Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Ανακοίνωση της Σοφίας Σακοράφας για την δολοφονική επίθεση του διαδηλωτή Γιάννη Καύκα.






Η πολιτική τρομοκρατία, η δημιουργία με κάθε μέσο ενός ζοφερού κλίματος που σπέρνει μόνο φόβο στον Ελληνικό λαό για την επόμενη μέρα ήταν επιλογή-στυλοβάτης της πολιτικής του μνημονίου.
Η σημερινή, άνευ αιτίας και αφορμής δολοφονική επίθεση με θύμα το διαδηλωτή Γ. Καύκα δείχνει ότι μαζί με την πολιτική τρομοκρατία έχει υιοθετηθεί και η με κάθε μέσο προληπτική καταστολή.

Διαδήλωση Πέμπτη 12 Μαΐου 6 μ.μ, Προπύλαια - ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ



ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ

Η κυβέρνηση του ΔΝΤ και του Μνημονίου, για να επιβάλει την αντιλαϊκή πολιτική της, καταφεύγει στην αστυνομική βαρβαρότητα και προωθεί τη φασιστική βία.



ΚΑΤΩ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ




Στην πανεργατική διαδήλωση της 11ης Μαΐου ορδές αστυνομικών επιτέθηκαν απρόκλητα τραυματίζοντας δεκάδες διαδηλωτές και οδηγώντας στα πρόθυρα του θανάτου τον Γ.Κ.




ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ


ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ είναι εδώ και σκοτώνει τον λαό.Video με ξυλοδαρμό νεαρού διαδηλωτή από τα ΜΑΤ σήμερα στην Αθήνα.

Απεργία 11 Μάη: η τρομοκρατία δεν μας σταματά! Συνεχίζουμε-κλιμακώνουμε.



Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ χαιρετίζει τη σημερινή μαζική συμμετοχή στην απεργία και τις διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα και καταγγέλλει την απρόκλητη δολοφονική επίθεση των δυνάμεων καταστολής ενάντια στην μεγαλειώδη απεργιακή πορεία στην Αθήνα, που είχε σαν αποτέλεσμα δεκάδες διαδηλωτές να βρεθούν στα νοσοκομεία, αρκετοί σοβαρά τραυματισμένοι και τουλάχιστον ένας από αυτούς να δίνει μάχη για την ζωή του με βαρύτατο τραύμα στο κεφάλι στο νοσοκομείο της Νίκαιας, όπου χειρουργείται μέχρι αυτή την στιγμή.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι μια κυβέρνηση εγκληματιών, μεταφορικά και κυριολεκτικά! Για να περάσουν τον οδοστρωτήρα του "μεσοπρόθεσμου προγράμματος", για να δώσουν μήνυμα πυγμής στα αφεντικά τους την Τρόικα, τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες δεν διστάζουν να στείλουν τις δολοφονικές τους ορδές απέναντι σε μια ειρηνική διαδήλωση του λαού και της νεολαίας.
 Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σταθερά βαδίζει στα βήματα της ΝΔ και δεν διστάζει να καταφεύγει στο αίμα και τη βία των ΜΑΤ κατά των δίκαιων αγώνων των εργαζόμενων και της νεολαίας.

Φωτογραφίες από την σημερινή πορεία.Το καθεστώς Παπανδρέου έστειλε το μήνυμα.Έλληνες μείνετε στα σπίτια σας, αλλιώς θα σας σαπίσουμε στο ξύλο !

Photograph: Milos Bicanski/Getty Images

Photograph: Yannis Behrakis/Reuters

Σε κρίσιμη κατάσταση ο άτυχος διαδηλωτής.Δίνει μάχη για την ζωή του.Διαδήλωσε και τραυματίστηκε σοβαρά ,την ώρα που εκατομμύρια Έλληνες έμεναν σπίτια τους ατάραχοι.

Η αστυνομική βία είχε ως αποτέλεσμα έναν σοβαρά τραυματία.

Ιδιαίτερα κρίσιμη θεωρούν την κατάσταση του άτυχου 30χρονου οι θεράποντες ιατροί, οι οποίοι εκτιμούν ότι οι ερχόμενες επτά ημέρες θα είναι κρίσιμες για την πορεία της υγείας του νεαρού. Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας όπου νοσηλεύεται ο νεαρός εκτός από τους συγγενείς του, βρίσκονται και αρκετοί διαδηλωτές που ήταν μαζί με το νεαρό τη στιγμή της επίθεσης. Όπως αναφέρουν οι δυνάμεις της αστυνομίας περικύκλωσαν τους διαδηλωτές και χτυπούσαν αδιακρίτως.

