Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Πανελλαδικά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ


ENET.GR

Συλλαλητήριο στην Ομόνοια πραγματοποίησε το πρωί το Πανελλήνιο Αγωνιστικό Μέτωπο, κατά των νέων μέτρων του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις.
Στην Αθήνα, η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 11 π.μ από την Ομόνοια και στη συνέχεια οι συγκεντρωθέντες πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή μέσω της Σταδίου. Στη Θεσσαλονίκη τα μέλη του ΠΑΜΕ, συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα Βενιζέλου και στη συνέχεια κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κινήθηκαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ανακοίνωση ΕΕΚ για κυβερνητικό ανασχηματισμό: Στους δρόμους να τσακίσουμε τη “συγκυβέρνηση” Παπανδρέου - Βενιζέλου & όλους τους ταγούς της παρηκμασμένης αστικής δημοκρατίας!


Ανακοίνωση ΕΕΚ για κυβερνητικό ανασχηματισμό



Στους δρόμους να τσακίσουμε τη “συγκυβέρνηση” Παπανδρέου - Βενιζέλου
& όλους τους ταγούς της παρηκμασμένης αστικής δημοκρατίας!
Λαϊκές συνελεύσεις και επιτροπές πάλης παντού – Γενική πολιτική απεργία διαρκείας- εμπρός για την εξουσία των εργατών

OΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 19 ΙΟΥΝΗ

Υπό το φόβο της ενδόρρηξης και κατάρρευσης της κυβέρνησής του μετά το φιάσκο της σύστασης κυβέρνησης “κοινής αποδοχής” με τη Νέα Δημοκρατία, ο Παπανδρέου προτίμησε να “συγκυβερνήσει” με το μεγαλύτερο εσωκομματικό του αντίπαλο.
Διορίζοντας τον Ευάγγελο Βενιζέλο αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών, καθώς τρεις κορυφαίοι «τεχνοκράτες» (Παπαδήμος, Στουρνάρας, Διαμαντούρος αρνήθηκαν να αναλάβουν το υπουργείο Oικονομικών, ο Πρωθυπουργός επιχειρεί τα επανενώσει το αυτοδιαλυόμενο Κόμμα του, προκειμένου να ψηφισθεί τουλάχιστον το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα (Μνημόνιο 2) μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

48ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία


Αποφασίστηκε κάτω από την πίεση των ταξικών δυνάμεων και ξεκινά με την έναρξη της συζήτησης του Μεσοπρόθεσμου στην Ολομέλεια της Βουλής. Τα διλήμματα των κεφαλαιοκρατών αναπαράγει η συνδικαλιστική πλειοψηφία
Η επιτυχία της απεργίας θα κριθεί από την ταξική συσπείρωση και οργάνωση μέσα στους τόπους δουλειάς και τους κλάδους
Κάτω από την ασφυκτική πίεση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ, χτες η ολομέλεια της διοίκησης της ΓΣΕΕ αποφάσισε τελικά 48ωρη πανεργατική πανελλαδική απεργία με την έναρξη της συζήτησης του Μεσοπρόθεσμου στην Ολομέλεια της Βουλής, πρόταση που οι ταξικές δυνάμεις είχαν καταθέσει εδώ και μέρες. Εκφράζοντας την αναγκαιότητα και τις διαθέσεις του κόσμου για κλιμάκωση της πάλης για να μην περάσουν τα μέτρα, να μπει φραγμός στο δεύτερο μνημόνιο που ενταφιάζει τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα το ΠΑΜΕ μπαίνει μπροστά για την οργάνωση και αυτής της απεργιακής μάχης.

Βλέπουν κομμουνιστικά φαντάσματα στη Νότια Κορέα ! Νοτιοκορεάτες στρατιώτες πυροβόλησαν αεροπλάνο της Asiana Air με 119 επιβάτες και πλήρωμα που έκανε πτήση από την Κίνα.από λάθος εκτίμηση Θεωρήθηκε λανθασμένα ότι επρόκειτο για ένα από τα μαχητικά αεριωθούμενα της Βόρειας Κορέας.

SKAI.GR






Τα πυρά νοτιοκορεατών στρατιωτών δέχθηκε ένα εμπορικό αεροπλάνο που πετούσε κοντά στα θαλάσσια σύνορα όπου επικρατεί ένταση με τη Βόρεια Κορέα, καθώς θεωρήθηκε λανθασμένα ότι επρόκειτο για ένα από τα μαχητικά αεριωθούμενα της Βόρειας Κορέας.

Το αεροπλάνο δεν υπέστη ζημιές. 

Νέα σφοδρή επίθεση Πάγκαλου κατά ΣΥΡΙΖΑ-Φθίνει το κίνημα των «αγανακτισμένων», εκτιμάει -

ENET.GR


Ως κόμμα που ενισχύει «την τραμπούκικη λογική της πολιτικής» χαρακτήρισε τον ΣΥΡΙΖΑ ο α' αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλος, σε διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης.
Μιλώντας στην εκπομπή "Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ", ο Θ. Πάγκαλος έκανε αναφορά στα περιστατικά αποδοκιμασιών που έχουν διαδραματιστεί τον τελευταίο καιρό εναντίον πολιτικών προσώπων, τα οποία απέδωσε σε τραμπούκους και υποστήριξε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να τους είχε αποδοκιμάσει.

Εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ-Aπό τον Ριζοσπάστη



Οι αναταράξεις που ταλανίζουν το αστικό πολιτικό σύστημα είναι αποτέλεσμα της πίεσης που ασκεί στα κόμματα του κεφαλαίου η λαϊκή δυσαρέσκεια για την κυρίαρχη πολιτική και οι δυσκολίες διαχείρισης της κρίσης. Παρά το γεγονός ότι και σε άλλες χώρες της Ευρώπης η κρίση είναι εξίσου βαθιά, παρά τις οξύτατες αντιθέσεις στους κόλπους του κεφαλαίου και της ΕΕ, στην Ελλάδα το εργατικό λαϊκό κίνημα είναι αυτό που δυσκολεύει ακόμη πιο πολύ τη διαχείρισή της από τα αστικά κόμματα για λογαριασμό του κεφαλαίου, ανεξάρτητα από το ότι και στη χώρα μας η απάντηση του λαού στην καθολική επίθεση που δέχεται υπολείπεται των πραγματικών αναγκών.

ΓΣΕΕ- 48ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ



Πραγματοποιήθηκε χτες παρασκευή 17 Ιουνίου 2011 συνεδρίαση της ολομέλειας της διοίκησης της ΓΣΕΕ. Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκε αναλυτικά η κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί από την εφαρμογή των σκληρών και άδικων μέτρων της Κυβέρνησης και της Τρόικας των δανειστών καθώς και του περιεχομένου του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και αποφασίστηκαν τα εξής:





• Η ΓΣΕΕ θα προχωρήσει στην πραγματοποίηση 48ωρης γενικής απεργίας κατά τις ημέρες συζήτησης και ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στη Βουλή 

Δήλωση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ μετά τη συνάντηση με το Συνδικάτο Εργαζομένων του ΙΓΜΕ



Το μνημόνιο δεν διαλύει μονάχα τις παραγωγικές δομές, δεν καταστρέφει μονάχα την οικονομία και την κοινωνία, διαλύει και τις όποιες επιστημονικές και ερευνητικές υποδομές διαθέτει η χώρα μας, υποδομές απαραίτητες για να προσανατολίσουν την ανάπτυξη προς όφελος της κοινωνίας και να προστατέψουν το περιβάλλον.
Η διάλυση του Ινστιτούτου Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Μελετών αποτελεί αντιαναπτυξιακό και αντιπεριβαλλοντικό έγκλημα που πρέπει να αποφευχθεί.

Ζωντανή μετάδοση του Συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ



Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών μας στον τομέα της πληροφόρησης, ώστε οι εργαζόμενοι να μαθαίνουν τις θέσεις μας, τις δραστηρίοτητες μας και να κρινόμαστε απ΄ ευθείας από αυτούς, το αυριανό συλλαλητηρίο στην Ομόνοια  (11πμ) θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της ιστοσελίδας μας(Http://www.pamehellas.gr/main.php).
Το οπτικοακουστικό υλικό θα είναι διαθέσιμο και μετά το πέρας του συλλαλητηρίου, στην κεντρική σελίδα του ΠΑΜΕ και στοyoutube.com/user/pamehellas.