Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΚΚΕ-Στο στόχαστρο της ΕΕ τα δικαιώματα και η ζωή της εργατικής τάξης



Η αποφασιστικότητα του ΚΚΕ να παλεύει καθημερινά με ταξική συνέπεια για την ωρίμανση όλων των προϋποθέσεων για τη χειραφέτηση της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, των λαϊκών στρωμάτων της πόλης και του χωριού, είναι στρατηγικής σημασίας για την ανασύνταξη και αντεπίθεση του εργατικού κινήματος για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και την εγκαθίδρυση της Λαϊκής Εξουσίας, τη λαϊκή ευημερία.
Η συζήτηση για την εναλλακτική πολιτική πρόταση του ΚΚΕ που έγινε την περίοδο της προεκλογικής μάχης, ανάγκασε τα κόμματα του κεφαλαίου, αλλά και τους οπορτουνιστές, να επιτίθενται με χυδαίο αντικομμουνισμό, ιδεολογήματα, ελιγμούς, για τη χειραγώγηση του εργατικού κινήματος.
Αυξάνεται η ανησυχία της ΕΕ, των αστικών σοσιαλδημοκρατικών - νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων στα κράτη - μέλη της και εκδηλώνεται με μεγαλύτερη επιθετικότητα ενάντια στα δικαιώματα και τη ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

Γιατί θα πάμε σε νέες εκλογές-Τα κουκιά βγαίνουν αλλά μπαγιάτεψαν γρήγορα- Τάδε έφη Matrix

Γράφει ο Matrix1917



Σύντροφοι του Σύριζα

Απευθύνομαι σε εσάς που είστε οι νικητές των εκλογών.
Εσάς που αποφάσισα και σας ψήφισα την ύστατη ώρα και ύστερα από σκέψη.

Ο λαός μίλησε και ο Σύριζα  έκανε την έκπληξη στις 6 Μαΐου.

Απλή αριθμητική. 

Κουβέλης και Μιχαλολιάκος κέρδισαν 6 και 7 % περίπου.
Το ΚΚΕ κέρδισε 1 %.
Κάποια άλλα νέα κόμματα όπως της Ντορίτσας ,Δημιουργία ξανά,Πειρατές και Καζάκης-Παπαθεμελής προσέλκυσαν από 0,5-2,5 % ενώ μικρή άνοδο είχαν οι Πράσινοι-Οικολόγοι.
Μεγάλοι χαμένοι Πασόκ και Νδ.

Σε εσάς που σας ενίσχυσε περισσότερο από όλους τους άλλους ο λαός ρίχνουν τώρα την ευθύνη για την ακυβερνησία.Πόσο δίκιο έχει η Τρόικα Σαμαράς-Βενιζέλος-Κουβέλης ;

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ-ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ


ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ

Ξελιγωνόταν στα γέλια χθες όποιος μπορούσε να παρακολουθήσει, αποστασιοποιημένος από τα φληναφήματα που εκτόξευαν, τους πολιτικούς αρχηγούς της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, γνωρίζοντας παράλληλα τις πραγματικές επιδιώξεις τους. Η ιστορία αποκτούσε τα χαρακτηριστικά διασκεδαστικής θεατρικής παράστασης, με χοντροκομμένο όμως χιούμορ, ενώ υποτίθεται ότι το διακύβευμα ήταν δραματικό: διαβουλεύσεις των τριών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να διαπιστωθεί αν υφίστανται περιθώρια σχηματισμού κυβέρνησης συνασπισμού κάποιων κομμάτων ή αν η χώρα πρέπει να οδηγηθεί υποχρεωτικά σε νέες εκλογές τον Ιούνιο.
Ο στόχος ενός εκάστου των πολιτικών αρχηγών είναι εξόφθαλμος.

ΝΑΡ- Στις 16 Μάη ενισχύουμε την ΕΑΑΚ




Σε ενίσχυση της ανεξάρτητης ανατρεπτικής και αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, των σχημάτων της ΕΑΑΚ στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ όλης της χώρας, καλεί η νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση, το ΝΑΡ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Η νεολαία έχει κάθε λόγο να δώσει αποφασιστικό μήνυμα ανατροπής και αγώνα στους κυρίαρχους που της ετοιμάζουν ένα μαύρο μέλλον. Μάυρο στις παρατάξεις του μνημονίου και της κυρίαρχης πολιτικής ΔΑΠ-ΠΑΣΠ και στα αναχώματα του συστήματος.

