Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013

ΝΑΤΟ: Η Ελλάδα σταθερά πρώτη στις στρατιωτικές δαπάνες !


ΝΑΤΟ: Η Ελλάδα σταθερά πρώτη στις στρατιωτικές δαπάνες


 Η Ελλάδα, παρά την εξουθένωση του λαού με τα βάρβαρα μέτρα λιτότητας, διατηρεί σταθερά τις πρωτιές της στις στρατιωτικές δαπάνες. Μάλιστα, είναι η μόνη χώρα του ΝΑΤΟ, μετά τις ΗΠΑ, που διαθέτει πάνω από το 2% του ΑΕΠ για στρατιωτικές δαπάνες, σύμφωνα με όσα είπε ο γενικός γραμματέας της ΝΑΤΟικής συμμαχίας, Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, μιλώντας σε συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ στην Πράγα.

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τις τροπολογίες που θα καταθέσει η ΚΟ του ΚΚΕ στο φορολογικό νομοσχέδιο.

Δηλώσεις της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα ( Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2013 )

 

Όπως γνωρίζετε, το ΚΚΕ διαθέτει μια συνολική και επεξεργασμένη πρόταση διεξόδου από την κρίση προς όφελος του λαού, συνολική πρόταση και στο κοινωνικό και στο πολιτικό επίπεδο. Ταυτόχρονα δίνουμε τη μάχη ούτως ώστε να ανακουφιστεί, όσο είναι δυνατό, ο λαός από τα βάρη της πολιτικής που έχει επιβληθεί και προ κρίσης και ιδιαίτερα μετά την κρίση και μάλιστα ενόψει της κατάθεσης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που θα αφαιρέσει εκατομμύρια, δισεκατομμύρια από τις τσέπες των εργαζομένων, με αποτέλεσμα να έχουμε επιτάχυνση της εξαθλίωσης και της σχετικής και της απόλυτης, με όλες τις μορφές που αυτή παίρνει.

ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΕΜΕΤΑΙ ΟΛΟΣ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ ΜΑΣ- Άρθρο του Γιώργου Δελαστίκ


Αιώνιο το ερώτημα, με διαρκώς διαφορετικές απαντήσεις σε κάθε εποχή, ακόμη και κάθε χρόνο: Πόσοι είναι οι πλούσιοι; Πόσοι οι φτωχοί; Πόσο πλούσιοι είναι οι πλούσιοι και πόσο φτωχοί οι φτωχοί; Πάντα κινεί το ενδιαφέρον αυτό το θέμα και η έκθεση για τον Παγκόσμιο Πλούτο του 2012 της ελβετικής τράπεζας Κρφντί Σουίς μάς δίνει τις τρέχουσες απαντήσεις. Ας αρχίσουμε από την κορυφή της πυραμίδας. Πόσοι είναι λοιπόν αυτοί που έχουν προσωπική περιουσία πάνω από 1 εκατομμύριο δολάρια σε όλον τον κόσμο;



Αντιπαράθεση για την υγεία του προέδρου στη Βενεζουέλα.Ψυχολογικός πόλεμος από τις ΗΠΑ και τη δεξιά αντιπολίτευση.


Βενεζουέλα

Η κατάσταση της υγείας του προέδρου Ούγο Τσάβες είναι το τελευταίο χαρτί που παίζει η αντιπολίτευση αλλά και οι δυνάμεις, κυρίως οι ΗΠΑ, που τη στηρίζουν για να διεξάγουν επιχειρήσεις «ψυχολογικού πολέμου» και υπονόμευσης με στόχο την αποσταθεροποίηση και την ανατροπή της κυβέρνησης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της κυβέρνησης που δημοσιοποίησε ο υπουργός Επικοινωνιών Ερνέστο Βαγιέγκας.
Σύμφωνα με την κυβέρνηση πρόκειται για ενορχηστρωμένη επίθεση από διεθνή αστικά ΜΜΕ που μεταφέρουν σωρηδόν και αντιδεοντολογικά τις μονομερείς αιτιάσεις της αντιπολίτευσης περί «αδιαφάνειας» και ελλιπούς ενημέρωσης για την κατάσταση της υγείας του προέδρου Τσάβες, που παραμένει νοσηλευόμενος στην Αβάνα μετά τη νέα επέμβαση που υποβλήθηκε στις 11 Δεκέμβρη για την αφαίρεση καρκινικού όγκου.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ : Η βρόμικη υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ δείχνει την ανάγκη να φύγει άμεσα η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ


Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ



Δεν είναι μόνο που κόμπαζε ότι «σώζει τη χώρα» την ώρα που «έσωζε» τους συγγενείς του. Δεν είναι μόνο που συνεχίζει να λέει ανερυθρίαστα ψέματα ότι δεν ήξερε ούτε το περιεχόμενο της λίστας ούτε πού την είχε βάλει, όταν ως τσάρος της Οικονομίας χαράτσωνε μισθωτούς και συνταξιούχους. Δεν είναι μόνο η λυσσώδης αντίδραση απέναντι σε κάθε λαϊκή κινητοποίηση, και ειδικά στο άκουσμα των λέξεων «ψεύτες και κλέφτες».

To K.K.E. για το ταξίδι του Αντώνη Σαμαρά στη Γερμανία.


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για το ταξίδι του Α. Σαμαρά στη Γερμανία



Οι επενδύσεις που επιδιώκει να φέρει ο Α. Σαμαράς με τους συμμάχους του στην ΕΕ αποσκοπούν στην κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και μόνο και θα πραγματοποιηθούν πάνω σε μισθούς πείνας, εργασιακές σχέσεις συντρίμμια και στρατιές ανέργων.

Ο,τι είναι πραγματικό δεν είναι και λογικό.Του Νίκου Μπογιόπουλου.


Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος


Γράφαμε πριν λίγες μέρες για τη λίστα με τους 100... υπερδισεκατομμυριούχους του πλανήτη που δημοσίευσε το «Bloomberg», η περιουσία των οποίων ανήλθε το 2012 στα 1,9 τρισεκατομμύρια δολάρια (αυξημένη κατά 241 δισ. δολάρια μέσα σε ένα χρόνο).
Λογικά πράγματα, θα πει κάποιος, από τη στιγμή που ζούμε στον καπιταλισμό. Ετσι δουλεύει το σύστημα. Οταν οι πολλοί εξαθλιώνονται, κάποιοι λίγοι κερδίζουν.

Ανακοίνωση του Τμήματος Πολιτισμού της ΚΕ του ΚΚΕ για το θάνατο της Ρούλας Κακλαμανάκη.


Κ.Κ.Ε

 

Το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για το θάνατο της Ρούλας Κακλαμανάκη. Άνθρωπος έντιμος, αξιοπρεπής και ευαίσθητος, σοβαρή επιστήμονας στο δικαστικό κλάδο και αξιόλογη λογοτέχνης.

Το ΕΣΡ καλεί Mega για παραβίαση τηλεοπτικής νομοθεσίας.


Άμεσα αντέδρασε το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο στην καταγγελία του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνου Σκουρλέτη, για παραβίαση τηλεοπτικής νομοθεσίας.



Το ΕΣΡ με ανακοίνωσή του καλεί τον τηλεοπτικό σταθμό Mega να δώσει εξηγήσεις για τη στάση του εντός δύο ημερών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το κανάλι για απαράδεκτη στάση με βάση τις αρχές της πλουραλιστικής ενημέρωσης και δημοσιογραφικής δεοντολογίας καθώς δεν μετέδωσε στο δελτίο του την ανακοίνωση του κόμματος που αναφερόταν στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και επέρριπτε ευθύνες στον Ευάγγελο Βενιζέλο.