Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Ξεκινά αύριο το Επιστημονικό Συνέδριο για τον Ναζίμ Χικμέτ


Η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ, συνεχίζοντας τον κύκλο των Επιστημονικών Συνεδρίων για την ανάδειξη του έργου μεγάλων στρατευμένων δημιουργών και μετά τα Συνέδρια για τους Γιάννη Ρίτσο, Κώστα Βάρναλη και Μπέρτολτ Μπρεχτ,διοργανώνει το 4οΕπιστημονικό Συνέδριό της, το οποίο θα είναιαφιερωμένο στον κομμουνιστή Τούρκο ποιητή, αταλάντευτο αγωνιστή και διεθνιστή Ναζίμ Χικμέτ, με τίτλο: «Ναζίμ Χικμέτ: Για να γενούνε τα σκοτάδια λάμψη».
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13/6 (10.00 - 19.00) και την Κυριακή 14/6 (10.00 - 14.30), στην έδρα της ΚΕ του Κόμματος στον Περισσό, στην Αίθουσα Συνεδρίων.

Νίκος Μπογιόπουλος - Δωράκι -πρώτη φορά “αριστερό”- στους τραπεζίτες…


Η επιμελής ανάγνωση των «47 σελίδων» της κυβέρνησης αποτελεί την πιο σωστή μέθοδο για να καταλάβει κανείς πως «σκίζονται» και πως «καταργούνται» τα Μνημόνια στην Ελλάδα, είτε κυβερνά το δίδυμο Σαμαράς – Βενιζέλος, είτε κυβερνά η «πρώτη φορά Αριστερή» κυβέρνηση σε συνεργασία με τους ΑΝΕΛ.
    Ο συνάδελφος δημοσιογράφος κ.Τάσος Κωστόπουλος μελετώντας τις περίφημες «47 σελίδες» διαπίστωσε ότι στις αράδες τους περιλαμβάνεται και μια ακόμα ακραία αντεργατική διάταξη, η οποία βρίσκεται κρυμμένη πίσω από τις προφανείς αντιλαϊκές διατάξεις που έχουν να κάνουν με τον ΦΠΑ, τον ΕΝΦΙΑ, τις ιδιωτικοποιήσεις κλπ.

Δήλωση της Ευρωκοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για την αναβολή της ψηφοφορίας στο Ευρωκοινοβούλιο σχετικά με τη Διατλαντική Συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ



Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ είναι κατηγορηματικά αντίθετη στην αναβολή της ψηφοφορίας σχετικά με την έκθεση συστάσεων της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου για την Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων ΕΕ-ΗΠΑ (ΤΤΙΡ). Ο πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου σε συνεννόηση με τις πολιτικές ομάδες του Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών, Φιλελευθέρων, Συντηρητικών-Μεταρρυθμιστών απέσυρε με μονομερή απόφασή του την ψηφοφορία από την ημερήσια διάταξη, αξιοποιώντας τον αντιδραστικό κανονισμό του ευρωκοινοβουλίου.