Σάββατο 30 Απριλίου 2011

1Η ΜΑΗ 2011 - ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ !


1Η ΜΑΗ 2011
ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ: ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ Η ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΠΑΓΟΒΟΥΝΟΥ



Σχολιάζοντας εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων την απόφαση της Βουλής για Προανακριτική Επιτροπή για το θέμα των γερμανικών υποβρυχίων, ο εκπρόσωπος Τύπου Γιάννης Παρασκευόπουλος δήλωσε:
«Η δυσκολία του πρώην υπουργού να πείσει, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Φαίνεται ότι το πολιτικό σύστημα θυσιάζει κάποιους που έχουν κλείσει τον κύκλο τους, προκειμένου να διασωθεί το ίδιο. Το κύριο λοιπόν είναι να διερευνηθούν όχι μόνο οι καταγγελίες για διαφθορά, αλλά και το αν τα ίδια τα υποβρύχια ήταν πραγματικά απαραίτητα.

Μαρόκο: Λευτεριά στους φοιτητές πολιτικούς κρατούμενους!*


Οι σπουδαστές πολιτικοί κρατούμενοι είναι μέλη του μαροκινού σπουδαστικού κινήματος. Τους έχουν χωρίσει δε δυο ομάδες και κρατούνται στις φυλακές του Μαρακές και της Εσαουίρα. 
Οι συλλήψεις άρχισαν στις 14 Μάη 2008, τη μέρα της ιστορικής φοιτητικής εξέγερσης στο Πανεπιστήμιο Cadi Ayyad του Μαρακές, σε συνάφεια με τον αγώνα του μαροκινού λαού, για δωρεάν σπουδές, δημόσιες υπηρεσίες και εναντίωση στην ιδιωτικοποίηση τους. Σ’ αυτόν τον αγώνα πολλοί σκοτώθηκαν και εκατοντάδες πιάστηκαν και φυλακίστηκαν σαν πολιτικοί κρατούμενοι.
Στις 14 Μάη 2008 φοιτητές της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Μαρόκου, μέλη του Μαρξιστικού Λενινιστικού Μαοϊκού Κινήματος ξεκίνησαν μια σειρά αγωνιστικές κινητοποιήσεις ανταποκρινόμενοι σε ορισμένα εργατικά αιτήματα όπως η απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων, τη βελτίωση των συνθηκών ζωής (τιμές τροφίμων, ενοίκια), για τις υποτροφίες και για την αποχώρηση των κατασταλτικών δυνάμεων έξω και μέσα στα πανεπιστήμια καθώς και άλλα σπουδαστικά αιτήματα.

Πρωτομαγιές μέσα από το αρχείο του ΚΚΕ και τις σελίδες του «Ριζοσπάστη»


Πρωτοσέλιδο του «Ρ» το Μάη του 1924
«Μέσα στα όρια του σημερινού καθεστώτος η εργατική τάξη και οι άλλες εργαζόμενες μάζες αδυνατούν να εξασφαλίσουν μια μόνιμη διαρκή βελτίωση των όρων ζωής τους. Ο καπιταλισμός καθιστά κάθε βελτίωση προσωρινή. Οι νόμοι του καπιταλιστικού καθεστώτος επιβάλλουν διαρκώς παρ' όλες τις βελτιώσεις και τις μεταρρυθμίσεις, τη χειροτέρευση της θέσης των εργαζομένων. Οι πόλεμοι δεν έχουν τέλος, διότι το καπιταλιστικό καθεστώς αναπαράγει διαρκώς τους ανταγωνισμούς οι οποίοι προκαλούν τις ιμπεριαλιστικές συρράξεις».
Μοιάζει σα να γράφτηκε σήμερα. Κι όμως είναι γραμμένο για την Πρωτομαγιά του 1927. Παραμονές της τότε μεγάλης καπιταλιστικής κρίσης και ανάμεσα στους δυο ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
Κείμενα σαν κι αυτό προβάλλουν μέσα από το ιστορικό αρχείο του ΚΚΕ. Ολα αποκαλύπτουν έναν πλούτο χρήσιμο στο εργατικό κίνημα και την Ιστορία του για το σήμερα.
Ενα σύντομο «ταξίδι» στις προκηρύξεις και άλλα έντυπα του ΚΚΕ που συνοδεύουν τις Πρωτομαγιές μάς δίνει ένα διαχρονικό ρεπορτάζ για την κατάσταση της εργατικής τάξης και τις διεκδικήσεις της. Ας το παρακολουθήσουμε.

