Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με αντιπροσωπεία της Συνόδου των Πρυτάνεων


Όπως έχουμε δηλώσει -και έγκαιρα και αυτές τις μέρες- είμαστε ριζικά αντίθετοι με τον νόμο - πλαίσιο, που ετοιμάζει η κυβέρνηση.
Πρέπει να σας πω ότι ιδιαίτερα συγκεντρώνουμε την προσοχή μας στα εξής ζητήματα: Καταρχήν στο γεγονός ότι τα πανεπιστήμια θα βγάζουν πτυχιούχους πολλαπλής ταχύτητας. Έτσι θα βγαίνει μέσα από το πανεπιστήμιο η μεγάλη μάζα των επιστημόνων που θα δουλεύουν με ημιαπασχόληση, ετεροαπασχόληση, ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Υποβαθμίζεται το επιστημονικό αντικείμενο του πανεπιστημίου, όταν μέσα στις γραμμές τους υπάρχουν πολλαπλής ταχύτητας πτυχία.

ΞΕΚΙΝΗΜΑ - Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση.Οι πλατείες χρειάζονται αποφάσεις για το Καλοκαίρι!


Προκήρυξη του "Ξ"




Το κίνημα των Αγανακτισμένων έφερε μερικές από τις πιο σημαντικές ανατροπές στην πρόσφατη πορεία του ελληνικού μαζικού κινήματος. «Κατέβασε» στους δρόμους τον μεγαλύτερο αριθμό διαδηλωτών εδώ και δεκαετίες, προκάλεσε τρόμο στο ευρωπαϊκό κατεστημένο, έφερε την κυβέρνηση μια ανάσα από την πτώση, ξεγύμνωσε την υποκρισία του αστικού κοινοβουλευτικού συστήματος απαιτώντας «πραγματική δημοκρατία» και απέκτησε όλο και πιο ριζοσπαστικά/ ανατρεπτικά πολιτικά χαρακτηριστικά στην πορεία του.

Καπιτα-ληστόμετρο!Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ.

Φτωχοί Ρώσοι τρώνε κρέας ...σκύλου.Η κατάντια του Ρωσικού Καπιταλισμού.


Όπως δημοσιεύτηκε προχτές στον «Ρ» και μόνο στον «Ρ» (σ.σ.: καθόλου τυχαίο), σύμφωνα με τη ρωσική στατιστική υπηρεσία «Ροστάτ», ο αριθμός των Ρώσων τα εισοδήματα των οποίων δεν ξεπερνάνε το ελάχιστο επίπεδο διαβίωσης
αυξήθηκε στο πρώτο τρίμηνο του 2011 κατά 2,3 εκατομμύρια.
*
Ετσι ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που - σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία - ζούνε πλέον κάτω από τα όρια της φτώχειας έφτασε σχεδόν τα 23 εκατομμύρια.
Δηλαδή στη σημερινή Ρωσία το 1/6 του πληθυσμού της είναι φτωχοί και απόκληροι.
*

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε για την πρόταση της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ για το σκάνδαλο Siemens.


Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ βάζουν το κερασάκι στην τούρτα της συγκάλυψης και της συμπαιγνίας για το πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο της Siemens,
ολοκληρώνοντας το έργο απόκρυψης και της συνενοχής τους και του αντιδραστικού χαρακτήρα του συστήματος που και οι δυο υπηρετούν. Όλα αυτά όζουν τόσο πολύ που η σαπίλα δεν μπορεί να κρυφτεί.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ σχετικά με το επικαιροποιημένο μνημόνιο.



Το 4ο επικαιροποιημένο μνημόνιο που δόθηκε χτες στη δημοσιότητα έρχεται να συμπληρώσει τη βάρβαρη πολιτική του μεσοπρόθεσμου, με συγκεκριμενοποίηση των μέτρων ενάντια στους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα και τους συνταξιούχους, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και τις περικοπές των δαπανών σε υγεία, εκπαίδευση και κοινωνικά επιδόματα.
Το πετσόκομμα της κυβέρνησης στα εισοδήματα των εργαζομένων δεν έχει τέλος.

Δήλωση της βουλευτού του Κ.Κ.Ε Λιάνας Κανέλλη.


Δεν προτίθεμαι να ζητήσω την άσκηση δίωξης κατά του προσώπου που με προπηλάκισε στο συλλαλητήριο της 28/6/2011.
Όπως έχω δηλώσει από την πρώτη μέρα έχω κάθε λόγο να θεωρώ το περιστατικό εντελώς απομονωμένο από το παριστάμενο πλήθος και οριακά τυχαίο.
Ως εκ τούτου δεν θα ανταποκριθώ στην πρόσκληση της Γενικής Ασφάλειας Αθηνών για την κίνηση ποινικής διαδικασίας εναντίον του συγκεκριμένο.

Που να δείτε και αυτό να ανατριχιάσετε!

