Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Νέο κύμα απόλυσης χιλιάδων μεταλλωρύχων στη Νότια Αφρική


Ανένδοτη και ανάλγητη στάση απέναντι στα αιτήματα χιλιάδων μεταλλωρύχων για αξιοπρεπείς μισθούς εξακολουθούν να τηρούν αρκετές πολυεθνικές χρυσού και πλατίνας στη Ν. Αφρική με πρώτη την«ΑngloGold Ashanti»(θυγατρική της «Amplats») που ανακοίνωσε χτες νέες απολύσεις 12.000 απεργών μεταλλωρύχων επειδή συμμετείχαν σε «παράνομη» απεργία.

Δελτίο Τύπου του ΚΚΕ από την επίσκεψη – διάβημα αντιπροσωπείας του ΚΚΕ με επικεφαλής τη ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα στον Πρόεδρο & τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΤ



Αντιπροσωπεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ με επικεφαλής τη ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα επισκέφθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Οκτώβρη στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ τον πρόεδρο και τον διευθύνοντα σύμβουλο κ.κ. Νίκο Τέλη και Νίκο Σίμο.
Στη συνάντηση η ΓΓ της ΚΕ έθεσε το ζήτημα του ρόλου της κρατικής ραδιοτηλεόρασης που λειτουργεί ως φορέας κυβερνητικής προπαγάνδας.

Πάλι το ίδιο τσίρκο με τις υπογραφές -Η τρόικα απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη για το πακέτο μέτρων και των τριών κομμάτων της κυβέρνησης !


Το «έργο» της απαίτησης ενυπόγραφων δεσμεύσεων για τα νέα μέτρα εκ μέρους των συμμετεχόντων στην κυβέρνηση από την τρόικα φαίνεται ότι επαναλαμβάνεται και θέτει προ των ευθυνών τους ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ…

Σχόλιο του K.K.E. για τα προωθούμενα μέτρα κυβέρνησης - τροϊκας στο εργασιακό


Σχόλιο του K.K.E.



Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την ιστορία του Χότζα για να κοροϊδέψει τους εργαζόμενους. Ενώ η εργασιακή ζούγκλα των μισθών πείνας και της ελαστικής ανασφάλιστης εργασίας υπάρχει ήδη, ενώ την επεκτείνουν και με νέα μέτρα,

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ - ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ



Δραματικοί τόνοι δόθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης, ηλεκτρονικά και έντυπα, στις προχθεσινές διαφωνίες τακτικού και δευτερεύοντος χαρακτήρα των πολιτικών αρχηγών της συγκυβέρνησης. Κανένα επικίνδυνο αδιέξοδο ούτε ρωγμές στη συγκυβέρνηση υπάρχουν, ασχέτως των περί του αντιθέτου τίτλων.

To σχόλιο του ΚΚΕ για την προσβολή σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη



Το θέμα «Χρυσή Αυγή» δεν προσφέρεται για φάρσες και από αυτή την άποψη δεν δικαιολογείται το «αστείο» σε βάρος της Λιάνας Κανέλλη μέσα στο στούντιο του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Στουρνάρας στα βήματα... του Λένιν! Του Νίκου Μπογιόπουλου.


Ο κ. Στουρνάρας, προφανώς χωρίς να το πολυκαταλάβει, έφερε χτες στη Βουλή ένα πολύ καλό παράδειγμα.

Το παράδειγμά του, που είχε να κάνει με το πώς μια χώρα αντιμετωπίζει το ζήτημα του δημόσιου χρέους, αφορούσε στην... Οχτωβριανή Επανάσταση και στον Λένιν.
*
Ηταν αναμενόμενο, επομένως, όπως σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα, αφενός η επίκληση του Λένιν από τον υπουργό να μην μπορεί να στραφεί εναντίον του ΚΚΕ, αφετέρου να μετατραπεί σε μπούμερανγκ για την κυβερνητική τρόικα.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την ομιλία του προέδρου του ΣΕΒ 24/10/2012.


Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας



Περισσεύει το θράσος του εκπροσώπου των μεγάλων επιχειρηματιών. Ενώ πρωτοστάτησαν και στήριξαν με όλα τα μέσα που διαθέτουν τα βάρβαρα μνημόνια και τις κυβερνήσεις που τα προώθησαν, ενώ απαιτούσαν και απαιτούν την πλήρη εφαρμογή τους, τώρα ζητάνε και τα ρέστα:

«Εσχατόγερο» και «σταλινοτσολιά» χαρακτήρισε τον Μ. Γλέζο ο Χρ.Παππάς της Χρυσής Αυγής ! Η ανακοίνωση-απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ.


«Εσχατόγερο» και «σταλινοτσολιά» χαρακτήρισε τον Μ. Γλέζο ο Χρ.Παππάς της Χρυσής Αυγής


Πρωτοφανείς υβριστικούς χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρ. Παππάς κατά ενός συμβόλου της Δημοκρατίας και της αντιναζιστικής αντίστασης, του Μανώλη Γλέζου.

Το γκάλοπ της Marc για την τηλεόραση του ALPHA : ΣΥ.ΡΙΖ.Α 28,8 % , Ν.Δ. 26,4 % .Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής στο 11,8 %.Άνοδος για το Κ.Κ.Ε. στο 5,9 %.


Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή είναι τα μοναδικά κόμματα που εμφανίζουν αύξηση των δυνάμεων τους. Αντίθετα, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΔΗΜΑΡ βλέπουν τα ποσοστά τους να μειώνονται σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό.