Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

ΚΚΕ: Κάλεσμα συμπόρευσης σε ψηφορόρους ΠΑΣΟΚ - ΝΔ

Κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ θα απευθύνει στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα σε συνέντευξη Τύπου που θα δώσει τη Δευτέρα.
Επίσης θα παρουσιάσει τις δράσεις που θα αναπτύξει το κόμμα με στόχο το δυνάμωμα της αγωνιστικής λαϊκής συστράτευσης «για την απόκρουση των βάρβαρων μέτρων κυβέρνησης - ΕΕ και την προστασία των φτωχών λαϊκών στρωμάτων από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης». 


Πηγή:www.naftemporiki.gr

Δελτίο Τύπου Μ.Α.Σ. «Για την ανακοίνωση των βάσεων»

 Η υποβάθμιση των σπουδών και το καθημερινό χαράτσι για σίτιση, στέγαση, αναλώσιμα και μεταφορές είναι η πραγματικότητα που θα συναντήσουν τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών που με κόπο και χρήμα των εργαζόμενων γονιών τους κατάφεραν σήμερα να περάσουν στα ΑΕΙ-ΤΕΙ.
    Σήμερα που η οικονομική κρίση του καπιταλισμού τσακίζει τις λαϊκές οικογένειες, το κόστος σπουδών αποτελεί άλλο ένα ασήκωτο βάρος για τους γονείς και τα παιδιά που σπουδάζουν.
    Αυξάνεται το κομμάτι των παιδιών που θα αναγκάζονται να δουλεύουν παράλληλα με τις σπουδές τους, είτε θα τα παρατάνε προκειμένου να στηρίξουν το οικογενειακό εισόδημα. Τα επίσημα στοιχεία το καταμαρτυρούν: το 10% των πρωτοετών φοιτητών δουλεύει προκειμένου να τα βγάλει πέρα.

ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ-ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΩΝ;

Σοβαρό πολιτικό ζήτημα δημιουργείται με την αδρανοποίηση του Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών που είχε συσταθεί μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007 για τη συγκέντρωση δωρεών για τους πυροπαθείς.
Τρία ακριβώς χρόνια μετά την τραγωδία του 2007, έχει εκταμιευθεί μόλις το 36% από τα 211 εκατομμύρια ευρώ που είχαν συγκεντρωθεί από εισφορές πολιτών και φορέων. 134,5 εκατομμύρια παραμένουν αχρησιμοποίητα, την ώρα που οι ανάγκες είναι τεράστιες και η αποκατάσταση των κατεστραμμένων περιοχών ελάχιστα έχει προχωρήσει.

Αντικατοχική εκδήλωση στη Βόρεια Κύπρο από την τουρκοκυπριακή αριστερά!


Στις 14 Αυγούστου, ημέρα της επετείου της δεύτερης φάσης της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974, διοργανώθηκε στη βόρεια Λευκωσία από οργανώσεις της τουρκοκυπριακής (τ/κ) αριστεράς, φεστιβάλ ενάντια στον μιλιταρισμό και την κατοχή από τα τουρκικά στρατεύματα και υπέρ της ειρήνης στο νησί.

Το φεστιβάλ συνδιοργάνωναν το Κόμμα Νέα Κύπρος (YKP), το πολιτιστικό κέντρο Μπάρακα, ο σύνδεσμος Φίλοι της Φύσης, η Πλατφόρμα Κυπριακής Νεολαίας (ΚGP), η νεολαία του κόμματος Ενωμένη Κύπρος (ΒΚΡ) και ανένταχτοι ακτιβιστές. Στο φεστιβάλ προσκλήθηκε και παρευρέθηκε η «Νεολαία ενάντια στον Εθνικισμό», η νεολαιίστικη οργάνωση του κυπριακού τμήματος της CWI.

Χιλή: Οι 33 ανθρακωρύχοι είναι ζωντανοί! Απύθμενη υποκρισία από την κυβέρνηση προκειμένου να εκμεταλλευτεί πολιτικά την κατάσταση.

ΞΕΚΙΝΗΜΑ - Σοσιαλιστική Διεθνιστική Οργάνωση
Δήλωση του σ. Σέλσο Καλφουλάν, Socialismo Revolucionario (Επαναστατικός Σοσιαλισμός), χιλιανό τμήμα της CWI
Κεριά αναμμένα στο μέρος που βρίσκονται θαμμένοι  αλλά ζωντανοί οι 33 Χιλιανοί ανθρακωρύχοι-Photograph: Natacha Pisarenko/AP

Οι 33 Χιλιανοί ανθρακωρύχοι που παραμένουν εγκλωβισμένοι για πάνω από δύο εβδομάδες στο ορυχείο χρυσού και χαλκού «Σαν Χοσέ» κοντά στην πόλη Κοπιάπο, 800 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας Σαντιάγκο, είναι ζωντανοί. Αλλά οι επικεφαλής των σωστικών συνεργείων εκτιμούν πως η επιχείρηση απεγκλωβισμού τους θα διαρκέσει κάποιους μήνες. 
Αιτία του ατυχήματος δεν είναι άλλη από την απληστία της εταιρείας εξορύξεων «Σαν Εστεμπάν», ιδιοκτήτριας τους ορυχείου. Η εταιρεία έχει μακρύ ιστορικό περιφρόνησης όλων των στοιχειωδών κανόνων ασφαλείας.

