Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ. Επιλογές που ενέχουν θανάσιμο κίνδυνο μυστικά από τους λαούς.


Ερευνητής στην Ολλανδία τροποποίησε επικίνδυνο στέλεχος του ιού της γρίπης των πτηνών, έτσι ώστε να μεταδίδεται εύκολα μεταξύ των ανθρώπων. Εκτιμήσεις ειδικών μιλούν για εξάλειψη μεγάλου μέρους του πληθυσμού της Γης, σε περίπτωση που ο ιός βγει από το εργαστήριο και προκαλέσει πανδημία
 
Μέσα σε κάποιο εργαστήριο στην Ολλανδία, υπάρχει ένας ιός που μπορεί να σκοτώσει εκατομμύρια, αν όχι δισεκατομμύρια ανθρώπους. Ο ιός αυτός δε συναντάται στη φύση, αλλά κατασκευάστηκε με σκόπιμη τροποποίηση του γενετικού κώδικα του ιού της γρίπης των πτηνών (H5N1). Δεν υπάρχει κανένα εμβόλιο για την προστασία από τον τεχνητό ιό, που η ύπαρξή του ανακοινώθηκε τον περασμένο Σεπτέμβρη, σε επιστημονικό συνέδριο για τη γρίπη, από τον Ρον Φουτσιέ, καθηγητή ιολογίας στο ιατρικό κέντρο «Ερασμος» του Ρότερνταμ.
Οπως αποκαλύφθηκε, την παραγγελία για τον ιό έκανε η κρατική αμερικανική ερευνητική υπηρεσία NIH (National Institutes of Health), με την οποία ο επικεφαλής της ομάδας των Ολλανδών ερευνητών, Ρ. Φουτσιέ, συνεργάζεται συχνά τα τελευταία χρόνια - κρίνοντας από τον αριθμό των εργασιών του (για τη γρίπη) που συναντώνται σε ιστοτόπους της υπηρεσίας. Σκοπός της έρευνας φέρεται να ήταν η εξέταση της πιθανότητας να μεταφερθεί στον άνθρωπο ο ιός H5N1 της γρίπης των πτηνών, προκαλώντας πανδημία.

Υποκλοπές: Ανεξέλεγκτη η ΕΥΠ επί ΠΑΣΟΚ



Από τις 7 Ιανουαρίου 2009 η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών έχει να ελέγξει τις υποκλοπές που κάνει η ΕΥΠ, αποκάλυψε ο Χρήστος Παπουτσής απαντώντας σε ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή. "Άρα εδώ και σχεδόν τρία χρόνια λειτουργεί ως ξέφραγο αμπέλι, ανεξέλεγκτα", επεσήμανε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος κατήγγειλε ότι υπάρχει αύξηση παρακολουθήσεων 70% από το 2009 στο 2010.
Συγκεκριμένα την πενταετία 2005-2010 από τις 199 παρακολουθήσεις φθάσαμε το 2010 στις 3.450 υποθέσεις - 20 φορές περισσότερες! Σε καθημερινή βάση παρακολουθούνται 1.500 άτομα και 50.000 συνομιλίες.

Αντιφασιστική Κινητοποίηση τη Δευτέρα 12 Δεκέμβρη στην Ευελπίδων


Από το σάιτ της Νεολαίας Ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη, YRE

Τη Δευτέρα 12 Δεκέμβρη 2011, δικάζονται 3 μέλη φασιστικής συμμορίας που στις 18 Σεπτέμβρη 2011 στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, μαχαίρωσαν Αφγανό πρόσφυγα κοντά στην καρδιά και στο στομάχι. Ο άτυχος Αφγανός ευτυχώς επέζησε και θα είναι μάρτυρας κατηγορίας στο δικαστήριο μαζί με συμπατριώτες του που την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν μαζί του.


Μεταξύ των κατηγορουμένων και η "τηλεαστέρας-κάτοικος" της Χρυσής Αυγής, Θέμις Σκορδέλη, που κατηγορείται και για άλλες επιθέσεις.

