαζέψαμε πάνω από 5000 ευρώ για την κατάληψη. Συγκεντρώσαμε δεκάδες ψηφίσματα από σωματεία γι΄ αυτόν τον αγώνα. Στηρίξαμε τις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων στις συγκοινωνίες, και στον ΟΣΕ. Ανοίξαμε κόντρα με την ΑΛΕΞ ΠΑΚ στηρίζοντας την προσπάθεια για την οργάνωση του συνδικαλισμού σε αυτόν τον χώρο.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-"ΟΔΗΓΗΤΗ": ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ", για να μάθετε όλες τις εκδηλώσεις και τα τελευταία νέα  36ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»
http://efestival.kne.gr/


ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 5 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΩΝ

agwnas_dromou1
Αθλητές χαιρετίζουν την πρωτοβουλία της ΚΝΕ
Εντείνονται οι προετοιμασίες για το κεντρικό τριήμερο εκδηλώσεων του 36ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που θα γίνει στις 16, 17 και 18 Σεπτέμβρη, στο πάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στο Ιλιον. Και ακριβώς επειδή το Φεστιβάλ είναι ένα πραγματικά μεγάλο και πολυδιάστατο γεγονός, οι προσπάθειες ετοιμασίας του απλώνονται σε πολλά επίπεδα: Από την προετοιμασία του χώρου, το σχεδιασμό και την κατασκευή των ταμπλό και των συνθημάτων του, την προπαγάνδισή του πλατιά στη νεολαία της Αθήνας, του Πειραιά και της Αττικής, την οικονομική του ενίσχυση αλλά και την φροντίδα του προγράμματος και την ανάδειξη όλων των επιμέρους στοιχείων που το απαρτίζουν.Γιατί το Φεστιβάλ δεν είναι μόνο συναυλίες και πολιτικές ομιλίες. Ξεχωριστή θέση έχει, για παράδειγμα, φέτος στο Φεστιβάλ ο αθλητισμός. Κόντρα στην εμπορευματοποίηση του «αθλητισμού» αλλά και στη ναρκω-κουλτούρα, διοργανώνεται στο πλαίσιο του Φεστιβάλ ένας λαϊκός αγώνας δρόμου 5 χιλιομέτρων, που θα διατρέξει τις δυτικές συνοικίες.
Ο αγώνας δρόμου θα γίνει το Σάββατο 18 Σεπτέμβρη, με αφετηρία στις 11.30 το πρωί, από την κεντρική πλατεία Ιλίου (πλατεία Ελευθερίας) και θα διατρέξει το Ιλιον, τους Αγίους Αναργύρους και το πάρκο «Αντ. Τρίτση». Οσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν να το κάνουν έγκαιρα στις οργανώσεις της ΚΝΕ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση kne@kne.gr και στο τηλέφωνο 6987706814.

ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ-3 του Σεπτέμβρη να ... γελάς

«Η τραγωδία της Κύπρου» είναι «μια ιδιαίτερα σκληρή έκφραση της εξάρτησης της Ελλάδας από το ιμπεριαλιστικό κατεστημένο των ΗΠΑ».
Ετσι ξεκινά η πρώτη κιόλας παράγραφος της διακήρυξης του ΠΑΣΟΚ της «3ης Σεπτέμβρη» του 1974.
Θυμίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ των έργων (και όχι των λόγων) είναι το κόμμα του αμερικανόπνευστου «σχεδίου Ανάν» και της «ευρω-διχοτόμησης» του νησιού.
*
«Η ρίζα της συμφοράς βρίσκεται στην εξάρτηση της πατρίδας μας», γράφει η διακήρυξη της 3ης Σεπτέμβρη. Του 1974.
Θυμίζουμε ότι το ΠΑΣΟΚ των έργων (και όχι των λόγων) είναι το κόμμα που στέλνει Ελληνες φαντάρους να υπηρετούν υπό τις διαταγές Αμερικανών διοικητών στο Αφγανιστάν, στη Βοσνία, στο Κοσσυφοπέδιο. Είναι το κόμμα του «ευχαριστούμε τις ΗΠΑ», της επέκτασης της «ετεροδικίας» και των «τρομονόμων» made in USA, το κόμμα που θεωρεί - κατά δήλωση του προέδρου του - ότι «ΗΠΑ και Ελλάδα έχουν κοινές αρχές και αξίες»...

