Τετάρτη, 24 Απριλίου 2013

Σχόλιο του ΚΚΕ για τη στάση των εταίρων της συγκυβέρνησης.


Σχόλιο του ΚΚΕ για τη στάση των εταίρων της συγκυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ)


Είναι προκλητική και προσβάλλει τη νοημοσύνη του λαού η προσπάθεια των κυβερνητικών συνεταίρων ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ να εμφανιστούν ότι διαφοροποιούνται σε επιμέρους πλευρές των κυβερνητικών μέτρων, προκειμένου να δικαιολογήσουν τη στάση τους και να αθωώσουν την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική, τα χαράτσια, τους φόρους, τις απολύσεις, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και τα άλλα αντιλαϊκά μέτρα στα οποία έχουν επανειλημμένα συμφωνήσει.

Το αίσχος και η ψευτιά των Χουντικών της Χρυσής Αυγής.


Η σχέση της Χρυσής Αυγής με το ψέμα είναι γνωστό ότι είναι άψογη. 


Κάθε φορά που ένας Χρυσαυγίτης ανοίγει το στόμα, ξεστομίζει δεκάδες ψευτιές.

Την Τρίτη, σε μια από τις ιστοσελίδες που διατηρούν (ethnikismos.net) έγραψαν τα εξής αισχρά: «Μέχρι τώρα, είχαμε ακούσει για τους δεκάδες (μετά το 1974 ήταν χιλιάδες, αργότερα έγιναν εκατοντάδες…) νεκρούς του "έπους" του Πολυτεχνείου, για τους "βασανισθέντες", "εξορισθέντες" κ.λπ. του καθεστώτος της εφταετίας.

Μετά τις εκλογές – η Βενεζουέλα σε καμπή


Του Λουίς Σάντος ΕρνάντεζΣτις πρόσφατες εκλογές την 16η Απριλίου ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Βενεζουέλας (PSUV) Νικολάς Μαδούρο κέρδισε τις εκλογές με το οριακό ποσοστό του 50.75% έναντι του 48.98% του υποψηφίου της Δεξιάς Ενρίκε Καπρίλες Ραδόνσκι.

Το αποτέλεσμα αυτό ανέτρεψε όλες τις δημοσκοπήσεις και αναλύσεις που δίνανε στον Μαδούρο μια  «εύκολη νίκη», αλλά σε αυτό θα γυρίσουμε μετά.

Ο Νίκος Μπογιόπουλος γράφει στο σημερινό Ριζοσπάστη για τον Γρηγόρη Λαμπράκη.


Την Κυριακή συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από εκείνη, από την «άλλη» 21η Απρίλη. Την 21η Απρίλη του 1963. 


Από την πρώτη δηλαδή πορεία Ειρήνης, που ξεκίνησε με τον Γρηγόρη Λαμπράκη να ξεδιπλώνει το λάβαρο της ειρήνης από τον Τύμβο του Μαραθώνα.
Ο Λαμπράκης στο 14ο χιλιόμετρο μιας διαδρομής «σπαρμένης» με ασφαλίτες και χωροφύλακες, με τραμπούκους και παρακρατικούς, συλλαμβάνεται.

Ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ - Εκλέχτηκε η Γραμματεία της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.


Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, σε συνεδρίασή της, εξέλεξε τη Γραμματεία της ΚΕ, η οποία αποτελείται από 8 μέλη.


Η σύνθεση της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ είναι η εξής:

Δημουλάς Τηλέμαχος

Ζάχαρης Δημήτρης