Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2012

KKE: Μνημείο θράσους και πρόκλησης σε βάρος του λαού.Σχόλιο για την απόφαση σχετικά με την εκταμίευση της δόσης και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού.


Από το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ εκδόθηκε το παρακάτω σχόλιο:



«Οι θριαμβολογίες του πρωθυπουργού, με αφορμή την απόφαση του Γιούρογκρουπ, αποτελούν μνημείο θράσους και πρόκλησης σε βάρος του λαού. Η εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα είναι σε όφελος του κεφαλαίου, στη στήριξη του οποίου κατευθύνονται και τα χρήματα της δόσης και όχι του λαού.

Στάσεις εργασίας στην «ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ».


Στάσεις εργασίας στην «ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ».

Με στάσεις εργασίας απαντούν την Παρασκευή 14 Δεκέμβρηοι εργαζόμενοι στα εργοστάσια της «Coca - Cola 3E»  σε Αθήνα, Πάτρα και Αίγιο, αντιδρώντας στο πρόγραμμα «οικειοθελών αποχωρήσεων» που έχει θέσει σε εφαρμογή η εργοδοσία. Μόνο τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, έχουν γίνει περισσότερες από 300 απολύσεις με τη μορφή των «οικειοθελών».

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης : Kαταγγελία θρασύδειλης φασιστικής επίθεσης.


Ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης :


Καταγγελία της θρασύδειλης φασιστικής επίθεσης στην ταβέρνα «Κερβάν» που στρέφεται ενάντια στους πολιτικούς πρόσφυγες από την Τουρκία
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει τη θρασύδειλη επίθεση, που πραγματοποίησαν «άγνωστοι» φασίστες τα ξημερώματα της 8ης Δεκέμβρη, στην ταβέρνα «Κερβάν» στην περιοχή Λ. Στρατού.

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα μετά τη συνάντηση με εκπροσώπους Συνδικαλιστικών Οργανώσεων της Λατινικής Αμερικής.Τι δήλωσε ο


Συνάντηση με συνδικαλιστές του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος της Λατινικής Αμερικής, από την Αργεντινή, τη Βραζιλία, τη Γουατεμάλα, το Ελ Σαλβαδόρ, τον Παναμά και τη Χιλή, των οποίων οι οργανώσεις συμμετέχουν στην Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ), είχε την Τετάρτη, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα.




Μετά τη συνάντηση η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε: 

Λ.Δ. ΚΟΡΕΑΣ: Παγκόσμιες αντιδράσεις για την πετυχημένη εκτόξευση πυραύλου με δορυφόρο στο διάστημα.


Αντιδράσεις για την εκτόξευση πυραύλου στο διάστημα.Το Ιράν συνεχάρη τη Βόρεια Κορέα για την επιτυχημένη εκτόξευση.

Ο πύραυλος που εκτόξευσε με απόλυτη επιτυχία η Λ.Δ.Κορεάς προκάλεσε αμηχανία και εκνευρισμό από την Ελλάδα (!) ως την Κίνα και από την Ρωσία ως τις Η.Π.Α.(Σχόλιο φωτογραφίας από τον Red Star).Photo by BBC

Θα συνεχίσουμε να ασκούμε το νόμιμο δικαίωμά μας να εκτοξεύουμε πυραύλους για πολιτική χρήση» στο πλαίσιο «γενικότερου σχεδίου οικονομικής οικοδόμησης και βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου του πληθυσμού», δήλωσε χτες κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΛΔ Κορέας με αφορμή την επιτυχή εκτόξευση πυραύλου στο διάστημα, προκειμένου να τεθεί σε τροχιά δορυφόρος για ερευνητικούς σκοπούς. Και κατέληξε σημειώνοντας ότι το όλο ζήτημα «δεν ανήκει συνεπώς σ' έναν τομέα στον οποίο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μπορεί να γνωμοδοτήσει».

Το ΚΚΕ τα παραπέμπει όλα στη λαϊκή εξουσία; Επίκαιρο άρθρο από τον Ριζοσπάστη.