ΙΣΡΑΗΛ: Προειδοποιήσεις και ... προτροπές για πόλεμο με Ιράν

Τα σενάρια περί πολεμικού χτυπήματος του Ισραήλ κατά του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα όλο και πληθαίνουν. Σε πρόσφατη συνέντευξη που παραχώρησε στο Ράδιο «77WABC» της Νέας Υόρκης ο Ντάνι Νταντόν, Ισραηλινός βουλευτής του κόμματος του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, υποστήριξε πως «το Ισραήλ προετοιμάζεται για πόλεμο με το Ιράν».
Ο ίδιος δεν προχώρησε σε ...πρόγνωση «για το πόσο ακόμη θα περιμένουμε» και πρόσθεσε «προτιμάμε ωστόσο να τηρήσουμε στάση αναμονής μέχρι να διαφανεί αν σκοπεύουν να λάβουν κάποια πρωτοβουλία οι υπόλοιπες διεθνείς δυνάμεις (σ.σ. εννοεί τα ιμπεριαλιστικά κέντρα ΝΑΤΟ και ΕΕ που στηρίζουν το Ισραήλ) ή αν θα σηκώσουμε μόνοι μας το βάρος, όπως συνέβη στις αρχές της δεκαετίας του '80».
Ο Ισραηλινός βουλευτής μάλιστα έσπευσε να τονίσει πως «αυτός ο πόλεμος δεν πρέπει να εκφυλιστεί σε πόλεμο μεταξύ Ισραηλινών και μουσουλμάνων. Αντιθέτως, πρέπει να λάβει διαστάσεις πολέμου ανάμεσα σε ολόκληρο τον δυτικό κόσμο και τους μουσουλμάνους»...

Σκληρή κόντρα στην βουλή της σοσιαλφασιστικής συμμαχίας (ΠΑ.ΣΟ.Κ-ΛΑ.Ο.Σ) με την αριστερά (Κ.Κ.Ε.-ΣΥ.ΡΙΖ.Α)

Την αντιπαράθεση με την αριστερά επέλεξε χθες το ΠΑΣΟΚ προκειμένου να προλάβει τις αντιδράσεις που θα προκαλέσουν τα νέα μέτρα στο πλαίσιο του μνημονίου. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής επιτέθηκε στο ΚΚΕ γιατί η κοινοβουλευτική ομάδα του ζητά να έρθει το νέο Μνημόνιο στη Βουλή και καλεί τον λαό "να αρνηθεί να πληρώσει το χρέος που δημιούργησε η πλουτοκρατία, να πληρώσει η οικονομική ολιγαρχία". Πρόκειται για κίνηση εντυπώσεων, είπε ο Χρ. Παπουτσής και αναρωτήθηκε αν στόχος του ΚΚΕ είναι να αποτύχει η διάσωση της χώρας.
Επικρίνοντας την παρέμβαση Παπουτσή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας είπε ότι θυμίζει τον υπουργό Εργασίας Λάσκαρη, που διεκήρυσσε ότι χάριν του εθνικού συμφέροντος πρέπει να καταργηθεί η πάλη των τάξεων.

K.K.E : Σχόλιο του Γραφείου Τύπου για τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για τον περιορισμό της σπατάλης που επιδιώκει η κυβέρνηση

Πίσω από τον προπαγανδιστικό τίτλο «μάχη για το περιορισμό της σπατάλης» η κυβέρνηση κρύβει τον οικονομικό στραγγαλισμό που επιβάλλει στην υγεία και στην πρόνοια, στη παιδεία και σε άλλους ζωτικούς τομείς για το λαό προκειμένου να χρηματοδοτήσει με νέα πακέτα δισεκατομμυρίων τραπεζίτες και μονοπώλια, ώστε να αναπτύξουν μεγαλύτερη ληστρική δράση κατά του λαού με τις νέες ιδιωτικοποιήσεις  και απελευθερώσεις που προωθεί.

ΜΟΛΔΑΒΙΑ - Βραβεία σε συνεργάτες των ναζί... ...τη μέρα της απελευθέρωσης από το φασισμό!

