Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Νομαρχιακή Οργάνωση Χαλκίδας - Θήβας: Δράση στοχευμένη στην ανασύνταξη του κινήματος.


Με την υπερψήφιση των Θέσεων για το 19ο Συνέδριο του Κόμματος και την εκλογή της νέας Νομαρχιακής Επιτροπής και των αντιπροσώπων για τη Συνδιάσκεψη Περιοχής της Κομματικής Οργάνωσης Ανατολικής Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Συνδιάσκεψης της Νομαρχιακής Οργάνωσης Χαλκίδας - Θήβας.

Εκτιμήθηκε ότι τα προβλήματα που ανέδειξε η κρίση ανέβασαν το επίπεδο παρέμβασης και δράσης των ΚΟΒ, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τα βήματα που πρέπει να γίνουν ώστε να αντιστοιχηθεί η δράση με τις σημερινές ανάγκες της ταξικής πάλης.

Το αίσχος με την αιθαλομίχλη.Επίκαιρο σχόλιο του Ριζοσπάστη.


Επανέρχεται στην επικαιρότητα το ζήτημα της αιθαλομίχλης.

 


Νέα μελέτη παρουσιάστηκε αυτές τις μέρες, σύμφωνα με την οποία τις βραδινές ώρες και ιδιαίτερα τις κρύες νύχτες του χειμώνα, πνίγουν την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Ηράκλειο Κρήτης, τα Γιάννενα, την Πάτρα και άλλες πόλεις επικίνδυνοι για την υγεία ρύποι, όπως τα αιωρούμενα μικροσωματίδια (PM 2,5). Και το παρουσιάζουν αυτό, κάνοντας την ίδια ώρα τους πλασιέ εταιρειών που εμπορεύονται ενεργειακά τζάκια και άλλα παρόμοια που στοιχίζουν στο λαϊκό νοικοκυριό «ο κούκος αηδόνι». Παίζουν με τον πόνο του λαού.

Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προς Γ.Στουρνάρα: «Από λάθος πολιτικές, χάνονται ανθρώπινες ζωές»

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών, σημειώνει ότι από λάθος πολιτικές, χάνονται ανθρώπινες ζωές, σχολιάζοντας το θάνατο δύο φοιτητών από αναθυμιάσεις αυτοσχέδιου μαγκαλιού στη Λάρισα. Κάνει λόγο για «εγκληματική αδιαφορία» του κράτους.



«Πρέπει να αντιληφθείτε ότι πάνω από όλα είναι η ζωή των Ελλήνων κι όχι οι στόχοι που μας βάζουν οι δανειστές μας», τονίζει ο Ι.Σ.Α.