Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Υπερψηφίστηκε το ν/σ, συνεχίζονται οι δυναμικές κινητοποιήσεις !

Με συντονισμένες και συνάμα αιφνιδιαστικές κινήσεις, οι οδηγοί φορτηγών απέκλεισαν το μεσημέρι τις εθνικές οδούς Αθηνών- Λαμίας και Αθηνών- Κορίνθου, ενώ επικράτησε και ένταση στην πλατεία Συντάγματος, όπου από χθες είναι συγκεντρωμένοι οι ιδιοκτήτες των φορτηγών. Τις παραπάνω κινήσεις πυροδότησε η είδηση ότι υπερψηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για την απελευθέρωση των οδικών μεταφορών.

Το ν/σ υπερψήφισαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, πλην του Π. Καμμένου, ο οποίος διαφοροποιήθηκε. Ακολουθεί η ονομαστική ψηφοφορία για το άρθρο 14. 

Τα φορτηγά που ήταν σταθμευμένα στο 23ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος του Πράκτικερ, κινήθηκαν αιφνιδιαστικά και έκλεισαν και τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας, ενώ λεωφορεία των ΜΑΤ τοποθετήθηκαν μπροστά τους για να τα εμποδίσουν να κάνουν πορεία. 

Την ίδια ώρα οι μεταφορείς έκλεισαν το ρεύμα προς Λαμία στο ύψος της Μεταμόρφωσης- μετά από διαπραγματεύσεις άνοιξε μια λωρίδα για να γίνεται η κυκλοφορία. Κλειστή και η Βουλιαγμένηςστο ύψος της Αλίμου. Παράλληλα, η αστυνομία έχει κινητοποιηθεί σε όλα τα σημεία για να εμποδίσει πορεία των φορτηγών ή αποκλεισμού και άλλων δρόμων.

Ένταση και στη Βουλή. Διαδηλωτές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να ανέβουν στον προαύλιο χώρο του Κοινοβουλίου, πάνω από τον Άγνωστο Στρατιώτη. Απωθήθηκαν από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ. 


ΠΗΓΗ :WWW.NOOZ.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια: