Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012

ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ: Μία ανάσα πριν τις κρίσιμες εκλογές.


Αύριο, Κυριακή, διεξάγονται οι κρίσιμες προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα και όλα τα διεθνή αστικά ΜΜΕ εμφανίζουν ως αμφίρροπη τη μάχη, ειδικά αυτά στις ΗΠΑ, που προβάλλουν το σενάριο της «αλλαγής». 
Οι Κομμουνιστές (PCV ) ακόμα μια φορά στηρίζουν κριτικά τον Τσάβες και διαδηλώνουν υπέρ του σε μεγάλες προεκλογικές συγκεντρώσεις σε όλη την χώρα.

Ετσι, ο υποψήφιος της για πρώτη φορά εδώ και μία δεκαετία ενωμένης αντιπολίτευσης, Ενρίκε Καπρίλες, εμφανίζεται να «κερδίζει έδαφος» έναντι του νυν Προέδρου Ούγκο Τσάβες, ανατρέποντας τις δημοσκοπήσεις που μέχρι πρόσφατα τον έφεραν να υπολείπεται τουλάχιστον 15%.

ΠΑΜΕ : Καταγγελία για διώξεις εργαζομένων και συνδικαλιστών.


Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ



Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την κυβέρνηση, τον υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια, που στέλνουν στο δικαστήριο 12 εργαζόμενους και συνδικαλιστές από τα ναυπηγεία, μεταξύ των οποίων και το Θόδωρο Κούτρα, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και επικεφαλής της Γραμματείας Μετάλλου του ΠΑΜΕ.

Χακί ΜΑΤ από το Κιλκίς για την φύλαξη του Πενταγώνου.


Άνδρες της αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, των Ειδικών Δυνάμεων και στρατονόμοι η νέα φρουρά στο ΥΕΘΑ. Όλο το μυστικό σχέδιο προστασίας του υπ. Εθνικής Άμυνας που αποφάσισε στρατιωτική και πολιτική ηγεσία

Δύο διμοιρίες ειδικά εκπαιδευμένων στρατιωτικών στην αντιμετώπιση και καταστολή πλήθους, με εξοπλισμό ανάλογο αυτού που διαθέτουν τα ΜΑΤ της αστυνομίας, συνεπικουρούμενοι από άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων και στρατονόμους θα αναλάβουν από εδώ και στο εξής την φύλαξη του Πενταγώνου.

Σχόλιο του Κ.Κ.Ε για την επίσκεψη Μέρκελ.


Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας


Η καγκελάριος της Γερμανίας έρχεται για να στηρίξει την κυβέρνηση στη νέα σφαγή του λαού, γι' αυτό η επίσκεψή της πρέπει να σημάνει λαϊκό ξεσηκωμό κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης,

ΣΑΜΟΣ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ ΤΗΣ Χ.Α.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ


Την ώρα που μαίνεται ο πόλεμος τρόικας-κεφαλαίου-κυβέρνησης ενάντια στο λαό καταστρέφοντας εργατικά δικαιώματα, κοινωνικές κατακτήσεις και λαϊκές ελευθερίες, απειλώντας και επιδιώκοντας να εγκαθιδρύσει εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα…
Την ώρα που απειλούμαστε να ανάψει ο πόλεμος στην περιοχή της Μ. Ανατολής και να μακελευτούν χώρες και λαοί για τα συμφέροντα των Αμερικανονατοϊκών ιμπεριαλιστών που υπηρετούνται από τον τυχοδιωκτισμό όλων των αντιδραστικών κυβερνήσεων και καθεστώτων…
Την ώρα που οι λαοί και οι εργάτες στην Ευρώπη, στα Βαλκάνια, στη Ν.Α. Μεσόγειο και σε όλο τον κόσμο, είμαστε αντιμέτωποι με την απροκάλυπτη βαρβαρότητα του καπιταλιστικού-ιμπεριαλιστικού συστήματος που κόβει το γάλα από τα παιδιά, τη δουλειά από τους εργαζόμενους, το φάρμακο από τους γερόντους, και «οπλίζει» πυρηνικές κεφαλές και βομβαρδιστικά για να πάρει παράταση ζωής στο μαύρο μέλλον που φέρνει…
Κανένας εργαζόμενος, κανένας νεολαίος δεν πρέπει να βρεθεί μέσα στον μαύρο κύκλο των φασιστικών κηρυγμάτων που σπέρνουν μίσος και διχόνοια ανάμεσα σε λαούς και εργαζόμενους, για να επιβάλλουν την υποταγή και τη σφαγή όλων μας από το σύστημα της πείνας, των πολέμων, της εκμετάλλευσης.

ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΡΚΕΛ!
ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΩΝ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ!


Την πιο άμεση παρέμβαση του γερμανικού ιμπεριαλισμού σε βάρος του λαού μας και την αποφασιστική προώθηση των δικών του επιδιώξεων στη χώρα, επιδιώκει και εκφράζει η επίσκεψη Μέρκελ στην Αθήνα, λίγο πριν την κορύφωση της επίθεσης με το νέο πακέτο βάρβαρων μέτρων αλλά και καθώς εντείνονται οι Αμερικανονατοϊκές προετοιμασίες για μια πολεμική επέμβαση στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή.
Το «ισχυρό ενδιαφέρον» το οποίο επιδεικνύει η Γερμανική Καγκελαρία με την επίσκεψη αυτή-και για το οποίο επιχαίρουν η κυβέρνηση Σαμαρά και οι συγκάτοικοι του σε αυτήν- είναι ακριβώς η μεγιστοποίηση των εκβιασμών στους εργαζόμενους και τη νεολαία για να υποταχτούν στην νέα σφαγιαστική επιδρομή στα δικαιώματα τους, στους όρους ζωής τους. Η επίσκεψη αυτή είναι ταυτόχρονα ιμπεριαλιστική στήριξη της κυβέρνησης που δοκιμάζεται από την πλατιά λαϊκή αντίθεση και οργή ενάντια στην πολιτική της, αλλά και ανοιχτή ιμπεριαλιστική παρέμβαση στο τοπίο αδιεξόδων του αστικού πολιτικού συστήματος.

Η συγκυβέρνηση φέρνει τις Ενοπλες Δυνάμεις αντιμέτωπες με το λαό.

Σε Ειδικές Δυνάμεις αναθέτουν τη φύλαξη του υπουργείου Εθνικής Αμυνας και αρχίζει ταχύρρυθμη εκπαίδευση στρατιωτικών μονάδων στην καταστολή πλήθους

Η μονάδα που τώρα εμπλέκεται στην εκπαίδευση δυνάμεων για τη φρούρηση του υπουργείου Αμυνας, πραγματοποίησε στο Κιλκίς τη γνωστή άσκηση καταστολής πλήθους «Καλλίμαχος» (φωτό)



Σαν ευκαιρία για την ενεργοποίηση των σχεδίων και των μηχανισμών που έχουν δημιουργηθεί στους κόλπους των Ενόπλων Δυνάμεων, στα πλαίσια των ΝΑΤΟικών κατευθύνσεων, με στόχο την εμπλοκή τους σε ρόλους εσωτερικής καταστολής, χρησιμοποιεί η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Αμυνας τα προχτεσινά επεισόδια στον προαύλιο χώρο του υπουργείου, όταν εξοργισμένοι εργαζόμενοι των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά εισήλθαν στο χώρο και ξυλοκοπήθηκαν από τα ΜΑΤ, ενώ πάνω από 100 οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.

Ανακοίνωση της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α :Ανεπιθύμητη η Μέρκελ στην Ελλάδα.


Ξεσηκωμός, όλοι στους δρόμους ενάντια σε κυβέρνηση και ΕΕ
 
 
Η αναγγελία της επίσκεψης Μέρκελ είναι πρόκληση για το λαό. Η γερμανίδα καγκελάριος είναι ανεπιθύμητη. Επικεφαλής μιας ΕΕ που με πρόσχημα το χρέος και εργαλείο τα Μνημόνια μετατρέπει τους εργαζόμενους της Ευρώπης σε δούλους του γερμανικού και ευρωπαϊκού κεφαλαίου. Εκπροσωπεί μια Ευρώπη που ενώνεται ενάντια στους εργαζόμενους και συμμετέχει στην πολεμική εκστρατεία των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ ενάντια στους λαούς του πλανήτη για να κερδίσουν αγορές και πλουτοπαραγωγικές πηγές οι πολυθνικές.
 

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την αναφορά του Α. Σαμαρά στη Βαϊμάρη.

Κ.Κ.Ε

Αποτελεί αναποδογύρισμα της πραγματικότητας η ταύτιση από τον Α. Σαμαρά της φασιστικής Χρυσής Αυγής με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων.