Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014

Τι κρίνεται; Άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου

Τι κρίνεται ; 


Πρώτο: Κάθε ψήφος υπέρ της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας στις 17 του μήνα και στις επόμενες συνεδριάσεις που θα ακολουθήσουν θα είναι ψήφος υπέρ της πολιτικής που ευθύνεται για το 1,5 εκατομμύριο άνεργους. Για τα 700.000 υποσιτισμένα παιδιά. Για τα μαγκάλια. Για τα 6,3 εκατομμύρια Έλληνες που ζουν στη φτώχεια. Για τους λεηλατημένους μισθούς και συντάξεις. Θα είναι ψήφος υπέρ των τραπεζιτών, των εργολάβων, των «επενδυτών» και της προστατευμένης υπό το Αγγλικό Δίκαιο, ντόπιας και ξένης, ακρίδας που ρημάζει τον τόπο.

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Πέμπτη οι εργαζόμενοι σε «Wind» και «Forthnet».

Σε 24ωρη απεργία προχωρούν την Πέμπτη 11 Δεκέμβρη οι εργαζόμενοι στις εταιρείες«Wind» και «Forthnet», όπως αποφάσισε το ΔΣ του Συνδικάτου Εργαζομένων Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής.

Η απεργία γίνεται σε ένδειξη συμπαράστασης και αλληλεγγύης στα επιχειρησιακά σωματεία των εταιρειών που αγωνίζονται για την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων, τη βελτίωση των συνθηκών δουλειάς, ώστε να μην υπάρξει καμία υπαναχώρηση για τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Σε ανακοίνωσή του το ΣΕΤΗΠ σημειώνει:

ΚΚΕ(μ-λ): Νίκη του αγώνα του Νίκου Ρωμανού και του κινήματος αλληλεγγύης!

Οι μαζικές διαδηλώσεις νεολαίας, αλλά και εργαζόμενων, με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου μετατράπηκαν σε διαδηλώσεις αλληλεγγύης στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού. Οι διαδηλώσεις αυτές όμως δεν στάθηκαν μόνο σε αυτό.
Επεκτάθηκαν στην έκφραση της αγανάκτησης της νεολαίας και του λαού απέναντι στην επίθεση του συστήματος σε κάθε δικαίωμα και κατάκτηση που αφορά τη ζωή τους. Από το μισθό και τη δουλειά μέχρι τη μόρφωση και το δικαίωμα στην περίθαλψη.

Νίκη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ! Σταμάτησε την απεργία πείνας ο Ρωμανός- Πέρασε η τροπολογία για το βραχιολάκι !

Διέκοψε την απεργία πείνας ο Νίκος Ρωμανός μετά από 30 ημέρες , καθώς η Βουλή ενέκρινε ομόφωνα την τροπολογία με την οποία του χορηγούνται εκπαιδευτικές άδειες υπό την προϋπόθεση να φορά βραχιολάκι.



Μετά την εξέλιξη αυτή ο Νίκος Ρωμανός άρχισε να σιτίζεται σύμφωνα με πηγές από το νοσοκομείο «Γεννηματάς», όπου νοσηλεύεται ο 20χρονος.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι θεράποντες ιατροί του προχωρούν σε σταδιακή επανασίτισή του από το στόμα, με συγκεκριμένες τροφές και σε περιορισμένες ποσότητες, καθώς αυτό απαιτεί η θεραπευτική αγωγή, έπειτα από την πολυήμερη απεργία πείνας που ακολούθησε ο Νίκος Ρωμανός. Η κατάσταση της υγείας του νεαρού είναι σταθερή.
Η τροπολογία

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ : Ερώτηση για την απαγωγή του δημοσιογράφου στην Ανατολική Ουκρανία.

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ



Την απαγωγή του δημοσιογράφου Σεργκέι Ντολγκόφ στη Μαριούπολη της Ανατολικής Ουκρανίας από εθνικιστικές, φασιστικές δυνάμεις που συνδέονται με τις αρχές του Κιέβου, καταγγέλλει η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, με Ερώτηση του ευρωβουλευτή του Κόμματος Κώστα Παπαδάκη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τις ευθύνες της ΕΕ για τη στήριξη των δυνάμεων αυτών, για την προώθηση των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων της, στον ανταγωνισμό της με την καπιταλιστική Ρωσία στην περιοχή. Σημειώνεται ότι η απαγωγή έγινε στις 21 Ιούνη, την περίοδο που στην περιοχή δρούσαν τα εθνικιστικά φασιστικά τάγματα «Αζόφ» και «Ντνιπρ 1».

