Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Ομιλία του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στους εργαζόμενους στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας κατά την επίσκεψη του στον ΟΕΚ.


  • Ομιλία του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα στους εργαζόμενους στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας κατά την επίσκεψη του στον ΟΕΚ.

  • Το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα, αν και καταρρέει, παρόλα αυτά  συμπαρασύρει στον όλεθρο την ελληνική κοινωνία με σχέδιο την εκποίηση του δημόσιου πλούτου, με σχέδιο το πλιάτσικο, με σχέδιο κάποιοι φίλοι τους ιδιώτες να διαχειριστούν αυτή την περιουσία  και να κερδίσουν. Αυτός είναι ο στόχος τους.
  • Αναρωτιόμαστε ποια αξιοπιστία έχει ένα τέτοιο πολιτικό σύστημα;  Με ποιο σθένος και με ποια εντιμότητα μπορούν αυτοί οι υπουργοί, οι πολιτευτές να κοιτάνε στα μάτια τους πολίτες, όταν άλλα λένε και άλλα ψηφίζουν; 

Ανακοίνωση Α.Σ.Κ.Ε : Η ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ ΔΡΑΧΜΗΣ.


Η ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙ ΔΡΑΧΜΗΣ



Η εξάρτηση της πατρίδας μας, που έγινε πιο καταστροφική με την ένταξη στην ΕΟΚ, ακόμη πιο καταστροφική με την ένταξη στο ευρώ και πήρε τη μορφή της απροκάλυπτης κατοχής με τα μνημόνια, οδηγεί την Ελλάδα στη χρεοκοπία και το λαό της στην εξαθλίωση.
Οι συνεργάτες των νεοναζί τοκογλύφων, πολιτικοί, καναλάρχες και λοιποί, ονομάζουν διάσωση τη χρεοκοπία και την εξαθλίωση και μεθοδεύουν εξελίξεις, ώστε οι έσχατες συνέπειες της προδοσίας τους να συμπέσουν με την αναγκαστική επάνοδο στο εθνικό μας νόμισμα.

Ανακοίνωση της ΚΟΕ - 14/2/2012: Συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στην κατοχή, την τυραννία και την χούντα.


Ανακοίνωση της ΚΟΕ - 14/2/2012

• Ο αγώνας ενάντια στο κατοχικό καθεστώς συνεχίζεται
• Να τελειώνουμε με τους δοτούς και τους διαπλεκόμενους
• Να φύγουν όλοι – Εμπρός για τη Μεταπολίτευση του Λαού
• Δημοκρατία, Ανεξαρτησία,
  παραγωγική ανασυγκρότηση, χειραφέτηση


Ηλεκτροσόκ σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις καθώς το Μνημόνιο 2 φέρνει νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ ακόμα και μέσα στο 2012


Nέες αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος μέσα στο 2012 φέρνει το νέο Μνημόνιο που ψηφίστηκε από τη Βουλή.
'Οπως αναφέρει το Έθνος, δεν αποκλείεται από τον Ιούνιο να γίνουν νέες αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ, ενώ για την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ η κυβέρνηση δεσμεύεται να προχωρήσει σε πώληση λιγνιτικών μονάδων και σταθμών υδροηλεκτρικής παραγωγής.

Συνέντευξη τύπου του Ν. Χουντή στο Στρασβούργο:«Η κ. Μέρκελ δεν βλέπει ότι η Ευρώπη δεν κινδυνεύει από τους οίκους αξιολόγησης. Κινδυνεύει από τις κοινωνικές εκρήξεις».


Συνέντευξη Ν. Χουντή στο Στρασβούργο:

«Οι ρυθμοί πτώσης του ΑΕΠ στην Ελλάδα είναι υψηλότεροι ακόμα και από αυτούς της Αργεντινής στις αρχές της δεκαετίας».
«Το μνημόνιο είναι ένας κοινωνικός οδοστρωτήρας με την καθοδήγηση της τρόικας».
«Η κ. Μέρκελ δεν βλέπει, αδυνατεί να δει ότι η Ευρώπη πια δεν κινδυνεύει από τους οίκους αξιολόγησης που απειλούν και άλλες χώρες με υποβάθμιση. Κινδυνεύει από τις κοινωνικές εκρήξεις».

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τα σενάρια μεταμφίεσης του αστικού πολιτικού συστήματος



Οι συζητήσεις και οι υπόγειες συνεννοήσεις που γίνονται για το αστικό πολιτικό σύστημα ένα στόχο εξυπηρετούν: Την προσπάθεια του κεφαλαίου και του υπηρετικού προσωπικού του να παγιδεύσουν την εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Επιδιώκεται η δημιουργία ενός ασφυκτικού κλοιού που μαζί με τα υπάρχοντα κόμματα του «ευρωμονόδρομου» θα συγκρατήσει τη λαϊκή ριζοσπαστικοποίηση εντός των τειχών της εξουσίας των μονοπωλίων.

Οι μαθητές του Ηρακλείου Κρήτης μας δείχνουν τον δρόμο ! Αντίσταση παντού !


Περισσότεροι από χθες, οι μαθητές πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο του Ηρακλείου - Προσπάθησαν ανεπιτυχώς να εισβάλλουν στην Περιφέρεια - Πέτρες και αυγά στο κτίριο - Πέτρες εναντίον αστυνομικών - Εκτονώθηκε η κατάσταση περίπου στις 13.00

Με πέτρες εναντίον της διμοιρίας που παρατάχθηκε μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης επιτίθενται οι μαθητές, που λίγο πριν τις 11.30 ολοκλήρωσαν την πορεία τους στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου. Οι αστυνομικοί, για να "αποφορτίσουν" την κατάσταση μετακινήθηκαν στο πλάι του κτιρίου, από την πλευρά της πλατείας Δασκαλογιάννη, ενώ οι μαθητές παρέμειναν στα σκαλοπάτια απέναντι από την περιφέρεια, εκσφενδονίζοντας κατά διαστήματα πέτρες

Κεντρική Ομιλία Συλλαλητηρίου ΠΑΜΕ. Κυριακή 12 Φλεβάρη



Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι νέες και νέοι
Ξεσηκωμός παντού. Όλοι στη μάχη, όλοι στους δρόμους για την παρεμπόδιση των αντιλαϊκών μέτρων, όλη η Ελλάδα να γίνει μια χαλυβουργία, κάστρο αγώνα.
Όποιος λείπει, όποιος απουσιάζει , θα αδυνατίζει τον αγώνα, θα διευκολύνει τους εχθρούς της ζωής μας.
Γκρεμίζουν τα πάντα, για να σώσουν τα μονοπώλια.
Η χρεοκοπία του λαού είναι ανεξέλεγκτη, θα είναι ασταμάτητη.
Ο ξεσηκωμός με καθαρό στόχο είναι μονόδρομος.

Ανακοίνωση της Νεολαίας Συνασπισμού για τον μεγαλειώδη αγώνα του ελληνικού λαού



Στις 12/2/2012, εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι και νέοι πλημμύρισαν τους δρόμους όλης της Ελλάδας, από την Κομοτηνή μέχρι την Κρήτη. Στην Αθήνα περισσότερο από μισό εκατομμύριο άνθρωποι κατέκλησαν την Πανεπιστημίου, το Σύνταγμα, την Σταδίου, την Φιλελλήνων, την Βας. Αμαλίας, το Μοναστηράκι, την Ακρόπολη, την Ομόνοια. Το κέντρο της πόλης βούλιαξε από κόσμο. Η απάντηση της κυβέρνησης των τραπεζιτών ήταν για μία ακόμη φορά η καταστολή.

Παραμένει ο Βορίδης υπουργός!


Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος και το επιτελείο του φαίνεται ότι απέκλεισαν το ενδεχόμενο είτε μικρού είτε μεγάλου ανασχηματισμού.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο κ. Μάκης Βορίδης θα παραμείνει υπουργός Υποδομών, ενώ κατά πάσα πιθανότητα οι αρμοδιότητες της κ. Ξενογιαννακοπούλου θα μοιραστούν στον υπουργό Εξωτερικών κ. Δήμα και στον υφυπουργό κ. Δόλλη.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε. για την προβοκατόρικη δήλωση του Γ. Καμίνη.



Ελεεινός προβοκάτορας αποδείχνεται ο δήμαρχος της Αθήνας, που άφησε υπαινιγμό ότι πίσω από τους εμπρησμούς στο κέντρο της Αθήνας βρίσκεται το ΚΚΕ. Παίζει κι αυτός τον εντεταλμένο ρόλο του, δίπλα στους ρόλους τόσων και τόσων ενάντια στο ΚΚΕ και στο εργατικό - λαϊκό κίνημα.

Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών: Για την καταστολή των λαϊκών διαδηλώσεων την Κυριακή 12/02 στο κέντρο της Αθήνας.


Για την καταστολή των λαϊκών διαδηλώσεων την Κυριακή 12/02 στο κέντρο της Αθήνας.

Το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καταγγέλλει το κρατικό σχέδιο καταστολής και τρομοκράτησης του λαού.
Τεράστια ευθύνη έχει η κυβέρνηση. Την ίδια στιγμή που μέσα στη Βουλή η μαύρη συμμαχία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ μαζί με τη Μπακογιάννη και τα αποκόμματα του ΛΑΟΣ ψήφιζαν τη χρεοκοπία του λαού με το νέο μνημόνιο, στους δρόμους εξελλίσονταν οργανωμένο σχέδιο εκφοβισμού και τσακίσματος του λαού.
ΜΑΤ και κουκουλοφόροι συντονισμένα επιχείρησαν να διαλύσουν τις μεγαλειώδεις λαϊκές διαδηλώσεις.

ΡΩΣΙΑ :Υποσχέσεις κοροϊδίας ενώ πεθαίνουν άνθρωποι από το κρύο.


15 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Ρωσία εξαιτίας του ψύχους από τις αρχές του έτους


Μια δραστική πολιτική για τη διαφύλαξη του πληθυσμού υποσχέθηκε χτες ο Ρώσος πρωθυπουργός και υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της 4ης του Μάρτη, Βλαντιμίρ Πούτιν. Σε άρθρο του στην εφημερίδα «Κομσομόλσκαγια Πράβντα» υποσχέθηκε να καταπολεμήσει το δημογραφικό πρόβλημα της μείωσης του ρωσικού πληθυσμού και να σώσει με την πολιτική του «50 εκατομμύρια ζωές» έως το 2050.

Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας: Ο Καμίνης λάτρης του Μνημονίου, σε ρόλο δικτατορίσκου της πόλης των Αθηνών Άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων για τη κατάληψη του Δημαρχείου Αθήνας.


Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος με την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας 


Η απόφαση Καμίνη να μηνύσει τους καταληψίες του Δημαρχείου τη βραδιά των μεγάλων διαδηλώσεων κατά της ψήφισης της δανειακής σύμβασης και των μέτρων του νέου Μνημονίου είναι δείγμα της αβύσσου που χωρίζει τον ίδιο από τον κόσμο που πλαισιώνει τις κινητοποιήσεις κατά του Μνημόνιου. Πίσω από τα κροκοδείλια δάκρυα Καμίνη για τα καμένα κτήρια του κέντρου δεν κρύβεται με τίποτα η χυδαία τακτική του να θεωρήσει ως κατάλληλη στιγμή να διακηρύξει την στήριξη του στα μέτρα–σφαγείο του νέου Μνημονίου. Δήλωσε ότι «Πρόκειται για μία συμφωνία που καθιστά την Ελλάδα φτωχότερη, την κρατά όμως ζωντανή»…

«Εθαψαν» τις διαδηλώσεις του λαού... Άρθρο από τον Ριζοσπάστη.


«Εθαψαν» τις διαδηλώσεις του λαού...



ΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕ, είτε όχι, (που προφανώς δεν τους άρεσε) την Κυριακή το βράδυ η Αθήνα, «βούλιαξε» από τον κόσμο που αντιστεκόταν. Και ας έδειχναν τα αστικά ΜΜΕ μόνο τις φωτιές της οργανωμένης προβοκάτσιας προβάλλοντας ότι «κάηκε» η Αθήνα...
Ομως, θα συνεχίσουν να μας δείχνουν το κτίριο που κατέρρευσε, για να μη μάθει - αν είναι δυνατόν - κανείς ότι «κατέρρευσε» η πολιτική τους στα μάτια του ελληνικού λαού.
Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι έδωσαν ρεσιτάλ, πραγματοποίησαν ένα «επαγγελματικό θάψιμο».

Συλλαλητηριο 12 Φεβρουαρίου-Μια σπουδαία μέρα-Βιντεο


Σας προτείνω να διαβάσετε την περιγραφή του Συλλαλητηρίου της 12 Φεβρουαρίου , από τον Γιώργο Σαρρή. Ένα ντοκουμέντο που αξίζει. Πατήστε στην εικόνα ή στο εισαγωγικό κείμενο της ανάρτησης για να την διαβάσετε ολόκληρη.




Μπορεί οι Έλληνες να ψήφισαν το νέο Μνημόνιο, αλλά η αλήθεια είναι ότι η χρεοκοπία πλησιάζει, υποστηρίζει η βρετανική εφημερίδα «Telegraph»


Μπορεί οι Έλληνες να ψήφισαν το νέο Μνημόνιο, αλλά η αλήθεια είναι ότι η χρεοκοπία πλησιάζει, υποστηρίζει η βρετανική εφημερίδα «Telegraph».
Με τίτλο «Η Ελλάδα δεν θα δει ούτε ένα σεντς από τη μεγάλη διάσωση», η εφημερίδα αναφέρεται στην έγκριση του νέου Μνημονίου από 199 βουλευτές, υπό την απειλή ότι η χώρα θα βρεθεί στο «σημείο μηδέν», και θα οδηγηθεί στην έξοδο από το ευρώ, το οικονομικό και το κοινωνικό χάος.
«Έτσι, οι Έλληνες βουλευτές ψήφισαν, παρά τους χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους της Αθήνας, τη συρρίκνωση του ΑΕΠ, την κατάρρευση των εσόδων λόγω της λιτότητας και παρά του ότι το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει στις δημοσκοπήσεις μόλις 8%», αναφέρει το δημοσίευμα.
«Ούτε ένα σεντς»

Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στην εκδήλωση που οργανώνει η εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ» με θέμα: «Η Δημοκρατία σε κρίση» στη Θεσσαλονίκη, έκανε την παρακάτω δήλωση:


Ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας προσερχόμενος στην εκδήλωση που οργανώνει η εφημερίδα «Η ΑΥΓΗ» με θέμα: «Η Δημοκρατία σε κρίση» στη Θεσσαλονίκη, έκανε την παρακάτω δήλωση: 
Το πολιτικό σύστημα που χρεοκόπησε τη χώρα αποσυντίθεται και καταρρέει. Και έτσι όμως συνεχίζει να μας οδηγεί στη διάλυση. Τα δύο τρίτα της βουλής δεν αντιπροσωπεύουν ούτε το ένα τέταρτο της λαϊκής βούλησης. Συνεπώς, το μοναδικό αίτημα σωτηρίας είναι να επιστρέψει σε αυτή τη χώρα η δημοκρατία και πιστεύω ότι πρέπει όλες οι δυνάμεις της αριστεράς, του δημοκρατικού χώρου να αρθούν στο ύψος της ευθύνης τους.