Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Συγκροτήθηκε η
ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διήμερη Πανελλαδική Σύσκεψη της ΠΑΑΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ

Ένα σημαντικό βήμα για την παραπέρα συγκρότηση και δράση της στο εργατικό-λαϊκό κίνημα αποτέλεσε η διήμερη πανελλαδική σύσκεψη της Πρωτοβουλίας για Αριστερή Αντιϊμπεριαλιστική Συνεργασία.
Με περισσότερους από 80 ομιλητές που εκπροσωπούσαν σχήματα σε περισσότερες από 25 πόλεις, και εκατοντάδες αγωνιστές παρόντες, η διαδικασία του διημέρου 26-27 Οκτώβρη απηχούσε τις προσπάθειες που γίνονται εδώ και ενάμιση χρόνο, από τον Απρίλη του 2012, από ένα ευρύ φάσμα αγωνιστών που θέλει να συμβάλει με αποφασιστικό και αποτελεσματικό τρόπο στην υπόθεση του δυναμώματος της λαϊκής αντίστασης και πάλης, ενάντια στη βάρβαρη επίθεση που έχουν εξαπολύσει οι δυνάμεις του κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού, ενάντια στο καθεστώς της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης της χώρας και στην πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας, της καταστολής, της φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής.
Αυτό φιλοδοξεί να εκφράσει και το όνομα του πανελλαδικά συγκροτημένου πλέον σχήματος: ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΑΝΤΙIΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

Ξάνθη: ΠΑΣΠ-ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ-«Αναρχικοί» υιοθέτησαν χρυσαυγίτικη φρασεολογία για να επιτεθούν στο ΜΑΣ.

 Αγοραία αντικομμουνιστική επίθεση, υιοθετώντας χρυσαυγίτικη φρασεολογία, εξαπέλυσαν από κοινού ΠΑΣΠ - ΕΑΑΚ - ΑΡΕΝ (ΣΥΡΙΖΑ) - «Αναρχικοί» ενάντια στο Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Φοιτητών Πολυτεχνικής Ξάνθης που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30 Οκτώβρη.


Συγκεκριμένα ενώ γινόταν συζήτηση πάνω σε ψήφισμα που κατέβασαν προς ψήφιση οι δυνάμεις του ΜΑΣ, για την προβοκάτσια και τους τραμπουκισμούς της Χρυσής Αυγής στο 1ο ΕΠΑΛ Ξάνθης, η τοποθέτηση του γραμματέα της ΠΑΣΠ, και εκπροσώπου στο τελευταίο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, κατέληγε πως «κομμουνισμό ούτε στον Περισσό δεν μπορείτε να εφαρμόσετε και απολύετε κόσμο».

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας στα εμπορικά καταστήματα [1/11/2013].

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ  


Απαιτείται μαζική αντίθεση και κινητοποίηση των εργαζομένων στο εμπόριο, των μικροκαταστηματαρχών, όλων των εργαζομένων ενάντια στην εφαρμογή του μέτρου για άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων επτά Κυριακές το χρόνο, ξεκινώντας από την ερχόμενη. Πολύ περισσότερο που το μέτρο αυτό αποτελεί τον προπομπό για γενικευμένη κατάργηση της κυριακάτικης αργίας στον κλάδο του εμπορίου, αλλά άμεσα και σε πολλούς άλλους κλάδους.

ΔΙΜΗΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ : Με αισιοδοξία από σήμερα στη μάχη.

 Αρχίζει σήμερα και τυπικά η δίμηνη Οικονομική Εξόρμηση που προκήρυξε η ΚΕ του ΚΚΕ για τον Νοέμβρη και τον Δεκέμβρη του 2013. 



Μέλη και φίλοι του Κόμματος και της ΚΝΕ σε όλη τη χώρα, όπως κάθε φορά, έτσι και τώρα, ρίχνονται στη μάχη για την οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ, με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα πως θα την κερδίσουν παρά τις τεράστιες, αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα.

Καταγγελία των Αγωνιστικών Κινήσεων για τις συλλήψεις στην ΑΣΟΕΕ


Καταγγέλλουμε την απροκάλυπτη επίθεση των δυνάμεων καταστολής και την εισβολή τους στην ΑΣΟΕΕ. Οι δυνάμεις της αστυνομίας καταπάτησαν για άλλη μια φορά το άσυλο, έφτασαν μέχρι την κεντρική είσοδο της σχολής, τρομοκράτησαν φοιτητές και προχώρησαν σε αναίτιες συλλήψεις μεταναστών μικροπωλητών, όπου τους φορτώθηκαν μια σειρά από αβάσιμες κατηγορίες.

ΟΧΙ στην έκδοση των Τούρκων και Κούρδων πολιτικών προσφύγων Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Με πογκρόμ διώξεων, συλλήψεων και εκδόσεων, συνεχίζει να αντιμετωπίζει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τους Τούρκους και Κούρδους πολιτικούς πρόσφυγες που ζουν στη χώρα μας. Εντείνει με αυτόν τον τρόπο την τρομοκρατική επιχείρηση που έχει ξεκινήσει εδώ και μερικούς μήνες απέναντι τους.
Σήμερα τέσσερις λαϊκοί αγωνιστές διώκονται για την πολιτική και συνδικαλιστική τους δράση. Κρατούνται στις φυλακές Κορυδαλλού με την απειλή έκδοσης στην Τουρκία, στη Γερμανία και στη Γαλλία. Ο Αχμέτ Ντουζκούν Γιουκσέλ, ο Ερντογάν Τσακίρ, ο Χασάν Μπιπέρ, ο Μεχμέτ Γιαϊλά έχουν ξεκινήσει, από της 24 Σεπτέμβρη, απεργία πείνας με αίτημα τη μη έκδοση τους. Ήδη όμως εγκρίθηκε η έκδοση στη Γερμανία του Αχμέτ Ντουζκούν Γιουκσέλ, ενώ ταυτόχρονα αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να εκδοθεί και στην Τουρκία καθώς εκκρεμεί διεθνές ένταλμα σύλληψής του, το οποίο πρόκειται να εκδικαστεί στην Ελλάδα. Η έκδοση των αγωνιστών σε Γερμανία και Γαλλία σημαίνει πολύχρονη φυλάκιση σε καθεστώς απομόνωσης, ενώ η έκδοση τους στη Τουρκία σημαίνει τον συνεχή βασανισμό και την εξόντωση τους.

Καρδίτσα, Αστυνομική επιχείρηση κατά αντιφασιστών την 28η Οκτωβρίου

Η Οργάνωση Καρδίτσας του ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει την αστυνομική επιχείρηση που στήθηκε ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου ενάντια σε συμπολίτες μας μέλη του Αντιφασιστικού-Αντιρατσιστικού Μετώπου Αλληλεγγύης Καρδίτσας.
Την μέρα που ο λαός μας εκδήλωνε τα αντιφασιστικά του αισθήματα τιμώντας την επέτειο του αντιφασιστικού αγώνα του ’40, με πρόσχημα «ανώνυμο» τηλεφώνημα για δήθεν «επεισόδια» στην κεντρική πλατεία της πόλης μας, είχαμε επέμβαση της αστυνομίας ενάντια σε συμπολίτες μας που αναρτούσαν πανό με αντιφασιστικά συνθήματα. Μέρα μεσημέρι, προκλητικά και χωρίς λόγο στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση «εξακρίβωσης στοιχείων» στο κέντρο της πλατείας ενάντια σε αντιφασίστες αγωνιστές.