Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ:Για τις νέες αξιώσεις του ΣΕΒ.


Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ



Η μεγαλοεργοδοσία, οι βιομήχανοι, οι εφοπλιστές αξιοποιώντας την κρίση και θέλοντας να δημιουργήσουν από σήμερα τα θεμέλια που θα φτάσουν την κερδοφορία τους στα ύψη στη φάση της ανάκαμψης, εκβιάζουν, απειλούν, τρομοκρατούν, αξιοποιούν όλα τα θεσμικά και μη όπλα τους, για να τσακίσουν κάθε εργατικό δικαίωμα, να ρίξουν στα τάρταρα την τιμή της εργατικής δύναμης.

Σχόλιο του KKE για τα περί διορισμού επιτρόπου και τις θέσεις των κομμάτων της κυβέρνησης


Αν ο επίτροπος γίνει αναγκαίος για την πλουτοκρατία, θα τον δεχτούν. Όμως, με ή χωρίς επίτροπο, το έγκλημα σε βάρος του λαού είναι προαποφασισμένο από τη συγκυβέρνηση, την ΕΕ, τον ΣΕΒ και γενικά την πλουτοκρατία.

Βραζιλία-Αιματηρή επίθεση των Αρχών στους Καταληψίες Γης στο Πινιερίνιο.

Οι κάτοικοι του Πινιερίνιο υπερασπίζονται την καταλυμένη γη στην οποία έχτισαν τα φτωχικά τους. Η σύγκρουσή τους με την στρατιωτική αστυνομία στις 22 Γενάρη είχε δύο νεκρούς, ανάμεσα σας τους ένα παιδάκι 3 χρονών.

  
Τρομακτικές σκηνές καταστολής εκτυλίχτηκαν την περασμένη βδομάδα (Κυριακή, 22/1) στην μεγαλύτερη κατάληψη γης από ακτήμονες και άστεγους, στην Βραζιλία, στο Πινιερίνιο, στην περιοχή του Πάο Σάολο, στην οποία ζουν συνολικά 1700 οικογένειες και 9000 άτομα.

Πάνω από 2.000 άνδρες της στρατιωτικής αστυνομίας επιτέθηκαν στους κατοίκους του Πινιερίνιο που έχουν καταλάβει την περιοχή από το 2004. Το όργιο καταστολής που επακολούθησε προκάλεσε τον θάνατο δύο ανθρώπων, ανάμεσα τους και ένα 3χρονο παιδί.

Ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ για την «Τυποεκδοτική»..


Ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου της ΚΕ του ΚΚΕ για την «Τυποεκδοτική»



Το ΚΚΕ από την ίδρυσή του, ανεξάρτητα από τις συνθήκες της ταξικής πάλης, φρόντιζε πάντα να εξασφαλίζει τον τυπογραφικό μηχανισμό για την ανεμπόδιστη έκδοση του «Ριζοσπάστη» και των άλλων κομματικών εντύπων, αναγκαίων για τη στήριξη των δίκαιων αιτημάτων και αγώνων των εργαζομένων και του λαού, την ιδεολογικοπολιτική δράση και επικοινωνία του με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.
Από το 1977, στις συνθήκες της νόμιμης δράσης του, το ΚΚΕ τυπώνει στην «Τυποεκδοτική» απρόσκοπτα τον «Ριζοσπάστη» και όλα τα άλλα αναγκαία έντυπα που εκδίδει.
Η «Τυποεκδοτική», στην προσπάθεια να μειώσει το λειτουργικό της κόστος, αναλάμβανε από τρίτους την εκτέλεση «φασόν» εκτυπωτικών εργασιών.

ΑΚΥΡΩΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος μέσω δελτίων του ΟΠΑΠ.

«H κυβέρνηση ακύρωσε την τελευταία στιγμή προγραμματισμένη για σήμερα συζήτηση για το ξέπλυμα του μαύρου χρήματος μέσω δελτίων  του ΟΠΑΠ»

Δ. Παπαδημούλης:
«Σημάδι πανικού και απαξίωσης της αντιπολίτευσης»
Η κυβέρνηση Παπαδήμου πριν από λίγο, ακύρωσε χωρίς κανένα απολύτως πειστικό επιχείρημα την προγραμματισμένη για σήμερα συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη, σχετικά με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και την ατιμωρησία που εξασφαλίζουν τα δελτία του ΟΠΑΠ.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε. για τη συμφωνία Παπαδήμου – πολιτικών αρχηγών.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε.

Το μαύρο μέτωπο δεν έχει κόκκινες γραμμές. Το μεγάλο ναι που λένε τα κόμματα της συγκυβέρνησης στη νέα σφαγή και μόνιμη χρεοκοπία του λαού στο βωμό των μονοπωλίων και της ΕΕ, πρέπει τώρα να προσκρούσει στο ισχυρό και αποφασιστικό λαϊκό όχι. Ο λαός έχει δύναμη, περιθώρια αναμονής δεν έχει.
Πανεργατική λαϊκή συμμαχία και αντεπίθεση:

Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ : Tο «κούρεμα» του δημόσιου χρέους θα το διπλοπληρώσει ο λαός.


Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ



Σε σκληρό παζάρι εξελίσσεται η υπόθεση του κουρέματος του ελληνικού χρέους, του λεγόμενου PSI, μεταξύ Παπαδήμου, Bενιζέλου, οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης από τη μιά και του εκπροσώπου της Ένωσης Tραπεζών (IIF), T. Nταλάρα που συντονίζει πάνω από 400 τράπεζες, από την άλλη. Σημειώνουμε πως το τραπεζικό λόμπυ (τράπεζες, γερουσιαστές, υπουργοί, δημοσιογράφοι, σύμβουλοι, μεμονωμένοι επενδυτές, κ.α.), που εκπροσωπεί ο T. Nταλάρα, θεωρείται από τα ισχυρότερα. Kαι απ’ ό,τι φαίνεται η υποτελής ελληνική κυβέρνηση σε σαφώς πιο αδύναμη θέση, είναι πρόθυμη να «τα δώσει όλα», στην προσπάθεια της να πετύχει όπως-όπως μία διαπραγμάτευση του ελληνικού χρέους, έστω και ξεπουλώντας όσο-όσο στους ξένους τοκογλύφους-δανειστές, ότι έχει απομείνει όρθιο.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ: Σηκώστε κραυγή αντίθεσης και καταδίκης στο άθλιο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά.


Ανοιχτή επιστολή του ΚΚΕ προς γονείς, δασκάλους, καθηγητές


 Με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου «Κώδικας Ναρκωτικών», το οποίο προβλέπει τη νομιμοποίηση της χρήσης, κατοχής και προμήθειας ναρκωτικών ουσιών, την καλλιέργεια ινδικής κάνναβης και την παράδοση της πρόληψης, θεραπείας και επανένταξης στους ιδιώτες, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας κυκλοφορεί ανοιχτή επιστολή απευθυνόμενο προς τους γονείς, τους δασκάλους και τους καθηγητές. Η επιστολή έχει στόχο να ενημερώσει για όσα προβλέπει το επικίνδυνο νομοσχέδιο και να απογυμνώσει τα επιχειρήματα που το συνοδεύουν.
Η ανοιχτή επιστολή έχει ως εξής:
«Αγαπητοί γονείς, δάσκαλοι, καθηγητές,

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς


Ο πρωθυπουργός, περιορισμένης θητείας και οι τρεις αρχηγοί δεν έχουν καμία εξουσιοδότηση να δεσμεύσουν το παρόν και το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας.
Η ολοκλήρωση του PSI, με τα δυσβάσταχτα μέτρα από τα οποία συνοδεύεται, αποτελεί έγκλημα κατά του λαού και της χώρας.
Οι διάφορες πιέσεις που ασκούνται για να περάσουν αυτά τα μέτρα είναι απαράδεκτες, από όπου και αν προέρχονται.