Σάββατο 25 Δεκεμβρίου 2010

Ο πάγος ανάμεσα στο ... σκότος και το φως.Δικαιώθηκε πάλι το ΚΚΕ !

Πριν τις εκλογές για την τοπική διοίκηση και μεταξύ των δυο γύρων, οι διάφοροι αυτοαποκαλούμενοι «προοδευτικοί» καλούσαν το ΚΚΕ να απεμπολήσει τη γραμμή του και να συνταχθεί στο μέτωπο των δυνάμεων εκείνων που παλεύουν για να φύγει δήθεν η «συντήρηση» από το Δήμο της Θεσσαλονίκης. Προς επίρρωση μάλιστα της σχετικής προπαγάνδας, στήθηκε και το ανάλογο σόου ανάμεσα στον υποψήφιο δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ Γ. Μπουτάρη και τον μητροπολίτη της πόλης Ανθιμο, οι οποίοι αντάλλαξαν δήθεν βαριές κουβέντες, αφού - όπως έλεγαν τα παπαγαλάκια - τους χωρίζει χάος. Μετά το περιστατικό αυτό, φούντωσε η προπαγάνδα για την υποτιθέμενη διαμάχη ανάμεσα στο «φως» και το «σκότος», δηλαδή ανάμεσα στον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, τον οποίο τοποθετούσαν στο μέτωπο του Ανθιμου.

Η "Δημοκρατία" του 1%...Αυξάνεται το χάσμα πλούσιων-φτωχών στις ΗΠΑ.

Αμερικανοί πολίτες περιμένουν το συσσίτιο, απολαμβάνοντας τον Αμερικάνικο καπιταλισμό...Photo Reuters

 Το χάσμα μεταξύ πλουσίων και φτωχών στις Ηνωμένες Πολιτείες διευρύνεται όλο και περισσότερο, σύμφωνα με έρευνα. Το χάσμα αυτό είναι σήμερα στο υψηλότερο σημείο του αφότου άρχισαν να καταγράφονται σχετικά δεδομένα το 1962, ανέφερε το Ινστιτούτο Οικονομικής Πολιτικής (Economic Policy Institute, EPI), στη σχετική έκθεσή του.



Το πλουσιότερο 1% των αμερικανικών νοικοκυριών έχουν 225 φορές περισσότερα χρήματα από το μέσο νοικοκυριό.


Η προηγούμενη έρευνα του είδους, που είχε γίνει το 2007, ανέφερε ότι το πλουσιότερο 1% είχε 181 φορές περισσότερα χρήματα από το μέσο νοικοκυριό, όταν την δεκαετία του 1960 ο σχετικός δείκτης βρισκόταν στο 125.

Παράνομη και καταχρηστική η απεργία της ΟΣΥΠΑ.Επιμένουν οι ελεγκτές πολιτικής αεροπορίας ότι θα απεργήσουν.


Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε η 48ωρη απεργία που είχε προγραμματίσει για τις 29 και 30 Δεκεμβρίου η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων της Πολιτικής Αεροπορίας, μετά την προσφυγή στη Δικαιοσύνη της διοίκησης της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελεγκτών Πολιτικής Αεροπορίας κ. Β. Αλεβιζόπουλος, σε δηλώσεις του στο protothema.gr, το πρωί της Παρασκευής, ανέφερε ότι πάρα την απόφαση του δικαστηρίου, δεν θα υποχωρήσουν και θα προχωρήσουν στις εξαγγελθείσες κοινοποιήσεις.  

ΑΚΕΛ : Τα Θετικά Αποτελέσματα της Κυπριακής Οικονομίας

Ως ΑΚΕΛ χαιρετίζουμε τα θετικά αποτελέσματα για την κυπριακή οικονομία και συγχαίρουμε την Κυβέρνηση η οποία με σκληρή και μεθοδευμένη δουλειά κατάφερε να υπερκαλύψει τους στόχους και τις δεσμεύσεις της χώρας μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ιδιαίτερα σημαντική είναι η διαπίστωση ότι η κυπριακή οικονομία έχει εξέλθει οριστικά από την ύφεση μπαίνοντας σε μια σταθερή πορεία ανάκαμψης με βάση τις εκτιμήσεις για τις οικονομικές επιδόσεις μέσα στο 2011.

Τυνησία: Ένας νεκρός και δέκα τραυματίες σε συγκρούσεις πολιτών με αστυνομικούς.

Φωτογραφία από τις συγκρούσεις πολιτών-αστυνομικών στην Τυνησία.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι δέκα τραυματίστηκαν σε βίαιες ταραχές μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στο Μενζέλ Μπουζαγιάν, στην κεντροδυτική Τυνησία, όπως ανέφερε ένας συνδικαλιστικός εκπρόσωπος.


    Σύμφωνα με τον Μοχάμεντ Φαντέλ, ο οποίος είναι μέλος της ένωσης καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, τα θύματα φέρουν τραύματα από σφαίρες μετά τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν στην κοινότητα αυτή. Ο νεκρός, ο 18χρονος Μοχάμεντ Αμάρι, είχε χτυπηθεί στο στήθος.