-- Ο ΣΥΡΙΖΑ προπαγανδίζει ότι το ΚΚΕ μεταθέτει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών στο σοσιαλισμό και ότι δε διαθέτει «μεταβατικά αιτήματα». Τι εννοεί και τι ισχύει;



Γράφει η «Αυγή της Κυριακής» (άρθρο Λάσκου - Τσακαλώτου): «Πολλές φορές το ΚΚΕ φαίνεται να αρνείται τη δυνατότητα επίτευξης βελτιώσεων αν δεν επιτευχθεί αρχικά η ''λαϊκή εξουσία''.

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ- ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ: Παρέμβαση ενάντια στο νέο φορολογικό κυκλώνα

Με το σύνθημα «Κάτω οι φόροι» ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ και ΟΓΕ καλούν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα σε δυνάμωμα του κοινού αγωνιστικού μετώπου ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των κομμάτων του κεφαλαίου και να οργανώσουν ένα ορμητικό ποτάμι αντίστασης απέναντι στο φορολογικό κυκλώνα, υπερασπίζοντας τη ζωή των οικογενειών τους.
Στην κοινή τους ανακοίνωση για τη νέα φορολογική επιδρομή τονίζουν:
« ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΜΕ- ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ να πληρώνουμε για φόρους και χαράτσια
Απέναντι στη φορολογική επέλαση που εξαπλώνει τη φτώχεια και την εξαθλίωση και διαλύει τα λαϊκά εισοδήματα σε ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού, οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι-μικροεπαγγελματίες, οι φτωχοί αγρότες θα πρέπει να βροντοφωνάξουν «ΚΑΤΩ ΟΙ ΦΟΡΟΙ».


Επιστολή από 265 Ελληνες μαθητές στη Γερμανία κατά της Χρυσής Αυγής.Καταδικάζουν τις «επιθέσεις κατά μεταναστών, εργαζομένων και μαθητών».

Γράφει η  Παπαματθαίου Μάρνυ



Επιστολή ενάντια στην ρατσιστική βία, την δράση ναζιστικού προσανατολισμού πολιτικών σχηματισμών και την «Χρυσή Αυγή» υπογράφουν 265 Έλληνες της Γερμανίας, όλοι και όλες μαθητές και μαθήτριες από σχολεία του Μονάχου, της Στουτγάρδης, του Ντύσελντορφ, της Κολωνίας,του Λεβερκούζεν και το Μπόχουμ, του Έσσεν και του Γκέτερσλο.

Οι μαθητές χαρακτηρίζουν τη επιστολή τους ως «ανοικτό γράμμα», ενώ στη χώρα μας την προώθησε η αριστερή κίνηση Συντονιστικό Μαθητών Ελλάδας.

Γιώργος Μαρίνος: Ο λαός μας να μη θυσιάσει τα παιδιά του και το μέλλον του για τα συμφέροντα της αστικής τάξης

Εξωτερική πολιτική προς όφελος του Ελληνικού λαού, των γειτονικών και των άλλων λαών μπορεί να ασκηθεί από μια εξουσία που εκφράζει τα συμφέροντα της εργατικής τάξης, έχει τελειώσει με τα μονοπώλια, διαχειρίζεται κοινωνικοποιημένα μέσα παραγωγής και η ανάπτυξη έχει κριτήριο της λαϊκές ανάγκες υπογράμμισε ο Γιώργος Μαρίνος, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας σε εκδήλωση για τις εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, που διοργάνωσε η Οργάνωση Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.
Όπως υπογράμμισε: «Είναι γνωστό πως για να γνωρίσεις καλά ένα φαινόμενο απαιτείται μελέτη, γνώση των αιτίων που το γεννούν, των νόμων που το διέπουν, των σχέσεων που αναπτύσσει με το περιβάλλον του, με το ευρύτερο περιβάλλον, τις αντιθέσεις που το κινούν.
Αυτό ισχύει και στην πολιτική, η οποία εκφράζει τα συμφέροντα και την πάλη που διεξάγεται ανάμεσα στις κοινωνικές τάξεις και δεν περιορίζεται στο εθνικό πεδίο, αλλά έχει περιφερειακές και διεθνείς διαστάσεις.