Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

ΚΚΕ: «Παρών» στην ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Το ΚΚΕ θα ψηφίσει «παρών» στην ψηφοφορία που θα γίνει αύριο Τετάρτη στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Το απόγευμα της Τρίτης ο υποψήφιος για την προεδρία, Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα, ο οποίος του ευχήθηκε καλή επιτυχία και καλή δύναμη στα καθήκοντά του και του επανέλαβε τη στάση αρχών του ΚΚΕ σχετικά με το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, καθώς και ότι το ΚΚΕ ψηφίζει «παρών» στην προεδρική εκλογή, ανεξαρτήτως του προσώπου που προτείνεται.

Αποσπάσματα από την ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στους εργαζόμενους της χημικής βιομηχανίας «ΜΟΡΝΟΣ» της Θήβας.

Είμαστε σε μία νέα κατάσταση και το ΚΚΕ θεωρεί ότι η επικοινωνία με τους εργαζόμενους στους χώρους δουλειάς είναι ένα σημαντικό στοιχείο της λειτουργίας μας, έτσι ώστε και να γνωρίζουμε από κοντά τα προβλήματα και να ενημερώνουμε για τις θέσεις που έχει το ΚΚΕ.



Για παράδειγμα έχουμε αυτή την περίφημη διαπραγμάτευση που γίνεται με την τρόικα, την ΕΕ κλπ. Από ό,τι φαίνεται, θα υπάρξει ένας νέος συμβιβασμός. Θα υπάρξει ένας νέος συμβιβασμός, ένα νέο μνημόνιο, άσχετα το πώς θα ονομαστεί. Θα είναι όμως μία συμφωνία, ένα πρόγραμμα που θα έχει να κάνει και με τους εταίρους και με την ελληνική οικονομία, την ελληνική κυβέρνηση, το ελληνικό κράτος.

Ο λαός, το λαϊκό κίνημα ας επαγρυπνούν! Ανακοίνωση του Κ.Κ.Ε για τις συνεδριάσεις στην ΕΕ & τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης.

 Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ



Μέχρι στιγμής η έκβαση των διαπραγματεύσεων και των συζητήσεων στα θεσμικά όργανα της ΕΕ - Ευρωζώνης αποδεικνύουν ότι ο προεκλογικός και μετεκλογικός καυγάς ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ δεν αφορούσε την ουσία για το λαό, αλλά περισσότερο τους τίτλους.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ενώ έδωσε βάρος στη σημειολογία της «εγκατάλειψης του μνημονίου και της τρόικα», στην πραγματικότητα αποδέχεται πλήρως την ουσία των προηγούμενων δεσμεύσεων προς την ευρωζώνη, τις λεγόμενες μεταρρυθμίσεις που είναι σε βάρος του λαού.

Επίσκεψη κλιμακίου του ΚΚΕ στο κέντρο κράτησης της Αμυγδαλέζας.

Χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με λειψή σίτιση και σοβαρά προβλήματα καθαριότητας, εξακολουθούν να κρατούνται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες στο κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα. Αυτά διαπίστωσε, για άλλη μια φορά, κατά τη διάρκεια επίσκεψης - παράστασης διαμαρτυρίας, κλιμακίου του ΚΚΕ, με επικεφαλής τον Κώστα Παπαδάκη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτή, και τον Γιάννη Πρωτούλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και περιφερειακό σύμβουλο Αττικής. 



Η αντιπροσωπεία του Κόμματος ζήτησε να κλείσουν αυτά τα σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
Η επίσκεψη του κλιμακίου του ΚΚΕ στην Αμυγδαλέζα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, με αφορμή τους δύο θανάτους μεταναστών που κρατούνταν εκεί, μέσα σε μία βδομάδα.

Επιδιώξεις για συμφωνίες μακριά απ' τα λαϊκά συμφέροντα.

Επιδιώξεις για συμφωνίες μακριά απ' τα λαϊκά συμφέροντα.



Μπορεί στο Γιούρογκρουπ να μην ήλθαν σε συμφωνία οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης με την ελληνική κυβέρνηση, μπορεί να επανήλθαν, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ντάισελμπλουμ και του Μοσκοβισί και μάλιστα με ακόμη πιο επιτακτικό τρόπο, στην υπόθεση «ή ζητάτε επέκταση του τρέχοντος προγράμματος ή τίποτα», αλλά αυτό δε σημαίνει ότι η διαφωνία της ελληνικής κυβέρνησης έγινε με κριτήριο τα λαϊκά συμφέροντα . Γέφυρα από το προηγούμενο πρόγραμμα στη νέα συμφωνία για το κεφάλαιο ζητά η κυβέρνηση. Βεβαίως, οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν στο ίδιο φόντο των κανόνων της ΕΕ και των αναγκών των μονοπωλίων.

Και μας έλεγαν ότι η Αμερικανική Πρεσβεία δεν έκανε τηλεφωνικές παρακολουθήσεις.Ένταλμα σύλληψης κατά πράκτορα της CIA στην Αθήνα.

Ένταλμα σύλληψης για τον Αμερικανό πρώην υπάλληλο της πρεσβείας των ΗΠΑWilliam B., εξέδωσε σήμερα ο ανακριτής Δ. Φούκας. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εν λόγω υπάλληλος, στέλεχος του κλιμακίου της CIA στην Αθήνα από τα μέσα της δεκαετίας του 1990, με τη μέχρι σήμερα έρευνα των δικαστικών αρχών, είναι ο... πρωταγωνιστής του αποκαλούμενου σκανδάλου των υποκλοπών τόσο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή όσο και μελών της κυβέρνησής του. Το αδίκημα αφορά κατασκοπεία σε βαθμό κακουργήματος.