Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα.Που θα γίνουν οι συγκεντρώσεις και ποιες ώρες.


Για αύριο, Τετάρτη, μέρα απεργίας σε δημόσιο και ΔΕΚΟ, έχουν προγραμματιστεί οι εξής απεργιακές συγκεντρώσεις:
  • Αθήνα, 10.30 π.μ., πλατεία Ομόνοιας
  • Λάρισα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία
  • Βόλος, 11 π.μ., πλατεία Πανεπιστημίου
  • Τρίκαλα, 10 π.μ., πλατεία Ρήγα Φεραίου
  • Καρδίτσα, 10.30 π.μ., κεντρική πλατεία
  • Θεσσαλονίκη, 11 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου.

Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής καλεί όλους τους εργαζόμενους να δώσουν στην τρόικα την απάντηση που αξίζει !


Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής

«Ζωντανό πτώμα που περιφέρεται επί μήνες φέρνοντας τη δυσωδία του μέσα σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό είναι πια η ελληνική κυβέρνηση.
 Οι πάντες, καλοί και κακοί – εργαζόμενοι, πολιτικά επιτελεία, επιστήμονες, αγορές, στην Ελλάδα, την  Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο – το γνωρίζουν ότι καμία ρύθμιση της τρόικα δεν θα λειτουργήσει και η Ελλάδα είναι σε ένα εκρηκτικό αδιέξοδο.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ρισκάρει με το ελληνικό δράμα, μέχρι να σταθεροποιηθούν οι τράπεζές της. Στην πραγματικότητα γίνεται το αντίστροφο, οι ευρωπαϊκές τράπεζες βουλιάζουν, όπως δείχνει η διαλυτική κρίση στη γαλλοβελγική τράπεζα Dexia.

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟΥ ΠΑΣΟΚ -ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΜΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΟ ΝΕΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΥΡΙΖΑ-Ποιές υποψηφιότητες έχουν κλειδώσει και πού!

Προχωρημένες διεργασίες για νέο κόμμα- Ποιές υποψηφιότητες έχουν κλειδώσει και πού!
Σε τελειωτικό στάδιο φαίνεται ότι είναι οι διεργασίες για την δημιουργία νέου κόμματος ή μάλλον συνασπισμού διαφορετικών πολιτικών δυνάμεων μεταξύ διεγραμμένων στελεχών του ΠΑΣΟΚ και βουλευτών της Αριστεράς. Στο τραπέζι έχουν πέσει και νέα ονόματα υποψηφίων βουλευτών στο νέο κόμμα, ενώ ορισμένοι βουλευτές έχουν ήδη «κλειδώσει» την συμμετοχή τους πέρα από τους «σίγουρους» φυσικά, όπως τον κ. Κουρουπλή.

Αν και το ότι ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουπλής , έκανε λόγο χτες στον Flash 96 για έντονη κινητικότητα ανάμεσα στους διαγραμμένους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τη δημιουργία ενός νέου πολιτικού σχήματος το διαβάσατε στο newpost.gr., οι εξελίξεις είναι και σήμερα ραγδαίες.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ του βουλευτή του Κ.Κ.Ε Γιάννη Πρωτούλη : Για τις εγγραφές των παιδιών των πολύτεκνων



Προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων


Με πρόσφατη εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, η οποία εστάλη αφού έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των πανελλαδικών εξετάσεων, η υποβολή των μηχανογραφικών δελτίων και ενόσω ξεκινά το νέο ακαδη-μαϊκό έτος, πετιούνται κυριολεκτικά έξω από τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ παιδιά πολύτεκνων οικογενειών που έχουν εισαχθεί σε διάφορα Τμήματα της χώρας, ως ειδική κατηγορία, όπως προβλέπει ο νόμος. 
 Η κατάσταση αυτή είναι απόρροια της κυβερνητικής πολιτικής και του νέου Νόμου-Πλαισίου, που, με άξονα τις ευρωενωσιακές κατευθύνσεις και με τη στήριξη ΝΔ-ΛΑΟΣ, στοχεύει στη μετατροπή των Σχολών σε «Ανώνυμες Εταιρίες», όπου τα εκπαιδευτικά προϊόντα θα ακριβοπληρώνονται.