Διαβάζοντας την προηγούμενη, για τον Καρχιμάκη, ανάρτηση του Κόκκινου Αστέρα (στα ελληνικά ακούγεται πιο ωραίο!) θυμήθηκα την ανάρτηση από το blog (μη ξεχνάμε και τη ...γλώσσα μας) Η ΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΑΣ:


"Στην πέμπτη επέτειο του Πολυτεχνείου, η σκέψη μας είναι στραμμένη στους λαούς όλου του κόσμου που αγωνίζονται ενάντια στο φασισμό, το σιωνισμό, τον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό... 
Στον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης που μάχεται για το ιερό χώμα της πατρίδας του, για τη Δημοκρατία και την Ανεξαρτησία... 
Ξέρουμε και τώρα ποιος είναι ο εχθρός μας. Και τότε και σήμερα, ο αγώνας μας είναι ενάντια στους Αμερικάνους και το ΝΑΤΟ. Ενάντια σε αυτούς που επιβουλεύονται την Εθνική Ανεξαρτησία της πατρίδας μας, ιδιαίτερα σήμερα που η κατάσταση παρουσιάζεται εξαιρετικά κρίσιμη... 

Υποκριτικά λόγια...Πως αλλάζουν οι καιροί...19 Δεκέμβρη 2008,Μ.Καρχιμάκης :Όταν η ίδια η κυβέρνηση της χώρας εισφέρει προκλητικά στην κοινωνία την αδικία και την ατιμωρησία...Τότε ναι, κάποια στιγμή θα γινόταν η έκρηξη.


Δεκέμβρης 2008: χιλιάδες νέοι άνθρωποι έχουν ξεσηκωθεί μετά τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη. Η οργή ξεχειλίζει και δεν μεταφράζεται σε αποδοκιμασίες, γιουχαΐσματα και ρίψη γιαουρτιών σε πολιτικά γραφεία. Στους δρόμους της Αθήνας μαίνονται συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και πολλών νεαρών με κουκούλα ή χωρίς, κτήρια γίνονται παρανάλωμα, μεγάλα ή ακόμη και μικρότερα καταστήματα λεηλατούνται. Τα γεγονότα, οι πολιτικές αιτίες, τα κοινωνικά αδιέξοδα, η ανάγκη εκδημοκρατισμού της αστυνομίας, όλα έρχονται δεύτερα για την τότε κυβέρνηση Καραμανλή και τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια που ανάγουν σε κεντρικό ζητούμενο εάν Καταδικάζει ο ΣΥΡΙΖΑ τα όσα γίνονται.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ για τα σχέδια του κ. Παπακωνσταντίνου στο υπουργείο «Περιβάλλοντος».


Ο νέος υπουργός «Περιβάλλοντος», κ. Παπακωνσταντίνου, στο λίγο χρονικό διάστημα που βρίσκεται στο καινούργιο του υπουργείο, δείχνει ότι ήρθε για να «τακτοποιήσει» υποθέσεις. Ένθερμος υποστηρικτής της fast track λογικής της «ανάπτυξης», που αγνοεί την προστασία του περιβάλλοντος και την υποτάσσει στο οικονομικό κέρδος, όπου όλα επιτρέπονται αρκεί να μπαίνουν χρήματα στα ταμεία του κράτους.

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα:Στολίσκος της Eλευθερίας.H κυβέρνηση Παπανδρέου ο πιο ένθερμος υποστηριχτής του σιωνιστικού κράτους


Όλη η παγκόσμια αντίδραση έχει συνασπιστεί σε μια ανίερη «ιερή συμμαχία» για να εμποδίσει το Στολίσκο της Eλευθερίας, να μεταφέρει ιατροφαρμακευτικό υλικό και ανθρωπιστική βοήθεια  στον δοκιμαζόμενο από τον πλήρη αποκλεισμό του Iσραήλ, Παλαιστινιακό λαό της Λωρίδας της Γάζας.
Oι Iσχυροί του κόσμου, HΠA, E.E., OHE, συντάσσονται με το Iσραήλ και την ακροδεξιά μισαλλόδοξη κυβέρνηση Nετανιάχου. O Στολίσκος της Eλευθερίας δεν μεταφέρει πολεμικό υλικό, αυτό το έχουν μονοπώλιο οι ιμπεριαλιστές και οι σιωνιστές σύμμαχοί τους. Mεταφέρει ιατροφαρμακευτικό υλικό, είδη πρώτης ανάγκης και τσιμέντο με μικρά πλοία – και μ’ αυτήν την αξιοθαύμαστη συμβολική ενέργεια αποσκοπεί να σπάσει το παράνομο εμπάργκο που έχει επιβάλει το Iσραήλ κατά παράβαση όλων των διεθνών κανόνων.

Παναθηναική εκδήλωση-συνέλευση ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Σάββατο 16 Ιούλη.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ οργανώνει μεγάλη ανοιχτή παναθηναική εκδήλωση-συνέλευση το Σάββατο 16 Ιούλη, στις 7.00 μ.μ. στο Πεδίο του Άρεως (Θέατρο Οικονομίδη).

