Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Δήλωση του Κώστα Ήσυχου, μέλους της Π.Γ. του ΣΥΝ, υπεύθυνου για την Εξωτερική Πολιτική σχετικά με τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές στην Αργεντινή



Η ριζοσπαστική αριστερά διαβάζει προσεκτικά τα πολλαπλά και σύνθετα μηνύματα των πρόσφατων προεδρικών εκλογών στην Αργεντινή. Τα μαζικά και δυναμικά αντινεοφιλελεύθερα κινήματα συνεχίζουν να επηρεάζουν σε προοδευτική κατεύθυνση όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς της Αργεντινής.

Η πρόσφατη σαρωτική νίκη τη Maria Cristina Fernandez Kirchner,  από την μία πλευρά αποδεικνύει την θέληση και τη διάθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού να συνεχιστούν και να εμβαθύνουν πιο ριζοσπαστικά και αντικαπιταλιστικά οι πολιτικές της χώρας, από την άλλη αναδύονται και κίνδυνοι ενσωμάτωσης των πολιτικών αυτών, εντός του σημερινού πολιτικού και οικονομικού συστήματος, που δεν θα θίξουν τα ισχυρά ντόπια και ξένα συμφέροντα.

Φιντέλ Κάστρο: “δολοφονία ο θάνατος του Καντάφι”


«Δολοφονία» χαρακτήρισε το θάνατο του Μουάμαρ Καντάφι ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο, καταδικάζοντας παράλληλα «την πράξη του ΝΑΤΟ που παραπέμπει σε γενοκτονία», η οποία σύμφωνα με τον ίδιο είναι το «πιο δόλιο όργανο καταστολής» στην Ιστορία. Ο συνταγματάρχης Καντάφι «τραυματίστηκε σοβαρά από τα πιο σύγχρονα βομβαρδιστικά του ΝΑΤΟ που σταμάτησαν και εξουδετέρωσαν το όχημά του, συνελήφθη ζωντανός και δολοφονήθηκε από άνδρες τους οποίους όπλισε αυτός ο Οργανισμός» ανέφερε ο “λίδερ μαξίμο”, σε άρθρο του που δημοσιεύθηκε στον επίσημο κουβανικό Τύπο.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ (ΠΑΜΕ) ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ




Σε χορωδία κυβερνητικά στελέχη, “μάνατζερ” των ταμείων και μεγαλοδημιοσιογράφοι προσπαθούν να ξεγελάσουν το λαό ότι το κούρεμα που ετοιμάζεται δε θα επηρεάσει τα ταμεία.
Καμία εμπιστοσύνη.. Όλες οι κυβερνήσεις και οι διορισμένοι διοικητές μέχρι σήμερα χρησιμοποίησαν τα λεφτά των ταμείων για να χρηματοδοτούν τους επιχειρηματίες άτοκα, να παίζουν στο χρηματιστήριο, να στηρίζουν τις τράπεζες αγοράζοντας ομόλογα στο όνομα της ανάπτυξης.

Συνάντηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπροέδρου του ΚΕΑ Αλ. Τσίπρα με πρυτανεία των πρεσβευτών της ομάδας χωρών της Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής στην Ελλάδα (GRULAC)


Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση της Πρυτανείας των  Πρεσβευτών της ομάδας χωρών της Λατινικής Αμερικής και Καραϊβικής στην Ελλάδα (GRULAC)  (Αργεντινής, Βραζιλίας, Βενεζουέλας, Κούβας, Μεξικού, Ουρουγουάης, Παναμά, Περού και Χιλής), με τον Πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και Αντιπρόεδρο του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς,  Αλέξη Τσίπρα και αντιπροσωπεία του ΣΥΝ αποτελούμενη από τους Παναγιώτη Λαφαζάνη, Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ υπεύθυνη για την ευρωπαϊκή πολιτική, Κώστα Ήσυχο, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ υπεύθυνο για την εξωτερική πολιτική, Πάνο Σκουρλέτη, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ εκπρόσωπο Τύπου, Πάνο Τριγάζη μέλος της ΚΠΕ υπεύθυνο του Τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής, Βασίλη Πριμικήρη, υπεύθυνο του Τμήματος Απόδημου Ελληνισμού, Γιάννη Μπουρνού, μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ και εκπρόσωπο του ΣΥΝ στην ΕΕ του ΚΕΑ και Αλίκη Παπαδομιχελάκη μέλος της Γραμματείας του Τμήματος εξωτερικής πολιτικής.

Μάχη με το χρόνο δίνουν οι διασώστες στην Τουρκία - 200 οι νεκροί.



Με φρενήρεις ρυθμούς εργάζονται τα σωστικά συνεργεία στην Τουρκία,μετά τα 7,2 Ρίχτερ που χτύπησαν την πόλη Βαν, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να εντοπιστούν οι εκατοντάδες αγνοούμενοι, οι οποίοι βρίσκονται παγιδευμένοι στα συντρίμμια. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, τουλάχιστον 200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 1.000 τραυματίστηκαν.

Δήλωση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για τη Σύνοδο Κορυφής



Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Γερμανία όπου συμμετείχε στις εργασίες του Τακτικού Συνεδρίου του Die Linke, ο Αλέξης Τσίπρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Η Γερμανική Αριστερά απαίτησε σήμερα μια συγγνώμη προς τον ελληνικό λαό από την κ. Μέρκελ, για τη συκοφαντική της επίθεση περί τεμπέληδων Ελλήνων. Απαίτησε την άμεση απόσυρση του σχεδίου Eureka, που σημαίνει εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, καθώς και την ανατροπή της πολιτικής του μνημονίου που βυθίζει την ελληνική κοινωνία στην απελπισία.

Δήλωση του Παναγιώτη Μεντρέκα, μέλους της ΚΕ & του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ, για το άρθρο του Γ. Καρατζαφέρη στη REAL.



Τα λύματα του αστικού πολιτικού συστήματος έχουν ξεχειλίσει και ορισμένοι εκπρόσωποί του όπως ο Γ. Καρατζαφέρης μυρίζουν από χιλιόμετρα μακριά ψέμα, συκοφαντία και προβοκάτσια κατά του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος.
Το Μάη του 2010, καθώς ψήφιζε το βάρβαρο μνημόνιο μαζί με την κυβέρνηση, κατήγγειλε το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ ότι επιχείρησαν έφοδο στη βουλή, τη στιγμή που αυτό το επιχείρησαν οι φουσκωτοί του και το ΠΑΜΕ τους είχε αποκρούσει. Σήμερα κατηγορεί το ΠΑΜΕ ότι έκανε αστυνόμευση.