Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΑΣΥ : Αγωνιστικό Κάλεσμα στήριξης της Γενικής Απεργίας και συμπαράταξη με την εργατιά στις 26 Σεπτέμβρη

 
Αγωνιστικό Κάλεσμα στήριξης της Γενικής Απεργίας και συμπαράταξη με την εργατιά στις 26 Σεπτέμβρη

«Αγρότες – Αγρότισσες
Συμμετέχουμε μαζικά με τις οικογένειες μας στη γενική απεργία στις 26 Σεπτέμβρη. Με αποφασιστικότητα οργανώνουμε την κάθοδο με τρακτέρ στις συγκεντρώσεις και με περιοδείες σε κάθε χωριό, συμμετέχοντας στη μάχη της απεργίας, ως έναρξη του μεγάλου αγώνα ενάντια στη βαρβαρότητα, όπως απαιτούν οι καιροί μας.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για τα δημοσιεύματα του Spiegel σχετικά με το έλλειμμα & το νέο κούρεμα


Το Spiegel, εμφανίζοντας το πραγματικό μέγεθος των ελλειμμάτων, αποκαλύπτει αυτό που προς το παρόν η συγκυβέρνηση και η ΕΕ κρύβουν από το λαό:

ΚΟΚΚΙΝΟ - Όλοι και όλες στις 26 Σεπτεμβρίου στην Πανεργατική απεργία




Ούτε βήμα πίσω!

Όλοι και όλες στις 26 Σεπτεμβρίου στην Πανεργατική απεργία ενάντια στα μνημόνια και τα νέα αντισυνταγματικά μέτρα κυβέρνησης 
 - τρόικας και ΣΕΒ


Η συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, διαψεύδοντας πλήρως τις προεκλογικές δεσμεύ­σεις των τριών αυτών κομμάτων για επαναδιαπραγμάτευση – απαγκίστρωση από τα μνη­μόνια και εξαπατώντας το λαό, προετοιμάζει, εφαρμόζοντας πιστά το μνημόνιο, με το νέο πακέτο αντικοινωνικών μέτρων τη μεγαλύτερη λεηλασία, που έχει υποστεί διαχρονικά η κοινωνία και η χώρα μας.

Καν’ το όπως οι τρίτεκνοι - Του Κώστα Ρεσβάνη



Όπλο τους μία μόνο φράση: «Φύγε από δώ, φασίστα»

Προσπερνώντας τα οργανωμένα συμφέροντα, κάθε είδους, που οδήγησαν ένα σύλλογο υπαιθρίων μικροπωλητών να βγάλει υποστηρικτική ανακοίνωση για τους τραμπουκισμούς των χρυσαυγιτών σε Ραφήνα και Μεσολόγγι, είδαμε προχθές μια αυθόρμητη κίνηση πολιτών που γεννάει ελπίδες.

Και περιοχές natura σε τιμή ευκαιρίας!


Ηλέκτρα Κλείτσα


Τα τελευταία χρόνια, οι κυβερνήσεις της τρόικας και των μνημονίων αποδεικνύουν καθημερινά ότι δεν τους αρκεί να ισοπεδώσουν το βιοτικό επίπεδο της ελληνικής κοινωνίας, αλλά επιδιώκουν με τον ίδιο ζήλο το πλήρες ξεπούλημα δημόσιας περιουσίας και φυσικών πόρων. Έτσι, ανάμεσα στα νέα μέτρα που συζητιούνται αυτό το διάστημα, πέρα από την ισοπέδωση μισθών, συντάξεων και εργασιακών δικαιωμάτων, πέρα από το κλείσιμο νοσοκομείων και την κατάργηση επιδομάτων αναπήρων, βρίσκεται και η μακρόχρονη ενοικίαση ακατοίκητων μικρών νησιών και βραχονησίδων σε διάφορα σημεία της χώρας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ !

Απεργιακό κάλεσμα απευθύνουν και η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), η Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη

To K.K.E. για τα μέτρα που συναποφασίζουν κυβέρνηση – ΕΕ - ΔΝΤ.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου toy K.K.E.για τα μέτρα που συναποφασίζουν κυβέρνηση – ΕΕ - ΔΝΤ



Ρήτρα λήψης συνεχών αντιλαϊκών μέτρων υπάρχει ήδη με τη συνθήκη του Μάαστριχτ, την οποία ψήφισαν όλα τα κόμματα εκτός ΚΚΕ.
Αυτή τη ρήτρα υλοποιούν τα βάρβαρα μέτρα και τα μνημόνια,

Η χώρα πιόνι στο σκάκι του ιμπεριαλιστικού ανταγωνισμού
Ο κόσμος της δουλειάς στο έλεος της αδηφαγίας του κεφαλαίου

Η υποχώρηση του συσχετισμού, σε βάρος του λαού στη χώρα μας, έχει βασική της έκφραση την υποχώρηση της αντιιμπεριαλιστικής κατεύθυνσης στο μαζικό λαϊκό κίνημα. Από τη δεκαετία του '80 ακόμη, το παπανδρεϊκό «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο» μετατράπηκε γρήγορα σε λατρεία της «Ευρώπης των λαών», στην οποία διεκδικούμε από μέσα, και, κατόπιν, στον γνωστό μέχρι πρόσφατα ευρωμονόδρομο.
Λίγο μετά την ταραγμένη από την αντιιμπεριαλιστική πάλη του λαού μας δεκαετία του '70, που συντάραξε τα αστικά και ρεφορμιστικά επιτελεία, τη φιλοευρωπαϊκή πολιτική της εξάρτησης στήριξαν ανοικτά τόσο το αρχικά απείθαρχο αστικό ΠΑΣΟΚ όσο και η ρεφορμιστική Αριστερά. Σαφώς και με ιδιαίτερο πάθος η ευρωκομμουνιστική του Κύρκου τότε, αλλά και σύμπασα μετά το '87 στα χρόνια του ενιαίου Συνασπισμού που συμπεριλάμβανε και τη σημερινή λάβρα «κομμουνιστική» ηγεσία του ΚΚΕ.

Νέα ρατσιστική επίθεση στην Μεταμόρφωση Αττικής.Άγνωστοι μαχαίρωσαν 3 μετανάστες.


Επίθεση με μαχαίρια δέχτηκαν, στις 9:30 χθες το βράδυ τρεις Πακιστανοί, πίσω από το εργοστάσιο της ΦΑΓΕ στη Μεταμόρφωση Αττικής.


Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, που προκύπτουν από τις πρώτες μαρτυρίες των θυμάτων, οι τρεις αλλοδαποί βάδιζαν στο δρόμο, όταν σταμάτησαν δίπλα τους ένα ΙΧ αυτοκίνητο και μια μοτοσικλέτα και δύο άγνωστοι τους ρώτησαν τι εθνικότητας είναι.

Κάλεσμα σε απεργία στα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αγ.Κηρύκου.


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Η κρίσιμη καμπή στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία και οι τεράστιες πιέσεις που δέχεται η χώρα μας από το εξωτερικό λίγο πρίν τη ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων, έχουν διαμορφώσει μια έκρυθμη κατάσταση στην αγορά. Η μικρομεσαία εμπορική επιχείρηση αντί να είναι η λύση στο πρόβλημα, μπαίνει συνεχώς στο στόχαστρο και προσπαθεί να επιβιώσει σε ένα εξαιρετικά εχθρικό περιβάλλον.