Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας.


Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς της Αθήνας.
Συγκεκριμένα, τα σωματεία των εργαζομένων στον ΗΣΑΠ και το σωματείο ηλεκτροδηγών της Αττικό Μετρό θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 16.00.
Από τις 11.00 έως τις 16.00 θα ακινητοποιηθούν λεωφορεία,τρόλεϊ και ΤΡΑΜ.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΝ σχετικά με τις πιέσεις εκδοτικής εταιρείας στο Κιλκίς για την υπογραφή συμφωνίας για μείωση μισθών

Πριν στεγνώσει το μελάνι από την υπογραφή της πρώτης ειδικής επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας για μείωση μισθών στην ΝΕΟΓΑΛ, η ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΑΕΕ «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ» με έδρα τη βιομηχανική περιοχή του νομού Κιλκίς, πιέζει την Κλαδική Ομοσπονδία για την υπογραφή μιας παρόμοιας συμφωνίας.

Δελτίο Τύπου του Γραφείου Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ Για την τρομοκρατική απόλυση στελέχους της ΚΝΕ

 
Το ΚΣ της ΚΝΕ καταγγέλει την απόλυση της συνδικαλίστριας εργαζόμενης φοιτήτριας Ελένης Μητικάρη από την εταιρεία BSB.

Η τρομοκρατική πράξη, που έγινε παραμονή Πρωτοχρονιάς, επιβεβαιώνει ότι το κεφάλαιο δε λογαριάζει τίποτα άλλο ιερό πέρα από τα κέρδη του.
Αυτό που ενόχλησε την εργοδοσία είναι η αγωνιστική στάση της σ. Ελένης Μητικάρη, μέλους του ΚΣ της ΚΝΕ μες στο χώρο δουλειάς.

Το σκάνδαλο των μολυσμένων ζωοτροφών αγγίζει και την Βρετανία.


Οι αναλύσεις που έγιναν στα βρώσιμα λίπη που παράγει ο όμιλος Harles und Jentzsch, στο Σλέσβιγκ-Χόλσταϊν της βόρειας Γερμανίας, επιβεβαίωσαν ότι είχαν μολυνθεί από διοξίνη, όπως ανακοίνωσε απόψε το υπουργείο Γεωργίας του κρατιδίου.


Επτά από τα είκοσι δείγματα που αναλύθηκαν έδειξαν ότι τα επίπεδα διοξίνης ήταν ανώτερα, έως και πολύ μεγαλύτερα, από τα καθορισμένα όρια ασφαλείας. Για το λόγο αυτό, τα προϊόντα που παράγει η εταιρεία δεν είναι κατάλληλα για κατανάλωση, υπογραμμίζει το υπουργείο.

ΔΗΚΚΙ- Ερζερούμ. Κατ' απαίτηση των ΗΠΑ, Διχοτομούν το Αιγαίο


-Εκτός από την οικονομική… και νέα Εθνική κρίση με απροσδιόριστες - μη αντιστρεπτές συνέπειες προετοιμάζει η κυβέρνηση της ξένης κατοχής.
-Το ταξίδι Παπανδρέου στο Εζουρούμ και η αναβάθμιση του λεγόμενου Ελληνοτουρκικού διαλόγου γίνονται για να νομιμοποιήσουν απαράδεκτες Τουρκικές απαιτήσεις σε εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα και ορυκτό πλούτο στο Αιγαίο.
-Ο Γ. Παπανδρέου σπεύδει να αξιοποιήσει την «ευκαιρία» της οικονομικής κρίσης για να ικανοποιήσει πάγιες βλέψεις της Άγκυρας στο Αιγαίο. Με όχημα την «συνεκμετάλλευση του Αιγαίου» εκκολάπτεται μια νέα εθνική τραγωδία.
-Το τέχνασμα της «συνεκμετάλλευσης» υποκρύπτει όχι μόνο την αρπαγή του συνόλου του Ελληνικού ορυκτού πλούτου, αλλά και τη διάρρηξη και τη διχοτόμηση έως τον 25ο μεσημβρινό όλου του ενιαίου χώρου Κύπρος - Αιγαίο – Θράκη.