Απόφαση του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ για το Πόρισμα της Μονομελούς Διερευνητικής Επιτροπής του κ. Πόλυ Πολυβίου αναφορικά με την έκρηξη στο Μαρί


Ως ΑΚΕΛ, εκφράζουμε για ακόμα μια φoρά τη θλίψη μας για τα τραγικά γεγονότα στο Μαρί, που στοίχισαν τη ζωή σε 13 συνανθρώπους μας και οδήγησαν στον τραυματισμό άλλων. Εκφράζουμε τη θλίψη μας που το κράτος δεν κατάφερε να προστατέψει ανθρώπινες ζωές και νευραλγικές κρατικές εγκαταστάσεις.
Οφείλουμε όλοι να αναγνωρίσουμε, ότι με πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, η διερεύνηση της υπόθεσης έγινε με πρωτόγνωρη ταχύτητα και πλήρη διαφάνεια και δίχως προσπάθεια «κουκκουλώματος», όπως γινόταν στο παρελθόν.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ.Απεργία μαζί με όλους τους εργαζόμενους.



Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι ηθοποιοί. Με απόφαση του ΔΣ του Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών συμμετέχουν στην απεργία στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο στις 5/10 και στην πανελλαδική - πανεργατική απεργία στις 19/10.
«Το τσάκισμα των ΣΣΕ» - σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΣΕΗ - «η υποχρηματοδότηση στο 50% των κρατικών θεάτρων στα ήδη πετσοκομμένα κονδύλια των τελευταίων χρόνων, η εργασιακή εφεδρεία στους τεχνικούς και το διοικητικό προσωπικό που θα οδηγήσει σε συρρίκνωση του καλλιτεχνικού έργου και σε λιγότερους ηθοποιούς στην επόμενη σεζόν, η φορολογική επίθεση, η παράδοση των κρατικών θεάτρων σε μεγαλοεπιχειρηματίες «χορηγούς» που θα αποφασίσουν και για το καλλιτεχνικό έργο, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τις πολιτικές αποφάσεις για το τσάκισμα όλου του λαού σε όλα τα μέτωπα».

Σχόλιο του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου για τις δηλώσεις της ΓΣΕΕ για την ΕΓΣΣΕ .



Η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας δεν είναι τωρινή απαίτηση του κεφαλαίου. Υπήρχε και πριν την κρίση, με στόχο την ανταγωνιστικότητα, την σωτηρία των κερδών της πλουτοκρατίας.
Οι δηλώσεις του προέδρου της ΓΣΕΕ για δήθεν διαφωνία με την επιχειρούμενη κατάργηση της ΕΓΣΣΕ είναι κοροϊδία. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ δεν έχει καθαρό μητρώο, είναι βεβαρημένο και είναι συνένοχη για την πολιτική που εφαρμόζεται.
Θυμίζουμε τα 70 λεπτά αύξησης που υπέγραψε η ηγεσία της ΓΣΕΕ.
Θυμίζουμε ακόμη όταν ονόμαζε υπερφίαλες τις απαιτήσεις των εργατών για αυξήσεις που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες τους.
Θυμίζουμε ακόμη όταν ζητούσε 10% μερική απασχόληση, γιατί έτσι θα έσωζε τη σταθερή δουλειά.

Πρώτη συνδιάσκεψη ΑΝΤΑΡΣΥΑ

 
Το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Οκτωβρίου το Κεντρικό Συντονιστικό της Αντικαπιταλιστικής Αριστερής Συνεργασίας για την Ανατροπή, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θα πραγματοποιήσει την πρώτη του Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, στο Εκθεσιακό Κέντρο του Άλσους Περιστερίου,
Στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, παρουσιάστηκαν από τους εκπροσώπους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι θέσεις του κόμματος, οι οποίες από την πλευρά του. Γ. Σηφακάκη είναι:

Επεισόδιο στη Βουλή για τις σχολικές καταλήψεις με ανάρτηση πανό στην βουλή με σύνθημα «κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας».


Επεισόδιο στη Βουλή για τις σχολικές καταλήψεις
Επεισοδιακά εξελίχθηκε η σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ισότητας Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου που είχε αντικείμενο ακρόασης φορέων το φαινόμενο του σχολικού και διαδικτυακού εκφοβισμού.


Όταν το λόγο πήρε το μέλος του Δ.Σ. της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων Αθηνών, Διονυσία Αθανασοπούλου, για να καταγγείλει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ότι με τους χειρισμούς στο θέμα των καταλήψεων επιχειρεί να μετατρέψει τους μαθητές σε «χαφιέδες», προκάλεσε τις αντιδράσεις βουλευτών.

Ο ΣΥΝ για τα σώματα ασφαλείας και τις ένοπλες δυνάμεις.


