Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2012

Εκδήλωση μνήμης για το Ολοκαύτωμα του Χορτιάτη – H πρώτη αντιφασιστική συγκέντρωση της χρονιάς

Ρεπορτάζ από τον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης
Φοίβος- Σταύρος Μακρίδης

Στις 2/9/1944 οι Ναζί μαζί με τους Έλληνες συνεργάτες τους, τους ταγματασφαλίτες, εκκαθάρισαν όλο το χωριό με απίστευτες θηριωδίες. Συνολικά σκότωσαν 149 άτομα. Σκότωσαν μέχρι και μικρά παιδιά, ακόμα και βρέφη! Η σφαγή αυτή έγινε ως αντίποινα για τη δράση των ανταρτών του ΕΛΑΣ.

Προπαγάνδα με κάλπικα στοιχεία-'Ολα, ένα προς ένα τα στοιχεία που επικαλέστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι ψεύτικα υπηρετώντας διπλό σκοπό


Με ψεύτικα στοιχεία και αριθμούς προσαρμοσμένους στις αντιλαϊκές σκοπιμότητες της πολιτικής που υπηρετεί η συγκυβέρνηση, προσπαθούν τα στελέχη της κυβέρνησης να δικαιολογήσουν τα αλλεπάλληλα μέτρα εξόντωσης των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων. Σε αυτά ακριβώς τα πλαίσια και σε μια προσπάθεια να δείξει το ...«δύσκολον της καταστάσεως», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εγκαινίασε προχτές μια ολοκαίνουρια τακτική, αραδιάζοντας στοιχεία που υποτίθεται ότι αφορούσαν στον κρατικό προϋπολογισμό, μόνο που ούτε ένα από αυτά δεν ανταποκρίνεται σε κάποιον υπαρκτό αριθμό του κρατικού προϋπολογισμού.

Δημοσκόπηση της Pulse για την Εφημερίδα Το Ποντίκι- ΝΔ 25 % - ΣΥΡΙΖΑ 24 % -ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 10,5 % -ΠΑΣΟΚ 8 % -ΑΝΕ.ΕΛΛ. 6,5 % -ΚΚΕ 5 % - ΔΗΜ.ΑΡ 4,5 % -ΑΝΑΠΟΦΑΣ. 9,5 %

Η εβδομαδιαία πολιτική - σατιρική - αποκαλυπτική εφημερίδα «Το Ποντίκι» κυκλοφορεί την Πέμπτη 6.9.2012 με τη δημοσκόπηση «Δείκτες», την οποία θα διενεργεί σε τακτική βάση για την εφημερίδα μας η PulseRC, η οποία:

Εισήγηση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στη συνέντευξη τύπου για την κατάσταση της οικονομίας, τα νέα άγρια μέτρα, το κίνημα και την προοπτική.


Η κρίση θα πιάσει πάτο, δεν έχει φθάσει ακόμα εκεί και στην Ελλάδα και στην ΕΕ. Ήδη παραδέχονται ότι θα εκδηλωθεί σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ που ακόμα δεν τα έχει χτυπήσει ανάλογα και σε παγκόσμιο επίπεδο.


Ακόμα και αν έλθει κάποια ανάκαμψη δηλαδή επενδύσεις κλπ ο λαός θα είναι ήδη στον πάτο, δεν πρόκειται να του δώσουν χέρι να σηκωθεί. Επομένως τίθεται εξ αντικειμένου το πρόβλημα να απαλλαγούμε από τα δεσμά της εκμετάλλευσης και καταπίεσης, από τα δεσμά της ΕΕ και των κινδύνων του ιμπεριαλιστικού πολέμου.

ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΕΙΝΑΙ

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ Κ.Κ.Ε : Να σταματήσει η διαδικασία ιδιωτικοποίησης της «ΕΛ.Β.Ο.»


Προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας


Η κυβέρνηση επιχειρεί να ιδιωτικοποιήσει εκ νέου την «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΟΧΗΜΑΤΩΝ (ΕΛ.Β.Ο.)».
Η προηγούμενη εμπειρία ιδιωτικοποίησης της ΕΛ.Β.Ο. (με τον όμιλο Μυτιληναίου) ήταν δραματική για τους εργαζόμενους σε αυτή και στην εξέλιξη της εταιρίας, η οποία συρρικνώθηκε, μειώθηκαν οι εργαζόμενοι και τελικά ο μοναδικός ωφελημένος ήταν ο όμιλος Μυτιληναίου.