Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Αλέκα Παπαρήγα, απάντηση σε όλους αυτούς που λένε οτι τάχα το ΚΚΕ δεν θέλει να κυβερνήσει(αν γίνεται διαδώστε το για να πάει οσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος στην κάλπη χωρίς δικαιολογία ότι δεν γνώριζε).

Αναδημοσίευση από το e-globbing 



                                            http://e-globbing.blogspot.com/2012/05/blog-post_8171.html

Η Εντολή κι η Λεοντή-Της Λιάνας Κανέλλη.


Λιάνα Κανέλλη


Νάτη πάλι μπροστά η κάλπη. Δεν είναι μήτε ύψωμα που πρέπει να καταληφθεί, αλλά δεν είναι και μια στάση που την προσπερνάς λες και σ' αυτήν θα ξαποστάσεις. Οι ρωγμές στο κουτί που ρίχνεται το ψηφοδέλτιο, είναι καμιά φορά και ίσως ανέκαθεν σ' αυτόν τον τόπο, λάθος προάγγελος λάθος σεισμού. Φανφάρες και μεγάλα λόγια. Μεγάλα πιστόλια κι άσφαιρες υποσχέσεις. Το όλον σύστημα τα δίνει όλα, τα σχεδιάζει όλα, τα εγγυάται όλα περί τη νομή και κατοχή της πραγματικής εξουσίας με λεοντή τη διακυβέρνηση.
Σε τούτες τις εκλογές ειπώθηκε κι έγινε αποδεκτό από την πείρα και τα βάσανα από την αγωνία για το αύριο και την αθλιότητα του παρόντος πως «είμαστε σε πόλεμο».

Το διακύβευμα των εκλογών της 6ης Μάη

Είναι αναμφίβολο ότι ο λαός μας δίνει μια δύσκολη μάχη ενόψει των εκλογών της 6ης Μάη. Όχι βέβαια μια μάχη για να καταφέρει να βρει την «κυβερνητική λύση», που έστω σε ένα μικρό βαθμό θα τον ανακουφίσει από τα τεράστια δεινά του. Τέτοια λύση δεν υπάρχει στις κάλπες της 6ης Μάη!
Το πρόβλημα του λαού και της εργατικής τάξης, το ζήτημα του κινήματος και της Αριστεράς δεν μπορούν να απαντηθούν στα πεδία και με τους όρους που ορίζει το σύστημα. Οι απαντήσεις βρίσκονται εκεί όπου ο λαός και η νεολαία αναπτύσσουν την αντίστασή και την πάλη τους.
Αυτό που πρώτα και πάνω απ’ όλα απαιτείται είναι η πλήρης και ουσιαστική συνειδητοποίηση της πραγματικής κατάστασης. Ότι βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου η ταξική πάλη οξύνεται ολοένα και περισσότερο. Η αναμέτρηση που εξελίσσεται εδώ και χρόνια και σε παγκόσμια κλίμακα είναι ανάμεσα στον κόσμο της δουλειάς από τη μια και τον κόσμο των εκμεταλλευτών και καταπιεστών των λαών της γης. Μια αναμέτρηση που θα χαρακτηρίσει όλη την επόμενη ιστορική περίοδο και θα κρίνει το προς τα πού θα βαδίσει η ανθρωπότητα. Το αν θα βυθιστεί ακόμη περισσότερο στη βαρβαρότητα, το έγκλημα και τη φρίκη που συνεπάγεται η κυριαρχία του καπιταλιστικού ιμπεριαλιστικού συστήματος ή θα πορευτεί στο δρόμο της απελευθέρωσής της από κάθε είδους δεσμά.