Σχόλιο από το "Ξ" -Το ΛΑΟΣ βρήκε αιτία λαϊκής εξέγερσης στο εισιτήριο των 5 ευρώ!



Το κατά κανόνα αδιάφορο για θέματα υγείας ΛΑΟΣ εξέδωσε ανακοίνωση για το μέτρο
επιβολής των 5 ευρώ.

 

Ο Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ, κ. Κωστής Αϊβαλιώτης έκανε την εξής δήλωση:


«Εάν ισχύει αυτό που μεταδίδεται, ότι δηλαδή θα εξαιρεθούν οι μετανάστες και θα
πληρώνουν οι Έλληνες, αυτό ισοδυναμεί με αιτία λαϊκής εξέγερσης.
Και δεν πληρώνουν φόρους οι μετανάστες, και δεν αποδίδουν ΦΠΑ, και νοσηλεύονται
δωρεάν, και γεννούν δωρεάν, εις υγείαν φυσικά, των κοροΐδων που τους ανέχονται… ».
 
Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων
Αριθμός Είδησης: 9454663
Αθήνα 05/01/2011 15:54


Το πρόβλημα λοιπόν του ΛΑΟΣ δεν είναι ότι πληρώνουμε 5 ευρώ για να μπούμε σε νοσοκομεία που χτίστηκαν με δικά μας λεφτά (των φορολογουμένων) για να μας δουν γιατροί πληρώνονται από δικά μας λεφτά, κοκ, αλλά το γεγονός ότι σύμφωνα με τις φήμες που κυκλοφορούν δεν θα πληρώνουν οι μετανάστες...

Ανακοίνωση της παράταξης «Ανεξάρτηση Παρέμβαση» στην ΕΘΕΛ (μπλε λεωφορεία)




Από τον Οκτώβρη του 2009, όταν εκλέγηκε το ΠΑΣΟΚ με το σύνθημα «υπάρχουν λεφτά», έχουν περάσει μόλις 15 μήνες. 15 μήνες μέσα στους οποίους χτύπησαν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών!

Η κυβέρνηση μαζί με την Ε.Ε. την Ε.Κ.Τ και το ΔΝΤ επέβαλλαν:

-  μείωση 20-30% στις αποδοχές των υπαλλήλων στο Δημόσιο,

- μείωση του βασικού μισθού για τους νέους από τα 740€ στα 590€,

- διαδοχικές αυξήσεις του ΦΠΑ,

- μείωση στις συντάξεις έως και 50%, άνοδο των ορίων συνταξιοδότησης στα 67, αύξηση των ετών ασφάλισης για πλήρη σύνταξη στα 40, σφαγή των βαρέων και ανθυγιεινών,

- μαζικές περικοπές των δημόσιων δαπανών,

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει το θανάσιμο τραυματισμό 7χρονου κοριτσιού από ειδικό φρουρό της ομάδας ΔΙΑΣ στο Μενίδι.


Το ΚΚΕ(μ-λκαταγγέλλει το θανάσιμο τραυματισμό 7χρονου κοριτσιού από ειδικό φρουρό τηςομάδας ΔΙΑΣ στο ΜενίδιΉταν βέβαιο ότι -αργά ή γρήγοραη προκλητική και ασύδοτη συμπεριφοράτων νεότευκτων «πραιτοριανών» της ομάδας ΔΙΑΣ απέναντι στο λαό θα είχε τραγικές συνέπειεςΚαιδυστυχώς το περιστατικό αυτό δεν θα είναι το τελευταίοΑποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα τηςποδοπάτησης των δικαιωμάτων του λαούακόμα και της ίδιας της ανθρώπινης ζωήςπου έχουναναλάβει οι συνεχώς ενισχυόμενοι μηχανισμοί κρατικής καταστολής