Απομονώστε τους εργατοπατέρες - Άρθρο του Κυριακάτικου Ριζοσπάστη


Γρηγοριάδης Κώστας
Ο διάλογος των κοινωνικών εταίρων για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων, η επέκταση των επιχειρησιακών συμβάσεων και των ευέλικτων εργασιακών σχέσεων, η δημιουργία Ειδικών Οικονομικών Ζωνών (ΕΟΖ), η μείωση του μη μισθολογικού κόστους, η ακύρωση των αυξήσεων-κοροϊδία που περιλαμβάνονται στην τριετή Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που υπογράφηκε το 2010, είναι ορισμένα από τα θέματα που θα βρεθούν στο επίκεντρο των συζητήσεων που θα έχει από τη Δευτέρα η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας με το κλιμάκιο της τρόικας. Είναι ολοφάνερο ότι η ολομέτωπη επίθεση σε βάρος των δικαιωμάτων και του βιοτικού επιπέδου θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα από την κυβέρνηση του μαύρου μετώπου και τους ξένους συμμάχους της (τρόικα). Προκειμένου όμως να περάσουν τα βάρβαρα αντεργατικά μέτρα, επιδιώκουν να εξασφαλίσουν και τη συμμετοχή της συμβιβασμένης πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ.

Το δηλητηριώδες παραμύθι για μεγάλους- Γράφει η Λιάνα Κανέλλη.



Τους ακούει ο κόσμος και μοιάζει σαν παστωμένοι θεατές σε δημόσια εκτέλεση της Ιεράς Εξέτασης στην καρδιά του Μεσαίωνα, όλους αυτούς τους δήθεν περισπούδαστους ευρωηγέτες στις συσκέψεις. Κι αντιλαμβάνεται πως έχουν βάλει το μέλλον του σιδηροδέσμιο στο ικρίωμα των αγορών, στο βωμό του καπιταλισμού. Κι ύστερα μαζεύονται κι οι ντελάληδες της εποχής και μεταδίδουν τους καυγάδες για το ποιος θ' ανάψει πρώτος το σπίρτο να καούν οι λαοί. Στάχτη και μπούρμπερη να γίνουν, γόνιμο έδαφος για νέες επενδύσεις πάνω στα χαλάσματα και τις ξεχαρβαλωμένες ζωές.

Απέραντος θράσος από έναν αποτυχημένο πολιτικό.Ο Κωστής Στεφανόπουλος ζητά να μας κυβερνά ο Παπαδήμος και η σοσιαλφασιστική του κυβέρνηση για 2 χρόνια ακόμα !



«Η χώρα δε χρειάζεται εκλογές, αλλά μια κυβέρνηση με ικανότητες που θα εργασθεί να τη βγάλει από τους κινδύνους τους οποίους διατρέχει». 

Αυτό είναι το σαφές όσο και το κατηγορηματικό μήνυμα που στέλνει με βαρυσήμαντο άρθρο του στην Καθημερινή, ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος

Όπως γράφει, αυτή η κυβέρνηση είναι του κ. Λουκά Παπαδήμου, ο οποίος –επισημαίνει-διαθέτει τα προσόντα, το κύρος και τις γνωριμίες στο εξωτερικό για να επιτύχει τον στόχο. 

Αποσπάσματα ομιλίας του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, σε ανοιχτή πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Νέα Σμύρνη με θέμα: «Η εναλλακτική πρόταση της Αριστεράς στην κρίση».



Ένα μήνυμα αντίστασης εξαπλώνεται στις κοινωνίες. Από την Ελλάδα του Μνημονίου, σε ολόκληρη την Ευρώπη. Από τις Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι τις πιο φτωχές περιοχές του πλανήτη.
Και το μήνυμα λέει: ο κόσμος μπορεί να γίνει πολύ καλύτερος, αν κάνουμε τον νεοφιλελευθερισμό παρελθόν.
Αν χειραφετηθούν επιτέλους οι κοινωνίες από το κεφάλαιο και τη λογική του κέρδους.
Αν κάνουμε πράξη μια οικονομία προσανατολισμένη στις κοινωνικές ανάγκες. Όχι στα κέρδη των διεθνών χρηματαγορών.
Αρκεί να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας.