Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2013

Αν οι ΗΠΑ επέμβουν, θα ηχήσουν οι μπαλαλάικες.Στη Σύνοδο της G20 ο Πούτιν προειδοποίησε ότι εάν οι ΗΠΑ επιτεθούν στη Συρία, η Ρωσία θα τη βοηθήσει.

Του ΑΧΙΛΛΕΑ ΠΑΤΣΟΥΚΑ


Το ψυχροπολεμικό κλίμα με το οποίο αποτυπώνονταν μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής οι σχέσεις Μόσχας - Ουάσιγκτον στη διάρκεια της συνόδου της G20 στην Αγία Πετρούπολη, από το απόγευμα της ίδιας ημέρας είχε μεταμορφωθεί σε θερμό.

Αιτία αποτέλεσε η ευθεία απειλή του Βλαντίμιρ Πούτιν πως σε περίπτωση που οι ΗΠΑ επιτεθούν στη Συρία, η χώρα του θα τη βοηθήσει, αποκαλύπτοντας παράλληλα πως ουδέποτε η Μόσχα σταμάτησε να εξοπλίζει τη Δαμασκό.

Από τη Σκύλλα-λίστα στην ατζέντα-Χάρυβδη.Της Λιάνας Κανέλλη.

Γράφει η Λιάνα Κανέλλη στον σημερινό Κυριακάτικο Ριζοσπάστη


Πήρε χρώμα το φθινόπωρο. Οχι από το σαμαρικό όνειρο στη «φτωχομάνα νυφούλα του βορρά». Μήτε από τα κοντράτα του μονίμως εορτάζοντος φανταστικές επιτυχίες και έπη με ήρωα τον ίδιο, για την ώρα υπουργό Εξωτερικών. Πήρε χρώμα από δυο σατανικές επικοινωνιακές ποντικοπαγίδες που ρίχτηκαν σαν σε εξώφυλλο πολιτικού καρτούν για να παγιδέψουν και τον τελευταίο εργαζόμενο πολίτη.

Διαβάστε στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» της 8ης Σεπτέμβρη 2013.

Διαβάστε στον «Κυριακάτικο Ριζοσπάστη» της 8ης Σεπτέμβρη:

- ΠΑΜΕ: Ο λαός πρωταγωνιστής μπορεί να ανατρέψει τα μονοπώλια. Οι εργαζόμενοι έχουν έναν και μόνο δρόμο να προχωρήσουν με αφοβία σε συστηματική οργάνωση και οργανωμένη απειθαρχία, που θα αμφισβητεί όχι μόνο την κυβέρνηση, αλλά τη μήτρα που δημιουργεί τα μνημόνια και κάνει κόλαση τη ζωή του λαού, την εξουσία των μονοπωλίων