Από την ισοπεδωτική ληστρική επιδρομή της κυβέρνησης και την ποινικοποίηση της εργασίας, του μισθού, της σύνταξης, της ιδιοκατοίκησης δεν εξαιρέθηκαν φυσικά και οι εργαζόμενοι στις Ένοπλες Δυνάμεις (Ε.Δ.), τα Σώματα Ασφαλείας (Σ.Α.) και οι απόστρατοί τους.
Αφού προσέφεραν και προσφέρουν κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες, στερούμενοι  κεκτημένων θεσμικών και οικονομικών δικαιωμάτων που υπάρχουν σε άλλους κλάδους και των πολιτικών δικαιωμάτων που έχουν οι υπόλοιποι Έλληνες, δέχονται τη χαριστική βολή.

Σχόλιο του Κ.Κ.Ε σχετικά με τις μεθοδεύσεις κυβέρνησης τρόικας για τις συλλογικές συμβάσεις .



Το παιχνίδι κυβέρνησης τρόικας είναι στημένο. Την κατάργηση του βασικού μισθού και  των συλλογικών συμβάσεων, για να υπάρχουν μισθοί εξαθλίωσης τα προωθούν μεθοδευμένα εδώ και καιρό. Αυτή είναι η επιδίωξη των μεγαλοεπιχειρηματιών, της ΕΕ, όλων των κομμάτων που ορκίζονται στην ανταγωνιστικότητα του κεφαλαίου.
Τις συλλογικές συμβάσεις τις έχουν υπονομεύσει οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ - ΝΔ με δεκάδες νόμους, ενώ η εργοδοσία, όπου μπορεί, τις έχει καταπατήσει. Ήδη στους νέους εργαζόμενους δίνουν τον απαράδεκτο μισθό των 590 ευρώ. Δεν υπάρχουν περιθώρια για χάσιμο χρόνου. Καμιά εμπιστοσύνη στις συνδικαλιστικές ηγεσίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Μέλη του ΠΑΜΕ κατέλαβαν το γραφείο του υπουργού Εργασίας

 
Mέλη του ΠΑΜΕ και της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, 30 σε αριθμό κατέλαβαν το γραφείο του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργου Κουτρουμάνη, απαιτώντας συνάντηση με τον Υπουργό, ενώ 50 ακόμη διαδηλωτές έχουν αποκλείσει την είσοδο του υπουργείου Εργασίας στην οδό Σταδίου.
Σε λίγη ώρα αναμένεται να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου στο γραφείο του υπουργού.

Με το ΚΚΕ μπροστά!


Με το ΚΚΕ μπροστά!

Νέα καπιταλιστική κρίση προ των πυλών. Το μαρτυρούν η μία μετά την άλλη οι αναλύσεις στον αστικό Τύπο. Και οι κυβερνήσεις η μία μετά την άλλη τρέχουν να προλάβουν, να πάρουν μέτρα που, εκμεταλλευόμενα την κρίση, θα επιτρέψουν στους καπιταλιστές να βάλουν ξανά μπροστά τη μηχανή της κερδοφορίας.
Οι ντόπιοι εργολάβοι βιάζονται και δίνουν εντολή να ανεβάσει στροφές η μηχανή που θα αλέσει ό,τι έχει μείνει όρθιο από τα δικαιώματα της εργατικής τάξης. Από κοντά διάφορες «κριτικές φωνές» παρέχουν το αναγκαίο άλλοθι:

Συνέντευξη του Γραμματέα της ΚΠΕ του ΣΥΝ, Δημήτρη Βίτσα στο ρ/σ «Στο Κόκκινο 105,5»




- Ένα σχόλιο ια το προσχέδιο του προϋπολογισμού
Θα είναι η συνέχεια του μνημονίου και του μεσοπρόθεσμου όπως και των μέτρων που ανακοίνωσε ο κ. Βενιζέλος. Είναι αυτό που προειδοποιούμε στην τελευταία απόφαση της ΚΠΕ του ΣΥΝ. Αυτά τα μέτρα δεν έχουν τέλος. Η επιδίωξη της ύφεσης και η επιδίωξη να επιβάλουν συνέχεια χαράτσια στην κοινωνία δεν θα έχει τέλος. Και αυτή είναι η συνεπής πολιτική τους. Άρα, η μοναδική λύση είναι αυτός ο προϋπολογισμός να μην ψηφιστεί και μέχρι που να φτάσουμε σε αυτή την ψήφιση η κυβέρνηση να έχει αλλάξει.
- Με αυτόν τον τρόπο ουσιαστικά ζητάτε και την αντίδραση της κοινωνίας, απευθύνετε όμως και την πρόσκληση προς τα κόμματα της ευρύτερης κεντροαριστεράς για συνεργασία.  

