Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Αμφιβολίες για τον Τυνήσιο «μάρτυρα» που πυροδότησε την Αραβική Άνοιξη. Όπως αποδείχτηκε, ένας φοιτητής με το ίδιο ακριβώς όνομα ήταν εκείνος που αναρτούσε τα επαναστατικά κείμενα στο Ίντερνετ.




Ήταν το τέλειο σύμβολο μιας τέλειας επανάστασης. Πριν από έξι μήνες, ο Μοχάμεντ Μπουαζίζι, αυτοπυρπολήθηκε στην πόλη Σίντι Μπουζίντ της Τυνησίας, αφού έφαγε δριμύτατη επίπληξη και ένα χαστούκι από αστυνομικό, επειδή διατηρούσε παράνομο υπαίθριο πάγκο.
Ο 26χρονος ήταν άνεργος απόφοιτος πανεπιστημίου και τον έπνιγαν οι αδικίες και η έλλειψη ευκαιριών που οφείλονταν στο διεφθαρμένο καθεστώς της Τυνησίας. Λίγες εβδομάδες μετά, υπέκυψε στα εγκαύματά του.
Όμως, σύμφωνα με το BBC, η ιστορία του νεαρού που άναψε τη σπίθα της Επανάστασης των Γιασεμιών και της Αραβικής Άνοιξης δεν είναι αυτή ακριβώς που νομίζουμε.

Ανακοίνωση του KKE για τη σύλληψη στελεχών του ΚΚ των Λαών της Ισπανίας



Το ΚΚΕ καταγγέλλει την προκλητική και ιδιαίτερα επικίνδυνη επιχείρηση ασφαλιτών στα γραφεία του Κομμουνιστικού Κόμματος των Λαών της Ισπανίας, που έγινε την Τρίτη (14/6) και τη σύλληψη δυο στελεχών του με χαλκευμένες και κατασκευασμένες κατηγορίες.
Αναδεικνύεται και με αυτό το παράδειγμα ότι η αστική δημοκρατία δεν είναι τίποτα άλλο από δικτατορία των μονοπωλίων. Σήμερα οι εργαζόμενοι μπορούν να προβληματιστούν και να βγάλουν συμπεράσματα γιατί η αντιλαϊκή επίθεση της πλουτοκρατίας, των κυβερνήσεων της και της ΕΕ είναι συγχρονισμένη με τον αντικομουνισμό. Το αληθινό και επίκαιρο ερώτημα είναι: Ποια τάξη βρίσκεται στην εξουσία; Δημοκρατία για ποια τάξη;

Κάλεσμα 12 ευρωβουλευτών της Αριστεράς: αλληλεγγύη και πανευρωπαϊκή κλιμάκωση



Με πρωτοβουλία του συντρόφου Πολ Μέρφι (Paul Murphy) ευρωβουλευτή και μέλους του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ιρλανδίας, 12 ευρωβουλευτές της Ευρωομάδας της Αριστεράς, συνυπόγραψαν κείμενο που εκφράζει την αλληλεγγύη τους στα κινήματα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε Ελλάδα και Ισπανία και καλεί για την μετατροπή της 21/6, ημέρας που η Συνομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συνδικάτων (ΣΕΣ) έχει ορίσει ως ημέρα πανευρωπαϊκής δράσης και ενημέρωσης, σε μέρα μαζικών κινητοποιήσεων και απεργιών. Δημοσιεύουμε στην συνέχεια το κάλεσμα των 12 ευρωβουλευτών.

«Να γίνει η 21/6 μέρα μαζικών κινητοποιήσεων και απεργιών»

Σχεδόν βέβαιη η χρεοκοπία της Ελλάδας, λέει ο Γκρίνσπαν


ENET.GR

Με δυσοίωνες προβλέψεις για την Ελλάδα επανεμφανίστηκε στο προσκήνιο ο πρώην διοικητής της ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Αλαν Γκρίνσπαν.
Ο 85χρονος πρώην τραπεζίτης εκτίμησε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg ότι είναι σχεδόν βέβαιη η χρεοκοπία της Ελλάδας, καθώς "είναι εξαιρετικά απίθανο να λειτουργήσει [αποτελεσματικά] το πολιτικό σύστημα".

Ανακοίνωση ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης



Η ιλαροτραγωδία που ζούμε τις τελευταίες ημέρες συνεχίζεται με τον σημερινό ανασχηματισμό. Τίποτα όμως δεν φαίνεται ικανό να ανακόψει την πορεία προς την πλήρη κατάρρευση της κυβέρνησης. Είναι παντελώς αδιάφορο το ποιος  υλοποιεί  την πιο άδικη  και αντικοινωνική πολιτική των τελευταίων δεκαετιών, όταν το ζητούμενο είναι η πλήρης ανατροπή της .
Η ευκολία με την οποία κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση ανταλλάσσουν κατηγορίες και προσκλήσεις για κοινή «εθνική» προσπάθεια αποτυπώνει το πόσο όμοιες είναι οι πολιτικές τους και πόσο υποκριτική απέναντι στο λαό είναι η στάση τους.

