Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Κόντρα Βενιζέλου – Παφίλη στη Βουλή, πλειοψηφία 180 βουλευτών ζητάει το Κ.Κ.Ε.



Με την έναρξη συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θ.Παφίλης εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στο Μνημόνιο.  Ο κ. Παφίλης χαρακτήρισε εγκληματικό το νέο Μνημόνιο και ζήτησε παραίτηση της κυβέρνησης και εκλογές προκαλώντας την έντονη αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Η Ιστορία τώρα αρχίζει!-Γράφει ο Νίκος Μπογιόπουλος


Η Ιστορία τώρα αρχίζει!


Δόλιοι και άρπαγες. Εφιάλτες και Ηρόστρατοι, μαζί.
Η πολιτική τους ισοδυναμεί με κοινωνικό ολοκαύτωμα.
Φτιάχνουν μια ζούγκλα με τους ίδιους να έχουν αναλάβει τους ρόλους των κανίβαλων και των παχύδερμων.
*
Εξοντώνουν, εξαπατούν, τρομοκρατούν, κινδυνολογούν, εκβιάζουν, παραχαράσσουν, πλαστογραφούν, διαστρεβλώνουν. Αποφασίζουν και διατάζουν!
Είναι μια στυγνή κομαντατούρ της πλουτοκρατίας. Μια ακρίδα που έχει επιπέσει επί της κεφαλής του ελληνικού λαού.

Δήλωση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξη Τσίπρα, για το σχέδιο νόμου «Έγκριση Δανειακών Συμβάσεων - PSI»


Το μεγαλύτερο έλλειμμα της χώρας μας δεν είναι το δημοσιονομικό, είναι το έλλειμμα πολιτικής ηγεσίας.
Η χώρα μας, στην πιο κρίσιμη στιγμή της σύγχρονης ιστορίας της, δεν έχει  πολιτική ηγεσία. Δυο χρόνια τώρα, Παπανδρέου, Βενιζέλος, Σαμαράς και Παπαδήμος παίζουν παιχνίδια στις πλάτες του ελληνικού λαού, εκβιάζουν και ψεύδονται.
Τη δική τους αδυναμία να διαπραγματευτούν και να υπερασπιστούν το συμφέρον του λαού και του τόπου, το μετατρέπουν σε χυδαίο εκβιασμό εις βάρος του ελληνικού λαού.

Νεολαία Συνασπισμού : Ή εμείς ή αυτοί!



Όλοι στους δρόμους να ανατρέψουμε μία κυβέρνηση που βρίσκεται σε πανικό. Οι υπουργοί των μνημονίων και των τραπεζών, πηδούν από το καράβι που βουλιάζει για να διασωθούν μπροστά στο φόβο της λαϊκής κατακραυγής.
Καμία συναίνεση στο νέο μνημόνιο, καμία συναίνεση στα μέτρα της εξαθλίωσης, της πείνας και της φτώχειας. Ο αγώνας του κόσμου της εργασίας για ζωή με αξιοπρέπεια είναι αγώνας χωρίς επιστροφή.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του Κ.Κ.Ε για τις ομιλίες των Γ. Παπανδρέου – Α. Σαμαρά.






Επιβεβαιώνεται ότι οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ είναι κοινοί εκβιαστές, όπως ταιριάζει σε υπερασπιστές του σάπιου καπιταλισμού. Τρομοκρατούν τον λαό για να τον ισοπεδώσει η πλουτοκρατία και η λυκοσυμμαχία της ΕΕ. Η ηγεσία της ΝΔ ψηφίζοντας το νέο μνημόνιο απέδειξε την υποκρισία της για το πρώτο μνημόνιο.
Ο λαός πρέπει να τους πληρώσει εκμηδενίζοντας την επιρροή τους, αλλά πρέπει και να μην εμπιστευτεί τις ψεύτικες ελπίδες που καλλιεργούν διάφοροι για κεντροαριστερές και αντικατοχικές κυβερνήσεις, που είναι εφεδρείες της πλουτοκρατίας.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε. Όλοι, Κυριακή στις 5 το απόγευμα στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια


Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ καλούν τις χιλιάδες οπαδούς και ψηφοφόρους του να πρωτοστατήσουν στην κινητοποίηση όλων των εργαζόμενων, για να ανταποκριθούν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ και να πάρουν μέρος μαζικά και μαχητικά στη συγκέντρωση - συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Ομόνοια αύριο Κυριακή στις 5 το απόγευμα. Κάτω η κυβέρνηση.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΟΤΙΩΝ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΤΟΥ Κ.Κ.Ε


ΤΗ ΛΥΣΗ ΝΑ ΤΗΝ ΔΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ - ΤΩΡΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ σε συμφωνία με την τρόϊκα αποφάσισε τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, που με τη μορφή νέου μνημονίου φέρνουν στη βουλή.
Αυτοί που κρατάνε τον πλούτο στα χέρια τους και το πολιτικό τους προσωπικό,
αυτοί που ευθύνονται για τη κρίση, αυτοί που δημιούργησαν το χρέος, θέλουν να «στίψουν» στη κυριολεξία τα λαϊκά στρώματα οδηγώντας στην εξαθλίωση την πλειοψηφία του λαού.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΝΙΚΟΥ ΣΟΦΙΑΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ- Συμπόρευση με το ΚΚΕ τώρα


Στην πλατεία Κυψέλης, την οδό Κυψέλης και άλλους δρόμους της περιοχής περιόδευσε χτες το απόγευμα ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», στο πλαίσιο σειράς περιοδειών στο κέντρο της Αθήνας, με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις, την κατάσταση στο κέντρο της πρωτεύουσας και τις θέσεις του ΚΚΕ.
Μιλώντας με ανθρώπους του μόχθου, μισθωτούς, μικρομεσαίους ΕΒΕ, άνεργους, συνταξιούχους, ο Ν. Σοφιανός τόνισε ότι η αντεργατική βαρβαρότητα κυβέρνησης - τρόικας - - κεφαλαίου δεν έχει τέλος.

Αντικαπιταλιστικά πανό στην Ακρόπολη ανήρτησαν μέλη του K.K.E !



 "ΚΑΤΩ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ" 

Δύο πανό με αντικαπιταλιστικό περιεχόμενο ανήρτησαν το πρωί του Σαββάτου στην Ακρόπολη μέλη του Κ.Κ.Ε.
Το πανό αναγράφει "Κάτω η δικτατορία μονοπωλίων -Ευρωπαικής Ένωσης" στα ελληνικά και στα αγγλικά.

 Η κίνηση αυτή του Κ.Κ.Ε αναμεταδίδεται από τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης
 
 Red Star

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ- - Διπλασιάστηκε το ποσοστό των ταξικών δυνάμεων. Το αποτέλεσμα είναι όπλο στην πάλη για την υπεράσπιση των λαϊκών αναγκών σε Υγεία-Πρόνοια


Με την ανάδειξη των δυνάμεων του ΠΑΜΕ σε δεύτερη δύναμη και την απώλεια της αυτοδυναμίας της ΠΑΣΚΕ για πρώτη φορά από την ίδρυση της Ομοσπονδίας (το 1978) έληξαν οι πρόσφατες εργασίες του Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).
Η μεγάλη άνοδος της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Υγειονομικών (ΑΣΥ) - στηρίχτηκε απ' το ΠΑΜΕ - αποτελεί κρίσιμο όπλο στα χέρια όλων των εργαζομένων του κλάδου και μαζί των ασθενών, όλου του λαού, για να δυναμώσει η πάλη για την υπεράσπιση των λαϊκών δικαιωμάτων σε Υγεία - Πρόνοια. Οπλο στην πάλη για Υγεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν, αφού μόνο έτσι μπορούν να διασφαλιστούν και τα εργασιακά, μισθολογικά, ασφαλιστικά κτλ. δικαιώματα των υγειονομικών.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις


Η κυβέρνηση Παπαδήμου καταρρέει κάτω από την λαϊκή κατακραυγή και τα αδιέξοδα που μας οδήγησε η πολιτική της. Οι μνημονιακοί υπουργοί πηδούν από το καράβι  για να διασωθούν. Ο πρωθυπουργός δεν έχει καμιά νομιμοποίηση να συνεχίζει να παραμένει στη θέση του υλοποιώντας μια κατάφορα άδικη και αντικοινωνική πολιτική. Αποτελεί μονόδρομο η παραίτηση του και η προκήρυξη εκλογών.