Δευτέρα 8 Νοεμβρίου 2010

Η δύναμη των κομμάτων πανελλαδικά



Οι ψηφοφόροι έστειλαν τα μηνύματα τους και με την ψήφο τους, αλλά και με την αποχή τους που έφτασε το 40% στις περιφερειακές, ποσοστό στο οποίο πρέπει να συνυπολογίσουμε και το 9% των λευκών και άκυρων. Σύμφωνα με την εκτίμηση όλων των αναλυτών, το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ κυμαίνεται μεταξύ 34% και 35% και της ΝΔ μεταξύ 31% και 32%.

Σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα, το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στο 34,6%, η ΝΔ στο 32,6%, το ΚΚΕ στο 10,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ στο 4,5%, ο ΛΑΟΣ στο 4,1%, οι Οικολόγοι στο 2,7%, η Δημοκρατική Αριστερά στο 2,4% και η Ανταρσία στο 1,8%. 

 Το ΠΑΣΟΚ κατάφερε να διατηρήσει την πρωτιά πανελλαδικά, ωστόσο οι απώλειες σε σχέση με τις εθνικές εκλογές αγγίζουν τις 10 μονάδες ή ένα εκατομμύριο ψήφους. 

Πηγή:www.nooz.gr

Σε γενική δοκιμασία ο ΣΥΡΙΖΑ με κείμενο διαφωνίας !



ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΟΥΤΑΡΗΣ - www.prin.gr


Η Κουμουνδούρου θυσιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ στο βωμό της συνάντησης με τη σοσιαλδημοκρατία Τα σύννεφα μαζεύτηκαν από νωρίς. Πριν καν ανοίξουν οι κάλπες για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, οι συζητήσεις στράφηκαν στο μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ με δραματικούς τόνους. Κείμενο που υπογράφουν δύο βουλευτές του συμμαχικού σχήματος (Β. Μουλόπουλος και Θ. Δρίτσας) και εννέα μέλη της Γραμματείας (από τη Ρόζα, το Ξεκίνημα, το Κόκκινο, την ΑΚΟΑ, τους Οικοσοσιαλιστές και ανένταχτοι) δημοσιεύτηκε την Παρασκευή στην Αυγή και θέτει σοβαρό ζήτημα κρίσης εντός του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζοντας και σε επίπεδο στελεχών την παραζάλη που έχει κυριεύσει τα μέλη της συμμαχίας: Το γεγονός ότι στην περιφέρεια Αττικής μοιράζουν διαφορετικό προεκλογικό υλικό και κολλούν αφίσες με διαφορετικά συνθήματα.

5/11 Λάρνακα: Οι φασίστες επιτέθηκαν σε αντιρατσιστικό φεστιβάλ


Της Αθηνάς Καρυάτη, Νεολαία Ενάντια στον Εθνικισμό - Λευκωσία
ΞΕΚΙΝΗΜΑ - Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση

Στις 5/11 το αντιρατσιστικό φεστιβάλ Rainbow που οργανώνει κάθε χρόνο η ΚΙΣΑ (Κίνηση για την Ισότητα, Στήριξη, Αντιρατσισμό) μεταφέρθηκε από την Λεμεσό στην Λάρνακα όπου οι ακροδεξιές οργανώσεις «Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης», «Παγκύπριο Αντικατοχικό Κίνημα» και «Κίνηση για την Σωτηρία της Κύπρου» καλούσαν σε πορεία ενάντια στην μετανάστευση.

Η επίθεση που εξαπέλυσαν τα μέλη των πιο πάνω οργανώσεων στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ είχε σαν αποτέλεσμα την διακοπή του, την καταστροφή των εγκαταστάσεων, ενώ έγιναν επιθέσεις ακόμη και σε μικρά παιδιά. Ένας τουρκοκύπριος μαχαιρώθηκε, δύο μετανάστες τραυματίστηκαν σοβαρά και δεκάδες άλλοι ελαφρύτερα.


Η επίθεση των φασιστών


Οι εθνικιστές, με ελληνικές σημαίες και συνθήματα όπως: «να φύγουν όλοι οι μετανάστες», «τους μετανάστες τους φέρνει η Τουρκία» πορεύονταν στην παραλιακή οδό. Μπροστά οι μεγαλύτεροι, μαζί και με τον βουλευτή του ΔΗΚΟ Κουλία. Πίσω οι νεολαίοι τους, με ξύλα και μπουκάλια, έτοιμοι για επίθεση.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ : ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΑΝΟΔΟΣ ΤΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΣΧΗΜΑΤΩΝ

Σημαντική ήταν η παρουσία και οι επιδόσεις των πράσινων σχημάτων στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών. Παρουσιάζοντας τα πρώτα στοιχεία, ο εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων Γιάννης Παρασκευόπουλος τόνισε:
«Η επιτυχία των πράσινων σχημάτων αποτελεί στοιχείο που δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο.
Επιμένοντας σε μια ατζέντα που απέρριπτε τα κεντρικά διλήμματα, τονίζοντας την τοπική διάσταση και τις μάχες για τα συλλογικά αγαθά, συγκέντρωσαν παντού, από Θράκη μέχρι Πελοπόννησο, ποσοστά σημαντικά πάνω από τις μέχρι τώρα εκλογικές μας επιδόσεις. Δεκάδες μέλη των Οικολόγων Πράσινων εκλέγονται από τον πρώτο γύρο σε δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια.

ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

• Παρότι ο κόσμος της δουλειάς και η νεολαία βρέθηκαν αντιμέτωποι με τα πιο σκληρά και εκβιαστικά διλήμματα, έκαναν το καθήκον τους. Μαύρισαν τη κυβέρνηση και όλα τα κόμματα του συστήματος, γύρισαν την πλάτη σε όλες τις δυνάμεις που οργανώνουν και στηρίζουν την άγρια και βάναυση επίθεση στον εργαζόμενο λαό.
• Εξέφρασε ο λαός μαζικά την οργή του για τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που δέχεται και αρνήθηκε όσο ποτέ άλλοτε να συρθεί στις κάλπες, με αποτέλεσμα η Αποχή, το Λευκό και το Άκυρο να ξεπερνούν το 50% . Το ίδιο οφείλει να κάνει πιο ισχυρά και μαζικά και στον δεύτερο γύρο.
• Το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης έφαγε ένα ισχυρό χαστούκι και τα σημάδια πολιτικής αστάθειας γίνονται όλο και πιο φανερά. Το γεγονός ότι στην περιφέρεια Αττικής που συγκεντρώνεται ο μισός σχεδόν πληθυσμός της χώρας, και η φτώχεια και η ανέχεια έχει μπει στις περισσότερες λαϊκές οικογένειες και οι ταξικές αναμετρήσεις είναι πιο οξυμένες, η αποχή ήταν τεράστια ενώ οι εκλεκτοί του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ συγκέντρωσαν μόνο το 44% των ψήφων.
• Αυτή την οργή που εξέφρασαν οι λαϊκές μάζες και η νεολαία, θα πρέπει οι πραγματικές αριστερές δυνάμεις και κάθε αγωνιστής, να συμβάλλουν για να μετατραπεί σε μαζική δράση και αντίσταση. Ετοιμάζουν χειρότερες μέρες για το λαό. Η άρχουσα τάξη της χώρας, η ΕΕ και η τρόικα έχουν έτοιμο το νέο γύρο επίθεσης. Να λοιπόν γιατί η κοινή δράση και το μέτωπο Αντίστασης προβάλλει όλο και πιο αναγκαίο όλο και πιο επιτακτικά.

ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ : Στο 95,4 % των τμημάτων.Πτώση δικομματισμού-Άνοδος Κ.Κ.Ε-ΑΝΤΑΡΣΥΑ.Υψηλό ποσοστό της Χρυσής Αυγής.Συνεχής ενημέρωση

Κακλαμάνης (Ν.Δ-ΛΑ.Ο.Σ) 35,0 %
Καμίνης (ΠΑ.ΣΟ.Κ-ΔΗΜ.ΑΡΙΣ.) 28,4 %
Σοφιανός (Κ.Κ.Ε) 13,7 %
Αμυράς (ΑΝΕΞ.) 7,4 %
Πορτάλιου (ΣΥ.ΡΙΖ.Α) 5,8 %

ΓΑΛΛΙΑ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - Μεγάλες κινητοποιήσεις

Διαφωνίες μεταξύ των συνδικαλιστικών οργανώσεων

 
                                     Το Παρίσι και πάλι πλημμύρισε με εργάτες και νέους.
Στους δρόμους κατέβηκαν, και πάλι, το Σάββατο, για όγδοη φορά, οι Γάλλοι εργαζόμενοι διαμαρτυρόμενοι ενάντια στο νομοσχέδιο ισοπέδωσης του συνταξιοδοτικού συστήματος, το οποίο, πλέον, βρίσκεται στην τελική φάση της μετατροπής του σε νόμο του κράτους, αφού αναμένεται μόνο η έγκριση του Συνταγματικού Συμβουλίου. Η συμμετοχή στο πανεθνικό συλλαλητήριο του Σαββάτου ήταν σαφώς μειωμένη σε σύγκριση με τις προηγούμενες, αλλά και κυμάνθηκε, σύμφωνα με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, στο 1,2 εκατομμύρια διαδηλωτές σε ολόκληρη τη χώρα.

ΑΤΤΙΚΗ: Στο 98,2 % των τμημάτων -Άνοδος Κ.Κ.Ε-ΑΝΤΑΡΣΥΑ.Χαμηλά ο ΛΑ.Ο.Σ και ο Αλέκος Αλαβάνος.ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΝΑΝΕΩΣΗ.

Σγουρός (ΠΑ.ΣΟ.Κ) 24,1 %
Κικίλιας (Ν.Δ) 20,4 %
Δημαράς (ΑΝΕΞ) 16,0 %
Παφίλης(Κ.Κ.Ε) 14,4 %
Γεωργιάδης(ΛΑ.Ο.Σ) 6,6 %
Μητρόπουλος(ΣΥ.ΡΙΖ.Α) 6,2 %

Στο 10,87 % το ποσοστό του Κ.Κ.Ε ,στο σύνολο της χώρας.Μεγάλη άνοδος σε ποσοστά και ψήφους ! Στο 1,77 % το ποσοστό της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. που πενταπλασίασε ποσοστά και ψήφους σε σχέση με ένα χρόνο πριν ! Στο 4,49 % ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α με μικρή πτώση .Συνεχής ενημέρωση των αποτελεσμάτων.

Σε σύνολο 5.385.697 εγκύρων ψηφοδελτίων.


Το Κ.Κ.Ε συγκεντρώνει ποσοστό 10,87 % με 585.834 ψήφους.


Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α συγκεντρώνει ποσοστό 4,49 % με 241.957 ψήφους.(Σε 2 περιφέρειες σε συνεργασία με τους Οικολόγους Πράσινους)


Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α συγκεντρώνει ποσοστό 1,79 % και 96.417 ψήφους.
Η καταμέτρηση συνεχίζεται. 

Ανακοίνωση γραφείου τύπου ΝΑΡ για τα αποτελέσματα των εκλογών

logo_anakoinosi-copy.gif
Τα αποτελέσματα των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών δείχνουν ότι η προσπάθεια ωμού εκβιασμού των εργαζομένων από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, για υποταγή στα αντεργατικά μέτρα, πέφτει στο κενό.
Η μεγάλη εκλογική πτώση του ΠΑΣΟΚ, η μη επιβράβευση του ΛΑΟΣ, που πρωταγωνιστεί στο ρόλο του μαντρόσκυλου της χούντας κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ, και η αδυναμία της ΝΔ να εγκλωβίσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια, σηματοδοτούν την αναστάτωση του πολιτικού σκηνικού από την παρέμβαση του λαϊκού παράγοντα.
Στο εκλογικό αποτέλεσμα καταγράφεται μια σημαντική στροφή προς τα αριστερά, με ιδιαίτερο ποιοτικό στοιχείο τη μεγάλη άνοδο των δυνάμεων της αντικαπιταλιστικής και επαναστατικής Αριστεράς, όπως αυτό εκφράστηκε με την ενίσχυση των ψηφοδελτίων που υποστήριξε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε 11 περιφέρειες και πολλούς δήμους. 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Ο πρώτος γύρος των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών αποκαλύπτει τη μεγάλη κρίση του πολιτικού μας συστήματος. Αυτή η κρίση, για διαφορετικούς λόγους, μας αφορά όλους. Η πρωτοφανής αποχή από την κάλπη είναι ένα μήνυμα που πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη από όλους μας. Και εμείς το λαμβάνουμε. Δυστυχώς, όμως, απ’ ότι φάνηκε από τη δήλωσή του πριν λίγο, δεν το έλαβε ο πρωθυπουργός, ο οποίος, με έπαρση, δήλωσε ότι θα συνεχίσει την πολιτική του μνημονίου της χρεοκοπίας, χωρίς το εκλογικό αποτέλεσμα να του δίνει καμία δημοκρατική νομιμοποίηση. Το κυβερνών κόμμα είναι μειοψηφία στις κάλπες. Και αυτό δεν μπορεί να κρυφτεί με την ταχυδακτυλουργία ότι η αποχή είναι ανοχή στην κυβερνητική πολιτική.

Aποτελέσματα εκλογών : Ικαρία ,στον Δεύτερο Γύρο θα κριθεί ο Δήμος.43,9 % ο υποψήφιος του Κ.Κ.Ε



Στο 100 % των τμημάτων το τελικό αποτελέσμα έχει ως εξής :


Χ.Σταυρινάδης (ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΠΑ.ΣΟ.Κ-Ν.Δ-ΛΑ.Ο.Σ)                45,2%
Σ.Σταμούλος (Κ.Κ.Ε)                                                               43,9 %
Η.Γαγλίας(Ανεξάρτητος)                                                         10,9 %


Red Star

Χάνει την δεύτερη θέση στην Καισαριανή το Κ.Κ.Ε.Μάχη ψήφο με ψήφο ανάμεσα σε Σ.Τζόκα (ΣΥΡΙΖΑ-ΔΗΜ.ΑΡ) και Ηλία Σταμέλου (Κ.Κ.Ε)

Στους 146 ψήφους η διαφορά Τζόκα(ωυω δημάρχου) -Σταμέλου.Στο νήμα χάνεται ο δεύτερος γύρος για το Κ.Κ.Ε στον Δήμο Καισαριανής, παρά την μεγάλη άνοδο σε ποσοστό σε σχέση με τις δημοτικές του 2006 (19,0 % είχε πάρει ο Δ.Αγκαβανάκης για το Κ.Κ.Ε)


ΔΗΜΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗΣ , ΣΤΟ 95 % ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ:

1) Α.Καμπάκας (ΠΑ.ΣΟ.Κ)                 30,0 %
2) Σ.Τζόκας (ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΔΗΜ.ΑΡ)       26,9 %
3) Η.Σταμέλος (Κ.Κ.Ε)                         25,5 %
4) Ν.Ζαρκαδούλας (Ν.Δ)                        10,3%

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.Εντυπωσιακή άνοδος σε ψήφους και ποσοστά για το Κ.Κ.Ε !Διπλασίασε το ποσοστό του σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα.

Και ενώ συνεχίζεται η καταμέτρηση, στο 97 % των τμημάτων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου , η Λαϊκή Συσπείρωση που στηρίζει το Κ.Κ.Ε με υποψήφια την Λίλα Καφαντάρη συγκεντρώνει το 9,05 %  με 14.990 ψήφους.Το 2009 στις εθνικές εκλογές το Κ.Κ.Ε είχε πάρει μόλις 4,42 % και 8.721 ψήφους !
 Είχε αύξηση δηλαδή 4,63 % και χωρίς να έχουμε ακόμα το τελικό αποτέλεσμα,που σημαίνει ότι θα ξεπεράσει αυτό το ρεκόρ, πήρε επιπλέον 6.269 ψήφους !

Σε σχέση με τις Ευρωεκλογές του 2009:
To K.K.E είχε πάρει 5,14 % και 7.492 ψήφους,δηλαδή και πάλι διπλασιάζει ψήφους και ποσοστά.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΕ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Με νέα ορμή, μαζικά στους δρόμους στις 15 Νοέμβρη

Η ανάγκη να διαδηλώσουν χιλιάδες τη Δευτέρα με το ΚΚΕ, είναι σήμερα διπλά επιβεβλημένη από τις εξελίξεις
Με εφόδιο και το χτεσινό αποτέλεσμα των εκλογών, χιλιάδες μέλη, φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ, παράλληλα με τον εκλογικό αγώνα του δεύτερου γύρου, ρίχνονται από σήμερα στη μάχη για να πλημμυρίσουν τη Δευτέρα, 15 του Νοέμβρη, οι δρόμοι σε Αθήνα καιΘεσσαλονίκη, στα συλλαλητήρια που διοργανώνει το ΚΚΕ.
Εκείνη τη μέρα, φτάνει στην Ελλάδα η τρόικα, για να συζητήσει με την κυβέρνηση τα νέα μέτρα σε βάρος του λαού. Στην Αθήνα, η μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση θα γίνει στην πλατεία Συντάγματος, στις 6 το απόγευμα. Στη Θεσσαλονίκη, στο Αγαλμα Βενιζέλου στις 7 μ.μ.
Η ανάγκη να διαδηλώσουν χιλιάδες τη Δευτέρα με το ΚΚΕ, είναι σήμερα διπλά επιβεβλημένη από τις εξελίξεις. Πρώτον, για να βρει αποφασιστική συνέχεια το βήμα που έγινε χτες στην κάλπη, να δείξουν τη δύναμή τους και στο δρόμο όσοι συμπορεύτηκαν με το ΚΚΕ στις εκλογές.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ : Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών

Η εκτεταμένη εκλογική καταδίκη του ΠΑΣΟΚ, με αποκορύφωμα την 14 ποσοστιαίες μονάδες πτώση του συνδυασμού Σγουρού στην περιφέρεια Αττικής σε σχέση με το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών του 2009, εκφράζουν την ξεκάθαρη καταδίκη της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού απέναντι στην κυβέρνηση του Μνημονίου, της ΕΕ και του ΔΝΤ. Στο δίλημμα που έθεσε ο πρωθυπουργός, η απάντηση ήταν ένα ηχηρό μήνυμα ανυπακοής. Ό,τι και εάν λέει ο πρωθυπουργός, το μήνυμα των εκλογών είναι καταδίκη της κυβέρνησής του και του Μνημονίου, άρνηση των περιβόητων «μεταρρυθμίσεων», απαίτηση για ρήξη. 

Τη φθορά και την αποδοκιμασία του ΠΑΣΟΚ δεν την εισπράττει η ΝΔ. Το ισχνό αποτέλεσμα Κικίλια αλλά και η αποδοκιμασία του «Ομέρ-πριόνι» Κακλαμάνη, δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι συνειδητοποιούν ότι πίσω από την «αντιμνημονιακή» ρητορική της ΝΔ κρύβεται η ίδια αντιδραστική πολιτική. Σημαντικό είναι επίσης ότι ο ακροδεξιό δεκανίκι του Μνημονίου και του ΠΑΣΟΚ, το ΛΑΟΣ, δεν βγαίνει ωφελημένο από τη φθορά του ΠΑΣΟΚ.  Η μεγάλη αποχή είναι σύμπτωμα βαθιάς κρίσης του πολιτικού συστήματος, αποδοκιμασίας της κοινωνίας απέναντι στην κυρίαρχη πολιτική αλλά και απογοήτευσης εξαιτίας της αδυναμίας της Αριστεράς να συγκροτήσει εναλλακτική αντικαπιταλιστική λύση.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ: ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ : Υψηλά ποσοστά για το Κ.Κ.Ε-ΑΝΤΑΡΣΥΑ.Χαμηλό ποσοστό για το ακροδεξιό ΛΑ.Ο.Σ.

Αγοραστός (Ν.Δ) 38,6 %
Παπατόλιας (ΠΑ.ΣΟ.Κ) 34,8 %
Μπούτας (Κ.Κ.Ε) 13,1 %
Ροντούλης (ΛΑ.Ο.Σ) 4,4 %
Πουλάκης (ΣΥ.ΡΙΖ.Α) 3,1 %

Συγκεντρωτικά αποτελέσματα των κομμάτων στις 13 Περιφέρειες.1,3% μπροστά το ΠΑ.ΣΟ.Κ από τη Ν.Δ.Στο 10,68 % το Κ.Κ.Ε

Σε σύνολο 2.931.349 ψήφων έλαβαν (η καταμέτρηση συνεχίζεται):


1) ΠΑ.ΣΟ.Κ                       1.022.631 -  34,88 % (σε 1 περιφέρεια μαζί με το ΛΑ.Ο.Σ)
2) Ν.Δ                                   984.903 -  33,59 % (σε 6 περιφέρειες μαζί με το ΛΑ.Ο.Σ)
3) Κ.Κ.Ε                               313.306 -  10,68 %
4) ΛΑ.Ο.Σ                             123.069 -  4,19 % (σε 6 περιφέρειες)
5) ΣΥ.ΡΙΖ.Α                          118.122 - 4,03 % ( σε 11 περιφέρειες)
6) Ανεξάρτητοι ΠΑΣΟΚ    117.962 - 4.02 %
7) Οικολόγοι Πράσινοι     74.995 -  2,55 %(σε 8 περιφέρειες)
8) ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α                  52.033 -1,77 %(σε 11 περιφέρειες)

Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για το αποτέλεσμα των εκλογών του Νοέμβρη 2010

«Γνωρίζετε πολύ καλά ότι το ψηφοδέλτιο που συγκρότησε το ΚΚΕ πανελλαδικά με ενιαία ονομασία στις περιφέρειες και στους δήμους μαζί με άλλους αγωνιστές που συμπορευτήκαμε στους αγώνες σημείωσε μεγάλη ανοδική πορεία παντού και στις περιφέρειες και στους δήμους και δικαιωματικά όπως ειπώθηκε από τους ειδικούς σχολιαστές το ΚΚΕ είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που διαγράφει αισθητή ανοδική πορεία στη μάχη των τοπικών και περιφερειακών εκλογών. Ξέρετε ότι από την αρχή, πολύ έγκαιρα δώσαμε γενικό πολιτικό χαρακτήρα στη μάχη των τοπικών εκλογών.
Καλέσαμε το λαό να καταψηφίσει το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ για  τα πεπραγμένα τους πάνω από 20 χρόνια και αναμφισβήτητα μέσα σε αυτά τα πεπραγμένα είναι το μνημόνιο, τα βάρβαρα μέτρα που πάρθηκαν και ό,τι έχει να παρθεί από εδώ και μπρος.