Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Συλλάβανε 2 εγκληματίες της Χρυσής Αυγής που ήταν μέλη "ρατσιστικής ομάδας κρούσης" και έκαψαν το κατάστημα ενός Καμερουνέζου.Ο ένας είχε συλληφθεί στο παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών


Οργανωμένο κύκλωμα με έντονη ρατσιστική δράση, τουλάχιστον τους τελευταίους δέκα μήνες, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, αποτελούν οι δύο 34χρονοι που συνελήφθησαν από την Ασφάλεια Αθηνών -και οι συνεργοί τους που αναζητούνται-, για τον εμπρησμό καταστήματος 34χρονου μετανάστη από το Καμερούν, τα ξημερώματα της Τρίτης (14/5), αφού νωρίτερα τον είχαν εξυβρίσει και τον είχαν απειλήσει.

Δήλωση του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα μετά από τη συνάντηση με την Επιτροπή Εργαζομένων στην ΕΡΤ για την πολιτική της κυβέρνησης σχετικά με την ΕΡΤ



Ουσιαστικά δεν πρόκειται για διαδικασία ανάπτυξης, εξυγίανσης της ΕΡΤ, έτσι όπως προσπαθούν να το παρουσιάσουν μέσα από διάφορες δηλώσεις περί εξορθολογισμού και άλλων τέτοιων σχετικών, να το περάσουν στη συνείδηση του ελληνικού λαού ότι τα μέτρα που παίρνονται από την κυβέρνηση, τα σχέδια νόμου που κατατίθενται και όλες αυτές οι δραστηριότητες, αφορούν την εξυγίανση του κρατικού καναλιού, συνολικά της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Ιρλανδία -μαζική απεργία των οδηγών λεωφορείων ! - Ανακοίνωση του Σοσιαλιστικού Κόμματος Ιρλανδίας



Στις 12 Μάη, τα λεωφορεία σε όλη την Ιρλανδία δεν κινήθηκαν, λόγω απεργίας που κηρύχτηκε από το Εθνικό Συνδικάτο Μεταφορών (NBRU). Σύμφωνα με την εφημερίδα «Irish Times», «περίπου το 95% των δρομολογίων ακυρώθηκαν εξαιτίας των κινητοποιήσεων των μελών του NBRU».

Ακολουθούν αποσπάσματα της ανακοίνωσης του «Σοσιαλιστικού Κόμματος» (τμήμα της CWI στην Ιρλανδία)

Ριφιφί ! - ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ




Η Ελλάδα μετά τον ταλιμπανισμό των μέτρων ενάντια στα μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα του λαού, εισάγεται παράλληλα και με γοργούς ρυθμούς στον ολοκληρωτικό φονταμενταλισμό των ιδιωτικοποιήσεων.

Γκάλοπ με μεγάλο δείγμα 6.100 πολιτών από το τμήμα Στατιστική του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.Πτώση ΝΔ -ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΠΑΣΟΚ - Σημαντική άνοδος της Ναζιστικής Αυγής-Ανεβαίνει και το ΚΚΕ-Σταθερή η ΔΗΜΑΡ-Υψηλά ποσοστά για τα μικρά κόμματα


Οριακό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το τμήμα Στατιστική του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και παρουσίασε το «Extra».

Συνέλευση προέδρων ΕΛΜΕ-Αποφάσισαν να μην απεργήσουν -Τεράστιες οι ευθύνες των παρατάξεων της πλειοψηφίας



Χωρίς απόφαση για απεργία έληξε  το βράδυ της Τετάρτης η Γενική Συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ. Η ώρα της ψηφοφορίας για την τελική απόφαση σήμανε και τα αποκαλυπτήρια της πλειοψηφίας που διαμόρφωσε την εισήγηση (ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ, «Συνεργασία», «Παρεμβάσεις»), που αφού οδήγησαν τον κλάδο σε αδιέξοδο με την πρότασή τους για απεργία διαρκείας μέσα στις πανελλαδικές, έφτασαν λίγο πριν τις 11 το βράδυ να προτείνουν αναστολή των απεργιακών κινητοποιήσεων επειδή δεν υπάρχουν οι όροι και οι προϋποθέσεις, και αυτό τελικά ψηφίστηκε από τη Γενική Συνέλευση των προέδρων.