Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΡΩΣΙΑ: Απεργία πείνας αγωνιστή στις φυλακές.



Με ανακοίνωση του, το Πολιτικό Συμβούλιο της ΚΕ του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας (ΚΕΚΡ - ΕΚΚ) καταδικάζει τα κατασταλτικά μέτρα των ρωσικών αρχών κατά του Σεργκέι Ουνταλτσόφ, επικεφαλής της οργάνωσης «Αριστερό Μέτωπο» και Γραμματέα - συντονιστή του «Ενιαίου Μετώπου Εργαζομένων της Ρωσίας» (ΡΟΤ - ΦΡΟΝΤ), ο οποίος συνελήφθη στις 4 Δεκέμβρη και οδηγήθηκε στο αυτόφωρο, όπου καταδικάστηκε σε πενταήμερη φυλάκιση, στην οποία στη συνέχεια προστέθηκαν κι άλλες μέρες φυλάκισης, επειδή αγνόησε επανειλημμένα συνεδριάσεις του δικαστηρίου.

Ανακοίνωση Π.Α.ΜΕ. 22/12/2011 : Καμιά αναμονή, όλοι στη μάχη για ανατροπή!


Καμιά αναμονή, όλοι στη μάχη για ανατροπή!


 Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ. προετοιμάζεται για νέα σαρωτική μείωση των επικουρικών συντάξεων. Οι συγχωνεύσεις επικουρικών ταμείων που προωθούνται, στόχο έχουν να εξισώσουν τις επικουρικές συντάξεις προς τα κάτω. Να τις μετατρέψουν σε ένα μικρό συμπλήρωμα στις κύριες συντάξεις, οι οποίες θα είναι επιδοματικού χαρακτήρα.
Η ΝΔ είναι υπέρ της νέας σφαγής των επικουρικών συντάξεων, παρά τις δήθεν αντιρρήσεις που προβάλλει, αφού ως κυβέρνηση είχε ανοίξει το δρόμο με το νόμο Πετραλιά, που προέβλεπε τη συρρίκνωση των επικουρικών συντάξεων.

Σχόλιο του Κ.Κ.Ε. για τις νέες ρυθμίσεις για τα χαράτσια.



Αίσχος! Όλο και πιο άθλια, εκβιαστική και προσβλητική γίνεται προς το λαό η επιχείρηση της συγκυβέρνησης να επιβάλει μόνιμα το εξοντωτικό χαράτσι μέσω της ΔΕΗ. Δεν απαλλάσσει ούτε τους ανέργους που είχαν το προηγούμενο έτος το εισόδημα φτώχειας των 12.000 ευρώ ή έχουν στην ιδιοκτησία τους ένα μέσο σπίτι.

Δήλωση του Πάνου Σκουρλέτη, Εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΝ για την κυβέρνηση Παπαδήμου και το χρόνο των εκλογών.



Οι μνημονιακοί εταίροι της τριμερούς συγκυβέρνησης, υιοθετώντας υποκριτικά  αντιμνημονιακές κορώνες, προσπαθούν να αποδράσουν από τις ευθύνες τους. Ευθύνες που προκύπτουν από την εφαρμογή της πιο σκληρής και ταξικής πολιτικής των τελευταίων δεκαετιών. Τους ενώνει πάντα η προσήλωση στα νεοφιλελεύθερα προγράμματα λιτότητας.

Δημοσκόπηση της VPRC για το περιοδικό Επίκαιρα.55,5 % λαμβάνει η τρικομματική συγκυβέρνηση.Χάνει 2 μονάδες από το Νοέμβριο.Τρίτο κόμμα το Κ.Κ.Ε με 13 %.Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ακολουθεί με 11 %.Σχόλιο του Red Star.

Η έρευνα δημοσιεύεται στο περιοδικό Επίκαιρα.
Σύμφωνα με την εκτίμηση ψήφου που δίνει η VPRC για το μήνα Δεκέμβριο  :


Σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρείας το Νοέμβριο παρατηρούμε μια πτώση της τρικομματικής συγκυβέρνησης κατά 2 %.

Συγκεκριμένα:

Η Ν.Δ χάνει 1,5 % και από το 32% πέφτει στο 30,5%
Το ΠΑ.ΣΟ.Κ χάνει μισή μονάδα και από το 18,5% υποχωρεί στο 18%
Σταθερός ο ΛΑ.Ο.Σ στο 7%
Το Κ.Κ.Ε αυξάνει το ποσοστό του από το 12,5% στο 13 %.
Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ανεβαίνει 1 % από το 10% στο 11%.

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κ.Κ.Ε. για τις επικουρικές συντάξεις.




Η συγκυβέρνηση έγινε για να μην αφήσει τίποτα όρθιο. Ποιόν προσπαθεί να πείσει η ΝΔ ότι είναι πραγματικά κατά της νέας σφαγής των επικουρικών συντάξεων, όταν ψήφισε τη μείωση της κρατικής επιχορήγησης προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, στηρίζει το «κούρεμα» των αποθεματικών τους και προτείνει τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών;
Τα  κόμματα της πλουτοκρατίας είναι συνένοχα γι' αυτά που έγιναν και για τα χειρότερα που φέρνουν σε βάρος του λαού για να προστατεύσουν την κερδοφορία των μονοπωλίων.

Φονιάδες των λαών και της ελευθερίας οι Αμερικάνοι ! Ο αμερικανικός στρατός έχει συγκεντρώσει τα βιομετρικά δεδομένα τριών εκατομμυρίων Ιρακινών !


Ο αμερικανικός στρατός έχει συγκεντρώσει ταβιομετρικά δεδομένα τριών εκατομμυρίων Ιρακινών και πρόκειται να την αξιοποιήσει για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, όπως είχε πράξει και στο Αφγανιστάν. 




Στη βάση, που οι ΗΠΑ για την ώρα δεν μοιράζονται με το Ιράκ, υπάρχουν σαρώσεις της ίριδας, δακτυλικά αποτυπώματα και άλλα βιομετρικά δεδομένα, αναφέρει το Wired. 

Οι στρατιώτες σε μεγάλο μέρος του πολέμου και γενικότερα της παραμονής των ΗΠΑ στο Ιράκκατέγραφαν συστηματικά τα βιομετρικά δεδομένα των Ιρακινών που συναντούσαν, μερικοί από τους οποίους ήταν ύποπτοι για διασυνδέσεις με τρομοκρατικές ομάδες. 

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΚΟΡΕΑΣ.Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ.


Του Γ. ΔΕΛΑΣΤΙΚ


Ακόμη και το όνομα της Κορέας στα κορεάτικα είναι πολιτικά απατηλό: λέγεται Τσοσόν, που σημαίνει «Χώρα της Πρωινής Γαλήνης». Εξήντα ολόκληρα χρόνια όμως τώρα και μόνο το αίσθημα γαλήνης, ηρεμίας και ειρήνης δεν αποπνέει η Κορεατική Χερσόνησος. Το εντελώς αντίθετο. Μάλιστα από την εποχή του κορεατικού πολέμου στις αρχές της δεκαετίας του 1950, η Βόρεια Κορέα εξακολουθεί από τεχνική σκοπιά να βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση με τις ΗΠΑ και τη Νότια Κορέα! Δεν έχει υπογραφεί ούτε τυπικά κάποια συνθήκη ειρήνης. 
Ο θάνατος του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ιλ έθεσε εκ νέου επί τάπητος το κορεατικό ζήτημα, με το ίδιο ερώτημα που είχε τεθεί και το 1994, όταν είχε πεθάνει ο πατέρας του, ο θρυλικός Κιμ Ιλ Σουνγκ: Θα καταρρεύσει το βορειοκορεατικό καθεστώς και θα απορροφηθεί η Βόρεια Κορέα από τη Νότια;
Στα 17 χρόνια που πέρασαν από τον θάνατο του ιδρυτή της Β. Κορέας και παρά το γεγονός ότι τότε ήταν πρόσφατη η διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης και η κατάρρευση του «υπαρκτού σοσιαλισμού», οι ελπίδες της Δύσης ότι ήταν δήθεν αναπόφευκτη η πτώση και της Β. Κορέας διαψεύστηκαν παταγωδώς. Το καθεστώς της Πιονγιάνγκ επιβίωσε παρά τις τεράστιες δυσκολίες και παρά την εξαφάνιση της ΕΣΣΔ, που ήταν θεμελιώδης οικονομικός και πολιτικός σύμμαχος. Φυσικά αλλάζει ο συσχετισμός δυνάμεων. Στον μισό αιώνα που κυβερνούσε ο Κιμ Ιλ Σουνγκ, όσο κι αν αυτό είναι παντελώς άγνωστο στη χώρα μας, η Βόρεια Κορέα ήταν ο ισχυρός πόλος και όχι η Νότια. Γι' αυτό και το τείχος που χωρίζει τα δύο κορεατικά κράτη το είχαν χτίσει οι... Αμερικανοί και όχι οι Βορειοκορεάτες, όπως θα νόμιζε κανείς. Γι' αυτό και ήταν η Νότια Κορέα που απαγόρευε στους Νοτιοκορεάτες να ταξιδέψουν στη Βόρεια Κορέα επί ποινή... θανάτου!!!

Απόφαση της Κ.Ε. του Μ-Λ ΚΚΕ.



Σε βαθιά κρίση το ντόπιο καθεστώς της εξάρτησης και της υποτέλειας
Παλλαϊκός αγώνας για να ανατραπεί η πολιτική της πείνας, της ανεργίας και της εξαθλίωσης που επιβάλλει το μαύρο μέτωπο κυβέρνησης-EE-ΔNT
Για μια κεντρική πολιτική συνεργασία και συσπείρωση των δυνάμεων της πραγματικής Aριστεράς
O γερμανικός ιμπεριαλισμός θέλει να επιβάλει την ηγεμονία του στην EE μέσα από την ανατροπή των Συνθηκών και την κατεδάφιση όλων των μεταπολεμικών εργατικών κατακτήσεων

1. Mέσα από την παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 που συνεχίζεται αμείωτα και η οποία εκδηλώνεται στην Eυρώπη τον τελευταίο χρόνο με τη μορφή υπερχρέωσης των πιο αδύναμων χωρών της Eυρωζώνης, επιταχύνθηκαν οι ανακατατάξεις στη δύναμη των διεθνών ιμπεριαλιστικών κέντρων.

Οικολόγοι Πράσινοι.Πόθεν έσχες: Γιατί η Βουλή βάζει όρια στη διαφάνεια;


Σχολιάζοντας την ανάρτηση στο διαδικτυακό τόπο της Βουλής των Ελλήνων των «Πόθεν Έσχες» με μορφή και όρους που απαγορεύουν ή δυσκολεύουν την αντιγραφή, αναδημοσίευση ή επεξεργασία των στοιχείων, ο συν-εκπρόσωπος Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, Τάσος Κρομμύδας, δήλωσε:

«Πρόκειται για μια εντελώς κουτσουρεμένη δημοσίευση των «Πόθεν έσχες». Οι πολίτες, όχι μόνο δεν μπορούν να δουν πώς μεταβλήθηκε η περιουσία των πολιτικών κατά τη διάρκεια της πολιτικής τους καριέρας, αλλά πλέον τους απαγορεύεται στην πράξη και η αντιγραφή, αναδημοσίευση ή επεξεργασία των στοιχείων.