Η απελευθέρωση των γουνοφόρων μινκ είναι κατ’ εξοχήν πράξη πολιτική, Θέμης Δημητρακόπουλος






Θέμης Δημητρακόπουλος

Μέλος της Πανελλαδικής Πολιτικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς


Πολύς θόρυβος έγινε για την απελευθέρωση, πριν λίγες μέρες, 52.000 μινκ από δύο εκτροφεία στην περιοχή της Καστοριάς και της Σιάτιστας. Ακούστηκαν επιχειρήματα για την οικονομική καταστροφή των επιχειρηματιών, για διατάραξη του ντόπιου οικοσυστήματος (που οι ίδιοι οι άνθρωποι έχουμε διαταράξει, ίσως ανεπανόρθωτα, με την ασυλλόγιστη δράση μας απέναντι στο περιβάλλον και την ίδια τη ζωή), για καταδίκη σε θάνατο(!) από ασιτία και άλλες αιτίες των άτυχων ζώων –ποιων; των ζώων που προορίζονταν πολύ σύντομα για εκδορά και φριχτή θανάτωση– για αντι-οικολογική, ανεύθυνη και αντικοινωνική συμπεριφορά κλπ. Μάλιστα υπήρξαν ανακοινώσεις και από τοπικές οικολογικές πολιτικές κινήσεις που απεκδύονται κάθε είδους ευθύνης, καταδικάζοντας την απελευθέρωση των μινκ ως πλήγμα στην τοπική οικονομία και το οικοσύστημα της περιοχής, κάνοντας λόγο για «τυφλές και παράνομες απελευθερώσεις γουνοφόρων».

Συνάντηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα με το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ - Δηλώσεις

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.. Τσίπρας και οι Π. Λαφαζάνης, κοινοβ. εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ, Δημ. Στρατούλης, Επιτροπή Εργατικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ και Π. Κλαυδιανός, μέλος Γραμματείας ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκαν σήμερα με το Προεδρείο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ..
Μετά το τέλος της συνάντησης έγιναν δηλώσεις:
ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας θα οδηγήσει σε δραματικές αυξήσεις της τιμής του ρεύματος για τον καταναλωτή. Πρόκειται για μια εγκληματική πολιτική επιλογή της κυβέρνησης. Για μια επιλογή που στην πραγματικότητα έχει σαν στόχο τη βίαιη αναδιανομή του πλούτου. Διότι απ΄ αυτό θα επωφεληθούν αεριτζήδες, επενδυτές οι οποίοι θα θησαυρίσουν  σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος.

ΔΗΚΚΙ για το Πετρέλαιο-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

OΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΙΣΩΣΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

-Η ξενόδουλη κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου και το διεφθαρμένο καθεστώς του ΕΥΡΩ και του παρασιτικού καρτέλ των τραπεζιτών ξαναχτυπούν!
-Καταδικάζουν τώρα και σε έναν βαρύ χειμώνα αντίστοιχο εκείνων της Γερμανικής κατοχής τον λαό για να προστατεύσουν τα υπερκέρδη των ξένων προστατών και των Ελληνικών τραπεζών.
-Ο λαός πρέπει να ξεσηκωθεί! Εθνικό πανδημοκρατικό αίτημα και επιτακτική ανάγκη η άμεση απομάκρυνσή τους από την εξουσία.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τη συνέντευξη του Υπ. Εσωτερικών