Η «χρήσιμη» και η «άχρηστη» ψήφος για την ηγεσία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Οι αριστερές οργανώσεις γνωρίζουν πολύ καλά την προπαγάνδα της χαμένης ψήφου στην οποία εστιάζουν οι κυρίαρχες αστικές δυνάμεις στα πλαίσια της επιχείρησης υφαρπαγής, και με αυτόν το τρόπο, της ψήφου, από πολίτες που στρέφονται στην Αριστερά. Πρόκειται για καθαρά αστική προπαγάνδα η οποία "παίζεται" σε κάθε εκλογική αναμέτρηση και έχει καταγγελθεί από όλες τις δυνάμεις της αριστεράς και ιδιαίτερα από αυτές που έχουν επαναστατικό χαρακτήρα, δεν έχουν εκλογικές αυταπάτες και βλέπουν τις εκλογές σαν ένα στιγμιότυπο της ταξικής πάλης που πρέπει να υποτάσσεται στον εξωκοινοβουλευτικό αγώνα.
Ωστόσο, φαίνεται, ότι κάποιες οι ηγεσίες κάποιων δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς δε ξεφεύγουν από εκλογικίστικες λογικές και διαχειριστικές αυταπάτες καθώς όχι μόνο έχουν γοητευθεί από το εκλογικό παιχνίδι, όχι μόνο σπέρνουν εκλογικές αυταπάτες, όχι μόνο τολμούν να δηλώνουν επισήμως ότι αν πάρουν 3% και μπουν στη Βουλή θα "έρθουν τα πάνω κάτω", αλλά δεν διστάζουν να γίνονται κήρυκες της θεωρίας της χαμένης ψήφου! Σημεία των καιρών; Κι όμως, φαίνεται ότι ο οπορτουνισμός και ο αντικαπιταλιστικός βερμπαλισμός δεν μπορούν παρά φωτίσουν το πραγματικό τους πρόσωπο. Αναφερόμαστε στην ηγεσία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και στον δημοσιογράφο του ΠΡΙΝ Κ. Μ. ο οποίος σε κεντρικό άρθρο γράφει κατά λέξη:

Η πιο χρήσιμη ψήφος για να έρθει στα αλήθεια η ώρα της Αριστεράς.

Ο εγκάθετος της Τρόικας και της κυβερνητικής συνεργασίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και ΛΑΟΣ φρόντισε να υποδείξει τι πρέπει να κάνει η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές σε διάστημα, μάλιστα, λιγότερο από τις γνωστές 100 πρώτες ημέρες. Ο Παπαδήμος μέσω της διαρροής του κειμένου των δεσμεύσεων του δεύτερου Μνημονίου έδειξε δίχως περιστροφές τα σχέδια των ξένων αφεντικών και της ντόπιας ελληνικής ολιγαρχίας που ετοιμάζουν στα παρασκήνια μια νέα αντιλαϊκή καταιγίδα. Για τις προθέσεις τους δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία. Θα κάνουν τα πάντα για να τσακίσουν και άλλο τον λαό και την ζωή του.
Γι αυτό ο λαός μας, δηλαδή οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι, οι φτωχοί αγρότες και οι αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες πρέπει να είναι πανέτοιμοι για ένα νέο σκληρό αλλά αναγκαίο γύρο αναμέτρησης από τις 7 του Μάη και μετά. Καθόλου εφησυχασμός, καμία ανακωχή, ετοιμότητα και οργάνωση για νέες απεργίες και διαδηλώσεις με στόχο την ανατροπή των σχεδίων τους. Η αντίσταση πρέπει να κλιμακωθεί, να ανέβει ποιοτικά και ποσοτικά, να αποκτήσει πιο ριζοσπαστικά και μαζικά χαρακτηριστικά. Παντού. Σε όλους τους εργασιακούς χώρους, στις γειτονιές, στους δρόμους και τις πλατείες. Σε όλη την Ελλάδα.

Σάββας Κωφίδης. Διεθνής ποδοσφαιριστής και προπονητής: Στηρίζω ΚΚΕ !

 Στηρίζω ΚΚΕ, γιατί: 



Το ΚΚΕ κρατά ακόμα αναλλοίωτες τις βασικές αρχές του αληθινού κομμουνισμού και τη φιλοσοφία της Μαρξιστικής κοινωνίας, με κοινωνική και οικονομική ισότητα, μιας κοινωνίας όπου η Υγεία, η Παιδεία, η Εργασία είναι δικαίωμα για κάθε άνθρωπο.

ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΔΑΝΙΑΣ: Να τι πολιτική εφαρμόζουν οι «αριστερές κυβερνήσεις».


Τι σημαίνει «αριστερή κυβέρνηση»; 

Από παλιότερη διαδήλωση στην Κοπεγχάγη ενάντια στα αντεργατικά μέτρα 
Το αποκαλύπτει η λεγόμενη «κόκκινη κυβέρνηση» της Δανίας των σοσιαλδημοκρατών και της «Κοκκινοπράσινης Συμμαχίας», αδελφού κόμματος του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και από κοινού στο Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς.
Στα προεκλογικά παραπλανητικά συνθήματα αυτών των κομμάτων σημειώνονταν, προβάλλοντας ως υπεύθυνη για την αντιλαϊκή πολιτική τη «νεοφιλελεύθερη διαχείριση», υπόσχονταν: «Θα ξεπεράσουμε την κρίση με πρόγραμμα επενδύσεων κι όχι περικοπών. Πρώτο μας μέλημα η αντιμετώπιση της ανεργίας, με δημιουργία νέων θέσεων εργασίας». Ιδού τα έργα και οι ημέρες τους:

Η ψήφος του λαού

Του Γρηγόρη Ματσούκα, Υπ. Βουλευτή του συνδυασμού ΚΚΕ(μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ, Εκλογική συνεργασία, από την "ΗΧΩ της Αρτας"

Το προεκλογικό κλίμα προσπαθεί να σκιάσει την πραγματικότητα που ζουν οι εργαζόμενοι άντρες και γυναίκες, η νεολαία, οι απόμαχοι της δουλειάς. Ξαφνικά άνοιξαν τα σεντούκια της Πανδώρας και οι προτάσεις «σωτηρίας του τόπου και του λαού» ξεχύθηκαν για να καταλάβουν το μυαλό και τη σκέψη των απλών ανθρώπων και να τους πείσουν ότι μέσα από τις εκλογές μπορούν να καθορίσουν το μέλλον τους. Η ψήφος είναι « τιμωρός, ιερή, δύναμη, ανατρεπτική,…).
Στον ίδιο καμβά τόσο τα κόμματα του συστήματος, όσο και η πλειοψηφία των κομμάτων που αναφέρονται την αριστερά (εντός και εκτός βουλής).
(3/5/2012)

Σβήνουν με μια κοντυλιά τους αγώνες των 2 τελευταίων χρόνων, όπου ο λαός «Ψήφισε» στις πλατείες, στις διαδηλώσεις, στις απεργίες, στις καταλήψεις, στις συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής.

Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε

Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε 


'' Να ξεκινήσω από τη μικρή πολιτική εισαγωγή με μια παράφραση μιας ιστορικής ρήσης: Μια εβδομάδα πριν από τις εκλογές κι ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την πολιτική ζωή της Ελλάδας. Το φάντασμα της Κυβέρνησης της Αριστεράς. Όλες οι δυνάμεις της γερασμένης Ελλάδας, ενώθηκαν σε μια ιερή συμμαχία, απέναντι σε αυτό το φάντασμα''. Φοβάται ώμος ο κύριος ΤΣΙΠΡΑΣ να μας πει την ρήση αυτή σωστά όπως γράφτηκε τότε στο μανιφέστο από τον Μαρξ …. “‘Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την ευρώπη… το φάντασμα του κομμουνισμού” … Γιατί άραγε?  Τι τον κάνει να είναι τόσο διστακτικός απέναντι στην θεωρία του κομουνισμού – σοσιαλισμού και  τους κομουνιστές????

