Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Νέο διάγγελμα: «Δεν παραιτούμαι αλλά...» Ελιγμός Μουμπάρακ. Θέλει να παραμείνει έως τις προεδρικές εκλογές του Σεπτεμβρίου


ENET-ONLINE
Δεν θα είναι υποψήφιος στις επόμενες προεδρικές εκλογές, ο Χόσνι Μουμπάρακ όπως δήλωσε στο διάγγελμά που πραγματοποίησε προς τον λαό της Αιγύπτου τονίζοντας όμως πως δεν προτίθεται να παραιτηθεί πριν στηθούν οι κάλπες, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Πρόκειται για ελιγμό του Μουμπάρακ απέναντι στο αίτημα των διαδηλωτών, που δεν είναι άλλο από την άμεση παραίτησή του και την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών και προεδρικών εκλογών. Η αντιπολίτευση έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να διαπραγματευθεί με το καθεστώς αν δεν απομακρυνθεί από την εξουσία ο Μουμπάρακ.

Σύμφωνα με το Al Arabiya, ο πρόεδρος της Αιγύπτου θα πει απόψε ότι θα παραμείνει μέχρι τις εκλογές Μουμπάρακ: «Δεν παραιτούμαι τώρα»


«Μουμπάρακ παραιτήσου» γράφει το πλακάτ, πίσω από τον διαδηλωτή που κρατά την πέτρα...
TA NEA Online

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Χόσνι Μουμπάρακ, αντιμέτωπος σήμερα με ένα ποτάμι οργής ενός εκατομμυρίου πολιτών, που ζητούν την παραίτησή του άμεσα, αναμένεται να πει απόψε πως θα παραιτηθεί στις εκλογές του προσεχούς Σεπτεμβρίου, αλλά, μέχρι τότε, θα μείνει στην εξουσία για να ικανοποιήσει τα αιτήματα των διαδηλωτών.

Αυτό μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Arabiya. Σύμφωνα με το ίδιο δίκτυο, ο αιγύπτιος πρόεδρος, θα απευθυνθεί αργότερα σήμερα στο λαό του.

Η ίδια πηγή μετέδωσε ότι ο διορισμένος αντιπρόεδρος Ομαρ Σουλεϊμάν άρχισε ήδη επαφές με
εκπροσώπους διαφόρων κομμάτων και κινημάτων της Αιγύπτου. 

Γενική απεργία στην Β. Κύπρο: 20.000 Tουρκοκύπριοι διαδήλωσαν ενάντια στη λιτότητα το Σάββατο 29 Γενάρη


Ανταπόκριση από τη Λευκωσία, της Αθηνάς Καρυάτη


Το UBP (Κόμμα Εθνικής Ενότητας, το δεξιό εθνικιστικό κόμμα στη Βόρεια Κύπρο) είναι στην εξουσία τα τελευταία 2 χρόνια, και έχει ήδη εφαρμόσει τεράστιες περικοπές στους μισθούς, έχει περικόψει όλα τα ωφελήματα και επιδόματα των εργαζομένων, μείωσε τον αρχικό μισθό στο δημόσιο τομέα κατά 1000 τουρκικές λίρες, και θέλει να κόψει την ΑΤΑ (αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή).

Την ίδια στιγμή, έχουν αυξήσει τις φορολογίες, έχουν ιδιωτικοποιήσει τις τουρκοκυπριακές αερογραμμές και επιτίθενται στα συνδικάτα και στο δικαίωμα των εργαζομένων να συνδικαλίζονται. Τους επόμενους μήνες έχει επίσημα ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση των τηλεπικοινωνιών και του ηλεκτρισμού.