Είναι προκλητικό η κυβέρνηση που υπηρετεί τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματιών, οδηγώντας το λαό στην κόλαση της φτώχειας και της ανεργίας, που το κόμμα της το ΠΑΣΟΚ, όπως και η ΝΔ, αποδεδειγμένα είχε και έχει την πολύμορφη στήριξη των μεγαλοεπιχειρηματιών - το σκάνδαλο της Ζήμενς είναι μόνο ένα στοιχείο - με πρόσχημα τη διαφάνεια να απειλεί με αποκλεισμούς και οικονομικά πρόστιμα το ΚΚΕ και τους υποψηφίους που υποστηρίζει στις εκλογές, επειδή θα απευθυνθεί με το κουπόνι των 2, 3 και 10 ευρώ στους εργαζόμενους και σε όλο το λαό.
Η πρόκληση της κυβέρνησης γίνεται ακόμα μεγαλύτερη αν συνυπολογισθεί ότι ο «Καλλικράτης» που ψήφισε, έχοντας την ουσιαστική συναίνεση όλων των άλλων κομμάτων, πλην του ΚΚΕ, μετατρέπει την τοπική διοίκηση σε εργαλείο των μεγάλων επιχειρηματιών. Ότι το ΠΑΣΟΚ, όπως και ΝΔ, αρνείται την ονομαστικοποίηση των μετοχών, όταν νομιμοποιεί το μαύρο χρήμα και γενικεύει τον τζόγο.

Συνάντηση αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με επικεφαλής το μέλους του ΠΓ της ΚΕ και υποψήφιου δήμαρχου Αθήνας Ν. Σοφιανού με αντιπροσωπεία του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών

Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής το μέλος του ΠΓ της ΚΕ Νίκο Σοφιανό συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Συνδέσμου  Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) Στέλιο Γιαννακόπουλο και τον γενικό γραμματέα Κώστα Πούλιο.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι πρωτοβουλίες του Συνδέσμου για τη βία στα γήπεδα και ανταλλάχθηκαν απόψεις για τις αιτίες και τα αιτιατά του φαινομένου. Ακόμα συζητήθηκαν θέματα όπως η κατάσταση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων καθώς και την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη. Πριν την έναρξη της συνάντησης οι εκπρόσωποι του ΠΣΑΠ είχαν ολιγόλεπτη συνομιλία με την ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
Μετά τη συνάντηση ο Νίκος Σοφιανός έκανε της παρακάτω δήλωση:

K.K.E : Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τη κατάσταση με τα φωτοβολταϊκα και την αύξηση του τέλους των Α.Π.Ε. στο λογαριασμό της ΔΕΗ

Τα εργατικά - λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να δεχθούν την αύξηση του τέλους Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας  που ήδη πληρώνουν στο λογαριασμό της ΔΕΗ. Πρέπει να αρνηθούν να πληρώσουν ένα ακόμα χαράτσι στο  ήδη ακριβό σήμερα ηλεκτρικό ρεύμα προκειμένου η κυβέρνηση να εξασφαλίσει την εγγυημένη τιμή δηλαδή κέρδος στους ιδιώτες «πράσινους» επενδυτές.
Η κατάσταση που δημιούργησε η κυβέρνηση με την αδειοδότηση και την προκλητική χρηματοδότηση για την κατασκευή φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων από ιδιώτες αποτελεί απόδειξη ότι στο πλαίσιο της «απελευθέρωσης» δεν μπορεί να υπάρξει ενεργειακός σχεδιασμός που να υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.

Νέα σχολική χρονιά: αλλοπρόσαλλη πολιτική από μια προκλητική και κυνική υπουργό Παιδείας


Δημήτρης Πανταζόπουλος-http://www.xekinima.org


Από την πρώτη κιόλας χρονιά της εφαρμογής του ο νέος νόμος του υπουργείου παιδείας για την αλλαγή του τρόπου διορισμού των εκπαιδευτικών και για τη μείωση του αριθμού των διορισμών μονίμων όσο και των προσλήψεων ελαστικά εργαζομένων στην εκπαίδευση (ωρομίσθιοι –αναπληρωτές) άρχισε να «αποφέρει καρπούς».

Έτσι τα σχολεία θα ανοίξουν φέτος με πάνω από 20.000 κενές θέσεις εκπαιδευτικών στη Α/βάθμια και τη Β/βάθμια εκπαίδευση.