Ας τρέμουν οι άρχουσες τάξεις ( μαζί με τα αναχώματα τους ) μια κομουνιστική επανάσταση …. Ακόμα και τον 21ο αιώνα ….


http://www.youtube.com/watch?v=FlKFLSyZUug

ΑντιΚΚΕ βρωμιές από το σταθμό του ΣΚΑΪ .Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ.


Σε ανακοίνωση για την επίθεση του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ στο ΚΚΕ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του Κόμματος σημειώνει:



«Το ΚΚΕ καταγγέλλει το δελτίο των 7 του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, για απαράδεκτη, εχθρική και δημοσιογραφικά αντιδεοντολογική στάση απέναντι στο ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, αναφερόμενο σε δήθεν εκτιμήσεις κομματικών επιτελείων, άρα και του ΚΚΕ, εμφάνισε ως επιδιωκόμενο κρίσιμο ποσοστό για το ΚΚΕ το 10%, υπογραμμίζοντας ότι σε περίπτωση που αυτό δεν επιτευχθεί, θα αλλάξει η στρατηγική του ΚΚΕ! Προφανής ο στόχος: Να επηρεαστούν αρνητικά οι ψηφοφόροι.
Δεν είναι μόνον ο ΣΚΑΪ.

«ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» ΚΑΚΟ –ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ- ΣΠΥΡΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΣΤΑ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

«Χρυσή αυγή» εδώ, «Χρυσή αυγή» εκεί και παραπέρα.
Οι δημοσκοπήσεις την πριμοδοτούν, η ίδια η οργάνωση εμφανίζεται με το σύνθημα της «κάθαρσης» ζητά να φύγει το μνημόνιο και όσοι το στηρίζουν παίρνοντας μαζί τους και τους…. Μετανάστες.
Με τη λογική της συμμορίας και της αγέλης, με δήθεν ριζοσπαστικά συνθήματα και ανάλογο προφίλ αθλητικής και νεανικής έως και «αντιεξουσιαστικής» περιβολής προσπαθούν να ψαρέψουν στα θολά και να κερδίσουν κομμάτια της νεολαίας. Μιας νεολαίας στην οποία σήμερα στερούν παρόν και μέλλον…
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο φασισμός χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους και τρόπους προσέγγισης και στρατολόγησης που αντιγράφουν το προοδευτικό και κομμουνιστικό κίνημα.
Οι φασίστες του (πρώην σοσιαλιστή ηγέτη) Μουσολίνι δημιούργησαν ολόκληρο «κίνημα» μελανοχιτώνων που μάλιστα οικειοποιήθηκε το μαύρο χρώμα της διαμαρτυρίας των αναρχικών. Οι ναζιστές στη Γερμανία χρησιμοποίησαν ακόμα και το όνομα του σοσιαλισμού («εθνικοσοσιαλιστές») το κόκκινο χρώμα στη σημαία με τον αγκυλωτό σταυρό ενώ προσφωνούνταν μεταξύ τους ως «σύντροφοι»!

ΨΗΦΟ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ

Ο συνδυασμός της εκλογικής συνεργασίας ΚΚΕ(μ-λ) Μ-Λ ΚΚΕ κατάφερε να δώσει την πολιτική μάχη των εκλογών χωρίς να σπέρνει εκλογικές αυταπάτες. Η μάχη που έδωσαν φίλοι και σύντροφοι του συνδυασμού μας τις τελευταίες βδομάδες ήταν συνέχεια των μαχών που δίνουμε καθημερινά μέσα στους αγώνες του λαού στους δρόμους και στις πλατείες και επένδυση στους ακόμη πιο σπουδαίους αγώνες που είναι μπροστά μας.
Δυστυχώς δε λειτουργούν ανάλογα άλλοι συνδυασμοί της αριστεράς. Την ίδια ώρα που το σύστημα εξοπλίζεται από κάθε άποψη για ν’ αντιμετωπίσει, ακόμη και με τη μεγαλύτερη ωμότητα και βαρβαρότητα του χημικού πολέμου και κάθε λογής καταστολή, τον εχθρό λαό. Την ίδια ώρα που είναι ολοφάνερο πως χρειάζεται οι ογκούμενες λαϊκές αντιστάσεις να πολιτικοποιηθούν, να μεστώσουν και να ξεπεράσουν αυταπάτες, αποπροσανατολισμούς και λύσεις ευκολίας.

