Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2010

Δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη, εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΝ, για την οικονομία και τους κυβερνητικούς χειρισμούς


Ο κ. Παπανδρέου, στο εξωτερικό, εμφανίζεται πρόθυμος να αγοράσει γαλλικές φρεγάτες, αποφασισμένος να παγώσει τους μισθούς και να διαλύσει το ασφαλιστικό σύστημα, ικέτης για κάθε είδους βοήθεια και ικανοποιημένος για την αόριστη στήριξη που του παρείχε η Ε.Ε. με τις συνταγές του ΔΝΤ. Την ίδια στιγμή, στο εσωτερικό της χώρας, μιλάει για την ανάγκη ανάκτησης της εθνικής κυριαρχίας που απειλείται από την Ε.Ε.

Συμβουλή μας είναι να εγκαταλείψει τη διγλωσσία και την υποκρισία και να αλλάζει τάχιστα πολιτική.


Αντιρατσιστική εκδήλωση στο σταθμό του Μετρό στην Πανόρμου


Αντιρατσιστική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο σταθμό του Μετρό στην Πανόρμου, με πρωτοβουλία της Κίνησης «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή», στην οποία συμμετείχαν κάτοικοι από τις περιοχές Αμπελοκήπων, Γκύζη και Εξαρχείων, κοινότητες μεταναστών και αντιρατσιστικές μεταναστευτικές οργανώσεις.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στις 12 το μεσημέρι και πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τη λεωφόρο Αλεξάνδρας, επιστρέφοντας στο ίδιο σημείο, με κεντρικό σύνθημα «έξω οι φασίστες από τις γειτονιές και τα σχολεία».

Στη συνέχεια στο χώρο του σταθμού πραγματοποιήθηκε συναυλία μαθητικών συγκροτημάτων και η εκδήλωση έληξε ειρηνικά.


Πηγή:www.nooz.gr

Παλαιστινιακή διαδήλωση… αλά AVATAR

Το δικό τους μήνυμα ήθελαν να δώσουν, φανερά εμπνευσμένοι, από την κινηματογραφική επιτυχία AVATAR, διάφοροι Παλαιστίνιοι, οι οποίοι πραγματοποίησαν μια ηχηρή διαδήλωση… ντυμένοι με τα κοστούμια των χαρακτήρων της ταινίας.




Η Ελλάδα υπό οικονομική κατοχή της Ε.Ε

ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΤΑΣΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ-ΤΑ ΝΕΑ
ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
CITY PRESS
ΣΤΑΘΗΣ-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

O φιλειρινικός Πρόεδρος Ομπάμα διέταξε τη νέα μεγάλη επίθεση στο Αφγανιστάν κατά των Ταλιμπάν.

Σε εξέλιξη είναι από το βράδυ της Παρασκευής η μεγάλη επίθεση του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ στην επαρχία Χέλμαντ του Αφγανστάν, κατά των Ταλιμπάν. 

Αμερικανοί πεζοναύτες συγκρούστηκαν τις πρωινές ώρες του Σαββάτου με μαχητές Ταλιμπάν στην πόλη Μαρζάχ, το τελευταίο προπύργιο των ανταρτών στη βίαιη επαρχία.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του Ρόιτερ Γκολνάρ Μοτεβάλι, έγινε ανταλλαγή πυρών. Οι πεζοναύτες έριξαν δύο πυραύλους στους μαχητές που τους επιτέθηκαν από διάφορα κτίρια.
Η επίθεση γύρω από τη Μαρτζάχ, σε μία από τις κυριότερες περιοχές παραγωγής οπίου της επαρχίας Χελμάντ, είναι η πρώτη φάση μιας μεγάλης επιχείρησης, προκειμένου να αποκατασταθεί ο έλεγχος της αφγανικής κυβέρνησης.
Σύμφωνα με τις αμερικανικές δυνάμεις, η επιχείρηση Μουσταράκ ("Μαζί" στη γλώσσα ντέρι), αναμένεται να είναι η πιο σημαντική που εξαπολύεται κατά των Ταλιμπάν, αφότου ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε μία νέα στρατηγική των αμερικανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν.
Επίσης, πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις αφότου ξεκίνησε η αμερικανική εισβολή στη χώρα το 2001.
Περισσότεροι από χίλιοι από τους περίπου 80.000 κατοίκους της Μαρτζάχ εγκατέλειψαν την περιοχή, πριν από την έναρξη της επίθεσης προκειμένου να προστατευθούν. Τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο, οι εξεγερμένοι που εισήλθαν στην πόλη εμπόδισαν πολλούς άλλους να φύγουν.
Ελικόπτερα του ΝΑΤΟ έρριψαν φυλλάδια στην πόλη και στη γύρω περιοχή, όπου κατοικούν συνολικά περίπου 125.000 άνθρωποι, προκειμένου να προειδοποιήσουν τον πληθυσμό να παραμείνει στις εστίες του από τη στιγμή που θα εξαπολυθεί η επίθεση.
Το ραδιόφωνο μεταδίδει μηνύματα που προειδοποιούν τον πληθυσμό ότι η επίθεση των αμερικανικών και των αφγανικών δυνάμεων έχει σκοπό να εκκενώσει τους εξεγερμένους από την περιοχή και ότι δεν θα κάνει κακό στους αμάχους.
  Περίπου 4.500 Αμερικανοί πεζοναύτες, 1.500 Αφγανοί και 300 Αμερικανοί στρατιώτες παίρνουν μέρος στην επίθεση στη Μαρτζάχ.
ΠΗΓΗ:www.nooz.gr