Η διαδικασία αυτή σηματοδοτεί το άνοιγμα της διαδικασίας προς την 1η Συνδιάσκεψη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Στα πλαίσιά της θα παρουσιαστούν οι Θέσεις για την Συνδιάσκεψη και θα ακολουθήσει συζήτηση τόσο  επάνω στα κείμενα των Θέσεων, όσο και πάνω στην πολιτική  συγκυρία και στην πλούσια εμπειρία από την συμμετοχή μας στις μεγάλες μάχες του προηγούμενου διαστήματος.  Τέλος θα εκλεγεί "επιτροπή διαλόγου" για την καλύτερη οργάνωση του διαλόγου και θα καθοριστούν τα επόμενα βήματά μας για την παρέμβαση στην μάχες του επόμενου διαστήματος. 
Για την καλύτερη οργάνωση της σημαντικής αυτής διαδικασίας θα εκδοθεί προπαγανδιστικό υλικό, αφίσα και προκήρυξη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΝΟΣ : Το χρέος δεν είναι του λαού, να αρνηθεί να το πληρώσει.

Σε συγκέντρωση στο Νέο Κόσμο μίλησε χτες το μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Από τη χτεσινή συγκέντρωση. Στο βήμα, ο Νίκος Σοφιανός

Στο Λόφο Λαμπράκη, στο Ν. Κόσμο, μίλησε χτες ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, στο πλαίσιο των συγκεντρώσεων που διοργανώνει η Αχτίδα Α' Αθήνας - Γαλατσίου της ΝΟ Κεντρικού Τομέα της ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ. Μεταξύ άλλων, τόνισε στην ομιλία του:
«Εμείς λέμε πως είναι ψέμα ότι η κρίση και τα μέτρα που παίρνονται στη χώρα μας οφείλονται στο χρέος. Το πρόβλημα βρίσκεται στην οικονομία που έχει κρίση και αυτή η κρίση του συστήματος αναγκάζει τους πολιτικούς του υπηρέτες να χρησιμοποιήσουν αυτά τα μέτρα για να τη διαχειριστούν. Γιατί το πρόβλημα δεν είναι το χρέος;

Οι εργαζόμενοι να γυρίσουν την πλάτη στις ηγεσίες ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.


Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κ. Παναγόπουλος στην εκπομπή της ΝΕΤ “πρωινή ενημέρωση”, μεταξύ άλλων ανέφερε πως τα συνθήματα περί λαϊκής οικονομίας συμβάλουν στο κλείσιμο επιχειρήσεων. Στοιχίζεται για μια ακόμα φορά με τους κεφαλαιοκράτες και τα φερέφωνα τους, που κατηγορούν τους εργαζόμενους που διεκδικούν, που απεργούν και αγωνίζονται, για το κλείσιμο των επιχειρήσεων και για τις απολύσεις.
Οι πάνω από 40.000 επιχειρήσεις που έκλεισαν σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, τα καθημερινά λουκέτα που βάζουν δεκάδες εμπορομάγαζα, οι χιλιάδες απολύσεις, το θέριεμα της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας, οι συγχωνεύσεις και το κλείσιμο νοσοκομείων, για τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό οφείλονται είτε σε στρεβλώσεις της αγοράς είτε στη δράση του ΠΑΜΕ και των ταξικών δυνάμεων και όχι στις νομοτέλειες της καπιταλιστικής οικονομίας.

Σχόλιο του K.K.E για τους οίκους αξιολόγησης.


Ο άγριος καβγάς ανάμεσα στην ΕΕ και τους αμερικανικούς οίκους αξιολόγησης αποτελεί μέρος των ανταγωνισμών και συγκρούσεων ανάμεσα στους ιμπεριαλιστές ληστές των λαών, καθώς διαπιστώνουν ότι η κρίση του καπιταλισμού είναι βαθιά.
Η αντιπαράθεσή τους αφορά αποκλειστικά την επιδίωξη ιμπεριαλιστικών κέντρων και τμημάτων των μονοπωλίων για το ποιος θα έχει τις μικρότερες ζημιές από την καταστροφή μέρους του κεφαλαίου και θα βγει ισχυρότερος από τη φάση της κρίσης.

Επιστολή Δημ. Παπαδημούλη στον Πρόεδρο της Βουλής για τα αναδρομικά των βουλευτών και τη δημοσιοποίηση των ονομάτων τους.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ TΗΣ ΒΟΥΛΗΣ  
κ. ΠΕΤΣΑΛΝΙΚΟ



Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,
Με την επιστολή μου επιθυμώ να επανέλθω στο εκκρεμές ζήτημα των αναδρομικών των βουλευτών και της δημοσιοποίησης των ονομάτων τους, το οποίο σκανδαλίζει δικαίως τον ελληνικό λαό και για το οποίο έως σήμερα δεν έχω λάβει απάντηση στην από 30-5-2011 επιστολή μου  προς το πρόσωπό σας.
 Συγκεκριμένα με την παραπάνω επιστολή ζητούσα τότε να αναλάβετε πρωτοβουλία ζητώντας εξ ονόματος του Κοινοβουλίου, τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των πρώην ή και νυν βουλευτών που ζητούν αναδρομικά.