ΟΥΓΓΑΡΙΑ -Διαδήλωση ενάντια σε λιτότητα και αντεργατικό κώδικα


Μεγάλη συγκέντρωση δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων διεξήχθη το Σάββατο στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας, τη Βουδαπέστη, ενάντια στα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζει η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Βίκτορ Ορμπαν, αλλά και στο νέο Εργατικό Κώδικα, που στην ουσία αφαιρεί το δικαίωμα της απεργίας, περιορίζει τη δράση των συνδικάτων, μειώνει μισθούς και παροχές και αποτελεί αντεργατική λαίλαπα στα δικαιώματα των εργαζομένων.

ΔΗΛΩΣΗ ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2012




Σχολιάζοντας, εκ μέρους της Εκτελεστικής Γραμματείας των Οικολόγων Πράσινων, το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2012, η εκπρόσωπος τύπου, Ελεάννα Ιωαννίδου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το προσχέδιο προϋπολογισμού του 2012 αποτελεί ομολογία ήττας στην μάχη για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της ασυλίας των γκρίζων περιουσιών. Ακόμη μια φορά, οι πιο ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που πληρώνουν ήδη πανάκριβο τίμημα, θα υποστούν επιπλέον δις περικοπών και φόρων, ενώ ταυτόχρονα θα γίνουν ακόμη φτωχότεροι εξαιτίας της συνολικής απαξίωσης των συλλογικών αγαθών.

Αύριο η μεγάλη απεργιακή μάχη - Στην Ομόνοια στις 10.30 π.μ. η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας -Στη Θεσσαλονίκη στις 11 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου

ΑΠΕΡΓΙΕΣ 5 ΚΑΙ 19 ΟΚΤΩΒΡΗ
Αύριο η μεγάλη απεργιακή μάχη
  • Στην Ομόνοια στις 10.30 π.μ. η απεργιακή συγκέντρωση της Αθήνας
  • Στη Θεσσαλονίκη στις 11 π.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου
Αύριο, Τετάρτη, δίνεται η πρώτη μεγάλη μάχη με την απεργία των εργαζομένων σε Δημόσιο και πρώην ΔΕΚΟ. Με κοινή ανακοίνωσή τους τα Συνδικάτα Εργαζομένων στους ΟΤΑ, στην Ενέργεια, στην Υγεία και στην Πρόνοια, Επιτροπές Αγώνα στο Δημόσιο (κλαδικό ΟΤΑ Αττικής, κλαδικό Ενέργειας, Σωματείο «Ευαγγελισμού», Σωματείο Εργαζομένων στο Κέντρο Εκπαίδευσης Αποκατάστασης Τυφλών κ.ά.) καλούν σε μαζική συμμετοχή στην απεργία και στη συγκέντρωση που διοργανώνουν στην Ομόνοια στις 10.30 το πρωί.
Η απεργιακή συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη θα γίνει στις 11 π.μ στο Αγαλμα Βενιζέλου.

4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 , ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΖΩ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ !


Την Τρίτη 4 Οκτώβρη συμπληρώνονται 2 χρόνια από την μέρα που το ΠΑ.ΣΟ.Κ με 
τρισάθλια ψέμματα κέρδισε το 44% των ψήφων του Ελληνικού λαού.
Το πρωτοσέλιδο του Ριζοσπάστη έγραφε εκείνη την μέρα :

"Τώρα στην κάλπη ΚΚΕ. Με κόκκινα βόλια χτυπάμε την πλουτοκρατία".

Σήμερα, Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011, οι φίλοι και ψηφοφόροι του Κ.Κ.Ε δίνουμε το μήνυμα μας στην κυβέρνηση.Παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίσουμε όλοι σήμερα ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ τον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ,όσα φύλλα περισσότερα μπορεί ο καθένας. ΜΟΙΡΑΖΟΥΜΕ τον Ριζοσπάστη σε φίλους,συγγενείς και γνωστούς που διστάζουν ακόμα να ακουλουθήσουν το Κ.Κ.Ε.Τους παροτρύνουμε να το διαβάσουν και τους θυμίζουν πως 2 χρόνια πριν μας προειδοποιούσε για τα χειρότερα που έρχονται.
Στις 4 Οκτωβρίου να εξαντληθεί ο Ριζοσπάστης απ'όλα τα περίπτερα !