Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Ανακοίνωση της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για συλλήψεις της ηγεσίας της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής.

Ανακοίνωση της ΚΣΕ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ 


1. Η πλατιά αποκάλυψη στα μάτια μεγάλων τμημάτων της κοινωνίας του βρώμικου ρόλου και του εγκληματικού χαρακτήρα της ΧΑ, που ακολούθησε την σύλληψη και παραπομπή της ηγεσίας της, το χτύπημά της στον λαό, αποτελούν  μια πρώτη νίκη και δικαίωση των αγώνων του αντιφασιστικού-αντιρατσιστικού  κινήματος και της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, που εδώ και πολλά χρόνια επέμειναν, μέσα σε δύσκολες συνθήκες και κινδύνους, ότι οι νεοναζί αποτελούν μια εγκληματική, μαφιόζική, φασιστική συμμορία.

Εισηγητική ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην Ευρωπαϊκή Κομμουνιστική Συνάντηση στις Βρυξέλλες.

Θέμα: «Ο ρόλος των κομμουνιστικών κι εργατικών κομμάτων της Ευρώπης για να δυναμώσει η πάλη της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων ενάντια στην ΕΕ και τη στρατηγική του κεφαλαίου, για την φιλολαϊκή διέξοδο από την καπιταλιστική κρίση, την ανατροπή του καπιταλισμού, το σοσιαλισμό».



Αγαπητοί σύντροφοι,
Ευχαριστούμε τα κομμουνιστικά κι εργατικά κόμματα για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση του ΚΚΕ.

Την Τετάρτη 2 Οκτώβρη επαναλαμβάνεται η δίκη των 35 συνδικαλιστικών στελεχών των συνδικάτων και του ΠΑΜΕ που είχε αναβληθεί με ευθύνη της κυβέρνησης.

Θυμίζουμε ότι οι 35 εργαζόμενοι κατηγορούνται για το δήθεν σπάσιμο της πόρτας του γραφείου του υπουργού εργασίας.

 Είναι η αποτυχημένη προβοκάτσια που επιχείρησε να στήσει η κυβέρνηση δια του υπουργού εργασίας όταν έκανε τις προκλητικές δηλώσεις ότι το ασφαλιστικό σύστημα δομήθηκε στις πελατειακές σχέσεις και όχι στις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων.

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ.

Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Η σύλληψη του αρχηγού της Χρυσής Αυγής και κορυφαίων ηγετικών στελεχών του νεοναζιστικού αυτού πολιτικού κόμματος είχε τουλάχιστον δύο σοβαρότατες συνέπειες. Η πρώτη είναι προφανέστατη: ασκεί εντονότατη πίεση προς την κατεύθυνση της ουσιαστικής διάλυσης της ΧΑ. Η δεύτερη είναι μάλλον απροσδόκητη: το πολιτικό σκηνικό της χώρας εξαρτάται από τις αποφάσεις του κρατούμενου αρχηγού της Χρυσής Αυγής!

Κύπρος : To ΡΙΚ "εξαφάνισε" από τις πρώτες ειδήσεις στο βραδινό δελτίο του Σαββάτου, τις συλλήψεις των Χρυσαυγιτών. Διαμαρτυρία του ΑΚΕΛ.Γράφει ο Νέοφυτος Νεοφύτου.

Εξηγήσεις από το ΡΙΚ ζητά η Ειρήνη Χαραλαμπίδου 


Εξηγήσεις για την απαράδεκτη στάση του κρατικού ραδιοφωνικού ιδρύματος Κύπρου να υποβαθμίσει τις συγκλονιστικές εξελίξεις και γεγονότα, όπως διαδραματίστηκαν το περασμένο Σάββατο στην Ελλάδα με τις συλλήψεις βουλευτών και στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, ζητά η βουλευτής του ΑΚΕΛ Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

KKE: Σχόλιο για τη συνέντευξη του Υπ. Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλου.

Σχόλιο εξέδωσε το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με τη συνέντευξη του Υπ. Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου.
Αναλυτικά το σχόλιο:
«Ο υπουργός Εξωτερικών επιβεβαίωσε σήμερα ότι δρομολογούνται άμεσες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Από όπλο του Παναγιώταρου οι χουντο-μπαλωθιές στην κηδεία του δολοφόνου της Απριλιανής δικτατορίας, Ντερτιλή !

Από όπλο που ανήκει στον Ηλία Παναγιώταρο έπεσαν οι άσκοποι πυροβολισμοί στην κηδεία του χουντικού Ντερτιλή.
Σήμερα, σύμφωνα με την αστυνομία, από την μέχρι στιγμής βαλλιστική συγκριτική εξέταση σε όπλο που κατείχε νόμιμα ο Ηλίας Παναγιώταρος, προκύπτει ότι είχε χρησιμοποιηθεί στους άσκοπους πυροβολισμούς στην κηδεία Ντερτιλή.

Τα μαζικά συλλαλητήρια και ποιοι δεν τα θέλουν.

Την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας συλλαλητήρια και συναυλίες ενάντια στη φασιστική Χρυσή Αυγή στα οποία συμμετείχαν δεκάδες φοιτητικοί και σπουδαστικοί σύλλογοι, εκατοντάδες σχολεία πανελλαδικά, σύλλογοι δημοσίων ΙΕΚ, επιτροπές νέων, επιτροπές ανέργων και σωματειακές επιτροπές. 



 συλλαλητήρια οργανώθηκαν για να δοθεί μαζική απάντηση από τη νεολαία στους εγκληματίες, φασίστες της Χρυσής Αυγής που δολοφόνησαν έναν νέο, τον Παύλο Φύσσα, που επιτέθηκαν με μανία σε πρωτοπόρους αγωνιστές και κομμουνιστές στο Πέραμα.