Πηγή:www.newsbeast.gr

Δηλώσεις του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων



Ο κ. Παπανδρέου, με την επιλογή του μνημονίου, οδήγησε τη χώρα σε ναυάγιο  και τώρα ζητά από τους εργαζόμενους σιωπηλά και συναινετικά να πέσουν στη θάλασσα και να πνιγούν. Την ίδια στιγμή όμως οι επιβάτες της πρώτης θέσης του ναυαγίου, ετοιμάζουν ήδη τρόπο διαφυγής, ψάχνοντας άλλους καπεταναίους για να τους βγάλουν με ασφάλεια στα ήρεμα νερά.
Αυτές τις εξελίξεις οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να τις αφήσουν χωρίς να παρέμβουν.

Δολοφονικό χτύπημα ΕΛ.ΑΣ. στην απεργιακή διαδήλωση.Σε κρίσιμη κατάσταση 31χρονος από τυφλή επίθεση των ΜΑΤ εναντίον αθώων διαδηλωτών, δεκάδες τραυματίες, πολλές οι γυναίκες με ανοιγμένα κεφάλια.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ SITE ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ,WWW.ENET.GR




Σε υπ’ αριθμόν 1 κίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια εξελίσσεται πλέον η Ελληνική Αστυνομία, είτε δια της απουσίας της εκεί όπου οι πολίτες πραγματικά την χρειάζονται είτε δια της παρουσίας της όταν αυτή συνοδεύεται από άσκηση ωμής βίας εναντίον αθώων πολιτών. Και βεβαίως όλα αυτά, με την ανοχή -αν όχι την ενθάρρυνση- της εκάστοτε πολιτικής της ηγεσίας... Χθες το μεσημέρι η απεργιακή διαδήλωση βάφτηκε στο αίμα. Αυτό συνέβη επειδή κάποιοι βαθμοφόροι θεώρησαν ότι ο τρόπος για να αντιμετωπίσουν μια μικρή ομάδα ταραχοποιών ήταν να διατάξουν τους άνδρες των ΜΑΤ να εξαπολήσουν γενικευμένη επίθεση εναντίον των διαδηλωτών συνολικά! Αποτέλεσμα ήταν να υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις 30χρονος διαδηλωτής, να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι και να πνιγεί –γι ακόμη μια φορά- το κέντρο της Αθήνας στα δακρυγόνα.




Η συγκέντρωση εργατικών σωματείων, συνδικαλιστικών ενώσεων καθώς και κομμάτων και οργανώσεων της Αριστεράς, ξεκίνησε λίγο μετά τις 11 π.μ. μπροστά στο Μουσείο, μερικές εκατοντάδες μέτρα από τη συγκέντρωση των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ στο Πεδίον του Άρεως. Ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή. Όταν οι διαδηλωτές έφθασαν στο Σύνταγμα, η άλλη συγκέντρωση που είχε διοργανωθεί εκεί στις 10 π.μ. από το ΠΑΜΕ (και που ήταν η ογκωδέστερη όλων), είχε ήδη λήξει.

ΝΑΡ, Πανεργατική Απεργία 11 Μάη: ένα ακόμα μεγάλο όχι στην αντιλαϊκή πολιτική



apergia_11_5_1.gif
Με ωμή βία αντιμετώπισε η κυβέρνηση τους δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές. Σοβαροί τραυματισμοί διαδηλωτών από αστυνομικές δυνάμεις στην Αθήνα.
Με μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις απάντησαν οι εργαζόμενοι στην βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ που μαζί με την ΕΕ, το ΔΝΤ, το εγχώριο και διεθνές κεφάλαιο, επιτίθονται συνολικά και εφ΄ όλης της ύλης στους εργαζόμενους και τη ζωή της πλειοψηφίας του λαού. Η πετυχημένη πανεργατική απεργία και οι συγκεντρώσεις χτυπήθηκαν με πρωτοφανή βαρβαρότητα από τους μηχανισμούς καταστολής της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό διαδηλωτή στο Σύνταγμα και δεκάδες ακόμα τραυματισμούς απεργών διαδηλωτών.

Κάνουν τις πάπιες οι μπάτσοι για την δολοφονική επίθεση στο Σύνταγμα κατά διαδηλωτή από τα ΜΑΤ ! Ο εκπροσώπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. δήλωσε έκπληξη στη zougla.gr για τον σοβαρό τραυματισμό του 30χρονου !


Δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. στη zougla.gr
Από την σημερινή πορεία.
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Την έκπληξή του σχετικά με το συμβάν εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Αθανάσιος Κοκκαλάκης, μιλώντας στη zougla.gr.



«Μας γνωστοποιήθηκε ότι βρέθηκε ένας σοβαρά τραυματίας, ο οποίος μπήκε σε χειρουργείο. Με τη μέχρι τώρα έρευνα δεν έχουμε κάποια συγκεκριμένη αναφορά για το τι έχει συμβεί. Είναι εντυπωσιακό και για εμάς, και για τον λόγο αυτό, ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διερευνούν την υπόθεση. Οι έρευνες συνεχίζονται.