ΣΥΡΙΖΑ-1η ΜΑΗ 2011 και πανεργατική απεργία στις 11 Μάη: Αγωνιζόμαστε ενάντια στα αντεργατικά μέτρα κυβέρνησης και τρόικας


Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι, νέες, άνεργοι, μετανάστες
Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι μια μέρα μνήμης και τιμής στους αγώνες της εργατικής τάξης, που ξεκίνησαν από το Σικάγο το 1886 για τη διεκδίκηση του 8ωρου και συνεχίζονται ακατάπαυστα μέχρι σήμερα ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση, στην κάθε είδους καταπίεση, στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό.
Αυτή την περίοδο στη χώρα μας οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι νέες, δέχονται μια πρωτοφανή επίθεση από την κυβέρνηση, την τρόικα και το κεφάλαιο.          
Η χρονική επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. € της Τρόικας συνοδεύεται με νέους ακόμα πιο επαχθείς για τους εργαζόμενους όρους, με ληστρικά επιτόκια και διαρκή λιτότητα και επιτήρηση της χώρας μας.

Πάρος- ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΘΑΙ ..


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ  http://kepparou.blogspot.com/


  40.000 κόσμος υπήρχε στο νησί τις ημέρες του Πάσχα. Και για όλους αυτούς, μόνιμους και επισκέπτες δεν αντιστοιχούσε ούτε ένας ορθοπεδικός, ούτε ένας γυναικολόγος, μην αρχίσουμε και λέμε για παιδίατρο και άλλες 10 ειδικότητες, μην συζητήσουμε για ακτινολογικό και ποιές εξετάσεις κάνει το μικροβιολογικό!. 
Γεμάτα σήμερα όλα τα ιδιωτικά ιατρεία. Στο γνωστό ιδιωτικό ιατρικό κέντρο ..το αδιαχώρητο.
 Ουρές και τα λεφτά ανά χείρας για τους ασθενείς. Πολλοί απο αυτούς μετά από την αρχική διάγνωση στο Κ.Υ, του νησιού έσπευδαν για τις εξετάσεις στα ιδιωτικά ιατρεία.

Ψέματα και αλήθειες για τον Κ. Καραγιώργη.«Το ΒΗΜΑ», ναυαρχίδα του αντικομμουνισμού.Του Μάκη ΜΑΪΛΗ.



Tο αμαρτωλό «ΒΗΜΑ», μια εφημερίδα που θα βρεις κάτω από όποια πέτρα αντιλαϊκής πρακτικής κι αν σηκώσεις, μια εφημερίδα της πλουτοκρατίας που παριστάνει τη φιλολαϊκή κι ας έχει ξοδέψει τόνους αντικομμουνιστικής μελάνης σε όλη την ιστορία της, το «ΒΗΜΑ» λοιπόν, που έχει πάρει εργολαβικά την υπόθεση της αντιΚΚΕ συκοφαντικής επίθεσης, επανήλθε γράφοντας τα ίδια για χιλιοστή και παραπάνω φορά σχετικά με τη λεγόμενη «υπόθεση Καραγιώργη». Βοηθός του αυτή τη φορά η Μ. Καραγιώργη, της οποίας το «ΒΗΜΑ» και ο δημοσιογράφος του υιοθετούν με κλειστά μάτια (δεν περιμέναμε τίποτα άλλο) όσα η Μ. Καραγιώργη ισχυρίζεται και σε αυτήν τη συνέντευξη που τους έδωσε (Κυριακή 24 Απρίλη 2011). Το γεγονός ότι απέχουν παρασάγγας από την ιστορική αλήθεια, εννοείται ότι δεν ενδιαφέρει το «ΒΗΜΑ» και τους όμοιούς του κάθε ανάλογου εντύπου. Δεν ενδιαφέρει, βεβαίως, και τον οπορτουνισμό. Το βασικό γι' αυτούς είναι το ΚΚΕ. Αυτό έχουν στο στόχο και όχι τόσο για το παρελθόν, όσο κυρίως για το παρόν και το μέλλον. Αυτό φοβούνται, την απήχηση της πολιτικής του.

ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ




ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Κατατέθηκε στη βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών για τη λεγόμενη «Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση». Πρόκειται για μια ακόμα βάρβαρη επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα, μια επίθεση που φορτώνει την κρίση στις πλάτες των εργαζομένων.
Η κυβέρνηση με το νέο νομοσχέδιο αυξάνει τις ώρες εργασίας από 2 ½ ώρες τη βδομάδα και φτάνει σε ορισμένους κλάδους τις 10 ώρες. Συγκεκριμένα:
§         Αυξάνει τον εργάσιμο χρόνο κατά 2 ½ ώρες τη βδομάδα σε όλους τους εργαζόμενους του στενού δημόσιου τομέα, στους ΟΤΑ και στους οργανισμούς ΝΠΔΔ.
§         Αυξάνει κατά 10 ώρες την βδομάδα το ωράριο στους νηπιαγωγούς και τους βρεφονηπιοκόμους, που εργάζονται στους Δημοτικούς Παιδικούς και Βρεφικούς Σταθμούς.
Η εξέλιξη αυτή θα τσακίσει τα παιδιά, θα έχει τραγικές επιπτώσεις στον παιδικό ψυχισμό, αλλά και στην οικογένειά τους.
§         Αυξάνει κατά 5  ώρες το ωράριο στους εργαζόμενους των κλάδων πληροφορικής, χειριστές Η/Υ.
Κοινός παρονομαστής του κυβερνητικού νομοσχέδιου είναι οι ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα και το παραπέρα ξεζούμισμα των εργαζομένων.

Συναυλία - τιμή στην Εργατική Πρωτομαγιά. Με τον Χρήστο Λεοντή, στις 6 Μάη, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα Συνεδρίων του ΚΚΕ


Την Εργατική Πρωτομαγιά, τιμάει η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ διοργανώνοντας μεγάλη συναυλία με τον Χρήστο Λεοντή, στις 6 Μάη, στις 7.30 μ.μ., με ελεύθερη είσοδο, στην αίθουσα των Συνεδρίων του Κόμματος, στον Περισσό. Ο σπουδαίος συνθέτης και εξίσου σημαντικοί ερμηνευτές θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα δυόμισι ωρών, το οποίο θα περιέχει τόσο τραγούδια του Χρ. Λεοντή, όσο και τραγούδια των νεότερων συνθετών Γιώργου Καλογήρου, Μανόλη Ανδρουλιδάκη και Νεοκλή Νεοφυτίδη, κάποια από τα οποία θα παρουσιαστούν σε πρώτη εκτέλεση.
Ερμηνευτές των τραγουδιών θα είναι οι:Μανώλης Μητσιάς, Λάκης Χαλκιάς, Μίλτος Πασχαλίδης, Ιωάννα Φόρτη, Γιώργος Καλογήρου, Μανόλης Ανδρουλιδάκης, Νεοκλής Νεοφυτίδης. Την ορχήστρα θα αποτελούν οι μουσικοί: Νεοκλής Νεοφυτίδης(πιάνο), Μανόλης Ανδρουλιδάκης(κιθάρες), Τεό Λαζάρου (κοντραμπάσο),Αντώνης Παπαγγελής (κλασική κιθάρα),Σταύρος Κεκές (μπουζούκι), Νίκος Παπαναστασίου (ακορντεόν). Ηχολήπτης ο Γιάννης Παπαδόπουλος.

Κάλεσμα της Αυτόνομης Παρέμβασης στην απεργιακή κινητοποίηση της Πρωτομαγιάς.



Καλούνται οι φίλοι και τα μέλη της Αυτόνομης Παρέμβασης να συμμετέχουν μαζικά στην Απεργιακή Κινητοποίηση της Πρωτομαγιάς την Κυριακή 1 Μάη.

Προσυγκέντρωση της Αυτόνομης Παρέμβασης στο Πολυτεχνείο την Κυριακή 1 Μάη στις 10.30 το πρωί (αυστηρά). 
Ξεκινάμε από το Πολυτεχνείο με πορεία στις 11, προκειμένου να συμμετέχουμε στη πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Η Γραμματεία της Αυτόνομης Παρέμβασης

Προκήρυξη νΚΑ για την Πρωτομαγιά 2011.


ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ- ΕΕ- ΔΝΤ- ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

125 χρόνια έχουν περάσει από τη ματωμένη 1η Μαΐου του εργατικού ξεσηκωμού στο Σικάγο και τη μάχη του αμερικάνικου προλεταριάτου για 8 ώρες δουλειά- 8 ώρες ελεύθερο χρόνο-8 ώρες ανάπαυση. Μια μάχη που έγινε το παγκόσμιο σύμβολο μιας νέας εποχής στη ζωή και τον αγώνα των εργατών ενάντια στην αστική τάξη, στην πάλη για το δικαίωμα στη δουλειά, στον διαρκή αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, των ιμπεριαλιστικών πολέμων, στην μεγάλη υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης.

36 χρόνια από τις 30 Απριλίου 1975 και την απελευθέρωση της Σαϊγκόν.Του Matrix1917.





36 Χρόνια πριν οι Βιετναμέζοι έγραψαν την δικιά τους ιστορία.Νίκησαν και ταπείνωσαν τον πανίσχυρο στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Οι  Αμερικανοί εγκαταλείπουν άρον άρον με ελικόπτερα την Αμερικανική πρεσβεία στην Σαϊγκόν.  http://www.cpv.org.vn

Στις 30 Απριλίου 1975,οι Βιετκόνγκ καταλαμβάνουν τη Σαϊγκόν, τερματίζοντας την κατοχή του Βιετνάμ.
Είναι μια μέρα γιορτής για τους Βιετναμέζους, γνωστή ως μέρα της Απελευθέρωσης.

Δυνάμεις των Βιετκόνγκ καταλαμβάνουν το αεροδρόμιο 
Tan Son Nhat στις 30 Απριλίου 1975-http://www.cpv.org.vn

Πρωτομαγιά : To ΠΑΜΕ πραγματοποιεί σε 75 πόλεις σε όλη την χώρα απεργιακές συγκεντρώσεις.


To ΠΑΜΕ πραγματοποιεί σε 75 πόλεις σε όλη την χώρα απεργιακές συγκεντρώσεις

Αθήνα: 10 π.μ., Σύνταγμα
Πειραιάς: 11 π.μ., πλατεία Κοραή
Θεσσαλονίκη: 10 π.μ., Άγαλμα Βενιζέλου
Ελευσίνα: 10 π.μ., πλατεία Ηρώων
Σαλαμίνα: 11 π.μ., πλατεία Εθνικής Αντίστασης
Λαύριο: 10 π.μ., Άγαλμα Μεταλλωρύχων
Μέγαρα: 10 π.μ., πλατεία Ηρώων
Σταυρός Θεσσαλονίκης: 10 π.μ., πλατεία
Κιλκίς: 10.30 π.μ., πλατεία Ειρήνης
Βέροια: 10 π.μ., πλατεία Ωρολογίου
Νάουσα: 9.30 π.μ., Εργατικό Κέντρο
Κατερίνη: 10 π.μ., κεντρική πλατεία
Πολύγυρος: 10.30 π.μ., Δημαρχείο
Σέρρες: 10 π.μ., πλατεία Ελευθερίας

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ: Πρωτομαγιά 2011


Πρωτομαγιά 2011
Από το Ουισκόνσιν και το Λονδίνο μέχρι το Κάιρο και την Αθήνα
εμπρός της γης
οι κολασμένοι
Να τσακίσουμε τα δεσμά της ταξικής σκλαβιάς
με την παγκόσμια σοσιαλιστική επανάσταση
για τον πανανθρώπινο ελευθεριακό κομμουνισμό!



Η φετινή εργατική Πρωτομαγιά συμπίπτει με την έκρηξη ενός νέου κύματος της παγκόσμιας επανάστασης που το επίκεντρο του, αυτή τη στιγμή, βρίσκεται στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή, αλλά απειλεί την αστική κυριαρχία σε όλη την υφήλιο, από το Ουισκόνσιν και το Λονδίνο μέχρι την Αθήνα και ακόμα πέρα.

Με μαχητικούς αγώνες, εξεγέρσεις και προπαντός με κοινωνικές επαναστάσεις, όπως αυτές που συντελούνται από τις αρχές του χρόνου στον αραβικό κόσμο, η εργατική τάξη και όλα τα φτωχά λαϊκά στρώματα απαντούν στη βαρβαρότητα που σπέρνει ένα χρεοκοπημένο και παρακμασμένο σύστημα, είτε με τη μορφή της μαζικής εξαθλίωσης, είτε της αντεπανάστασης, είτε του πυρηνικού εφιάλτη.