Αντιμνημονιακός χυλός: Προσπάθεια εγκλωβισμού των λαϊκών συνειδήσεων

Οταν δεν επαρκούν τα εκβιαστικά διλήμματα, οι μονόδρομοι και η κατατρομοκράτηση του λαού που επιχειρούν οι τροϊκανοί και οι δυο παλιοί μονομάχοι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, γίνεται προσπάθεια εγκλωβισμού των λαϊκών συνειδήσεων από μια σειρά νέα ή «νέα» πολιτικά μορφώματα που γενικόλογα δηλώνουν αντιμνημονιακά και επιδιώκουν, όπως λένε, να συμβάλουν στην ουσιαστική ανανέωση της πολιτικής ζωής.
Σε μια περίοδο που έχει φουντώσει η λαϊκή οργή, που είναι σε εξέλιξη τάσεις ριζοσπαστικοποίησης του λαού και ταυτόχρονα μεγεθύνεται η απαξίωση του αστικού πολιτικού συστήματος, είναι επείγουσα ανάγκη του τελευταίου να στήσει αναχώματα.
Φτιάχνονται, λοιπόν, στα γρήγορα κόμματα και εκλογικές συμμαχίες που καλούν το λαό να τις «δοκιμάσει» αφού -όπως δηλώνουν- και αντιμνημονιακές είναι και δεν έχουν κυβερνήσει, συνεπώς δεν έχουν καμία ευθύνη για τον κατήφορο που έχει πάρει η χώρα. Και βεβαίως υπόσχονται λύσεις για να βγούμε από την κρίση.

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΣΥΡΙΖΑ / ΕΚΜ, ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.


Πολίτες της Θεσσαλονίκης,
Πολίτες της Ελλάδας,

Αυτό είναι το προμήνυμα της νίκης. Αυτό είναι το προμήνυμα της ανατροπής. Αυτή η μεγάλη σημερινή συγκέντρωσή σου. Αυτός ο πρωτοφανής όγκος και παλμός για τη νίκη, για την ανατροπή. Για τον ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο.

Αυτή είναι η ισχυρή εντολή για το νέο συνασπισμό εξουσίας της Αριστεράς τη Δευτέρα. Για κυβέρνηση αριστερής συνεργασίας στις 7 Μαΐου.

Ψήφο διακυβέρνησης, ψήφο εξουσίας στον ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο στις 6 Μαΐου.

Βασίλης Λέκκας, τραγουδιστής: Αυτή τη φορά φάνηκε περίτρανα ότι το ΚΚΕ δεν εκμεταλλεύεται τις συγκυρίες, δε λειτουργεί ευκαιριακά.

Όπως είναι ήδη γνωστό, ψηφίζω χρόνια ΚΚΕ.



 Τώρα όμως έχω ένα λόγο παραπάνω. Αυτή τη φορά φάνηκε περίτρανα ότι το ΚΚΕ δεν εκμεταλλεύεται τις συγκυρίες, δε λειτουργεί ευκαιριακά. Φάνηκε πόσο δίκιο έχει πια σε όλους και για όλα τα θέματα, κοινωνικά, πολιτικά, οικονομικά. Δε στρογγύλεψε τις θέσεις του για να ψηφοθηρήσει, δεν έκανε εκπτώσεις στην πολιτική του, την οποία εκθέτει όλο και πιο αποφασιστικά και ξεκάθαρα. Στη μετεκλογική περίοδο είμαι βέβαιος ότι με τη σθεναρή και ακλόνητη στάση που κρατάει και θα κρατήσει το ΚΚΕ, θα αποδείξει ακόμα πλατύτερα στο λαό μας ποιος μάχεται πραγματικά στο πλευρό του με ανιδιοτέλεια.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ 6ης ΜΑΗ 2012 (14ο πολιτικό βαρόμετρο Red Star).Στο 42,2 % ο δικομματισμός.Μάχη για την τρίτη θέση.Οκτώ κόμματα μπαίνουν μάλλον στην βουλή.Παλεύουν ακόμα δύο.Του Red Star.