Δήλωση της Ηρούς Διώτη, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, για τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου.



Η απαράδεκτη επίθεση με ψευδολογίες και αδιανόητες συκοφαντίες - αποκυήματα της φαντασίας νοσηρών εγκεφάλων - που εξαπέλυσε ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ και τους βουλευτές του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, δεν χρειάζεται καν απάντηση. Άλλωστε, υπάρχουν οι σχετικές τοποθετήσεις του διοικητικού και ιατρικού προσωπικού του νοσοκομείου Νίκαιας. Χρειάζεται, όμως, όλοι οι πολίτες αυτής της χώρας με τρόμο να αναλογιστούν σε τι βάθος ανηθικότητας μπορούν να φτάσουν οι κυβερνώντες για να επιβάλουν την αντιλαϊκή, καταστροφική και απονομιμοποιημένη πολιτική τους. Δεν τους σταματά τίποτα στον κατήφορό τους; Ούτε ένας νέος άνθρωπος που δίνει μάχη για τη ζωή του;

Ανακοίνωση Τοπικής Επιτροπής ΕΙΝΑΠ Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας.Σε κρίσιμη κατάσταση 30χρονος διαδηλωτής.


http://parallhlografos.wordpress.com

Σήμερα γίναμε μάρτυρες της ατέλειωτης και ασύλληπτης βαρβαρότητας που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση των μνημονίων προκειμένου να καταστείλει κάθε υγιή αντίδραση πολίτη που αντιστέκεται στα σχέδια που απεργάζεται το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο και εφαρμόζουν πιστά οι υπηρέτες τους στη χώρα.
Δεκάδες τραυματισμένοι – χτυπημένοι από τα ΜΑΤ διαδηλωτές διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ ή ήλθαν μόνοι τους στο νοσοκομείο μας. Οι περισσότεροι με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι. Ανάμεσά τους 30χρονος διαδηλωτής που διακομίστηκε σε βαριά, προθανάτιο κατάσταση, με ανισοκορία και τεράστιο επισκληρίδιο αιμάτωμα. Αυτήν τη στιγμή χειρουργείται από συναδέλφους μας που αγωνίζονται να σώσουν τη ζωή του.
Καταγγέλλουμε την αστυνομική αυθαιρεσία και βαρβαρότητα.

Ε.Ε.Κ.: (12/5) ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ


ΠΙΚΕΤΟΦΟΡΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΜ ΣΥΡΙΑΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Καλύμε σε διαμαρτυρία έξω από την Συριακή Πρεσβεία (πικετοφορία) την Πεμπτη 12/5 στις 5:30 μμ,
προσυγκέντρωσηη Λεωφ. Κηφισίας και 25ης Μαρτίου (απέναντι από το super market του Βασιλόπουλου).

*Κάτω ο δολοφόνος Μπασάρ αλ Ασαντ και το καθεστώς του.

«Όμορφος κόσμος»...Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ.




Μέσα στο 2009, κατά τη διάρκεια της κρίσης, σύμφωνα με τη λίστα «Fortune 500», οι 500 μεγαλύτεροι μονοπωλιακοί όμιλοι των ΗΠΑ αύξησαν τα κέρδη τους κατά 335%. Οι συγκεκριμένοι όμιλοι είδαν την κερδοφορία τους να εκτινάσσεται στα 391 δισεκατομμύρια δολάρια.
  • Τη χρονιά που αύξησαν τα κέρδη τους κατά 335%, οι ίδιοι όμιλοι προχώρησαν στην απόλυση 821.000 εργαζομένων και ένας στους πέντε Αμερικανούς εργαζόμενους είχε εισοδηματικές απώλειες τουλάχιστον 25%.
*
2) Μέσα στο 2010, σύμφωνα με το περιοδικό «Forbes», ο τζίρος των 2.000 μεγαλύτερων πολυεθνικών ομίλων του πλανήτη ξεπέρασε το ΑΕΠ των ΗΠΑ, της ΕΕ και της Κίνας μαζί.
  • Την ίδια χρονιά, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας, οι επιπλέον άνθρωποι που βυθίστηκαν σε καθεστώς απόλυτης φτώχειας ανήλθαν στα 64 εκατομμύρια. Ο συνολικός αριθμός των πενήτων του πλανήτη ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο και τα παιδιά που, σύμφωνα με τη Διεθνή Οργάνωση Εργασίας, υποβάλλονται παγκοσμίως σε καταναγκαστική εργασία τα 218 εκατομμύρια.

Ολοκληρώνονται οι συγκεντρώσεις που έγιναν στην Αθήνα.Οκτώ τραυματίες από τα ΜΑΤ στο σύνταγμα.Δύο διαδηλώτριες είναι πιο σοβαρά τραυματισμένες με χτυπήματα στο κεφάλι.



