Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

Θανάσης Παφίλης: Κοροϊδία τα περί ελέγχου της τρόικας από το ευρωκοινοβούλιο...

Για υποκρισία και κοροϊδία κατηγόρησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης, τα κόμματα που δημιουργούν την παραίσθηση στο λαό ότι θα αλλάξει η αντιλαϊκή πολιτική μέσα στην ΕΕ.


Κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τη «βελτίωση των μηχανισμών είσπραξης ασφαλιστικών φορέων» του Υπουργείου Εργασίας που υπερψηφίστηκε επί της αρχής κατά πλειοψηφία, τόνισε πως είναι κοροϊδία τα περί επιτροπής του ευρωκοινοβουλίου που θα ελέγξει την τρόικα, η οποία κατά τα 2/3 είναι ΕΕ και ΕΚΤ.

ΟΙ ΕΥΡΩ-ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΠΟΔΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ ΣΥΡΙΖΑ. Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ.

 Η σταδιακά εδραιούμενη πεποίθηση σε όλο και μεγαλύτερο τμήμα του ελληνικού λαού πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδειχθεί πιθανότατα πρώτο κόμμα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, αν αυτές λάβουν χώρα σε κλίμα ομαλότητας, δεν αναχαιτίζεται από την ανάδειξη των όντως σοβαρότατων εσωκομματικών του αντιθέσεων για το ευρώ. 

Η στάση μιας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο ενιαίο νόμισμα έχει τεράστια σημασία ως προς την πολιτική που θα ακολουθήσει, αλλά το ζήτημα αυτό θα τεθεί πραγματικά επί τάπητος αφού πρώτα σχηματιστεί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα μετά τη συνάντηση με το δήμαρχο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης για τον Αστέρα Βουλιαγμένης.

 «Είχαμε μια αναλυτική ενημέρωση από τον κ. δήμαρχο για τον Αστέρα Βουλιαγμένης και το συνολικό πρόβλημα. Το ΚΚΕ από θέση αρχής είναι ενάντια στην ιδιωτικοποίηση.


Βεβαίως και το τίμημα του ξεπουλήματος και το ποιος θα πάρει μια δημόσια περιουσία έχει τη σημασία του, όμως το κύριο δεν είναι η συζήτηση, που γίνεται σε διάφορα μέσα ενημέρωσης,

Στο 27,4% η ανεργία για το Σεπτέμβρη - Ξεπερνούν το 1.350.000 οι άνεργοι.

 Στο 27,4% εκτινάχθηκε το ποσοστό ανεργίας το Σεπτέμβρη του 2013, έναντι 26% το Σεπτέμβρη του 2012 και 27,3% τον Αύγουστο του 2013, σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή.


Οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 77.161 άτομα σε σχέση με το Σεπτέμβρη του 2012 (+5,9%) και κατά 14.023 άτομα σε σχέση με τον Αύγουστο του 2013 (+0,1%) και ανήλθαν σε 1.376.463 άτομα.

Η ανεργία στους άντρες σημείωσε άνοδο φτάνοντας από στο 24,5% για το Σεπτέμβρη του 2013 από 22,9% το Σεπτέμβρη του 2012, ενώ στις γυναίκες αυξήθηκε στο 31,4% από 30,2%.

Χωρίς ρεύμα, χωρίς τσίπα...Του Νίκου Μπογιόπουλου.

Χωρίς ρεύμα, χωρίς τσίπα


 Τι είναι χειρότερο; Να σου κόβουν το ρεύμα μέσα στο χειμώνα ή μετά να το παίζουν και «φιλάνθρωποι», πρόθυμοι να στο επανασυνδέσουν; Τη ΔΕΗ βάζουν να χαρατσώνει  και να κόβει το ηλεκτρικό, αλλά εκείνοι που θα ψάξουν σε ποιους η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα θα είναι οι Δήμοι!

20 Δεκέμβρη σέρνονται στα δικαστήρια 35 στελέχη του ΠΑΜΕ γιατί προσπάθησαν να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του Υπουργού Εργασίας.

 Στις 20 Δεκέμβρη σέρνονται στα δικαστήρια 35 στελέχη του ΠΑΜΕ από την κυβέρνηση και τον Υπουργό Εργασίας γιατί προσπάθησαν να κάνουν παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του.


            Η παράσταση οργανώθηκε για τις προκλητικές δηλώσεις του Υπουργού Εργασίας Βρούτση, ότι το ασφαλιστικό σύστημα στηρίχθηκε σε ρουσφέτια και πελατειακές σχέσεις και όχι με τον ιδρώτα, τις κρατήσεις και το αίμα των ασφαλισμένων.