Κυβέρνηση... περιορισμένης ευθύνης.



Η κατάσταση της χώρας συνοψίζεται από τη φράση του πρωθυπουργού: «Εχει αφαιρεθεί κομμάτι της εθνικής μας κυριαρχίας, θα κάνουμε το παν να το ανακτήσουμε». Η αποτύπωση και η διαρκής υπενθύμιση αυτής της απώλειας της εθνικής μας κυριαρχίας θα εμφανιστεί σύντομα στην Αθήνα με σάρκα και οστά. Θα είναι ο απεσταλμένος της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας και ο μηχανισμός ελέγχου που θα εγκατασταθεί για να εξετάζει αν πότε και που θα διατεθεί και το παραμικρό ευρώ του προϋπολογισμού της χώρας.
Είναι προφανές λοιπόν ότι κάποιοι υπάλληλοι της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας ή της κομισιόν θα υποκαταστήσουν την εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας. Κανένας νόμος της βουλής, καμία απόφαση κανενός υπουργού, καμία εντολή του πρωθυπουργού που έχει να κάνει με διάθεση χρημάτων δεν θα υλοποιείται αν οι γραφειοκράτες της ΕΚΤ δεν συμφωνήσουν.
Με τον έλεγχο των λογαριασμών του ελληνικού κράτους οι τοκογλύφοι- πιστωτές της χώρας συμπιέζουν το εισόδημα των εργαζομένων, προκειμένου να εξασφαλιστούν χρήματα για παλαιά ελληνικά τοκοχρεολύσια. Ταυτόχρονα με το τεστ αντοχής στο οποίο υποβάλλονται οι Ελληνες εργαζόμενοι, οι ευρωπαίοι πιστωτές μελετούν, σε ένα «πείραμα» μεγάλης κλίμακας, μέχρι ποιου σημείου είναι δυνατό να συμπιεστεί το εισόδημα των εργαζομένων και άλλων υπερ χρεωμένων χωρών, όπως της Ισπανίας, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας, του Βελγίου...
Θα πρέπει, τέλος να σημειωθεί ότι, αυτοί οι εργαζόμενοι από τους οποίους οι πολιτικές ηγεσίες ζητούν θυσίες – σήμερα στην Ελλάδα, αύριο σε άλλες ευρωπαικές χώρες-- με την φορολογική τους εισφορά, κάλυψαν πέρυσι την απύθμενη τρύπα των τραπεζικών ελλειμμάτων, διέσωσαν το τραπεζικό σύστημα το οποίο εξακολουθεί να κερδοσκοπεί ασύστολα...
Πηγή:Το Ποντίκι

Το παραμύθι της Ευρωπαϊκής Ενωσης...

ΑΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ καλά, το ...γοτθικό παραμύθι που μας σερβίρουν έχει ως εξής: Στο ρόλο της «Πριγκίπισσας» είναι η Ελλάδα, στο ρόλο του «Καλού Ιππότη» η Ευρωπαϊκή Ενωση και στο ρόλο του «Δράκου» οι ...«διεθνείς αγορές» που θέλουν να μας φάνε.
Ομως, ο «Καλός Ιππότης» ήρθε την τελευταία στιγμή, φόβισε τον «Δράκο» και εμείς προς στιγμή σωθήκαμε. (Αν και η διάσωση ήταν με το αζημίωτο, αφού τώρα έρχεται η ώρα των «βαθιών τομών», δηλαδή των αντιλαϊκών μέτρων).
Η απορία που θα μας μείνει, όμως, έχει να κάνει με το ...ποιες είναι αυτές οι άγνωστες «διεθνείς αγορές». Δηλαδή, οι ευρωπαϊκές πολυεθνικές δεν έχουν καμία σχέση μαζί τους;
Κι αν έχουν, πώς γίνεται αυτοί που μας απειλούν να είναι και οι ίδιοι που μας σώζουν; Δεν σας μοιάζει λιγότερο με παραμύθι και περισσότερο με ιστορία ...«νονών» της νύχτας αυτή η υπόθεση;
Προφανώς, έτσι είναι τα πράγματα και το μόνο διακύβευμα που υπάρχει είναι το πώς θα κερδίσουν τα μονοπώλια και θα χάσουν ακόμη περισσότερο οι εργαζόμενοι. Κι εκεί ακριβώς πάει το πράγμα και μάλιστα με γρήγορους ρυθμούς.
ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, συνεχίζει την ...εποικοδομητική κριτική του και λέει ότι η κυβέρνηση μόνον περιστέλλει το έλλειμμα και δεν τονώνει την αγορά!
Δηλαδή, κάνει μόνο περικοπές κατά των εργαζομένων, ενώ δεν προχωράει την ίδια στιγμή σε παροχές στο κεφάλαιο!
Περισσότερο ...ζηλεύει ο Αντ. Σαμαράς, φοβόμαστε, παρά κάνει κριτική. Σε τελική ανάλυση, μόνον 4 μήνες είναι στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ. Δεν έχει προλάβει να τα δώσει (ακόμη) όλα στους μεγαλοεπιχειρηματίες.
Ομως, συνεχίζει πιστά σε αυτήν την κατεύθυνση, οπότε ας μην αγχώνονται τόσο εκεί στη ΝΔ.
Γρηγοριάδης Κώστας

Πηγή:Ριζοσπάστης

Αυτοκτόνησαν άλλοι δύο εργαζόμενοι στη France Telecom

Άλλοι δύο εργαζόμενοι - ένας 32χρονος τεχνικός και ένας 50χρονος υπάλληλος-προστέθηκαν την Παρασκευή στο μακρύ κατάλογο των υπαλλήλων της France Telecom που αφαίρεσαν τη ζωή τους. Από την αρχή του 2010, πέντε εργαζόμενοι της εταιρείας έχουν οδηγηθεί στην αυτοκτονία. 
Ο νεαρός τεχνικός εργαζόταν στην FT στην πόλη Ντιζόν από το 2006 και αυτοκτόνησε στο σπίτι του. Επίσης, σε δάσος της Νορμανδίας βρέθηκε το πτώμα ενός άλλου υπαλλήλου της εταιρείας, ο οποίος είχε εξαφανιστεί από τις 8 Φεβρουαρίου. Ο άνδρας φέρεται επίσης να αυτοκτόνησε. 
"Εκφράζουμε τη θλίψη και την αναστάτωσή μας. Δεν αποκλείουμε καμία υπόθεση" δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας, αναφέροντας ότι δεν είναι ξεκάθαρο αυτή τη στιγμή ότι οι αυτοκτονίες συνδέονται με προβλήματα στο χώρο εργασίας.
Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, οι αυτοκτονίες μελών του προσωπικού της εταιρείας έχει φτάσει, εντός του 2010, στους πέντε. Στον ιδιωτικοποιημένο πλέον όμιλο τηλεπικοινωνιών, έχουν αυτοκτονήσει 35 συνολικά υπάλληλοι μέσα σε δύο χρόνια. 
Το ποσοστό αυτοκτονιών στην FT δεν είναι μεγαλύτερο από τον μέσο όρο αυτοκτονιών στη Γαλλία, ωστόσο πολλοί εκ των αυτόχειρων εργαζομένων άφησαν σημειώματα, στα οποία ανέφεραν ότι στην απόφασή τους, οδηγήθηκαν από το έντονο άγχος στη δουλειά κατηγορώντας την πολιτική της εταιρείας. 


Πηγή:www.nooz.gr

Η συνάντηση Ομπάμα - Δαλάι Λάμα θα γίνει.Οι ΗΠΑ απέρριψαν το αίτημα του Πεκίνου να ακυρωθεί η συνάντηση Ομπάμα- Δαλάι Λάμα


Η συνάντηση του αμερικανού πρόεδρου Μπαράκ Ομπάμα με τον Δαλάι Λάμα, που έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Πέμπτη θα πραγματοποιηθεί παρά την έκκληση της Κίνας για ακύρωση των συνομιλιών, τονίζει ο Λευκός Οίκος.

"Δεν ξέρω αν η αντίδρασή τους ήταν για να ζητήσουν την ακύρωση τής συνάντησης. Αν αυτή ήταν η αντίδραση τους, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί όπως έχει προγραμματιστεί για την επόμενη εβδομάδα" δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς.

Νωρίτερα, λίγο μετά από την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την επικείμενη συνάντηση, η Κίνα κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείας να ακυρώσουν "άμεσα" τα σχέδιά τους για συνάντηση του Μπαράκ Ομπάμα με τον εξόριστο πνευματικό ηγέτη του Θιβέτ.

Πηγή:ΣΚΑΙ