Η ώρα της κάλπης φτάνει. Και όπως και στα 13 προηγούμενα πολιτικά βαρόμετρα που πόσταρα υπήρχαν σχόλια για την εκτίμηση μου ,ξεκαθαρίζω μερικά πράγματα:

Α) Το πολιτικό βαρόμετρο αποτελεί μια δική που πολιτική εκτίμηση για την εκλογική απήχηση των πολιτικών κομμάτων. Στηρίζεται σε δημοσκοπήσεις και έρευνες που έχουν γίνει. Η επεξεργασία των στοιχείων και οι αναγωγές γίνονται με βάση μια δική μου μέθοδο με την οποία προσπαθώ να αποφύγω τα ψεύτικα στοιχεία των πολιτικών μετρήσεων. Αυτή η προσπάθεια είναι εξαιρετικά δύσκολη ιδιαίτερα σε ένα ρευστό πολιτικό περιβάλλον που ζούμε σήμερα.

Β) Το πολιτικό βαρόμετρο είναι εργαλείο πληροφόρησης και ως τέτοιο πρέπει να λαμβάνεται. Το αποτέλεσμα του δεν αποτελεί ούτε προσωπική ευχή μου ούτε έχει σκοπό την παραπλάνηση ή καθοδήγηση όσων το διαβάζουν.

Γ) Εύχομαι σε κάθε περίπτωση να διαψευστώ και εγώ και όλες οι εταιρείες δημοσκοπήσεων, ερευνητικά κέντρα και πανεπιστήμια και ο λαός να ανατρέψει κάθε μέτρηση και δημοσκόπηση, να συντρίψει τον δικομματισμό και την άκρα δεξιά και να ψηφίσει για ένα σοσιαλιστικό παρόν και ένα καλύτερο αύριο για τις επόμενες γενιές.

Δ) Το μέσο ποσοστό που δίνω για το κάθε κόμμα είναι αυτό που θεωρώ ως πιο πιθανό, αλλά πρέπει να λάβετε υπόψη σας και τα ανώτερα ή κατώτερα όρια για να βγάλετε τα συμπεράσματα σας. Το ίδιο ισχύει και για τις ψήφους.

Ο υπολογισμός του εκλογικού σώματος για τις επερχόμενες εκλογές είναι 9.850.000 εγγεγραμμένοι. Αυτό είναι πλέον και επίσημο αριθμητικό δεδομένο από το Υπ.Εσωτερικών.

Ο υπολογισμός της αποχής παραμένει μια ανοιχτή πληγή. Οι δημοσκόποι αδυνατούν να την προσδιορίσουν για να μην εκτεθούν. Εγώ σαν ερασιτέχνης του χώρου θα τολμήσω να κάνω την τελική μου πρόβλεψη για ένα ποσοστό που θα αγγίξει το 29 %.Αυξημένο σε σχέση με το προηγούμενο βαρόμετρο,(Min 24-max 34)
 Τα  λευκά και τα άκυρα παραμένουν το επίπεδο του στο 3,5 %.(Min 3- Max 4)

Ξέρω ότι θα βρω απέναντι μου επαγγελματίες των γκάλοπ που μιλάνε για μια αποχή της τάξης του 23 με 25 % αλλά τολμώ να πω πως οι αρνήσεις συμμετοχής στις δημοσκοπήσεις υποδηλώνουν ένα κρυφό ρεύμα αποχής που θα φανεί την Κυριακή.

Επομένως το σύνολο των εγκύρων ψήφων υπολογίζω ότι θα ανέλθει κατά μέσο όρο στις 6.650.000.

  Η ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ 6ης ΜΑΗ 2012