Από πού προέρχονται τα κενά;

Τα κενά στην εκπαίδευση που φέτος ξεπερνούν κάθε προηγούμενο είναι αποτέλεσμα μια πολιτικής αδιοριστίας που ακολουθούν οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια και που έφτασε στο αποκορύφωμα της με το νέο νόμο του ΠΑΣΟΚ την περασμένη άνοιξη.

ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ. Ποιες δυνάμεις στοχεύουν στην απαγόρευση του Φεστιβάλ ΚΝΕ-«ΟΔΗΓΗΤΗ»;

ΠΟΙΟΣ ΚΙΝΕΙ ΤΑ ΝΗΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ;
Η δράση για την επιτυχία του είναι η καλύτερη απάντηση στην προσπάθεια υπονόμευσής του
  • Δεύτερο κρούσμα προσπάθειας «ακύρωσης» του Φεστιβάλ, αυτή τη φορά της Αθήνας, επενδυμένο με... «οικολογικές ευαισθησίες»
  • Τεράστια η προσφορά των κομμουνιστών στην ανάδειξη και προστασία του χώρου
Σε δύο βδομάδες ανοίγει τις πύλες του το 36ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» στην Αθήνα, ένα τεράστιας εμβέλειας πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός για τη νεολαία, το οποίο φέτος πραγματοποιείται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια στη Δυτική Αθήνα. Τοπάρκο «Αντώνης Τρίτσης» στο Ιλιον που θα φιλοξενήσει τις κεντρικές εκδηλώσεις στις 16, 17 και 18 Σεπτέμβρη, αποτέλεσε μία επιλογή της Οργάνωσης που σηματοδοτεί το άνοιγμά της στη νεολαία της Δυτικής Αθήνας αλλά και αποτελεί συνέχεια της πάλης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του πάρκου.
Παρά την ξεκάθαρη θέση και την μακρόχρονη προσφορά των κομμουνιστών για τη λειτουργία του πάρκου σύμφωνα με τις λαϊκές ανάγκες, πρόσφατα, εμφανίστηκε η αυτοαποκαλούμενη «Επιτροπή Κατοίκων για τη σωτηρία του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης"» ζητώντας ανοιχτά να μην γίνει το Φεστιβάλ της ΚΝΕ στο χώρο. Με «επιχειρήματα» για την προστασία του πάρκου από την ηχορύπανση και τις... ψησταριές, αλλά και προκλητικά υπονοούμενα για συνέργεια της ΚΝΕ στην ιδιωτικοποίηση του πάρκου, όσοι βρίσκονται πίσω από την «Επιτροπή» θεώρησαν ότι μπορούν να χτυπήσουν τον ίδιο το θεσμό του Φεστιβάλ και τη δράση των νέων κομμουνιστών.
Η «Επιτροπή» έθεσε προχθές τις αιτιάσεις της στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αγ. Αναργύρων ενώ δηλώνει ότι θα απευθυνθεί και στην αρμόδια υπουργό. Εφτασαν στο σημείο να αφήσουν υπονοούμενα και συκοφαντίες για συμφωνίες Δημοτικής Αρχής και ΚΚΕ... με ανταλλάγματα, που πήραν άμεση απάντηση από τον εκπρόσωπο της παράταξης που στηρίζει το ΚΚΕ στο Δήμο, Σωτ. Ραφτόπουλο όσο και το γραμματέα του Τομέα Δυτ. Συνοικιών της ΚΝΕ Γ. Τσιακίλο: Το ΚΚΕ έχει ξεκάθαρο μέτωπο ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική που τσακίζει τα δικαιώματα και την ίδια τη ζωή του λαού και της νεολαίας. Αυτή την ξεκάθαρη πολιτική του πρόταση προβάλλει εξάλλου και στο Φεστιβάλ και δεν κάνει κανένα σκόντο σαν αυτά που υπονόησαν οι της «Επιτροπής» (που ως φαίνεται γνωρίζουν τέτοιες πρακτικές από άλλους πολιτικούς χώρους).