Συγχαρητήρια επιστολή προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ από τον διεθνή συντονιστή συνδικάτων της Βενεζουέλας



«Δεν είστε μόνοι σας, η Βενεζουέλα είναι μαζί σας». Με αυτά τα λόγια ο Χακόβο Τόρες ντε Λεόν, διεθνής συντονιστής των Συνδικάτων της Βενεζουέλας εκφράζει την αλληλεγγύη του προς τον Ελληνικό λαό.

Με μια συγχαρητήρια επιστολή προς τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Χακόβο Τόρες ντε Λεόν γνωστοποιεί στον Αλέξη Τσίπρα ότι τα συνδικάτα της Βενεζουέλας είναι στο πλευρό των «συντρόφων του Συνασπισμού».

«Να ξέρετε αδέρφια στον αγώνα, ότι εδώ αντιστεκόμαστε μαζί σας και  στέλνουμε λόγια συμπαράστασης, αλληλεγγύης και νίκης στην Ελλάδα, χώρα με μεγάλη επαναστατική παράδοση σε κοινωνικούς αγώνες», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Εργασιακός «οδοστρωτήρας».


Αντιδρούν οι εργαζόμενοι με μαζικές κινητοποιήσεις



Με πολύμορφες κινητοποιήσεις απαντούν οι Πορτογάλοι εργαζόμενοι στην επίθεση του κεφαλαίου στα εργασιακά τους δικαιώματα μετά την υπερψήφιση από το κοινοβούλιο της Πορτογαλίας των μεταρρυθμίσεων των εργασιακών σχέσεων. Πρόκειται για μεταρρυθμίσεις που συνθλίβουν τα εργασιακά δικαιώματα ενταγμένα στο πρόγραμμα διάσωσης του κεφαλαίου από την κρίση και θα χειροτερέψουν τις συνθήκες διαβίωσης του λαού, την στιγμή που ήδη 2,7 εκατομμύρια ζουν στα όρια της φτώχειας, αυξάνονται συνεχώς αυτοί που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας, ενώ η επίσημη ανεργία «καλπάζει» στο 14% το τελευταίο τετράμηνο του 2011 και η πραγματική ξεπερνά το 20%.

Αλαβάνος: «η Αριστερά προειδοποιεί με ευθύνη τον λαό, δεν του λέει μόνο ότι ο δρόμος έξω από το μνημόνιο είναι και δρόμος έξω από το ευρώ, αλλά ότι είναι και ιδιαίτερα επώδυνος, όμως, με προοπτική”.


Η έξοδος από το Μνημόνιο συνεπάγεται και την έξοδο της χώρας από το ευρώ, δηλώνει ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος με άρθρο του παρέμβαση το οποίο δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο iskra.gr. 

Και μέσω αυτού εξηγεί ότι «η Αριστερά προειδοποιεί με ευθύνη τον λαό. Δεν του λέει μόνο ότι ο δρόμος έξω από το μνημόνιο είναι και δρόμος έξω από το ευρώ, αλλά ότι είναι και ιδιαίτερα επώδυνος, όμως με προοπτική».
Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προτείνει τρεις λύσεις για την Ελλάδα: Την παραμονή στο ευρώ και την αποδοχή των όρων της δανειακής Σύμβασης, την προετοιμασμένη έξοδό μας από το ευρώ – η οποία όπως λέει έχει προοπτικές, και τρίτον την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία που, όμως, όπως και ο ίδιος προειδοποιεί θα δημιουργήσει πανικό, χάος και ανεξέλεγκτο πληθωρισμό, ενώ η έκβασή της είναι άγνωστη.
Ακολουθεί ολόκληρο το άρθρο του Αλέκου Αλαβάνου:

Δηλώσεις της Αλέκα Παπαρήγα μετά την συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: «Σόου και κοροϊδία στις διερευνητικές».


Την εκτίμηση ότι η χώρα πάει για εκλογές διατύπωσε η του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα μετά από τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.




Η γ.γ. της ΚΕ είπε ότι η χρήση των διερευνητικών εντολών ήταν ένα σόου κοροϊδίας του λαού, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «έδειξαν ανευθυνότητα πέρα από το σόου στον ελληνικό λαό».

Η κ. Παπαρήγα σχολίασε παράλληλα ότι «κάποιος αέρας πνέει στην Ευρώπη αλλά προς το παρόν», όπως είπε, «είναι αρκετά κοπανιστός» για αυτό, όπως είπε, το ΚΚΕ θα φέρει σχέδιο νόμου στη Βουλή για την κατάργηση του μνημονίου και της δανειακής σύμβασης.