Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Αποκάλυψη: Εμπλοκή Βουλγαράκη, Λιάπη και Μεϊμαράκη σε ξέπλυμα 10 δισ. ευρώ.


Τι αποκαλύπτει δημοσίευμα για σκάνδαλο ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Τι απαντούν Λιάπης και Βουλγαράκης

Κατάθεση του κτηματομεσίτη Ιωσήφ Λιβανού δημοσιεύεται στο φύλο της Real News της Κυριακής. Η συγκεκριμένη κατάθεση εμπλέκει σε σκάνδαλο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη και τους δύο κορυφαίους πρώην υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας, τον Μιχάλη Λιάπη και τον Γιώργο Βουλγαράκη.

Κινητοποιήσεις για τη μεταφορά μαθητών.


Τη Δευτέρα, στη 1 το μεσημέρι, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, Ομοσπονδίες Γονέων, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ΑμΕΑ Αττικής και Νήσων θα κάνουν κινητοποίηση στη Βουλήγια το θέμα της μεταφοράς των μαθητών.

 

Το θέμα της μεταφοράς έχει γίνει «μπαλάκι» από την κυβέρνηση στους δήμους και στις περιφέρειες και τα θύματα είναι ειδικά οι μαθητές των ειδικών σχολείων, των καλλιτεχνικών και μουσικών σχολείων κ.ά.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ : Δεκανίκι του καπιταλιστικού συστήματος.


Παραλήρημα Μιχαλολιάκου στη χτεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας



Το ρόλο της Χρυσής Αυγής ως το καλύτερο στήριγμα του καπιταλιστικού συστήματος που καταστρέφει το λαό, επιβεβαίωσε χτες ο γενικός γραμματέας της Ν. Μιχαλολιάκος, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική του Ομάδα. Για άλλη μια φορά εμφάνισε το κόμμα του ως αντισυστημικό και υποστήριξε ότι «πλέον όλα τα ελληνικά πολιτικά κόμματα έχουν ενωθεί προκειμένου να "χτυπήσουν τη Χρυσή Αυγή" καθώς τους δημιουργεί τρόμο και εφιάλτες».

Διαδήλωση κατά του κλεισίματος του 7ου νοσοκομείου ΙΚΑ
(βίντεο και φωτογραφίες)

Μερικές εκατοντάδες κατοίκων διαδήλωσαν μαζί με τους εργαζόμενους αντιδρώντας άμεσα στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας κατά του κλεισίματος του 7ου νοσοκομείου ΙΚΑ. Το συλλαλητήριο, που ναι μεν είχε αποφασιστεί στη κατάληψη της διοίκησης του Αγία Όλγα την περασμένη Παρασκευή (εδώ) μετά τις ανακοινώσεις απέκτησε πλέον το χαρακτήρα μιας πρώτης αντίδρασης σε ανοιχτά δηλωμένες αποφάσεις, το στήριξαν η τοπική ΕΛΜΕ, ο σύλλογος δασκάλων Αριστοτέλης, η Λαϊκή Επιτροπή 5ου-6ου διαμερίσματος, η Λαϊκή Συνέλευση Πατησίων, η Λαϊκή Συνέλευση Ακ. Πλάτωνα - Κολωνού - Σεπολίων, η ΑΝΑΣΑ και άλλες τοπικές συλλογικότητες. Παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τα σωματεία των νοσοκομείων Θριάσιου, Αγ. Βαρβάρας, Νίκαιας, του Γ.Ν. Πατησίων, του Ευαγγελισμού καθώς και εκπρόσωπος της ΕΙΝΑΠ. Επίσης εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ Υγείας, του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, του ΚΚΕ(μ-λ), της Ταξικής Πορείας και του Κινήματος Δεν Πληρώνω. Από τους περισσότερους έγιναν παρεμβάσεις με κοινή συνισταμένη, πέρα από την καταγγελία της πολιτικής της κυβέρνησης, την ανάγκη οι εργαζόμενοι του χώρου της υγείας μαζί με τους κατοίκους να αγωνιστούν για να μην κλείσουν νοσοκομεία ούτε στα Πατήσια ούτε πουθενά. Επίσης όλοι κάλεσαν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην απεργία και στις συγκεντρώσεις της 26ης Σεπτέμβρη.

Προς εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»: Να τον χαίρεστε! Του Νίκου Μπογιόπουλου.


Πριν αναφερθούμε στη νέα πραμάτεια του εν λόγω χονδρέμπορου της αθλιότητας να σας τον συστήσουμε:


Ονομάζεται Αθανάσιος Διαμαντόπουλος. Είναι καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.
Το «αγροτικό» του στον αντικομμουνισμό το έκανε στην εφημερίδα «Επενδυτής», όπου υπήρξε επιφυλλιδογράφος.
Εκεί ήταν που είχε γράψει πως όσοι «προσβλέπουν στην αναβίωση του κομμουνιστικού συστήματος» ανήκουν στους «εξ ηλιθιότητας ή εκ διαστροφής εχθρούς της ανθρωπότητας»...

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε. για τα νέα μέτρα 21/9/2012


Κ.Κ.Ε.



Με άρνηση υποταγής στα νέα μέτρα των αντιδραστικών αναδιαρθρώσεων και των εξοντωτικών περικοπών πρέπει να απαντήσει ο λαός, απορρίπτοντας ταυτόχρονα τους λόγους για τους οποίους η κυβέρνηση και η ΕΕ τα επιβάλλουν.

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο, ακόμα και εξόδου της Κύπρου από τη ζώνη του ευρώ, στην περίπτωση που τα μέτρα της τρόικας είναι οδυνηρά δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού !


Δήλωση βόμβα του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ


Θέμα εξέτασης για έξοδο της χώρας από το ευρώ θέτει ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ αποκλειστικά στην εκπομπή 24Ωρες και στους Ν. Μαρκέτο και Σ. Παπαδόπουλου.

Ο Άντρος Κυπριανού, υποστήριξε ότι εδώ και αρκετό καιρό του τίθεται το ερώτημα αν θα πρέπει να μείνουμε ή όχι στο ευρώ.