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί δεν αναγνωρίζει η Ελλάδα το παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, όπως έχουν κάνει ήδη 108 χώρες;


Προς τον Υπουργό Εξωτερικών



Η αδιάλλακτη στάση του Ισραήλ στο ζήτημα των εποικισμών έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο τις διαπραγματεύσεις για το Παλαιστινιακό. Οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι εγκαταλείπουν την προσπάθεια να πιέσουν την κυβέρνηση του Τελ Αβίβ να αναστείλει τη διεύρυνση των εποικισμών και την οικοδομική δραστηριότητα στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, ώστε να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις, και η Παλαιστινιακή Αρχή σύμφωνα με δηλώσεις επίσημων εκπροσώπων της προσανατολίζεται να υποβάλει τον Σεπτέμβριο αίτημα στον ΟΗΕ για αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους.
Μετά την παραίτηση των ΗΠΑ από τον ρόλο του διαμεσολαβητή στο ζήτημα των εποικισμών, πολλές χώρες έσπευσαν να προστεθούν στα κράτη που έχουν αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα τη Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Δωρεάν, δημόσιες συγκοινωνίες για όλους!


Δωρεάν, δημόσιες συγκοινωνίες για όλους!
Όχι στη λεηλασία του λαϊκού εισοδήματος!
Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζόμενων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς


Εδώ και μήνες η κυβέρνηση σφυροκοπά τους εργαζόμενους και το λαό με ένα μπαράζ αυξήσεων σε φόρους και όχι μόνο. Αυξήσεις στο ΦΠΑ, στη φορολογία, στα καύσιμα, τα διόδια κλπ. Υπέρογκες αυξήσεις στα είδη βασικής ανάγκης όπως το πετρέλαιο θέρμανσης, το ρεύμα και τα εισιτήρια των συγκοινωνιών.
Αυξάνουν το κόστος ζωής την ίδια στιγμή που οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν ήδη συρρικνωθεί σε επίπεδα που κάνουν δύσκολη ακόμα και την επιβίωση. Την ίδια στιγμή που οι άνεργοι πολλαπλασιάζονται και θα φτάσουν το ενάμιση εκατομμύριο. Πάντα σύμφωνα με τις εντολές της τρόικας και στα πλαίσια του “μνημόνιου” καταλήστευσης του ελληνικού λαού.

Προκλητικός με Καρατζαφερικό λόγο ο Ρέππας.Απειλεί με αυξήσεις εισιτηρίων για να στρέψει τους "νοικοκυραίους" εναντίον του κινήματος "Δεν πληρώνω".


H δράση των “τσαμπατζήδων” στα μέσα μαζικής μεταφοράς δεν αποκλείει να οδηγήσει μελλοντικά και σε νέα αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων ανέφερε από τη Βουλή ο υπουργός Υποδομών, Δημήτρης Ρέππας.
Κατηγόρησε όσους δεν πληρώνουν εισιτήρια και διόδια για αντικοινωνική αντίληψη και πρόσθεσε πως η στάση τους συνιστά δολιοφθορά. Με αυτόν τον τρόπο, τόνισε, οδηγούν τις εταιρείες σε μεγαλύτερα ελλείμματα τόνισε, τα οποία θα πληρώσουν είτε οι φορολογούμενοι εκτός Αθηνών μέσω του προϋπολογισμού είτε οι πολίτες που πληρώνουν εισιτήρια μέσω νέων αυξήσεων.

Φήμες στο Κάιρο ότι ο Μουμπάρακ την κοπάνησε με το ιδιωτικό του τζετ για το Μπαχρέιν.


Από το www.newsbomb.gr
Τα τελευταία λεπτά, οι συγκεντρωμένοι διαδηλωτές στην πλατεία Ταχρίμ έχουν ξεσπάσει σε ζητωκραυγές, καθώς εξαπλώνεται ταχύτατα μια φημολογία ότι το ιδιωτικό τζετ του Αιγύπτιου προέδρου αναχώρησε με τον Μουμπάρακ μέσα και κατευθύνεται στο Μπαχρέιν. Η φήμη δεν έχει επιβεβαιωθεί, πάντως έχει μεταδώσει ευφορία στους συγκεντρωμένους.
Περισσότεροι από 1.000.000 άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί στο κέντρο του Καΐρου σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο AlJazeera.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει τη συγκέντρωση Αλληλεγγύης στην εξέγερση του λαού της Αιγύπτου μπροστά στην Αιγυπτιακή Πρεσβεία που γίνεται αυτή την ώρα.