Με σημαίες ευκαιρίας και πάντα με το «ρεύμα», η πολιτική της ΚΟΕ

Μέσα σε μία περίοδο που η μαζική είσοδος του λαού στο προσκήνιο αποτελεί ένα γεγονός που ανοίγει δρόμους για την συγκρότηση ενός πανεργατικού - παλλαϊκού κινήματος αντίστασης και ανατροπής των βάρβαρων μέτρων κυβέρνησης – ΔΝΤ και ΕΕ, που μπορεί να νικήσει και να οδηγήσει σε άτακτη υποχώρηση τις δυνάμεις του συστήματος, δυνάμεις από το χώρο της αριστεράς επιμένουν μονότονα σε μία «συνολική πολιτική πρόταση» που ουσιαστικά φεύγει από το επίπεδο της οργάνωσης και της πάλης του λαού και μεταθέτει το ζήτημα σε μία νεφελώδη «πραγματική δημοκρατία» και επί πλέον θέτει στο κέντρο των στόχων της το «να φύγει η κυβέρνηση». Να θυμίσουμε ότι μία αντίστοιχη τοποθέτηση από την μεριά της ίδιας οργάνωσης (ΚΟΕ) ήταν κυρίαρχη και την περίοδο του Δεκέμβρη του 2008, ενώ στα πλαίσια του ενιαίου τότε ΣΥΡΙΖΑ με επισκέψεις στον πρωθυπουργό της ΝΔ Κώστα Καραμανλή ζητούσαν εκλογές, για να δοθεί «δημοκρατική διέξοδος» όπως έλεγαν τότε.
Σήμερα που εντείνονται οι διεργασίες και οι διαβουλεύσεις, στα πλαίσια του συστήματος, μέσα και έξω από την χώρα, για κυβερνητικές λύσεις με ανοικτές όλες τις εκδοχές και τους συνδυασμούς ανάμεσα στις αστικές δυνάμεις που από την μία θα προωθήσουν τα βάρβαρα μέτρα καρατόμησης των δικαιωμάτων και κατακτήσεων του εργαζόμενου λαού ενώ από την άλλη θα επιδιώξουν την εκτόνωση της λαϊκής αγανάκτησης, οι τοποθετήσεις δυνάμεων της αριστεράς όπως η ακόλουθη:

ΤΕΡΑΤΟΓΕΝΕΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΟ ΓΝΩΣΤΟ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΟ: ΗΞΕΡΑΝ ΚΑΙ ΣΙΩΠΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ;- Νέα στοιχεία καταθέτει ο Μ. Τρεμόπουλος στο Eυρωκοινοβούλιο.


Aπό τις δεκαετίες του 1980 και 1990 γνώριζαν η χημική βιομηχανία και οι ευρωπαϊκές ρυθμιστικές αρχές τις συγγενείς δυσπλασίες σε βρέφη (τερατογενέσεις) που προκαλεί ένα από τα παγκοσμίως γνωστότερα και πρώτα σε πωλήσεις ζιζανιοκτόνα, το Roundup. Παρόλα αυτά κράτησαν τους πολίτες στο σκοτάδι, όπως αποκαλύπτεται από πρόσφατη έκθεση διεθνών επιστημόνων και ερευνητών, με τίτλο "Roundup και συγγενείς δυσπλασίες: Κρατούνται οι πολίτες στο σκοτάδι;".

Τα συμπεράσματα της έρευνας και τα ζωτικής σημασίας ερωτήματα, έφερε με ερώτησή του στο Ευρωκοινοβούλιο ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων, Μιχάλης Τρεμόπουλος.
Η έκθεση αποκαλύπτει ότι η βιομηχανία από δικές της μελέτες γνώριζε ήδη από τη δεκαετία του 1980 ότι η δραστική ουσία glyphosate του Roundup, προκαλεί συγγενείς δυσπλασίες σε πειραματόζωα.

Ανακοίνωση του ΚΚΕ για τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης.



Μία ακόμα επικίνδυνη κυβέρνηση για το λαό, για την ψήφιση των νέων βάρβαρων μέτρων και την προετοιμασία της πιο φανερής κυβερνητικής συνεργασίας των κομμάτων της πλουτοκρατίας. Τώρα λαϊκή - πολιτική αφύπνιση, οργάνωση και δράση με το ΚΚΕ και εκλογές. Τα κόμματα του συστήματος δεν αλλάζουν, αλλάζοντας πρόσωπα. Γίνονται μόνο χειρότερα για το λαό.

Η νέα καταστροφική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ



Ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιλέχθηκε για την νευραλγική θέση του Υπουργείου Οικονομικών. Αντιπρόεδροι της νέας κυβέρνησης ορίστηκαν από κοινού οι Ευ. Βενιζέλος και Θ. Πάγκαλος.
Η νέα σύνθεση της Κυβέρνησης έχει ως εξής:
Υπουργός Εσωτερικών ορίστηκε ο Χάρης Καστανίδης με υφυπουργό τον Πάρι Κουκουλόπουλο.
Στο νεοσύστατο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τοποθετήθηκε ο Δημήτρης Ρέππας, με υφυπουργό αρμόδιο για θέματα ηλεκτρονικής διακυβέρνησης τον Παντελή Τζωρτζάκη και δεύτερο υφυπουργό τον Ντίνο Ρόβλια.
Την ηλεκτρική καρέκλα του υπουργείου Οικονομικών αναλαμβάνει ο  Ευάγγελος Βενιζέλος, με αναπληρωτή υπουργό το Φίλιππο Σαχινίδη και
τον Παντελή Οικονόμου.