Τετάρτη 10/12 στις 18:30. Εκδήλωση-συζήτηση για τα 150 χρόνια από την ίδρυση της 1ης Διεθνούς.

Σήμερα Τετάρτη 10/12 στις 18:30

Δραστηριότητες του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ , Δημήτρη Κουτσούμπα.

Δραστηριότητες του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ


Σήμερα, Τετάρτη
-- Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα συναντηθεί, στις 2 μ.μ., με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία του ΚΚΕ στη Βουλή.
Αύριο, Πέμπτη

Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Ώρα παλλαϊκού ξεσηκωμού για να ανατραπεί η αντιδραστική πολιτική και η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.

 Ώρα παλλαϊκού ξεσηκωμού για να ανατραπεί η αντιδραστική πολιτική και η συγκυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.


Η επίσπευση της εκλογής του ΠτΔ εκφράζει τα τεράστια αδιέξοδα της κυβέρνησης Σαμαρά Βενιζέλου. Την πλήρη αποτυχία της πολιτικής της. Την δραματική διάψευση success story και του «βγαίνουμε από το μνημόνιο» .
Με την απόφαση της επιτάχυνσης της προεδρικής εκλογής, αμέσως μετά την ανακοίνωση της δίμηνης παράτασης του μνημονίου από το eurogroup, επιδιώκει να παρατείνει την παραμονή της στην εξουσία για να προχωρήσει αμέσως μετά στην ψήφιση των εφιαλτικών μέτρων που έχει συναποφασίσει με τους δανειστές, την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Το K.K.4ever προτείνει να διαβάσετε : "Καφέ Αυγή" του Φράνκ Παβλόφ.

Το K.K.4ever προτείνει να διαβάσετε

 Καφέ Αυγή


Ζεις μια ήσυχη ζωή. Διαβάζεις την εφημερίδα σου, πίνεις μπύρες και βλέπεις ποδόσφαιρο με τους φίλους σου. Σταδιακά, όμως τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν. Σου λένε ότι το καφέ είναι το μόνο αποδεκτό χρώμα:

Αλέκα Παπαρήγα : Αναντικατάστατος ο πρωταγωνιστικός ρόλος του εργατικού, λαϊκού παράγοντα.

Εκτενή αποσπάσματα από την ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα, Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, κατά τη συζήτηση του Κρατικού Προϋπολογισμού, την Κυριακή το βράδυ


Από όλες τις πτέρυγες - και από εμάς, βεβαίως, αλλά από μια διαφορετική οπτική - γίνεται λόγος για τις τεράστιες θυσίες που έχει υποστεί ο ελληνικός λαός κατά τη διάρκεια της οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης. Εχουμε δάκρυα, αναγνώριση, «να μην πάνε χαμένα», «όχι άλλες θυσίες», «δεν αντέχει άλλο ο λαός», κ.λπ.
Βάζω το εξής ερώτημα: Εχετε δει στο πρόγραμμα της ΝΔ, που είναι ο ηγέτης - ας πούμε - του ενός πόλου, να γίνεται λόγος για ανάκτηση των απωλειών, έστω σε ένα σχετικό βάθος χρόνου;

Zωή Κωνσταντοπούλου: Άρχισε απεργία δίψας ο Ρωμανός.

Και απεργία δίψας άρχισε σήμερα το βράδυ ο Νίκος Ρωμανός, σύμφωνα με τα όσα είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου στη Βουλή.

Την πρόθεσή του Ρωμανού, είχε αναγγείλει ήδη από την Κυριακή ο δικηγόρος του Φραγκίσκος Ραγκούσης, σε περίπτωση που πέρναγε η τροπολογία του υπουργείου Δικαιοσύνης για τη φοίτηση κρατουμένων εξ' αποστάσεως.