Με απόφαση του εκτελούντος χρέη Προέδρου της Μολδαβίας, Μιχάι Γκίμπου, που είναι γνωστός για την αντικομμουνιστική του στάση, στις 25 Αυγούστου παρασημοφορήθηκαν με το κρατικό Παράσημο της Δημοκρατίας «οι αγωνιστές κατά του ολοκληρωτικού κομμουνιστικού κατοχικού καθεστώτος».
Μεταξύ των βραβευμένων ήταν συνεργάτες των ναζί που μετά την απελευθέρωση το 1944 συμμετείχαν σε αντισοβιετικές οργανώσεις που δρούσαν στα εδάφη της Μολδαβίας κι εκκαθαρίστηκαν το 1947 από τα όργανα κρατικής ασφάλειας της Σοβιετικής Ενωσης. Επίσης, παρασημοφορήθηκαν ο συγγραφέας Νικολάι Κοστένκο και ο αδελφός του εκτελούντος χρέη Προέδρου της Μολδαβίας, σοβιετικός «διαφωνούντας» Γκεόργι Γκίμπου, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 6 χρόνια φυλάκιση για την αντισοβιετική δράση του. Ο Γκεόργι Γκίμπου ήταν ένας από τους ιδρυτές του παράνομου «Λαϊκού - πατριωτικού μετώπου» που τάχτηκε υπέρ της ένωσης της Μολδαβίας με τη Ρουμανία.

Γερουλάνειον παραλήρημα

Μαυροειδής Σ.

Αν αληθεύουν τα στοιχεία του βιογραφικού του, ο κ. Γερουλάνος πριν γίνει υπουργός είχε εργαστεί ως οικονομικός διευθυντής στη Photoelectron Corporation, στις τράπεζες Alpha Finance και Barclay's αλλά και στα Ιχθυοτροφεία της Κεφαλονιάς. Με βάση όσα περί εθελοντισμού είπε χθες σε συνέντευξή του στο Κανάλι 1 του Πειραιά, εικάζουμε ότι τις δουλειές αυτές, τις προσέφερε αφιλοκερδώς, χωρίς απαίτηση μισθού από τα αφεντικά του.
Αν έτσι έχουν τα πράγματα, τότε κατανοούμε την άποψή του -αλλά και τη σύγχυσή του θα συμπληρώναμε- για εθελοντική πανσέληνο, την οποία απαίτησε από τους αρχαιοφύλακες την Τρίτη το βράδυ.

Φώτης Κουβέλης: Απορρίπτουμε την πρόταση της ηγεσίας της ΝΔ για τη συγκρότηση ενός αντι-μνημονιακού μετώπου.


Εμείς, ως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, δεν θεωρούμε το κόμμα μας Βατικανό που εκδίδει συγχωροχάρτια ή στέλνει στην πυρά.

Ο Φώτης Κουβέλης, Πρόεδρος της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, στην εισήγησή του στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος μεταξύ άλλων τόνισε:

«1. Οι εκλογές του Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθούν σε ένα ιδιαιτέρως οξυμένο κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον. Η οικονομική κρίση, όπως εμφανίζεται με τις εκρηκτικές διαστάσεις της στην χώρα μας, το Μνημόνιο, τα άδικα και σκληρά κυβερνητικά μέτρα που πλήττουν μεγάλες κατηγορίες του ελληνικού λαού, καθώς και η αυτόματη διαπλοκή τοπικού και περιφερειακού με την κρατική εξουσία θα ωθούν τους πολίτες, άνδρες και γυναίκες, να στέκονται κριτικά ή αρνητικά όχι μόνο απέναντι στην αιρετή διοίκηση του δήμου ή των νομαρχιών-ενταγμένων πλέον στις περιφέρειες-, που για την απόδοση ή μη του έργου τους κρίνονται, αλλά απέναντι στην κυβέρνηση για τις συνολικές της πολιτικές, που το αποτύπωμα τους θα είναι αισθητό στη μεγάλη πλειοψηφία των νοικοκυριών.

Δήλωση του Ν. Σοφιανού μέλους του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ & υποψηφίου Δημάρχου Αθηναίων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»

Για τις υποψηφιότητες στο δήμο της Αθήνας και τις περιφέρειες


«Είναι γελοίο και υποτιμητικό για το λαό: Η ΝΔ και το ΛΑΟΣ στηρίζουν έναν υποψήφιο που κάλλιστα θα μπορούσε να στηρίξει το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ αναζητεί μέσω δημοσκοπήσεων κάποιον που κάλλιστα θα μπορούσε να στηρίξει η ΝΔ. Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ αναζητά για την περιφέρεια κάποιον «ευρύτερο» που κάλλιστα θα μπορούσε να στηρίξει και το ΠΑΣΟΚ, ενώ το ΛΑΟΣ λέει ότι περιμένει να δει ποιους θα κατεβάσουν οι άλλοι.