Γύρω στις 20.000 κόσμου εκτιμάται ότι συγκεντρώθηκαν συνολικά στην Αθήνα στις διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ ,της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και των Πρωτοβάθμιων Σωματείων.Περισσότερα για το μέγεθος των συγκεντρώσεων σε επόμενη ανάρτηση μας.
Διαδηλωτές χτυπήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις με αποτέλεσμα να υπάρχουν τραυματίες που μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα σε νοσοκομεία.

ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΕΣΣΔ- Τίμησαν την 9η Μάη 1945 με μαζικές διαδηλώσεις


Η Αντιφασιστική Νίκη τιμήθηκε σε διάφορες γωνιές της πρώην Σοβιετικής Ενωσης, με μαζικές διαδηλώσεις, που διοργάνωσαν τα Κομμουνιστικά Κόμματα.
Σοβαρά επεισόδια έγιναν στο Λβοφ, στο Ντονιέτσκ και σε άλλες πόλεις της Ουκρανίας, όπου οι εθνικιστικές οργανώσεις επεδίωξαν να εμποδίσουν τις μαζικές εκδηλώσεις μνήμης, που διοργάνωσαν οι κομμουνιστές και η Αντιφασιστική Ενωση, με συνθήματα του είδους «οι κομμουνιστές στην κρεμάλα». Να σημειωθεί πως εδώ και 2 δεκαετίες στην Ουκρανία, όπως και στις χώρες της Βαλτικής γίνεται συστηματική προπαγάνδα, ακόμη κι από τα σχολικά έδρανα, αθώωσης κι επιβράβευσης όσων αποβρασμάτων συνεργάστηκαν με τους ναζί.

Δεν χρωστάμε, δεν πληρώνουμε!


Του Τάκη Γιαννόπουλου


τ.344, Μαϊου 2011

«Τη δεκαετία 2000-2009 δαπανήσαμε 450 δις για την αποπληρωμή του χρέους ενώ δανειστήκαμε εκ νέου 485 δις και το χρέος αντί να μειωθεί εκτινάχτηκε από τα 146 δις το 2000 στα 300 δις το 2009. Μόνο το 3% των δανείων πήγαινε στην κάλυψη κρατικών ελλειμμάτων. Όλο το υπόλοιπο πήγαινε στην πληρωμή παλιών χρεών.» (Δ. Καζάκης ΠΟΝΤΙΚΙ 25/3/2010)

Το 2011 θα δώσουμε 63.6 δισ € για την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους (τοκοχρεολύσια) δηλ πάνω από το μισό κρατικό προϋπολογισμό. Την ίδια στιγμή θα δαπανηθούν μόλις 19.8 δισ για μισθούς και συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων. Οπότε το παραμύθι του «δανειζόμαστε για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις» καταρρέει σαν χάρτινος πύργος.

Δανειζόμαστε για να πληρώσουμε παλιά δάνεια.

Καταψήφισαν Κ.Κ.Ε,ΣΥ.ΡΙΖ.Α ,ο Π. Κουρουπλής(ΠΑ.ΣΟ.Κ) , Παναγιώτης Καμμένος(Ν.Δ),ΔΗΜ.ΑΡΙΣΤΕΡΑ και ΛΑ.Ο.Σ το νέο πακέτο εγγυήσεων στις τράπεζες.Υπέρ ΠΑ.ΣΟ.Κ-Ν.Δ και Δημοκρατική Συμμαχία.


Καταψήφισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Κουρουπλής, τη ρύθμιση για το νέο πακέτο κρατικών εγγυήσων προς τις τράπεζες ύψους 30 δισ. ευρώ, κατά την ονομαστική ψηφοφορία επί των ρυθμίσεων για την χορήγηση των πρόσθετων εγγυήσεων προς τις τράπεζες και για την αναβάθμιση του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους έναντι του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των κρατικών διαθεσίμων στην Ολομέλεια της Βουλής.

ΣΤΟ «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ» ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΝΕΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ-ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 11 ΜΑΗ με το ΠΑΜΕ.


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
11 ΜΑΗ με το ΠΑΜΕ

Στις μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε 75 πόλεις της Ελλάδας για τον εορτασμό της φετινής Εργατικής Πρωτομαγιάς, φάνηκε ότι ο λαός μας και τα παιδιά του έχουν ψηλά το κεφάλι.
Ένα χρόνο μετά την υπογραφή του μνημονίου από το ΠΑΣΟΚ με τη στήριξη των ΝΔ – ΛΑΟΣ είναι φανερό σε όλους ότι αυτή η πολιτική είναι καταστροφική για εμάς και τις οικογένειες μας.Ανακοινώνουν νέα μέτρα – νέα βάρη για τους εργαζόμενους γονείς μας.
Φέρνουν το «νέο σχολείο».