Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ σχετικά με τις δηλώσεις των επισήμων μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης.


Ανακοίνωση εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΚΚΕ σχετικά με τις δηλώσεις των επισήμων μετά το τέλος της στρατιωτικής παρέλασης. 




Στην ανακοίνωση το ΚΚΕ αναφέρει: «Αυτοί που επιβάλλουν σήμερα στο λαό εξαθλίωση και αλυσίδες είναι η πλουτοκρατία, η ΕΕ και τα κόμματα που τους υπηρετούν, είναι σήμερα οι εχθροί του λαού και όλοι κρίνονται από το τι θέση παίρνουν». 

Δημοσκόπηση της MRB για την Real News.Ανεβαίνουν Ν.Δ-ΠΑ.ΣΟ.Κ ,πέφτει αισθητά η ΔΗ.ΑΡΙ.Πτωτική τάση για Κ.Κ.Ε και ΣΥ.ΡΙΖ.Α.Μικρή άνοδος για την ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.Η εκτίμηση ψήφου της MRB δίνει 25,5 % στη Ν.Δ και 15,5 % στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.Ακολουθεί το Κ.Κ.Ε με 10,8 % και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α με 9,9 %. Στο 9,3% το κόμμα του Φώτη Κουβέλη. Ο Red Star παρουσιάζει αναλυτικά την έρευνα της MRB.

Γκάλοπ της MRB για την Real News


Η έρευνα ήταν τηλεφωνική με δείγμα 1.003 άτομα.
Σύμφωνα με την εκτίμηση ψήφου που δίνει η εταιρεία τα ποσοστά των κομμάτων είναι τα ακόλουθα (Στην παρένθεση το κατώτερο και το ανώτερο ποσοστό που μπορεί να πάρει κάθε κόμμα σύμφωνα με την MRB).Όπως φαίνεται η διαφορά Ν.Δ και ΠΑ.ΣΟ.Κ κατά μέσο όρο είναι 10,3 μονάδες.

Νέα Δημοκρατία     25,5 % (22,5-28,5)
ΠΑ.ΣΟ.Κ                   15,2  % (12,8-18,7) 
Κ.Κ.Ε                        10,8  % ( 8,6-13)
ΣΥ.ΡΙΖ.Α                    9,9   %  (7,8-12,0)  
Δημ.Αριστερά          9,3  %  (7,3-11,3)

ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Μαζικά ο λαός αψήφησε την τρομοκρατία στις παρελάσεις.


Έβαλαν στο γύψο τις ελευθερίες για χάρη των τροίκανών πολιτικών!

 Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες διαδηλωτών που αψήφησαν τα χουντικής έμπνευσης μέτρα για τις παρελάσεις της 25ης Μόρτη. Με ένα όργιο αστυνομικής βίας σε όλες τις παρελάσεις σε όλη την Ελλάδα η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ με την ΕΛΑΣ επιχείρησαν να επιβάλουν καθεστώς έκτακτης ανάγκης βάζοντας στον γύψο το δικαίωμα στη διαδήλωση χιλιάδων αγωνιστών που βρήκαν στους δρόμους οργισμένοι. Σε προσαγωγή μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του δημοσιογράφου της Εργατικής Αλληλεγγύης Ν. Δαργάκη και του συνδικαλιστή Π. Παπαπέτρου προχώρησε η ΕΛΑΣ μετά τις πρωινές απόπειρες απαγόρευσης της συγκέντρωσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Πλατεία Κλαυθμώνος.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις παρελάσεις και τις δηλώσεις της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας


Η πρωτοφανής αστυνομοκρατία και η δημιουργία «υγειονομικών ζωνών» σε όλη την Ελλάδα πιστοποιεί την τεράστια απόσταση που χωρίζει την κυβέρνηση από τον ελληνικό λαό.
Οι δηλώσεις της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας προσπαθούν μάταια να προσδώσουν στις άδικες θυσίες των εργαζομένων, τη διάσταση μιας εθνικής μάχης.

ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ «ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ» ΤΩΝ ΑΕΙ-ΤΕΙ


ΕΞΩ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΓΓΡΑΜΜΑΤΑ – ΣΙΤΙΣΗ


Συνάδελφε-ισσα,
Η επίθεση που δεχόμαστε από την πλουτοκρατία και τα κόμματά της δεν έχει τελειωμό! Μας καταδικάζουν μέρα με τη μέρα σε χειρότερη βαρβαρότητα. 
·         Αφού οδήγησαν τις οικογένειές μας στη χρεοκοπία,
·         μας φόρτωσαν το δυσβάσταχτο κόστος των σπουδών,
·         μετέτρεψαν τα πτυχία σε κουρελόχαρτα διαβατήρια για την ανεργία και τους μισθούς – χαρτζιλίκι των 400 ευρώ,
·         μείωσαν τους προϋπολογισμούς των ιδρυμάτων μέχρι και 60%,
·         έκοψαν 80 εκατ. ευρώ από τις δαπάνες για την παιδεία με το νέο μνημόνιο,
τώρα, παίρνουν ότι έχει απομείνει:

Διαδηλώσεις στις ΗΠΑ για τη δολοφονία νεαρού αφροαμερικανού - Εθελοντής φύλακας πυροβόλησε και σκότωσε έναν άοπλο έφηβο



Χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να κατέβουν στους δρόμους πολλών μεγάλων πόλεων των ΗΠΑ, διαμαρτυρόμενοι για την αδυναμία της αστυνομίας να συλλάβει έναν εθελοντή φύλακα, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε έναν άοπλο έφηβο Αφροαμερικανό στη Φλόριντα. 

Συγκεντρώσεις αναμένεται να γίνουν την Κυριακή σε αρκετές πόλεις, ενώ διαδήλωση οργανώνεται τη Δευτέρα στο Σάνφορντ της Φλόριντα, στο προάστιο του Ορλάντο όπου σημειώθηκε το επεισόδιο.

Ο Μάρτιν πυροβολήθηκε στις 26 Φεβρουαρίου από τον Τζορτζ Ζίμερμαν, 28 ετών, ένα λευκό, ισπανόφωνο φύλακα της γειτονιάς, που τον θεώρησε ύποπτο. 

ΒΕΡΟΙΑ- Κάλεσμα για συμπαράσταση στους 30 συλληφθέντες στην παρέλαση- Τους οδηγούν στο αυτόφωρο

Φωτογραφία -http://www.pliroforiodotis.gr/ 


Οι 30 συλληφθέντες στη Βέροια αναμένεται να οδηγηθούν στο αυτόφωρο αφού έτσι φαίνεται ότι αποφάσισε ο εισαγγελέας υπηρεσίας σε συνεργασία με τις αστυνομικές δυνάμεις.
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται μια ομάδα πολιτών αλληλέγγυων έξω από το κτήριο της ΑΔ Ημαθίας και καλούνται όλοι όσοι είναι ευαισθητοποιημένοι απέναντι σε τέτοιες καταστάσεις αυταρχισμού να δώσουν το "παρών" ΤΩΡΑ ώστε να αποδείξουμε στην πράξη ότι κανείς δεν είναι μόνος του.

Δήλωση του Γρ. Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις παρελάσεις σήμερα



Για δεύτερη συνεχόμενη μέρα το κέντρο της Αθήνας και όλων των πόλεων έχει εικόνα κατεχόμενης πόλης με πρωτοφανείς δυνάμεις της αστυνομίας να αποτρέπουν την είσοδο αγωνιζόμενων πολιτών στις παρελάσεις.Στην πρωτεύουσα μια ακόμα μεγαλύτερη έκταση από εχθές έχει περικυκλωθεί από την αστυνομία, ενώ συνεχίζεται η γνωστή μέθοδος των προσαγωγών, μεταξύ των οποίων και του γνωστού αγωνιστή, μέλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Π. Παπαπέτρου.

'Ενα γράμμα στον Ανδρουλάκη...


ΑΠΟ WWW.XEKINIMA.ORG

Λάβαμε στο μέιλ του Ξ και αναδημοσιεύουμε μήνυμα που έστειλε στον Μίμη Ανδρουλάκη παλιά γνώριμη και συναγωνίστριά του από τα χρονια της χουντας.



Σήμερα το πρωί είχα την ατυχία να ανοίξω την τηλεόραση την ώρα που μιλούσες στην εκπομπή του Χασαπόπουλου και να "απολαύσω" τις καινούριες θεωρίες σου περί των σταδίων που διέρχεται η ψυχολογία του κόσμου σε περίοδο κρίσης, την θέση σου για στήριξη στον νέο αρχηγό αφού πριν από λίγες μέρες είχες εκφράσει την "ανθρώπινη" στήριξη σου στον προηγούμενο αρχηγό σου Γιώργο απόγονο της μεγάλης πολιτικής οικογένειας των Παπανδρέου.Σοβαρά;

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Χούντα στις παρελάσεις.


Χούντα στις παρελάσεις.

Στιγμές ακραίου αυταρχισμού ζει τις τελευταίες ώρες το κέντρο της Αθήνας. Η σύγχρονη χούντα, φοβισμένη για τη λαϊκή οργή από την καταστροφική πολιτική της, έχει μετατρέψει το χώρο της παρέλασης σε υγειονομική ζώνης, προσπαθώντας να αποκλείσει το λαό της πόλης από τη μαθητική παρέλαση. Το όργιο αυταρχισμού και τρομοκρατίας ξεκίνησε από νωρίς το πρωί με τον αποκλεισμό μιας τεράστιας έκτασης από αστυνομικές δυνάμεις.

Μήνυμα ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.


Μήνυμα ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Η επέτειος της 25ης Μαρτίου αποτελεί διαχρονικά μέρα μνήμης και απόδοσης τιμής στον αγώνα του ελληνικού λαού για ελευθερία, αυτοδιάθεση και ανεξαρτησία. Ταυτόχρονα, δείχνει τις δυνατότητες των λαών να αλλάζουν τους συσχετισμούς  δύναμης και να επιβάλλουν τη θέλησή τους.