Από την Τυνησία και την Αίγυπτο στην Αλγερία, την Υεμένη, το Λίβανο, την Ιορδανία και πολλές άλλες αραβικές χώρες, οι εξεγέρσεις των μαζών γράφουν την ιστορία!Στην Τυνησία ανατράπηκε ο Μπεν Αλί τερματίζοντας 23 χρόνια δικτατορίας. Στην Αίγυπτο το δικτατορικό καθεστώς Μουμπάρακ, που διατηρείται για πάνω από 30 χρόνια, τρίζει και ούτε η βάναυση καταστολή ούτε οι ψεύτικες υποσχέσεις για «μεταρρυθμίσεις» μπορούν προς το παρόν να συγκρατήσουν την οργή του κόσμου που απλώνεται σε ολόκληρη την χώρα. Τα αιτήματα για δουλειά και ψωμί ενώνονται με αυτά για πολιτικές και κοινωνικές ελευθερίες, για ανατροπή του ίδιου του καθεστώτος, σε ένα αυθεντικό λαϊκό κίνημα που αποδεικνύει ότι η δύναμη των λαών είναι πολύ μεγαλύτερη από τη δύναμη των καθεστώτων που τους απειλούν.

ΚΚΕ: Ο ελληνικός λαός να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον πολύπαθο εξεγερμένο λαό της Αιγύπτου


 Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ καλεί τον ελληνικό λαό να εκφράσει την αλληλεγγύη του «στον πολύπαθο εξεγερμένο λαό της Αιγύπτου, να καταδικάσει το δόλιο ρόλο των κυβερνήσεων της ΕΕ και των ΗΠΑ». Όπως αναφέρει, οι ΗΠΑ είναι αυτές που ως χθές στήριζαν και συνεργάζονταν με τον Μουμπάρακ, προβάλλοντάς τον ως υπόδειγμα δημοκρατίας. Τώρα που ο λαός ξεσηκώθηκε αψηφώντας την τρομοκρατία, προσποιούνται τους υπερασπιστές των δικαιωμάτων του, για να καθορίσουν τις εξελίξεις.

Επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου της Κ.Ο. Αλ. Τσίπρα στον Πρωθυπουργό για τη νέα επίθεση σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα



Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η τρόικα «ενοχλημένη» από την αποτυχημένη απόπειρα νέας επιχειρησιακής σύμβασης στην εταιρεία «Νεογάλ», επισκέφτηκε την επιχείρηση, προκειμένου να δει «τι δεν πήγε καλά» και τελικά δεν έγιναν μειώσεις  των μισθών κατά 9%  όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί. Οι  τεχνοκράτες της τρόικας ζητούν μεταξύ άλλων την άρση των εμποδίων για τη μεγαλύτερη χρήση των συμβολαίων ορισμένου χρόνου -διευκολύνοντας έτσι τις  απολύσεις, ενίσχυση της μερικής απασχόλησης και της εργασίας σε βάρδιες και μείωση των επικουρικών συντάξεων, με ανώτατο όριο το 20% της κύριας  σύνταξης.
Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός

Κρίσιμη καμπή η σημερινή γενική απεργία στην Αίγυπτο.


Κρίσιμη καμπή η σημερινή γενική απεργία
  • Επιμένει στην απομάκρυνση Μουμπάρακ η αντιπολίτευση υπό τον Μπάρανταϊ
  • Ισορροπιστής ο στρατός
  • Σίγουρες εναλλακτικές και με «πειθαρχημένο τρόπο» αναζητά η Ουάσινγκτον
Αμείωτη η συμμετοχή στις διαδηλώσεις
Σε γενική απεργία και μαζικές συγκεντρώσεις με στόχο οι διαδηλωτές να ξεπεράσουν το ένα εκατομμύριο καλεί, συντονισμένα, η αιγυπτιακή αντιπολίτευση, ενώ ο επί 30 χρόνια Πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ πηγαίνει από ελιγμό σε ελιγμό προσπαθώντας να διασφαλίσει την παραμονή του στην εξουσία. Σε βαρόμετρο τείνει ολοένα περισσότερο να εξελιχθεί η στάση του στρατού, που παραμένει εξισορροπητική, κάτι που προφανώς δεν ανταποκρίνεται, σε πρώτο επίπεδο τουλάχιστον, στις προσδοκίες Μουμπάρακ, ο οποίος τοποθέτησε σειρά στρατιωτικών στο νέο κυβερνητικό σχήμα που συνέστησε υπό τον αχό των διαδηλώσεων.
Χωρίς ιδιαίτερα επεισόδια, παρά τα εξαιρετικά τεταμένα πνεύματα, κύλησε η χτεσινή ημέρα. Δυνάμεις του στρατού έχουν λάβει θέσεις γύρω απ' όλα τα κυβερνητικά κτίρια τόσο στην πρωτεύουσα όσο και αλλού. Αργά το βράδυ εκπρόσωπος του στρατού δήλωνε ότι «ο στρατός αναγνωρίζει τη νομιμότητα των λαϊκών αιτημάτων και δεσμεύεται να εγγυηθεί την ελευθερία της έκφρασής του» υπό τον όρο ότι οι διαδηλωτές «δε θα θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια της χώρας, των συμπολιτών τους και των περιουσιών τους».

Πληροφορίες για πολύ σοβαρό τραυματισμό, μετά από συμπλοκή με τα ΜΑΤ,της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Βαρβάρα Ανεμοδουρά μετέδωσε το www.newsit.gr


Από το www.newsit.gr

Στα δεξιά της φωτογραφίας η Βαρβάρα Ανεμοδουρά

Κατά την διάρκεια των συμπλοκών με τα ΜΑΤ η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Βαρβάρα Ανεμοδουρά, τραυματίσθηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός.

Σύμφωνα με το μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γιατρών ΙΚΑ, Χρονόπουλο, η συνάδελφός του νοσηλεύεται στην εντατική.

Mιλώντας νωρίτερα στο Newsit o γ.γ. του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας, Γιώργος Ελευθερίου είπε οτι βγήκαν στους δρόμους γιατί ζητούν την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου.

Εκσυγχρονίζουν τη νομοθεσία – Πολλαπλασιάζουν τα θύματα .


Τα μαύρα σύννεφα των αντιλαϊκών μέτρων πυκνώνουν πάνω από τα κεφάλια όλων των εργαζομένων, των μεταναστών, των προσφύγων.
Η κυβέρνηση καθημερινά φτιάχνει νέους νόμους για να διευκολύνει το κεφάλαιο, τους εφοπλιστές, τους βιομήχανους, να εφαρμόζουν νέα σκληρότερα μέτρα και να σιγουρεύουν τα κέρδη τους.
Το νέο νομοσχέδιο για την παροχή ασύλου είναι ένα πιστό αντίγραφο των οδηγιών της Ε.Ε. για τον έλεγχο και την μεγαλύτερη εκμετάλλευση των λαών που αναγκάζονται να επιλέξουν το δρόμο της προσφυγιάς και της μετανάστευσης, με την ελπίδα να μπορέσουν να επιβιώσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.
Όχι μόνο δε λύνει το μεγάλο πρόβλημα της απόκτησης νομιμοποιητικών εγγράφων που εναγωνίως περιμένει η πλειοψηφία των μεταναστών και προσφύγων, αλλά αντίθετα ισχυροποιεί τις υπηρεσίες που θα ελέγχουν τα σύνορα και θα ασχολούνται με την απέλαση τους.

Ψήφισμα συμπαράστασης στους 300 από τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του ΠΤΔΕ του ΑΠΘ



Σύλλογος μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψήφιων διδακτόρων του ΠΤΔΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θ/νίκης

Ψήφισμα συμπαράστασης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας


 Λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα ένας «αόρατος» συμπολίτης μας  μετανάστης απ’ αυτούς που οι δημοσιογράφοι ( με πολύ μικρό το δ) αποκαλούν «λαθρο»μετανάστες, σκοτώθηκε πέφτοντας από τον τρίτο όροφο του Υπουργείου Εργασίας καθώς καθάριζε τα τζάμια, εργαζόμενος χωρίς ασφάλιση και κανένα άλλο δικαίωμα σε μια από τις γνωστές  κι από την υπόθεση της Κωνσταντίνας Κούνεβα εταιρείες «καθαρισμού».